שאלה לכל מי שרכש מחשב מ eglobal
-
idonoach
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1021
איך מערכת ההפעלה שהם מתקינים?
יציבה? או שהיא כל הזמנה מקפיצה הודעות מעצבנות?
יציבה? או שהיא כל הזמנה מקפיצה הודעות מעצבנות?
- solidas
-
- צייד דילים

- תגובות: 2847
@idonoach
·לי הם התקינו וינדוס 7 כשקניתי מהם מחשב-זה היה פרוץ אבל לא הייתה לי בעיה לשדרג לווינדוס 10 חוקי בחינם כמו שכולם עשו
·לי הם התקינו וינדוס 7 כשקניתי מהם מחשב-זה היה פרוץ אבל לא הייתה לי בעיה לשדרג לווינדוס 10 חוקי בחינם כמו שכולם עשו
-
idonoach
-
- חבר ותיק

איך שדרגת לחוקי?
להבנתי צריך איזשהו מפתח חוקי של חלונות 7 או 8 בשביל לשדרג בצורה חוקית ל10
להבנתי צריך איזשהו מפתח חוקי של חלונות 7 או 8 בשביל לשדרג בצורה חוקית ל10
- oris74
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9465
- שם מלא: אורי
גם אצלי.. פשוט קיבלתי הודעה שהעדכון זמין והתקנתי...
תבדוק את זה:
https://support.microsoft.com/en-us/kb/3081048
תבדוק את זה:
https://support.microsoft.com/en-us/kb/3081048
-
idonoach
-
- חבר ותיק

תודה.
איזה מחשבים יש לכם מהם? איך הם מריצים חלונות 10?
איזה מחשבים יש לכם מהם? איך הם מריצים חלונות 10?
- solidas
-
- צייד דילים

יש לי מחשב עם I3 שקניתי לפני כ4 חודשים
- oris74
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9465
- שם מלא: אורי
גם i3 - נמצא אצלי כבר חצי שנה
מריץ מעולה (על SSD יש לציין)
מריץ מעולה (על SSD יש לציין)
-
idonoach
-
- חבר ותיק

טוב. החלטתי לקחת סיכון ולהזמין,
PENTIUM J2850
8GB RAM
64 SS ששודרגו על חשבונם ל128
237$
מאוד התלבטתי בין המעבד הזה, לבין הגרסאות המוזלות של הI5 4300Y אבל על פניו נראה שהJ2850 חזק ממנו ומתחמם פחות(הוא למעשה האח הגדול של הסלרון J1900 , רק עם 4 ליבות אמיתיות ותדר עבודה גבוה יותר).
אעדכן כשיגיע
PENTIUM J2850
8GB RAM
237$
מאוד התלבטתי בין המעבד הזה, לבין הגרסאות המוזלות של הI5 4300Y אבל על פניו נראה שהJ2850 חזק ממנו ומתחמם פחות(הוא למעשה האח הגדול של הסלרון J1900 , רק עם 4 ליבות אמיתיות ותדר עבודה גבוה יותר).
אעדכן כשיגיע
- solidas
-
- צייד דילים

מזל טוב ותתחדש
- Nemesis
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4592
·idonoach כתב:טוב. החלטתי לקחת סיכון ולהזמין,
PENTIUM J2850
8GB RAM
237$
אעדכן כשיגיע...
ה- J2850 ממש לא חלש מה- i5 4300Y, להפך. ה- I5 צפוי להיות מהיר יותר ולא במעט.
-
idonoach
-
- חבר ותיק

איני מבין. כתבת דבר והיפוכו- ה2850 ממש לא חלש מהI5, שצפוי להיות מהיר ממנוNemesis כתב:·......
ה- J2850 ממש לא חלש מה- i5 4300Y, להפך. ה- I5 צפוי להיות מהיר יותר ולא במעט....
בכל אופן- הJ2850 הוא 4 ליבות ואילו ה4300Y הוא 2 (ועוד 2 לוגיות)
·
- Nemesis
-
- חבר מביא חבר

