DTS NEO בסמסונג - מסקנות בדיקה (שווה קריאה!)
אז בימים האחרונים אני מנסה להחליט מה הקונפיגורציה הנכונה למערכת שלי עם הטלוויזיה, עכשיו שאני משתמש בסמארט וצריך TV AUDIO לרסיבר. השימוש ב-ARC לכאורה אמור לתת את הפתרון, אלא שהוא מייצר מגוון בעיות שימושיות (שלא ארחיב עליהן כאן) והעלה את דילמת הסאונד.
בעלי הסמסונג בוודאי מכירים את הגדרת ה-DTS NEO 2:5 שיש בטלוויזיה. חיפשתי רבות באינטרנט ומצאתי כל מיני הסברים, חלקם הזויים יותר, חלקם פחות, למה זה בדיוק DTS NEO 2:5. מה שברור בכל מקרה - שה-DTS NEO 2:5 מבצע Upmixing לערוצי סטראו לתצורת 5.1, אלא שהשאלה היותר טובה היא מה קורה לערוצי 5.1 מקוריים. חלק מהטענות טענו שבכל מקרה מתבצע מיקסינג, בעוד שחלק מהטענות טענו שכשיש אינפוט 5.1 ה-DTS NEO 2:5 מבצע Passthrought לערוצים.
החלטתי לבדוק את הנושא....
הורדתי שני קבצים שמבצעים מיפוי רמקולים - אחד ב-Dolgy Digital 5.1 ואחד ב-DTS HD MA. (קישורים בתחתית למי שרוצה לשחזר את הניסוי). חיברתי את הקודי למערכת ישירות למען הבדיקה - כמובן שהמערכת מנגנת את שניהם נפלא, כל רמקול בנפרד.
אז חיברתי את הקודי לסמסונג, כשהאודיו יוצא ל-TV AUDIO מעל ה-ARC. להלן המסקנות:
1. כשהאינפוט הוא DTS, ה-DTS NEO 2:5 מעביר את הערוצים כמו שהם. כלומר לא מתבצע שום Upmixing. בנוסף, לא הצלחתי לזהות הבדל באיכות הצליל לעומת החיבור הישיר בניגון של סרטים. אני לא יודע אם זה Passthrough אמיתי או לא, אבל איכות הצליל דומה מספיק שלא אצליח להבדיל, והפרדת הערוצים מושלמת.
2. כשהאינפוט הוא DOLBY 5.1, ה-DTS NEO 2:5 מבצע UPMIXING נוראי. בעת השמעת הסנטר, שני הרמקולים (ימין ושמאל) פעילים, ובעת השמאל האחוריים, הקדמיים המקבילים שלהם נשמעים גם. בנוסף, לא שומעים *בכלל* את הסאב. להערכתי הוא מבצע מיקסינג של שני הערוצים הקדמיים בצורה מזעזעת.
3. כשהאינפטוט הוא DOLBY 5.1, ניתן להעביר את הטלוויזיה למצב DOLBY ולקבל הפרדה ערוצית מדויקת. במצב הזה, הערוצים מנגנים שוב 5.1, והרסיבר מזהה את האינפוט כ-DOLBY במקום DTS, כלומר אין UPMIXING. האיכות, שוב, מצוינת.
ובכן - היכן הבעיה המרכזית?
לכאורה, השילוב של אופציה 1 ואופציה 3 אמור לתת מענה איכותי להפרדת ערוצים ושמיעה בהתאמה של DOLBY או DTS בעת מיתוג דרך הטלוויזיה ושמיעה ב-ARC. אלא שסמסונג החליטה להתעלל בנו (הלקוחות שלה). המיתוג הזה לא קורה באופן אוטומטי. אם בוחרים בהגדרת DOLBY, אז בפעם הבאה שתגנו תוכן DTS, הטלוויזיה תעבור למצב PCM ששולח רק סטריאו לרסיבר מעל ה-ARC. לעומת זאת אם בוחרים במצב DTS NEO בזמן שצופים בתוכן DTS, אזי כשתנגנו DOLBY בפעם הבאה, הטלוויזיה תמשיך לעבוד ב-DTS, כלומר באפמיקס נוראי כמו במצב 2.
