חיבור וחיווט מערכת ק"ב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Jooky פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
קודם כל אני רוצה לומר שאני מאוד אוהב את האתר, והוא תרם לי רבות במהלך החודשיים שלושה האחרונים בהם הרכבתי לי מעין מערכת ק"ב, יחסית פשוטה, ואני אפרט:
1. רסיבר: YAMAHA RXV-357 (חדש)
2. DVD: של APEX, דגם DVX-811 (חדש)
3. ממיר של HOT
4. טלוויזיה: ישנה, של חברת LENCO, ת'כלס הטלוויזיה לא משהו אבל זה פחות מה שאני מחפש, וגם אין לי כסף ( :( ) לאחת חדשה (אני חייל...). עוד נקודה היא שבטלוויזיה יש רק חיבור SCART אחד.
5. רמקולים: שניים גדולים רצפתיים של WESTRA (יד שניה שלא נגעו בהם)
6. סאב: עדיין אין, מחפש משהו יד שניה בסביבות 400-600 שקל, אבל שלא יהיה ענק ומפלצתי... המלצות יתקבלו בברכה! (והסכום בערך(...) גמיש)

חשוב לציין שהמערכת הזו נכנסת לי בחדר בגודל 3 על 4, וממה שיש לי כרגע אני מאוד מרוצה (סה"כ לא השקעתי יותר מדי עד עכשיו), חוץ מזה שחסר לי סאב כדי להרגיש יותר את המוזיקה... ואתם יודעים למה אני מתכוון 8)
עוד עניין חשוב, הDVD שלי משמש אותי בעיקר לשמיעת מוזיקה, ופחות מעניינת אותי איכות הוידאו, אלא הרבה יותר איכות האודיו.
אז עכשיו כשפירטתי את כל הרכיבים... יש לי כמה שאלות, שאני מקווה לקבל תשובות בעניינן:

א. חיבור הטלוויזיה: אני יכול לחבר את כניסת הSCART של הטלוויזיה אל יציאת הcomponent של הרסיבר? לפי הבנתי זו הדרך היחידה שלי לגרום לכך שאני אוכל לשמוע דרך הרמקולים של הטלוויזיה (בלי מתאמים למיניהם), אבל תקנו אותי אם אני טועה. כרגע אני לא שומע דרך הטלוויזיה וחיברתי אותה רק ליציאת הVIDEO MONITOR של הרסיבר.
ב. חיבור הDVD: אני מתכוון לחבר את הDVD לרסיבר, ופה זו בעצם שאלה - באמת יש הבדל בין חיבור אופטי לחיבור קואקסאלי?? :מבולבל: והוא שווה את ההפרש בין הכבלים השונים? כפי שציינתי הAUDIO חשוב לי. וחוץ מזה, איך כדאי לחבר את הVIDEO של הDVD לרסיבר? S-VIDEO(מהDVD) לRCA(רסיבר)?
ג. ממיר: כרגע הממיר מחובר מRCA (ממיר) לRCA (רסיבר) וסה"כ אין לי בעיה עם זה, אלא אם למישהו יש הצעה טובה יותר (וזולה :wink: ).

ממש הרבה תודה מראש, ושוב זה אתר גדול וכל הכבוד לכולכם! אתם עושים עבודה מבורכת...

נעם.

TiGeRGuY
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 256
נתן תודות: 0

שליחה #2 

בגלל חוסר הידע שלי בתחום אני אוכל לענות לך רק על חלק מהשאלה השניה. החיבור האנלוגי מה DVD לרסיבר יתן לך רק 2 ערוצים (שהם השמאלי קידמי והימני קידמי)
החיבור הדיגיטאלי יתן לך כמה ערוצים כלומר צליל הקיפי (סראונד). ואני מאמין שגם במוזיקה הוא יהיה קצת יותר איכותי מהאנלוגי. אני מציע לך לעשות השוואה ולראות מה יותר מתאים לך.

לגבי השאלה השלישית אני רק יכול להגיד לך שגם אצלי הממיר מחובר ב RCA (לטלויזיה) מכיון שאין לי יציאת סקראט בטלויזיה וזה לא כלכך חשוב לי שאני אקנה בשביל זה מתאם SCATR ל S_VIDEO והאיכות טובה מאוד.. (Y) אני לא חושב שאם תחליף כבל האיכות תשתפר משמעותית או משהו..

