יש לי HTPC ישן (נרכש ב-2007) שמשמש בעיקר להרצת קודי, וזקוק לקצת שיפור מבחינת יציבות וביצועים. השימוש העיקרי הוא צפייה בערוצים מחו"ל ובסרטים.
במחשב יש:
לוח אם בעל תושבת LGA-775,
מעבד Intel core 2 duo E6600 2.4GHZ,
ארבעה סלוטים לזיכרונות DDR2-800, ששניים מהם מאוכלסים בזיכרון של 1 גיגה כל אחד,
דיסק 320 גיגה שעליו התוכנות השונות ומערכת הפעלה חלונות ויסטה 32 ביט,
עוד דיסק 2 טרה שעליו קבצי מדיה,
כרטיס גרפי MSI Nvidia 8600 GTS 512MB, passive cooling, עם שתי יציאות DVI אבל בלי HDMI, מחובר לרסיבר בכבל עם מתאם DVI-HDMI.
החיבור לרשת הוא קווי, גיגה-ביט.
רזולוציית המסך (פיוניר) היא 1920X1080, הרסיבר הוא ימאהה תומך HD audio אבל בפועל האודיו מגיע מהמחשב ב-S/PDIF אופטי 5.1 ערוצים.
כשקניתי את המחשב בחרתי חומרה שהייתה אז חזקה מאוד, מתוך רצון שהיא תחזיק מספיק שנים בלי להידרש לשידרוגים וכו'. אחרי יותר מ-8 שנים, הגיע כנראה הזמן לשקול שדרוג מסוים. מציקים לי שני דברים - תגובה איטית של המחשב (לוקח לחלונות כמה דקות לעלות, לוקח לקודי כמה דקות לעלות ועוד יותר מזה כדי לצאת) ויציבות לא מספיקה בזמן צפייה בקודי (התוכנה עפה לעתים, לרוב באחר צפייה של שעה-שעתיים בטלוויזיה), לא ברור לי אם זו בעיה בקודי בלבד או שהיא מוחרפת עקב חומרה חלשה מדי.
לפי windows experience index, הרכיבים השונים הם ברמה די דומה: החלש ביותר הוא הזיכרון - 5.0, המעבד - 5.3, קצב העברת הנתונים של הדיסק הראשי - 5.6, גרפיקה במשחקים - 5.6, וגרפיקה - 5.9
אני מתלבט אם הדבר הנכון הוא לרכוש מחשב חדש, או ששווה לנסות לעשות שדרוג או שניים קטנים יותר ולקבל קפיצת ביצועים שתספיק לי לעוד כמה שנים. חלק מהקושי שלי הוא שלא ברור לי מהי בעצם החוליה החלשה במחשב כרגע, שטיפול בה יכול להקפיץ את ביצועיו בצורה יפה, ולגרום לו להיות זריז ויציב. אני לא מחפש צפייה בתלת-ממד, לא זקוק ל-4K בשנים הקרובות, רק לעבוד יותר טוב, מהר וחלק ב-full HD.
האפשרויות שנראות לי רלוונטיות:
- תוספת זיכרון - עוד שני סטיקים של 1 גיגה, כלומר סה"כ זיכרון של 4 גיגה שזה המקסימום שמערכת הפעלה 32 ביט יכולה לנצל. כנראה שזו הוצאה של 100-200 ש"ח.
- הוספת SSD והעברה של מערכת ההפעלה אליו (בתקווה שאמצא את הדיסקים של ויסטה). כנראה דיסק של 120 גיגה יספיק, עניין של 200-300 ש"ח.
- שדרוג כרטיס גרפי, לכזה שיוריד עומס מה-CPU ויפטור אותי מהכבל האופטי לאודיו ומההמרה מ-DVI ל-HDMI. ממה שאני מבין כרטיס מודרני שיהיה חזק יותר מזה שיש ברשותי יעלה גם כיום לפחות 500 ש"ח. יש פה קושי: אמנם יש בלוח אם סלוט PCI-E X16, אבל זה PCI-E דור ראשון, כלומר כרטיסים חדישים של PCI-E דור 3 יפעלו בקצב העברה שהוא בערך רבע מהיכולת שלהם.
- שדרוג מערכת ההפעלה לחלונות 7. לפי מה שאני מבין המעבד שלי מאפשר עבודה עם מערכת הפעלה 64 ביט, ואז אפשר לשלב מערכת הפעלה 64 ביט, כמות זיכרון גדולה עוד יותר (יש טעם?) ואולי דיסק SSD כנזכר למעלה - הוצאה כוללת של 500-1000 ש"ח.
- רכישה של מחשב חדש. בדקתי את קונפיגורציית ה"ביניים" המומלצת בפורום וראיתי שהיא כרוכה כנראה בהוצאה של כ-2000-2500 ש"ח, בהנחה שאני מנצל מהמחשב הישן רק את המארז ודיסק המדיה. אם אשקיע במחשב חדש זה יהיה מתוך רצון או תקווה שהוא ילווה אותנו כמה שנים טובות ואז כבר כן ארצה שיהיה חזק מספיק לתמוך בתלת ממד ו-4K (אולי צריך כבר לחשוב על 8K).
אשמח לשמוע חוות דעת לגבי האפשרויות השונות לעיל, או הצעות אחרות. תודה רבה, וסליחה אם חפרתי