מה עושים? לא ברור... כנראה שאאלץ לוותר על ה-ARC (הבעיה המרכזית עם ה-ARC שה-HDMI CEC מתעלל בהגדרות הרסיבר ביחס לשלט החכם וגורם לכל הדלקה של הטלוויזיה להפוך לסיוט), ולטובת שמיעה מהסמארט טיוי לחבר כאבל אופטי.
אם מישהו נתקל בפתרון למיתוג אוטומטי בסמסונג - אשמח לשמוע!
למי שרוצה לנסות לבד, הנה קישור לקבצים:
קובץ DTS (לשים לב זה 800 מגה!):
https://drive.google.com/file/d/0B4nYAK ... l3SXc/edit
(יש לינק דאונלואד למעלה).
קובץ DOLBY:
https://archive.org/details/5.1ChannelA ... ationVideo
למי שרוצה גם קובץ DTS 7.1 - מצאתי גם את זה:
http://download.openbricks.org/sample/HD-Audio/
בעלי הסמסונג בוודאי מכירים את הגדרת ה-DTS NEO 2:5 שיש בטלוויזיה. חיפשתי רבות באינטרנט ומצאתי כל מיני הסברים, חלקם הזויים יותר, חלקם פחות, למה זה בדיוק DTS NEO 2:5. מה שברור בכל מקרה - שה-DTS NEO 2:5 מבצע Upmixing לערוצי סטראו לתצורת 5.1, אלא שהשאלה היותר טובה היא מה קורה לערוצי 5.1 מקוריים. חלק מהטענות טענו שבכל מקרה מתבצע מיקסינג, בעוד שחלק מהטענות טענו שכשיש אינפוט 5.1 ה-DTS NEO 2:5 מבצע Passthrought לערוצים.
החלטתי לבדוק את הנושא....
הורדתי שני קבצים שמבצעים מיפוי רמקולים - אחד ב-Dolgy Digital 5.1 ואחד ב-DTS HD MA. (קישורים בתחתית למי שרוצה לשחזר את הניסוי). חיברתי את הקודי למערכת ישירות למען הבדיקה - כמובן שהמערכת מנגנת את שניהם נפלא, כל רמקול בנפרד.
אז חיברתי את הקודי לסמסונג, כשהאודיו יוצא ל-TV AUDIO מעל ה-ARC. להלן המסקנות:
1. כשהאינפוט הוא DTS, ה-DTS NEO 2:5 מעביר את הערוצים כמו שהם. כלומר לא מתבצע שום Upmixing. בנוסף, לא הצלחתי לזהות הבדל באיכות הצליל לעומת החיבור הישיר בניגון של סרטים. אני לא יודע אם זה Passthrough אמיתי או לא, אבל איכות הצליל דומה מספיק שלא אצליח להבדיל, והפרדת הערוצים מושלמת.
2. כשהאינפוט הוא DOLBY 5.1, ה-DTS NEO 2:5 מבצע UPMIXING נוראי. בעת השמעת הסנטר, שני הרמקולים (ימין ושמאל) פעילים, ובעת השמאל האחוריים, הקדמיים המקבילים שלהם נשמעים גם. בנוסף, לא שומעים *בכלל* את הסאב. להערכתי הוא מבצע מיקסינג של שני הערוצים הקדמיים בצורה מזעזעת.
3. כשהאינפטוט הוא DOLBY 5.1, ניתן להעביר את הטלוויזיה למצב DOLBY ולקבל הפרדה ערוצית מדויקת. במצב הזה, הערוצים מנגנים שוב 5.1, והרסיבר מזהה את האינפוט כ-DOLBY במקום DTS, כלומר אין UPMIXING. האיכות, שוב, מצוינת.
ובכן - היכן הבעיה המרכזית?
