סט 5.1 של סאטליטים - עזרה בתחילת החיפוש...
-
rel1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 305
היי,
קראתי את השרשור של אבי חולי בנושא רמקולים סאטאליטים וגם קיבלתי ממנו ייעוץ ואני מודה לו מאוד.
השאלה פה נועדה לשמוע דעות נוספות של מי שאולי יכול לעזור ולייעץ.
אני מתחיל לחפש עכשיו סט שחשוב שיהיה אסתטי ונמצא בתחילת הדרך של החיפושים. לפני כ-8 שנים הייתי בבעיה דומה ובסוף קניתי את הסט של Energy מסדרת TAKE ועכשיו אני חושב להעביר אותו לחדר השינה ולקנות לסלון משהו קצת יותר מעוצב...
איזשהן המלצות? אני לא אודיופיל והשימוש יהיה בטח 50% - 50% בין מוזיקה לקולנוע, כשקולנוע לוקח בחשבון גם שידורי טלויזיה רגילים ומוזיקה תהיה גם הרבה מהאינטרנט (פנדורה וכו').
האסתטיקה חשובה מאוד ולכן עדיף שלא יהיו גדולים במיוחד ואם הם גם לא בצורה בעלת קוים ישרים, אז אולי זה יהיה מעוצב ואסטתי יותר...
תקציב אמור להיות סביב העלויות של סט מורל SP3 או CABASSE EOLE3. אין שום בעיה מבחינתי להזמין מחו"ל (ואולי זה גם עדיף, שכן למיטב זכרוני חוץ ממורל שנמכרים בארץ כנראה במחירים הכי נוחים בעולם ויקרים משמעותית בחו"ל, את כל היתר אפשר להשיג בחו"ל בהרבה יותר זול גם אם משקללים עלות משלוח ומיסים... כך היה גם בזמנו עם ה-ENERGY שהבאתי ביבוא אישי).
כרגע הסטים שנמצאים ברשימת השמיעה שאני מתכנן מבוססים על הסאטליטים הבאים: ,Morel SP3, SP2, B&W M1, Cabasse EOLE3, FOCAL BIRD, DOME, KEF E305, DALI FAZON. מניח שיש סיכוי שפיספסתי משהו...
אם למישהו יש נסיון אישי גם עם ANTHONY GALLO או ORB AUDIO, גם כן אשמח לשמוע. הם פחות נפוצים פה בארץ.
על הסטים האמריקאיים/קנדיים של פרדיים, דפיניטיב, פולק ובוז אני חושב לוותר משיקולי עיצוב (הרמקולים די מכוערים...).
תודה רבה על העזרה.
קראתי את השרשור של אבי חולי בנושא רמקולים סאטאליטים וגם קיבלתי ממנו ייעוץ ואני מודה לו מאוד.
השאלה פה נועדה לשמוע דעות נוספות של מי שאולי יכול לעזור ולייעץ.
אני מתחיל לחפש עכשיו סט שחשוב שיהיה אסתטי ונמצא בתחילת הדרך של החיפושים. לפני כ-8 שנים הייתי בבעיה דומה ובסוף קניתי את הסט של Energy מסדרת TAKE ועכשיו אני חושב להעביר אותו לחדר השינה ולקנות לסלון משהו קצת יותר מעוצב...
איזשהן המלצות? אני לא אודיופיל והשימוש יהיה בטח 50% - 50% בין מוזיקה לקולנוע, כשקולנוע לוקח בחשבון גם שידורי טלויזיה רגילים ומוזיקה תהיה גם הרבה מהאינטרנט (פנדורה וכו').
האסתטיקה חשובה מאוד ולכן עדיף שלא יהיו גדולים במיוחד ואם הם גם לא בצורה בעלת קוים ישרים, אז אולי זה יהיה מעוצב ואסטתי יותר...
תקציב אמור להיות סביב העלויות של סט מורל SP3 או CABASSE EOLE3. אין שום בעיה מבחינתי להזמין מחו"ל (ואולי זה גם עדיף, שכן למיטב זכרוני חוץ ממורל שנמכרים בארץ כנראה במחירים הכי נוחים בעולם ויקרים משמעותית בחו"ל, את כל היתר אפשר להשיג בחו"ל בהרבה יותר זול גם אם משקללים עלות משלוח ומיסים... כך היה גם בזמנו עם ה-ENERGY שהבאתי ביבוא אישי).
