רספברי פיי 2
-
ellevy12
-
- חבר פעיל

- תגובות: 95
הי
1. האם מישהו יודע באיזה פורמטים/קודאקים של אודיו הרספברי פיי תומך (במה הוא יודע לנגן ומה הוא יודע להעביר לרסיבר?)
2. למה יש צורך בכרטיסי קול כגון HifiBerry אם אני מוציא את הסאונד דרך HDMI ? האם האיכות חלשה יותר?
תודה
1. האם מישהו יודע באיזה פורמטים/קודאקים של אודיו הרספברי פיי תומך (במה הוא יודע לנגן ומה הוא יודע להעביר לרסיבר?)
2. למה יש צורך בכרטיסי קול כגון HifiBerry אם אני מוציא את הסאונד דרך HDMI ? האם האיכות חלשה יותר?
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
1. הוא תומך ב-DTS, DD וכמובן PCM סטריאו. הוא אינו תומך ב-DTS-HD ו-Dolby TrueHD, אם כי קודי יודע "לשנמך" אותם ל-DTS ו-DD.
2. זה יותר שימושי לבעלי מגברים עם כניסות אנלוגיות.
2. זה יותר שימושי לבעלי מגברים עם כניסות אנלוגיות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
ellevy12
-
- חבר פעיל

תודה
כשאתה אומר תומך השאלה אם הוא יכול לנגן אותם ללא רסיבר יעודי או שיש צורך ברסיבר יעודי?
אני שואל כי כשניסיתי לנגן קובץ עם DTS הוא גמגם (כרגע אין לי רסיבר ייעודי)
כשאתה אומר תומך השאלה אם הוא יכול לנגן אותם ללא רסיבר יעודי או שיש צורך ברסיבר יעודי?
אני שואל כי כשניסיתי לנגן קובץ עם DTS הוא גמגם (כרגע אין לי רסיבר ייעודי)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ללא רסיבר, הוא אמור לנגן לך הכל, וזה גם לא אמור לגמגם ב-DTS.
בהנחה שאין אצלך בעיות רשת, תוודא שבמערכת-הגדרות-מערכת-פלט שמע (בפינה למטה, שים על רמת הגדרות "מתקדם"), מסומנת אצלך תמיכה ב-2.0 רמקולים, ה-passthrough כבוי, ותוודא ש-DTS ו-DD אינם נתמכים ע"י פלט השמע שלך (מפעילים אותם רק כשיש רסיבר תומך מחובר).
בהנחה שאין אצלך בעיות רשת, תוודא שבמערכת-הגדרות-מערכת-פלט שמע (בפינה למטה, שים על רמת הגדרות "מתקדם"), מסומנת אצלך תמיכה ב-2.0 רמקולים, ה-passthrough כבוי, ותוודא ש-DTS ו-DD אינם נתמכים ע"י פלט השמע שלך (מפעילים אותם רק כשיש רסיבר תומך מחובר).
-
ellevy12
-
- חבר פעיל

סרט של 20GB מנוגן דרך כונן חיצוני ( USB2) עם DTS ו passtrought כבוי הוא מדי פעם נעצר ומגמגם
או שזה בעיה של המהירות קריאה מהכונן (מפורמט ל NTFS -אז אולי יש קשר?) או שזה בגלל שכבד לו מדי לקודד את האודיו
או שזה בעיה של המהירות קריאה מהכונן (מפורמט ל NTFS -אז אולי יש קשר?) או שזה בגלל שכבד לו מדי לקודד את האודיו
-
ellevy12
-
- חבר פעיל

וכמובן השאלה הנשאלת היא באיזה פורמט מומלץ לכונן החיצוני להיות...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בהחלט ייתכן שיש כאן בעיית I/O עם הכונן.
ייתכן גם שאין מספיק זרם להפעלת הכונן אם הוא מקבל אותו מה-RPI ולא דרך USB HUB עם מתח משלו.
אני הייתי מנסה לנגן דרך הרשת הביתית ולא ישירות מהכונן, בחיבור קווי כמובן.
ייתכן גם שאין מספיק זרם להפעלת הכונן אם הוא מקבל אותו מה-RPI ולא דרך USB HUB עם מתח משלו.
אני הייתי מנסה לנגן דרך הרשת הביתית ולא ישירות מהכונן, בחיבור קווי כמובן.
-
ellevy12
-
- חבר פעיל

הכונן מחובר ישירות (3.5 עם מתח משלו) כך שאין בעיית מתח
לגבי ניגון מהרשת הביתית - אנסה כאשר הוא מחובר ישירות לראוטר ואבדוק, אבל הבנתי שגם בפרוטוקול SMB יש איטיות מסויימת
בכל מקרה חיבור לרסיבר מתאים בוודאות ימנע את הבעיה לא ?
לגבי ניגון מהרשת הביתית - אנסה כאשר הוא מחובר ישירות לראוטר ואבדוק, אבל הבנתי שגם בפרוטוקול SMB יש איטיות מסויימת
בכל מקרה חיבור לרסיבר מתאים בוודאות ימנע את הבעיה לא ?
-
ellevy12
-
- חבר פעיל

שכחתי לציין שניסיתי סרט שיש בו פורמט אודיו ב DTS וב AC3 וה AC3 ניגן ללא תקיעות.. סביר להניח אם כך שהבעיה היא בקידוד של ה DTS לא (כרגע אין לי רסיבר בכלל - מחובר ישירות לטלויזיה)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נסה למצוא סרט DTS שהוא לא 20GB (לא חסרים כאלה), ותראה אם גם שם יש בעייה.
-
ellevy12
-
- חבר פעיל

אז חיברתי את הכונן לראוטר וניסיתי לגשת דרך smb. הבעיה נפתרה. כנראה שמדובר על קריאה איטית מ ntfs... רק רציתי לשאול למה כשמעבירים לנקודה מסוימת בסרט יש כמו רעש סטטי כזה שניה לפני שהאודיו מתחיל לנגן