לכאורה, השילוב של אופציה 1 ואופציה 3 אמור לתת מענה איכותי להפרדת ערוצים ושמיעה בהתאמה של DOLBY או DTS בעת מיתוג דרך הטלוויזיה ושמיעה ב-ARC. אלא שסמסונג החליטה להתעלל בנו (הלקוחות שלה). המיתוג הזה לא קורה באופן אוטומטי. אם בוחרים בהגדרת DOLBY, אז בפעם הבאה שתגנו תוכן DTS, הטלוויזיה תעבור למצב PCM ששולח רק סטריאו לרסיבר מעל ה-ARC. לעומת זאת אם בוחרים במצב DTS NEO בזמן שצופים בתוכן DTS, אזי כשתנגנו DOLBY בפעם הבאה, הטלוויזיה תמשיך לעבוד ב-DTS, כלומר באפמיקס נוראי כמו במצב 2.
מה עושים? לא ברור... כנראה שאאלץ לוותר על ה-ARC (הבעיה המרכזית עם ה-ARC שה-HDMI CEC מתעלל בהגדרות הרסיבר ביחס לשלט החכם וגורם לכל הדלקה של הטלוויזיה להפוך לסיוט), ולטובת שמיעה מהסמארט טיוי לחבר כאבל אופטי.
אם מישהו נתקל בפתרון למיתוג אוטומטי בסמסונג - אשמח לשמוע!
למי שרוצה לנסות לבד, הנה קישור לקבצים:
קובץ DTS (לשים לב זה 800 מגה!):
https://drive.google.com/file/d/0B4nYAK ... l3SXc/edit
(יש לינק דאונלואד למעלה).
קובץ DOLBY:
https://archive.org/details/5.1ChannelA ... ationVideo
למי שרוצה גם קובץ DTS 7.1 - מצאתי גם את זה:
http://download.openbricks.org/sample/HD-Audio/
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
למה לא לעבוד עם מחשב / סטרימר / קופסא חיצונית כלשהי שתחסוך ממך את כל הבעיות האלה?
אני מבין שיותר סבבה להפעיל את זה מהטלוויזיה כי אפשר אבל אם הפתרון הזה לא מספיק טוב נסה לעבור למשהו יותר יציב...
אני מבין שיותר סבבה להפעיל את זה מהטלוויזיה כי אפשר אבל אם הפתרון הזה לא מספיק טוב נסה לעבור למשהו יותר יציב...
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
·RobotCop כתב:למה לא לעבוד עם מחשב / סטרימר / קופסא חיצונית כלשהי שתחסוך ממך את כל הבעיות האלה?
אני מבין שיותר סבבה להפעיל את זה מהטלוויזיה כי אפשר אבל אם הפתרון הזה לא מספיק טוב נסה לעבור למשהו יותר יציב......
אז אחת האופציות זה לקנות רוקו - והיא עדיין על השולחן. אבל ראיתי רוקו אצל חבר ולא ככ התלהבתי. הנוחות בסמארט טי וי היא גבוהה, וזה פחות דיוויס שצורך חשמל, נתקע, דורש קונפיגורציה בהארמוני וכו'.
הפתרון -- לבינתיים, הוא שהזמנתי כבל אופטי. אמתג את הכל דרך הרסיבר כמו בן אדם תרבותי, וכשאראה מהסמארט טי וי אני אמשוך את האודיו בכבל אופטי. מכיוון שהתכנים של הסמארט טיוי מגיעים *רק* בדולבי, אני אשים את הסמסונג בדולבי וזהו.
חבל, אבל, שאי אפשר לנצל את היכולות המתקדמות של ה-ARC, בגלל כל השטויות האלה.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6306
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 933 פעמים
הוא לא צריך בכל מקרה לנגן פורמטים אלו - מדובר בניגון אפליקציות מהמסך (משחקים, יוטיוב וכו') אשר בכל מקרה מעבירים רק DOLBY או DTS במקרה הכי טוב.שחR כתב:לא מכיר פתרון אוטומט לניגון מהמסך לרסיבר אלא כל פעם להכנס להגדרת היצאה בהתאם לפורמט השמע של הקובץ
להזכירך כבל אופטי לא מעביר DTS HD ו DOLBY DIGITAL PLUS...
לפותח הדיון:
גם אני התייאשתי מה ARC, גם אני מחבר עם כבל אופטי.
עובד טוב, לא מסבך לי את החיים, ולא מתסכל את הפונקציות בשלטים/מכשירים.