כרגע הסטים שנמצאים ברשימת השמיעה שאני מתכנן מבוססים על הסאטליטים הבאים: ,Morel SP3, SP2, B&W M1, Cabasse EOLE3, FOCAL BIRD, DOME, KEF E305, DALI FAZON. מניח שיש סיכוי שפיספסתי משהו...
אם למישהו יש נסיון אישי גם עם ANTHONY GALLO או ORB AUDIO, גם כן אשמח לשמוע. הם פחות נפוצים פה בארץ.
על הסטים האמריקאיים/קנדיים של פרדיים, דפיניטיב, פולק ובוז אני חושב לוותר משיקולי עיצוב (הרמקולים די מכוערים...).
תודה רבה על העזרה.
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
רק בגלל שאמרת שאתה לא אודיופיל כמעט ולא תבין את ההבדלים בין הרמקולים ולשמוע יותר מדי סטים אתה תלך לאיבוד.
בכל אופן יש לך כאן סט מצויין:
http://www.hometheater.co.il/vt244466.html
בכל אופן יש לך כאן סט מצויין:
http://www.hometheater.co.il/vt244466.html
-
rel1
-
- חבר פעיל מאוד

לא אודיופיל אבל כן שם לב להבדלים...
בכל מקרה, אחרי קצת השוואה יבשה של נתונים שמתי לב להבדלים הבאים:
1. טווח התדרים של ה-EOLE 3 (וגם של ה-iO2 היקר בהרבה) של CABASSE הוא צר בהרבה מכל האחרים והם לא יורדים אל מתחת ל-150Hz. עפ"י השרשור של אבי, אחת הבעיות שהוא ציין הוא שה-SP2 של מורל לא יורד לתדרים נמוכים, אז ה-CABASSE עוד יורדים פחות. איך זה מסתדר עם השבחים הרבים להם זוכה הסט הזה? האם זה אומר שצריך להסתכל על המכלול כולל סאב ולא להסתכל רק על ביצועי הרמקולים עצמם?
2. נראה שב-ORB AUDIO ובגאלו יש רק יחידה אחת של FULL RANGE בניגוד לכל האחרים שבהם יש 2 אלמנטים. למרות זאת (לפחות הגאלו) לא זולים במיוחד. האם זה חסרון משמעותי וצריך להוריד אותם מהפרק?
3. מה היתרון שנותנות "שתי יחידות מחוברות" כמו שיש למשל ב-ORB AUDIO 2X או ב-FOCAL BIG BIRD?
4. האם יש לייחס משמעות לרגישות? האם יש הבדל מהותי בין רמקול שלו רגישות של 85dB לרמקול שלו רגישות של 90dB?
5. מה משמעות ה-CROSSOVER? האם זה חשוב בסט כזה? יש רמקולים בהם אין ויש רמקולים בהם יש.
6. האם ייתכן שחלק מהרמקולים הללו אינם בעלי Magnetic Shield? הרי כולם אמורים להיות ממוקמים סמוך לטלויזיה..
תודה חברים.
1. טווח התדרים של ה-EOLE 3 (וגם של ה-iO2 היקר בהרבה) של CABASSE הוא צר בהרבה מכל האחרים והם לא יורדים אל מתחת ל-150Hz. עפ"י השרשור של אבי, אחת הבעיות שהוא ציין הוא שה-SP2 של מורל לא יורד לתדרים נמוכים, אז ה-CABASSE עוד יורדים פחות. איך זה מסתדר עם השבחים הרבים להם זוכה הסט הזה? האם זה אומר שצריך להסתכל על המכלול כולל סאב ולא להסתכל רק על ביצועי הרמקולים עצמם?
2. נראה שב-ORB AUDIO ובגאלו יש רק יחידה אחת של FULL RANGE בניגוד לכל האחרים שבהם יש 2 אלמנטים. למרות זאת (לפחות הגאלו) לא זולים במיוחד. האם זה חסרון משמעותי וצריך להוריד אותם מהפרק?
