איזה מעבד עדיף S812 או S905

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

התחלתי להתעניין ב-TV BOX, וראיתי שהמעבד S812 פופולרי למדי.
בחיפושי נתקלתי גם במכשירים מבוססים על מעבד S905. מדובר על מעבד חדש שיצא ככל הנראה רק החודש. הוא בעל אותן ליבות עיבוד, אותו GPU, רק עם 5 ליבות ולא 8.
אבל כאן נוספת תמיכה בHDMI 2.0 + HDCP2.2, CEC, 4K H265 HEVC 10 BIT.
קראתי באתר ביקורת חיובית מאד על מכשיר עם S812, וכאן מדובר על מכשיר עם ביצועים דומים מאד (חוץ מהGPU) ועם תוספת פיצ'רים רצינית, לדעתי.
האם הGPU יבוא לידי ביטוי רק במשחקים או גם דברים נוספים? כי אותי משחקים לא כל כך מעניינים.

שאלה נוספת, מאחר ומה שמעניין יותר מהכל זה קודי, האם יש טעם כלשהו בלקחת קופסא עם 2גיגה ראם ולא 1גיגה? הכוונה, האם קודי תסדר עם 1 גיגה מבלי לגרום לתקיעות והאטות?

עכשיו שאלה נוספת, המכשיר שסוקר פה באתר הוא סיני, ויש מלא מכשירים סיניים אחרים בשוק שנראים דומה אבל עולים $50 ולא $150. האם יש סיבה מוצדקת להבדל כה גדול במחירים?

mulderfox
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 247

שליחה

TheCoolest כתב:התחלתי להתעניין ב-TV BOX, וראיתי שהמעבד S812 פופולרי למדי.
בחיפושי נתקלתי גם במכשירים מבוססים על מעבד S905. מדובר על מעבד חדש שיצא ככל הנראה רק החודש. הוא בעל אותן ליבות עיבוד, אותו GPU, רק עם 5 ליבות ולא 8.
אבל כאן נוספת תמיכה בHDMI 2.0 + HDCP2.2, CEC, 4K H265 HEVC 10 BIT.
קראתי באתר ביקורת חיובית מאד על מכשיר עם S812, וכאן מדובר על מכשיר עם ביצועים דומים מאד (חוץ מהGPU) ועם תוספת פיצ'רים רצינית, לדעתי.
האם הGPU יבוא לידי ביטוי רק במשחקים או גם דברים נוספים? כי אותי משחקים לא כל כך מעניינים.

שאלה נוספת, מאחר ומה שמעניין יותר מהכל זה קודי, האם יש טעם כלשהו בלקחת קופסא עם 2גיגה ראם ולא 1גיגה? הכוונה, האם קודי תסדר עם 1 גיגה מבלי לגרום לתקיעות והאטות?

עכשיו שאלה נוספת, המכשיר שסוקר פה באתר הוא סיני, ויש מלא מכשירים סיניים אחרים בשוק שנראים דומה אבל עולים $50 ולא $150. האם יש סיבה מוצדקת להבדל כה גדול במחירים?
...
S905 כפי שציינת הוא שבב חדש לגמרי, ומיועד לשוק התקציבי (יורש את ה-S805 הישן). מבחינת ביצועים בקודי הוא אחלה, אך סובל ממחלות ילדות מסוימות עקב יציאתו המהירה לשוק. חלק מהבאגים האלה נפתרו בעדכוני תוכנה במכשירים של מובילי השוק MINIX ו-TRONSMART. מבחינת משחקים הוא לא להיט בכלל - במיוחד בהשוואה ל-S812. שניהם מצויינים, אבל ה-S812 מיועד למכשירי פרימיום ומתפקד במהירות הרבה יותר טובה. אל תשכח גם שמשנה מאוד מי היצרן. לא כל מכשיר עם חומרה (על הנייר) טובה ייתן לך ביצועים טובים. ומחיר זול בדרך כלל מצביע על בקרת איכות נחותה ותמיכה חלשה.
לסיכום: אם אתה משתמש בעיקר בקודי, קח מכשיר איכותי המבוסס על S905. גם אם יש לו מספר באגים, הם ייפתרו עם הזמן. אם אתה משתמש באנדרואיד למטרות נוספות, קח S812 - אין מה ליפול איתו, כל עוד אתה דובק ביצרן איכותי.
·

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

תודה על התגובה, אבל אם תשים לב לתאריך, השרשור כבר בן חודשיים וחצי.
קניתי את ה +M8S מאחר ואין עדיין גרסה יציבה ל-OpenELEC עבור ה S905.
חוץ מכמה בעיות מינוריות, הוא עובד מצויין עם OE ואני מרוצה.

לגבי יצרנים איכותיים יותר ופחות, אישית, אני חושב שכאשר מדובר על המכשירים היקרים יותר, הרבה יותר משתלם כבר לקחת משהו מבוסס אינטל בטווח הזה של מחירים. הסיבה היחידה שאני רואה לקחת את ה S905 היא אך ורק אם אתה חייב פיצ'ר שלא קיים באינטל, למשל את התמיכה ב HEVC 10BIT או ב 4K@60HZ.

mulderfox
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 247

שליחה

TheCoolest כתב:תודה על התגובה, אבל אם תשים לב לתאריך, השרשור כבר בן חודשיים וחצי.
קניתי את ה +M8S מאחר ואין עדיין גרסה יציבה ל-OpenELEC עבור ה S905.
חוץ מכמה בעיות מינוריות, הוא עובד מצויין עם OE ואני מרוצה.

לגבי יצרנים איכותיים יותר ופחות, אישית, אני חושב שכאשר מדובר על המכשירים היקרים יותר, הרבה יותר משתלם כבר לקחת משהו מבוסס אינטל בטווח הזה של מחירים. הסיבה היחידה שאני רואה לקחת את ה S905 היא אך ורק אם אתה חייב פיצ'ר שלא קיים באינטל, למשל את התמיכה ב HEVC 10BIT או ב 4K@60HZ.
...
·אל תשכח שמחשבים של אינטל צריכים להריץ הרבה יותר תהליכים ברקע היות ומערכת ההפעלה שלהם כבדה ורב שימושית הרבה יותר מאשר אנדרואיד הרזה. אני התנסיתי עם רוב המכשירים המוכרים כיום בשוק. יש נוחות במכשירי אינטל בגלל שזו מערכת חלונות שמכירים כבר, אבל יש גם בעייתיות כי היא לא ממש נהדרת על טלוויזיה - למשל, אם אני מגדיל את הפונטים והתצוגה ב-25 אחוזים, קודי פתאום מחסיר חלק מהתפריטים שלו. אבל בלי זה קשה לקרוא מה שיש על המסך. המחיר צריך להיות ביחס לתועלת הישירה. אני וגם אחרים מאמינים שאנדרואיד עובד טוב יותר ונוח יותר עם קודי.

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

נכון, אבל אפשר להתקין על מחשב גם אנדרויד, גם OE, וגם לינוקס או כל מערכת הפעלה אחרת.
ובסופו של דבר אפשר להשתמש בו כמחשב בסיסי לגלישה וכו'.

כמובן שלכל אחד יש את העדפה האישית שלו, מה שרשמתי זאת דעתי בנושא מאחר וגם במכשירים החדשים והיקרים יש עדיין מלא בעיות.

חזור אל “סטרימינג טלויזיה מהרשת”