·שחR כתב:לא מכיר פתרון אוטומט לניגון מהמסך לרסיבר אלא כל פעם להכנס להגדרת היצאה בהתאם לפורמט השמע של הקובץ
להזכירך כבל אופטי לא מעביר DTS HD ו DOLBY DIGITAL PLUS...
גם אני לא מצאתי פתרון אוטומטי - אבל העובדה שאין כזה זה סוג של בדיחה עצובה. הרי הרסיבר מזהה לבד אם האינפוט הוא DTS או דולבי. למה המסך לא מסוגל לזהות את זה לבד גם ולהתאים את ה-OUTPUT שלו לזה?! זה פשוט מפגר.
בכל מקרה - המסך (ולצורך העניין כל אחד משירותי הסטרימינג הרלוונטיים כמו נטפליקס וכו') לא מוציא DTS HD ממילא, אז זה לא ממש רלוונטי. לטובת צפיה בנטפליקס/אמאזון/יוטיוב/וכו' - אשתמש בסמארט טיוי, עם כאבל אופטי. את יתר הדברים ממילא אני רואה בקודי - שאחזיר אותו להיות מחובר ישירות לרסיבר (ברגע שה-ARC לא יגנוב לי את כל האינפוטים כל הזמן זה לא יהיה בעיה).
אני כמובך סובל מאותה בעיה.
נראה שניסחת אותה טוב יותר ממני (כאן וכאן )
רק אעיר שאותה בעיה גם חוזרת עם הAudioOut האופטי (בה אני משתמש), כלומר - במעברים בין קבצים - האות היוצא חוזר להיות PCM ולא בהתאמה לתוכן המנוגן.
אני באמת לא מבין למה סמסונג לא יכולים לאפשר מצב Passthrough וזהו.
נראה שהפתרון הטוב היחיד הוא שימוש בקומפוננטה אחרת כדי לנגן את התוכן, מה שהופך את ה SmartTV למאוד מיותר במקרה הזה.
מעצבן!!
רק אעיר שאותה בעיה גם חוזרת עם הAudioOut האופטי (בה אני משתמש), כלומר - במעברים בין קבצים - האות היוצא חוזר להיות PCM ולא בהתאמה לתוכן המנוגן.
נראה שהפתרון הטוב היחיד הוא שימוש בקומפוננטה אחרת כדי לנגן את התוכן, מה שהופך את ה SmartTV למאוד מיותר במקרה הזה.
מעצבן!!
·GuyKhmel כתב:אני כמובך סובל מאותה בעיה.
רק אעיר שאותה בעיה גם חוזרת עם הAudioOut האופטי (בה אני משתמש).
מעצבן!!...
אותה הבעיה אתה מתכוון היעדר המיתוג האוטומטי בין DTS לדולבי?
הבנתי שזה המצב - *אבל*
1. אם אתה משתמש בפלקס - האפליקציה של הפלקס בסמארט טיוי אמורה למתג לבד
2. אם אתה *לא* משתמש בפלקס - יתר התכנים (נטפליקס, הולו, אמאזון, וכו') - לא משתמשים ב-DTS. כך שאתה יכול להגדיר דולבי - ולא ידרש מיתוג אוטומטי. במצב הזה את כל יתר הדברים (יס, סטרימר, וכו') אתה מחווט ישירות לרסיבר. זאת לפחות התוכנית שלי. ככה תמיד כשאני עובר לסמארט טיוי, הרסיבר יהיה באינפוט TV AUDIO, והסמסונג יהיה על הגדרה של דולבי. כשאני אראה תכנים ממקורות אחרים (פלייסטיישן, קודי), הזיהוי יתבצע ברסיבר וזהו. אידאלי? לא לגמרי - אבל עדיף מאשר ה-17 שניות שלוקח לסמסונג לסיים את ההנדשייק ולגנוב את האינפוט.
·slarti כתב:·......
אותה הבעיה אתה מתכוון היעדר המיתוג האוטומטי בין DTS לדולבי?