3. מה היתרון שנותנות "שתי יחידות מחוברות" כמו שיש למשל ב-ORB AUDIO 2X או ב-FOCAL BIG BIRD?
4. האם יש לייחס משמעות לרגישות? האם יש הבדל מהותי בין רמקול שלו רגישות של 85dB לרמקול שלו רגישות של 90dB?
5. מה משמעות ה-CROSSOVER? האם זה חשוב בסט כזה? יש רמקולים בהם אין ויש רמקולים בהם יש.
6. האם ייתכן שחלק מהרמקולים הללו אינם בעלי Magnetic Shield? הרי כולם אמורים להיות ממוקמים סמוך לטלויזיה..
תודה חברים.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10923
1. עדיף שהשלישיה הקדמית תהיה מסוגלת להפיק צלילים עד לתחום 80-100 הרץ.
עבור הסוראונד זה פחות חשוב, ולכן אתה יכול לשלב ולחסוך קצת בעלויות.
חשוב להסתכל גם על המכלול עם הסאב.
יש בשוק סטים שבהם אין חפיפה בין התדרים הנמוכים של הרמקולים ובין התדר המקסימאלי של הסאב, מה שיוצר חור בתדרים.
כדאי לשים לב לא ליפול על סט כזה.
ובסטים שיורדים רק עד סביבות 150 הרץ, כבר שומעים צלילים כיווניים שמגיעים מכיוון הסאב, וזה לא אידאלי.
2. לא ממש אומר משהו על הביצועים של הסט.
אם הרמקול תוכנן טוב, לא צריך להטריד אותך מספר האלמנטים והקרוס הפנימי.
4. המשמעות של הרגישות היא רמת הזרם הדרושה כדי להפיק SPL מסויים.
רגישות גבוהה יותר - נדרש פחות זרם מההגברה כדי להגיע לאותו SPL מאשר ברמקול נציל פחות.
מה שאומר שרצוי הגברה חזקה יותר, אם הרמקול לא נציל במיוחד.
עבור הסוראונד זה פחות חשוב, ולכן אתה יכול לשלב ולחסוך קצת בעלויות.
חשוב להסתכל גם על המכלול עם הסאב.
יש בשוק סטים שבהם אין חפיפה בין התדרים הנמוכים של הרמקולים ובין התדר המקסימאלי של הסאב, מה שיוצר חור בתדרים.
כדאי לשים לב לא ליפול על סט כזה.
ובסטים שיורדים רק עד סביבות 150 הרץ, כבר שומעים צלילים כיווניים שמגיעים מכיוון הסאב, וזה לא אידאלי.
2. לא ממש אומר משהו על הביצועים של הסט.
אם הרמקול תוכנן טוב, לא צריך להטריד אותך מספר האלמנטים והקרוס הפנימי.
4. המשמעות של הרגישות היא רמת הזרם הדרושה כדי להפיק SPL מסויים.
רגישות גבוהה יותר - נדרש פחות זרם מההגברה כדי להגיע לאותו SPL מאשר ברמקול נציל פחות.
מה שאומר שרצוי הגברה חזקה יותר, אם הרמקול לא נציל במיוחד.
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9067
rel1 - שמח לעזור בכיף.
רק לאלה שגם מחפשים ומתחבטים בסט דומה הנה הציטטות שעניתי לך לשאלותייך:
סאב טוב - רכיב חובה.
בחרת לך יופי של נבחרת שהשונות בינהם היא יחסית גדולה הן במחיר והן בביצועים. לאחר שמיעה אתה תדע בדיוק מה האוזן שלך אוהבת (ואלי הכיס קצת פחות). בכל מקרה תעדכן ותמונות...
רק לאלה שגם מחפשים ומתחבטים בסט דומה הנה הציטטות שעניתי לך לשאלותייך:
חיפוש מהנה קודם כל....
שנית, אני יכול להמליץ לך רק על מה שאני שמעתי ושנשמע טוב לאוזניי ונתן את התמורה הכי טובה תועלת מול עלות כספית.
סט ראשון של פוקאל מסדרת הליטל בירד.
