מה הכבל המומלץ לחיבור למרחקים ארוכים

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
TheStriker פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

אפשר לקבל דירוג של סוגי הכבלים לפי הסדר של שימור האיכות במרחקים ארוכים מבלי להשקיע בכבלים יקרים בטירוף ?

אם השאלה לא כ"כ מובנת אז הכוונה למשהו בסגנון הזה:
" VGA - עד 3 מטר באיכות המקסימלית מבחינת סוג כבל זה, 3-8 ירידה דיי זניחה באיכות, מעבר ל-8 מטר ירידה משמעותית באיכות. " (אבל עם נתונים אמיתיים :wink: )

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

VGA נדמה לי שנרשם פה שעובד טוב גם ב-15 מטר
אצלי 11 מטר RG59 לקומפוננט עובד יופי וגם ה-S-VIDEO

TheStriker פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

סבבה,
אבל התכוונתי פירוט כזה על כל סוג כבל...

כי אני רוצה לחבר בין מקרן עם הכניסות: Composite, S-Video, VGA / VGA Component, DVI / DVI Component
לרסיבר עם יציאת (Component (3 RCA

המרחק הוא 12 מטר.

ואני רוצה לדעת איזה סוג כבל הכי כדאי להעביר שיהיה:
* גם יהיה עם הכי פחות הנחתה באיכות.
* גם יהיה במחיר סביר (לא היקרים בטירוף - 300$ ומעלה... (n))
* וגם יהיה יחסית גמיש... (כי אחרי הכל הוא צריך לעבור דרך תעלה בתיקרה...)

אגב, מה זה בדיוק RG59 / 6, והאם זה פשוט כבל שיכול להעביר Composite / Component ?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

RG59 זה הכבל הקואקסיאלי הרגיל שאתה מכיר מחיבור ממירים לקיר ו RG6 גם הוא כבל קואקסיאלי אבל הוא מאפשר העברת למרחקים ארוכים יותר ובטווח שידורים בתדר גבוה יותר. שניהם בעלי התנגדות של 75 אוהם, מסוגלים להעביר ווידאו לעשרות מטרים ללא בעיות ויכולים לשמש תחליף מצויין וזל לכבלי component "איכותיים" שמוכרים במחירים אסטרונומיים בארץ. בנוסף, הם מאוד קשוחים ועמידים. מצד שני הם לא כל כך גמישים. בקיצור, בכמה עשרות שקלים וקצת תושיה אתה בונה לך סט של כבלים לקומפוננט בעלי איכות ללא תחרות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78899
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #5 

רצוי כבל איכותי עבור RGBHV - כמו שאמרו כאן, יש כבלים כאלה טובים בשוק. אפשר להשתמש בהם ללא בעיה (רק צריך מחברים מתאימים) עבור קומפוזיט, קומפוננט ו-RGBHV/VGA.

שני קואקסים יכולים להיות חוט SVIDEO טוב, בוודאי טוב יותר ממה שיש בשוק כיום, אבל מחברי SVIDEO טובים זה יותר קשה.

DVI זה קשה במיוחד. גם המרחק גדול (12מ' זה הרבה מאוד עבור DVI) וגם השחלה של ראש DVI זה פשוט בלתי אפשרי, אלא אם כן מחוררים את כל הקיר וסוגרים על הכבל. רצוי כבל טוב, או שצריך להעביר שני כבלים ובאמצע (בתיבת סעף) להחביא DVI EXTENDER).

פיתרון נוסף הוא להשתמש בכבלי DVI להשחלה (נדירים מאוד כי מעטים בעולם מסוגלים לחבר את המחבר כראוי) או ODVI (מבוסס סיב-אופטי) או CAT5. כל הפתרונות הללו יקרים ביותר.

השאלה שאני שואל בד"כ היא למה לא לשים את הציוד קרוב למסך (אלא אם כן מדובר במקרן, ואז זו באמת לא אופציה).

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”