הבנתי שזה המצב - *אבל*
1. אם אתה משתמש בפלקס - האפליקציה של הפלקס בסמארט טיוי אמורה למתג לבד
2. אם אתה *לא* משתמש בפלקס - יתר התכנים (נטפליקס, הולו, אמאזון, וכו') - לא משתמשים ב-DTS. כך שאתה יכול להגדיר דולבי - ולא ידרש מיתוג אוטומטי. במצב הזה את כל יתר הדברים (יס, סטרימר, וכו') אתה מחווט ישירות לרסיבר. זאת לפחות התוכנית שלי. ככה תמיד כשאני עובר לסמארט טיוי, הרסיבר יהיה באינפוט TV AUDIO, והסמסונג יהיה על הגדרה של דולבי. כשאני אראה תכנים ממקורות אחרים (פלייסטיישן, קודי), הזיהוי יתבצע ברסיבר וזהו. אידאלי? לא לגמרי - אבל עדיף מאשר ה-17 שניות שלוקח לסמסונג לסיים את ההנדשייק ולגנוב את האינפוט....
אז ניסיתי עכשיו לעבוד עם PLEX וגם שם חוזרת אותה הבעיה, במעבר מדולבי לDTS - הופ - חזרנו לקידוד PCM.
גם אם זה היה עובד, אני מוריד יחסית הרבה תוכן (לא בסטרימינג אלא הורדה) ומנסה לעבוד עם כניסת הUSB בטלויזיה, מה שמחזיר אותנו לבעיה הקודמת.
תוכל להגיד - כדאי לך להשתמש בPLEX בשביל לצפות בתוכן שהורדת. זה נכון, אבל(!) הPLEX מבצע קידוד מחדש לוידאו בbitrate נמוך יותר, כתלות באיזו רשת נמצאים בה - כיוון שהטלויזיה שלי היא במקום בעייתי יחסית מבחינת קליטת WiFi אני בבעיה.
בקיצור - מעצבן לאללה.
לא מבין למה סמסונג לא יכולים להוציא איזה פאצ' או עדכון שיאפשר פשוט passthrough וזהו.
בלי קשר - גם נורא מעצבן אותי שההגדרות של יציאת הרמקולים הם אחידות לכל המערכת, בלי קשר לאיזו כניסה מדובר.
כלומר, למשל - אני הייתי שמח לראות שידורי עידן פלוס (מהDVB-T - ) דרך הרמקולים בטלויזיה בעוד שהPlex או הUSB - דרך הכבל האופטי.
וואלה - התאכזבתי
·GuyKhmel כתב:
אז ניסיתי עכשיו לעבוד עם PLEX וגם שם חוזרת אותה הבעיה, במעבר מדולבי לDTS - הופ - חזרנו לקידוד PCM.
גם אם זה היה עובד, אני מוריד יחסית הרבה תוכן (לא בסטרימינג אלא הורדה) ומנסה לעבוד עם כניסת הUSB בטלויזיה, מה שמחזיר אותנו לבעיה הקודמת.
תוכל להגיד - כדאי לך להשתמש בPLEX בשביל לצפות בתוכן שהורדת. זה נכון, אבל(!) הPLEX מבצע קידוד מחדש לוידאו בbitrate נמוך יותר, כתלות באיזו רשת נמצאים בה - כיוון שהטלויזיה שלי היא במקום בעייתי יחסית מבחינת קליטת WiFi אני בבעיה.
בקיצור - מעצבן לאללה.
לא מבין למה סמסונג לא יכולים להוציא איזה פאצ' או עדכון שיאפשר פשוט passthrough וזהו.
בלי קשר - גם נורא מעצבן אותי שההגדרות של יציאת הרמקולים הם אחידות לכל המערכת, בלי קשר לאיזו כניסה מדובר.
כלומר, למשל - אני הייתי שמח לראות שידורי עידן פלוס (מהDVB-T - ) דרך הרמקולים בטלויזיה בעוד שהPlex או הUSB - דרך הכבל האופטי.
וואלה - התאכזבתי...
צריך לזכור שמחוץ לגבולות מדינת ישראל, להוריד תוכן לא חוקי זה פחות פופולארי.... הסמארטטיוי מנסה לתת מענה לקהל הממוצע וה(מאוד) לא טכנולוגי, שיוכל לראות נטפליקס, הולו, אמאזון, וכו'. ושם סמסונג עשו עבודה טובה. אם תשים לב גם הסטרימרים המסחריים כמו רוקו, ואפל טיוי, טובים יותר בזה מאשר לנגן MKV עם כתוביות וכו'.