טעות בידך.
אתה משווה 2 חיות שונות. ה- i5 מבוסס על ארכיטקטורת ה- Core מדור 4, בעוד הפנטיום J2850 הוא פשוט שם מכובס לארכיטקטורת אטום.
זה כלל לא משנה שיש ל 2850 4 ליבות, והיא רצה בתדר גבוה יותר, כאשר כל ליבת אטום שכזו איטית בצורה דרמטית מליבה אחת של Haswell.
סתם דוגמה קלה לגבי הפרש הביצועים בין אטום לבין Core:
http://www.anandtech.com/show/7314/inte ... 0-tested/2
אתה משווה 2 חיות שונות. ה- i5 מבוסס על ארכיטקטורת ה- Core מדור 4, בעוד הפנטיום J2850 הוא פשוט שם מכובס לארכיטקטורת אטום.
זה כלל לא משנה שיש ל 2850 4 ליבות, והיא רצה בתדר גבוה יותר, כאשר כל ליבת אטום שכזו איטית בצורה דרמטית מליבה אחת של Haswell.
http://www.anandtech.com/show/7314/inte ... 0-tested/2
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
Eglobal
נהיו ממש גרידים לאחרונה,אני קניתי אצלם כבר לא מעט מחשבים (המשפחה/ חברים),
בכל מקום אחר הייתי מקבל לקוח מעודף,
לאחרונה אני סוגר איתם מחיר (ישירות מול קריס וקורל) - מקבל מייל בהתפתלויות וסיפורים
מוסיף עוד... לא מספיק מבקשים עוד וכ׳.
מה גם שב11.11 הם הקפיצו את המחירים חבל על הזמן לפחות ב20%.
לפני 11.11 קניתי מחשב i5 4300y
8gm ram 32gb ssd
ב178$
היום כבר לא ברור לי כמה הם רוצים ...
כל יום הם מציגים מחיר אחר ובמייל ישירות הם רק דורשים יותר ,
יש למישהו לינק למחשב כזה במחיר נורמאלי ?
נהיו ממש גרידים לאחרונה,אני קניתי אצלם כבר לא מעט מחשבים (המשפחה/ חברים),
בכל מקום אחר הייתי מקבל לקוח מעודף,
לאחרונה אני סוגר איתם מחיר (ישירות מול קריס וקורל) - מקבל מייל בהתפתלויות וסיפורים
מוסיף עוד... לא מספיק מבקשים עוד וכ׳.
מה גם שב11.11 הם הקפיצו את המחירים חבל על הזמן לפחות ב20%.
לפני 11.11 קניתי מחשב i5 4300y
8gm ram 32gb ssd
ב178$
היום כבר לא ברור לי כמה הם רוצים ...
כל יום הם מציגים מחיר אחר ובמייל ישירות הם רק דורשים יותר ,
יש למישהו לינק למחשב כזה במחיר נורמאלי ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
ליתר דיוק, ה-4300Y חזק יותר מה-J2850 בכ-25%, אך גם מתחמם יותר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Nemesis
-
- חבר מביא חבר

תלוי. ביישום שהוא בעיקר Single Threaded ההפרש לדעתי יעמוד על קרוב ל-100% לטובת ה- i5, וכאשר מכניסים למשוואה גם ביצועים גרפים אפילו יותר. ככל שהעומס הוא יותר Multi Threaded ההפרש יצטמצם.
- wallalon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1925
לי יש i5 שלהם מדור 4, הגיע עם Win7 ושודרג ל Win10 מעדכון שהתקבל. רץ מצוין (SSD
)
לא מבין את הדיון על החום של המעבד- הם בנו את זה, זה עובד, למי אכפת?
לא מבין את הדיון על החום של המעבד- הם בנו את זה, זה עובד, למי אכפת?
-
idonoach
-
- חבר ותיק

אשמח שתסביר למה כל ליבה שלו איטית מליבת האסוול(כי על פניו הקלוק גבוהה בהרבה ביחס לI5Y)Nemesis כתב:טעות בידך.
http://www.anandtech.com/show/7314/inte ... 0-tested/2...
אני מנסה למצוא על כך חומר ברשת ולא מוצאׁ(הדוגמא שצרפת מתייחסת למעבד Z3770 שעל פניו איטי בהרבה מהJ2850)
·
- Nemesis
-
- חבר מביא חבר

