מבצעי BF על ראשים?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
Itsik פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 431

שליחה

היי,

יש ברשותי טורנס 166mk2 עם ראש סטנטון D680 stylus שעליו כנראה עוד משנות ה80 המאוחרות כשהפטיפון יוצר.

בקיצור אני מעוניין לרכוש ראש חדש, המערכת מסביב היא מגבר HK בן ימינו וזוג רמקולים musical technology למי שמכיר.

אז לא מחפש ראש ברמה אודיופילית,אבל גם לא מהליין הנמוך. אני משער שמשהו באיזור ה500ש"ח ואם יש אתר עם מבצעים אז מה טוב.

תודה
איציק
איציק.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158

שליחה

לא יודע על מבצעים, אבל בתקציב הזה (למעשה אפילו פחות מהתקרה שלך) המלצתי היא Shure M97xe. אם מחירי ה-Denon DL-110 לא היו נוסקים לרמות מופרכות בשנים האחרונות, הוא גם היה מומלץ בחום.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

Itsik פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה, הוזמן -
http://www.amazon.com/gp/product/B00006 ... ailpages00

אספר רשמים לכשיגיע.
איציק.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093

שליחה

אהם, רגע - למה להחליף את הראש?

ראשית, אתה בטוח שהמחט לא תקינה? בדקת אותה בהגדלה? ניקית? כיוונת היטב ועדיין נשמע רע (בכלל נשמע רע?)

מדובר בראש MI של חברת Stanton מסדרה ש"ראש הדגל" שלה הוא ה- 681EEE. יש לסדרה שפע של וריאנטים, אבל ברמת הגוף המשותף עולה על הנפרד, ועיקר ההבדל הוא במחטים. יופי של ראש, ומתאים ככפפה ליד ל- Thorens שלך. עם מחט מתאימה הוא עדיף לרוב הדעות על ה- M97, ולטעמי גם על ה- Dl110 (בטח שבמחירה הנוכחי), ועל לא מעט ראשים ב"סביבה".

אם הראש תקין (שני הערוצים עובדים) הייתי מסתפק בהחלפת מחט בלבד (וכיוון קפדני (f) ). יש מחטים טובות החל מ- 35$, ומעולות עד מחירים של כ- 150$, ופה ושם אפילו מופיעות מחטים מקוריות למכירה - שווה!

Itsik פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

למה להחליף? שאלה טובה. הצליל מעט אנמי לטעמי. לכן השלכתי את זה ישר על הראש, שני הערוצים תקינים.

אני יכול עדיין לבטל את ההזמנה, אתה יכול לתת לי דוגמאות יותר ספציפיות לגבי מחטים שיתאימו?
איציק.

Itsik פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תמונות של הראש והמחט, רק לוודא שאנחנו מדברים על אותו הדבר.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
איציק.

Itsik פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

מצטער על ההצפה, אבל עכשיו מצאתי גם את זה בקופסא נפרדת שקיבלתי עם הפטיפון. אם זה יכול להועיל במשהו...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
איציק.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ה-Pickering מסידרה V15 הם ראשים טובים (לא להתבלבל עם Shure V15), דגם ה-AT2 שיש אצלך הוא ככל הזכור לי דגם בסיסי עם מחט עגולה במקור, אבל ניתן לשיפור עם מחט אליפטית שמתאימה לאותה סידרת דגמים. אמורה להיקרא ATE. תבדוק איזה דגם מחט יש עליו כרגע; זה צריך להיות מצוין על הפלסטיק האפור של המחט עצמה. ייתכן שהיא כבר אליפטית אז זה טוב.
המחט הירוקה שיש שם בנוסף שייכת ל-Shure כלשהו (נראה לי M75 אבל לא בטוח), אבל אם אין לך את הראש אין לזה חשיבות. בכל מקרה ה-M75 בינוני למדי.

Itsik פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

על המחט שמותקנת על הראש אין כיתוב מלבד הלוגו של פיקרינג.
המחט הירוקה אכן של SHURE, דגם 70 EJ
איציק.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Itsik כתב:על המחט שמותקנת על הראש אין כיתוב מלבד הלוגו של פיקרינג.
...
·
אז זו כנראה המחט המקורית העגולה/כדורית (Spherical). כמו שאמרתי בסה"כ זה ראש טוב, אבל לדעתי עם מחט כזו הוא דורש Tracking Force די גבוה: 2-3 גרם. זה לא נורא, ואתה יכול לנסות להרכיב אותו לטובת בדיקה. צריך רק לוודא קודם שהמחט במצב טוב, אחרת אין מה לטרוח.
Itsik כתב: המחט הירוקה אכן של SHURE, דגם 70 EJ
...
·

שייכת לראש M70. זו גירסה אליפטית טובה יחסית של המחט, אבל הראש הזה הוא באיכות נמוכה ולא מומלץ, אז אין לך ממש מה לעשות איתה.

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”