אישית אני מציע לך אם אתה צורך הרבה תכנים מהסוג הזה לקנות משהו שסוחב קודי. ב-50-60$ אתה קונה סט מלא של רסברי פיי 2 שמריץ קודי נהדר. יפתור לך את כל הבעיות.
נ.ב. אני *ממממממש* לא מבין למה שתרצה לראות *משהו* דרך הרמקולים של הטלוויזיה ולא של הרסיבר, אבל אם זה הקטע, אז על אחת כמה וכמה קודי... תחבר את הקודי ישירות לרסיבר, ואת העידן פלוס ישירות לטלוויזיה וסיימת.
זו נק' נכונה - לגבי סוג התוכן בסמארט טיוי ואני לא ממש בטוח לאמר האם נטפליקס או הולו מוציאים תמיד דולבי או להפך.slarti כתב:·......
צריך לזכור שמחוץ לגבולות מדינת ישראל, להוריד תוכן לא חוקי זה פחות פופולארי.... הסמארטטיוי מנסה לתת מענה לקהל הממוצע וה(מאוד) לא טכנולוגי, שיוכל לראות נטפליקס, הולו, אמאזון, וכו'. ושם סמסונג עשו עבודה טובה. אם תשים לב גם הסטרימרים המסחריים כמו רוקו, ואפל טיוי, טובים יותר בזה מאשר לנגן MKV עם כתוביות וכו'.
אישית אני מציע לך אם אתה צורך הרבה תכנים מהסוג הזה לקנות משהו שסוחב קודי. ב-50-60$ אתה קונה סט מלא של רסברי פיי 2 שמריץ קודי נהדר. יפתור לך את כל הבעיות.
נ.ב. אני *ממממממש* לא מבין למה שתרצה לראות *משהו* דרך הרמקולים של הטלוויזיה ולא של הרסיבר, אבל אם זה הקטע, אז על אחת כמה וכמה קודי... תחבר את הקודי ישירות לרסיבר, ואת העידן פלוס ישירות לטלוויזיה וסיימת....
הרסברי פאי הוא אופציה אפשרית ואני באמת שוקל אותה (או אפילו להשתמש בPi Zero ששוחרר בימים האחרונים).
לגבי העידן פלוס - אני משתמש בממיר המובנה בטלויזיה ואין לי באמת סיבה לפתוח את כל מערכת הרמקולים בשביל לראות חדשות (שגם ככה משודרות באיכות נמוכה), כך שהפתרון האידאלי עבורי הוא בחירה של סוג יציאה (Audio Out, הרמקולים מהטלויזיה, וכו') הייתה מאוד נוחה אם הייתה אפשרית.
·
לעניין ה"לפתוח את כל מערכת הרמקולים" - הייתי פעם במקום הזה. תקנה Harmony 650(מחו"ל! הם יקרים רצח בארץ) - ויותר לא תדבר ככה. אחרי שמתרגלים לשמוע במערכת הטובה, אפילו חדשות מעצבנות ברמקולים של הטלוויזיה.GuyKhmel כתב:זו נק' נכונה - לגבי סוג התוכן בסמארט טיוי ואני לא ממש בטוח לאמר האם נטפליקס או הולו מוציאים תמיד דולבי או להפך.......
הרסברי פאי הוא אופציה אפשרית ואני באמת שוקל אותה (או אפילו להשתמש בPi Zero ששוחרר בימים האחרונים).
לגבי העידן פלוס - אני משתמש בממיר המובנה בטלויזיה ואין לי באמת סיבה לפתוח את כל מערכת הרמקולים בשביל לראות חדשות (שגם ככה משודרות באיכות נמוכה), כך שהפתרון האידאלי עבורי הוא בחירה של סוג יציאה (Audio Out, הרמקולים מהטלויזיה, וכו') הייתה מאוד נוחה אם הייתה אפשרית.
·...
ואני ממליץ מאוד על רסברי פאי 2 ולא על הזירו. לא ניסיתי אבל אני חושד שהוא יהיה איטי כמעט כמו הפי 1 בקודי.