גם ה-3517U עקרונית חלש יותר מה- i5-4300Y.
להשוות בין האטום לבין ה- Haswell לצורך הפשטה זה כמו להשוות בין מנוע 4 ליטר לבין מנוע 1 ליטר באותו סל"ד. אמנם מדובר במנוע, באותו סל"ד, אבל מנוע בנפח 4 ליטר בד"כ חזק יותר.
קל מאוד להסתכל למשל על גודל הצ'יפ. שבב ה- Haswell גדול ב-42% משבב ה- Atom המדובר, אפילו שמדובר ב-2 ליבות בלבד מול 4. כל ליבת Haswell גדולה יותר מליבת Bay Trail מסוגלת לבצע הרבה יותר עבודה בכל רגע נתון. השבב מכיל פונקציות ספציפיות כמו AVX2, AES-NI וכמובן ליבה גרפית גדולה ומהירה יותר המאפשרים ביצועים משמעותית טובים יותר תחת יישומים הנוגעים לאותם פונקציות.
רק אם מדובר בעומס מאוד מאוד ספציפי שעבר אופטימיזציה לרוץ על הארכיטקטורה הספציפית של ה- Bay Trail הזה תוך ניצול מקסימלי של ארבעת הליבות, אולי יהיה ניתן לראות הפרש לא דרמטי בין שני המעבדים. כמעט בכל שימוש נפוץ, ה- i5 הזה אוכל את ה- Bay Trail לארוחת בוקר. רוב הזמן יושב ונח בתדר נמוך עם רוב מה שניתן כבוי. טוענים דף אינטרנט? מזנק לתדר הטורבו שלו, מרנדר מהר את דף האינטרנט וחוזר לנוח.
השוואה נוספת:
http://www.anandtech.com/show/7933/the- ... 5350-am1/4
להשוות בין האטום לבין ה- Haswell לצורך הפשטה זה כמו להשוות בין מנוע 4 ליטר לבין מנוע 1 ליטר באותו סל"ד. אמנם מדובר במנוע, באותו סל"ד, אבל מנוע בנפח 4 ליטר בד"כ חזק יותר.
קל מאוד להסתכל למשל על גודל הצ'יפ. שבב ה- Haswell גדול ב-42% משבב ה- Atom המדובר, אפילו שמדובר ב-2 ליבות בלבד מול 4. כל ליבת Haswell גדולה יותר מליבת Bay Trail מסוגלת לבצע הרבה יותר עבודה בכל רגע נתון. השבב מכיל פונקציות ספציפיות כמו AVX2, AES-NI וכמובן ליבה גרפית גדולה ומהירה יותר המאפשרים ביצועים משמעותית טובים יותר תחת יישומים הנוגעים לאותם פונקציות.
רק אם מדובר בעומס מאוד מאוד ספציפי שעבר אופטימיזציה לרוץ על הארכיטקטורה הספציפית של ה- Bay Trail הזה תוך ניצול מקסימלי של ארבעת הליבות, אולי יהיה ניתן לראות הפרש לא דרמטי בין שני המעבדים. כמעט בכל שימוש נפוץ, ה- i5 הזה אוכל את ה- Bay Trail לארוחת בוקר. רוב הזמן יושב ונח בתדר נמוך עם רוב מה שניתן כבוי. טוענים דף אינטרנט? מזנק לתדר הטורבו שלו, מרנדר מהר את דף האינטרנט וחוזר לנוח.
השוואה נוספת:
http://www.anandtech.com/show/7933/the- ... 5350-am1/4
-
idonoach
-
- חבר ותיק

גם את ההשוואה הזו קראתי. אין בה התייחסות לסדרת הYNemesis כתב:גם ה-3517U עקרונית חלש יותר מה- i5-4300Y.
השוואה נוספת:
http://www.anandtech.com/show/7933/the- ... 5350-am1/4...
העניין שיש כמה סדרות בתוך דור ההאסוול. רוב ההשוואות מתייחסות למעבדים עם סיומת U שכמובן חזקים יותר.
לא הצלחתי למצוא כלל השוואה לסדרת הY שעובדת על תדר נמוך יותר ולכאורה דומה מאוד במאפיינים ל BAYTRAIL
·
- taoyossi
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
חברים אפשר לדעת מה האתר המדובר?
אני מחפש שני מחשבים ניידים לילדים, האם זה אקטואלי גם עבורי?
אני מחפש שני מחשבים ניידים לילדים, האם זה אקטואלי גם עבורי?