סט שני של מוניטור אודיו, דגם MASS10 (אגב שנמכרים עכשיו ע"י מישהו כאן ב- 3000 ש"ח לחמישיה, חדשים בקרטון). שווה לבדוק.
שניהם מעוצבים פיקס לטעמי, נותנים סאונד משובח (חובה סאב) ועדיין במחיר שלא יגרום לך לאבד את המכנסיים....
ולשאלותייך כאן: הנקודה הראשונה שאמיר ענה כאן היא סופר חשובה ונכונה. חשוב שהבמה הקדמית תדע לתת סאונד בטווח נמוך ככל שניתן בשביל שלא יווצר בור בטווח התדרים. אגב, גם אם יהיה לך כזה - מניח שאתה לא תרגיש אותו בשוטף בדיוק כמו שהיה לי שהחלפתי את הקוביות של BOSE עם הליטל בירד. זה מה שהאוזן שלי התרגלה לשמוע מהיום הראשון שהתקנתי את המערכת ולא היה לי רפרנס להשוואה.ליטל בירד זו הסדרה היותר קטנה של הבירד. דום אומרים שהם מצויינים אבל עולים הרבה יותר (כמעט פי 2).
לגבי המוניטור מאס 10 - מה זה אומר מרגיש לך ? שמעת אותם ? הם מהטובים בקטגוריה. יורדים נמוך עם פורט אחורי ונותנים יופי של סאונד.
מורל שמעתי את ה- SP1 וגם את ה- SP2, ממש לא היו לי נעים לאוזין לעומת הפוקאלים. למרות שבהתחלה זה מה שרציתי אבל אחרי ששמעתי, קיבלו שלילי ממני. יש גם את ה SP3 שאותם לא שמעתי אבל הם יותר יקרים ואם אתה בוחן אותם אז תציב מול הדום של פוקאל.
קאבאס שמעתי שקועים, גם נחשבים מאוד טובים אבל לא היו משהו עיצובית שמצא חן בעיני.
הלכתי קודם על מה שהתאים לי עיצובית ובהתאם לזה שמעתי.
בכל מקרה לא משנה מה אני חושב אלא מה האוזן שלך אוהבת. לכן תבחר כמה דגמים וצא לשמוע, תאמין לי ישר תבין מה אתה רוצה אחרי שתגדיר תקציב כמובן....
סאב טוב - רכיב חובה.
בחרת לך יופי של נבחרת שהשונות בינהם היא יחסית גדולה הן במחיר והן בביצועים. לאחר שמיעה אתה תדע בדיוק מה האוזן שלך אוהבת (ואלי הכיס קצת פחות). בכל מקרה תעדכן ותמונות...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
rel1
-
- חבר פעיל מאוד

אחרי כמה מחשבות והתלבטויות נוספות, האם עדיף לשקול במקום סט סאטאליטים פתרון של רמקולים ON WALL מבחינת איכות סאונד? בהנחה שמשווים סט סאטאליטים ברמה גבוהה (מורל SP3 או הסטים הטובים של CABASSE, פוקאל או B&W) לרמקולים ON WALL שאפשר לקנות באותו מחיר, מה עדיף מבחינת סאונד בהנחה שהחלוקה בין קולנוע למוזיקה היא 50%-50%?
- moshearviv
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 113
mass 5.1
יש לי mass 5.1 הם יפייפיים עם רסיבר של דנון החדש דגם 2200 עם האודיסי
בסך הכל מאוד מרוצה מהם הסאב שלהם חזק מאוד (לדעתי אני צריך עוד לשחק לו עם הכיוונים עוד קצת כי לפעמים הוא נשמע חזק מאוד ולפעמים פחות אבל אני גם מאשים בזה את יוטיוב ...)
בתמונה הם עם טלויזיה 60 אינץ' כדי שיתן לך פרופורציות.
נ.ב לפני ששמעתי אותם הייתי חם רצח על הקאבס eole 3 וכשיצא לי לשמוע אותם אחד ליד השני המוניטור נשמעו יותר טוב....אבל אני מתאר לעצמי שזה גם עניין של מה שומעים
בסך הכל מאוד מרוצה מהם הסאב שלהם חזק מאוד (לדעתי אני צריך עוד לשחק לו עם הכיוונים עוד קצת כי לפעמים הוא נשמע חזק מאוד ולפעמים פחות אבל אני גם מאשים בזה את יוטיוב ...)
בתמונה הם עם טלויזיה 60 אינץ' כדי שיתן לך פרופורציות.
נ.ב לפני ששמעתי אותם הייתי חם רצח על הקאבס eole 3 וכשיצא לי לשמוע אותם אחד ליד השני המוניטור נשמעו יותר טוב....אבל אני מתאר לעצמי שזה גם עניין של מה שומעים
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7416
אה ככה זה על הקיר . טוב לראות אבל אני עדיין מוכר את שלי .
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
- HaGingi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1675
כדאי לך לבחון את הסט KEF KHT-3005
לא יודע איך הוא ביחס לאחרים
אבל כאחד שיש לו את הסט הזה, סט פצצה (וכן. אני יודע שאני לא הכי אובייקטיבי)
בעל עיצוב מדליק וסאונד מעולה - שלא אופייני לסטאליטיים
וסאב - שגורם לשכנים להפריע לי בצפייה בסרטי פעולה
לא יודע איך הוא ביחס לאחרים
אבל כאחד שיש לו את הסט הזה, סט פצצה (וכן. אני יודע שאני לא הכי אובייקטיבי)
בעל עיצוב מדליק וסאונד מעולה - שלא אופייני לסטאליטיים
וסאב - שגורם לשכנים להפריע לי בצפייה בסרטי פעולה
הג'ינג'י

- Mad-Dog
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4302
- shkop
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
יש לי סט KEF 3005, בצבע שחור שמור מאוד למכירה. דבר איתי בפרטי אם מעניין אותך. הסאונד שלהם צלול ומדהים. אני אוהב את הסט הזה יותר מהפוקאל ליטל בירד שיש לי היום. (הוחלף בגלל צבע).
-
rel1
-
- חבר פעיל מאוד

טרם רכשתי את הסט (צריך אותו לרגל מעבר דירה עוד מספר חודשים) כיון שלא מצאתי שום ״דיל״ טוב בארץ לסטים שאני מתלבט ביניהם ולכן שוקל מאוד ברצינות להביא סט מחו״ל (אירופה או ארה״ב), כיון שהעלות כולל תשלום מיסים תהיה זולה משמעותית...
1. האם מישהו יכול לחוות דעה על Anthony Gallo A'diva או Anthony Gallo A'diva SE? מישהו שמע ויכול להשוות לסטים אחרים מהמעוצבים בגודל פיזי של רמקולים בגובה של עד 20 ס״מ?
2. האם מישהו יכול ספציפית לחוות דעה על ה-A'diva לעומת הפוקאל DOME?
3. האם יש טעם לחשוב על החלפת רסיבר מדגם NAD T765 שאמור להיות מחובר לסט הרמקולים שאני מחפש? פיצ׳רים של חיבור לאינטרנט/מכשירים וכד׳ פחות נדרשים. מדבר על איכות סאונד וחיבור לטלויזיה כ״מרכזיה״.
תודה.
1. האם מישהו יכול לחוות דעה על Anthony Gallo A'diva או Anthony Gallo A'diva SE? מישהו שמע ויכול להשוות לסטים אחרים מהמעוצבים בגודל פיזי של רמקולים בגובה של עד 20 ס״מ?
2. האם מישהו יכול ספציפית לחוות דעה על ה-A'diva לעומת הפוקאל DOME?
3. האם יש טעם לחשוב על החלפת רסיבר מדגם NAD T765 שאמור להיות מחובר לסט הרמקולים שאני מחפש? פיצ׳רים של חיבור לאינטרנט/מכשירים וכד׳ פחות נדרשים. מדבר על איכות סאונד וחיבור לטלויזיה כ״מרכזיה״.
תודה.
-
rel1
-
- חבר פעיל מאוד

אז מה, אף אחד לא מכיר את הרמקולים של אנטוני גאלו ויכול לחוות דעה? האם באותו מחיר הייתם ממליצים על הגאלו ADIVE או על הפוקאל DOME?