מקווה שקצת עזרתי לך (לפחות בעניין של חיבור ה DVD) :D

kolokito
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1945
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

למה לשמוע דרך הרמקולים של הטלוויזיה? השאר את הטלוויזיה מחוברת רק לMONITOR, ואת הסאונד של הכבלים (אדום ולבן) חבר לרסיבר ותשמע את הטלוויזיה דרך הרמקולים, זה בטוח יותר טוב.
מבחינת חיבורי הDVD- אין הבדל בין קואקסיאלי לאופטי באודיו, בוידאו עדיף לחבר S-VIDEO אבל אני לא מאמין שיהיה הבדל גדול בין S לRCA...

Jooky פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

kolokito כתב:למה לשמוע דרך הרמקולים של הטלוויזיה? השאר את הטלוויזיה מחוברת רק לMONITOR, ואת הסאונד של הכבלים (אדום ולבן) חבר לרסיבר ותשמע את הטלוויזיה דרך הרמקולים, זה בטוח יותר טוב.
...
כמובן שזה יישמע יותר טוב דרך הרמקולים הגדולים,
אבל עם הרמקולים של הטלוויזיה יהיה לי אפקט יותר חזק של סראונד, וגם אם לא יהיה כזה אפקט עדיין נראה לי שעדיף 4 רמקולים על שניים, לא? אין פה מה להפסיד...

תודה לשניכם על התגובות בינתיים, ול-TiGeRGuY על הטיפ של סראונד בחיבור דיגיטלי... לא ידעתי את זה. :wink:
עדיין מקווה לתגובה בקשר לשאר העניינים... (Y)

TiGeRGuY
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 256
נתן תודות: 0

שליחה #5 

Jooky כתב:
kolokito כתב:למה לשמוע דרך הרמקולים של הטלוויזיה? השאר את הטלוויזיה מחוברת רק לMONITOR, ואת הסאונד של הכבלים (אדום ולבן) חבר לרסיבר ותשמע את הטלוויזיה דרך הרמקולים, זה בטוח יותר טוב.
...
כמובן שזה יישמע יותר טוב דרך הרמקולים הגדולים,
אבל עם הרמקולים של הטלוויזיה יהיה לי אפקט יותר חזק של סראונד, וגם אם לא יהיה כזה אפקט עדיין נראה לי שעדיף 4 רמקולים על שניים, לא? אין פה מה להפסיד...

תודה לשניכם על התגובות בינתיים, ול-TiGeRGuY על הטיפ של סראונד בחיבור דיגיטלי... לא ידעתי את זה. :wink:
עדיין מקווה לתגובה בקשר לשאר העניינים... (Y)
...
אני אתקן אותך, הרמקולים של הטלויזיה לא יתנו לך אפקט של סראונד יותר טוב. (הסראונד 5.1 לא יהפוך ליהיות 7.1 בגלל עוד שני הרמקולים של הטלויזיה) מה שהרמקולים של הטלויזיה ישמיעו זה את כל הערוצים ביחד (אם אני לא טועה) וזה דיי יהרוס לך את הסראונד..
(בגלל שהרמקולים של הטלויזיה שנמצאת מקדימה כמובן אתה תשמע גם את האפקטים של הרמקולים האחוריים מהרמקולים של הטלויזיה למשל.. או את הדיבור שאמור להישמע מהסנטר אתה תשמע משני הרמקולים של הטלויזיה.)
אבל שווה לחבר את הרמקולים של הטלויזיה גם כי לא תמיד מפעילים את המערכת.. למשל אם אתה רואה חדשות או סתם תוכנית טלויזיה רגילה ולא איזה סרט ב DVD.
החיבור של הרמקולים לטלויזיה צריך ליהיות קרוב לחיבור של המוניטור שמשם אתה מוציא אות לטלויזיה, אז פשוט תמצא את זה תחבר ותעדכן :)

Jooky פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אהלן שוב,
קניתי כבל אופטי וכבל S-VIDEO, חיברתי את הDVD לרסיבר בעזרתם ואני שמח וטוב לבב :D
חוצמזה מהיציאת SCART של הDVD שמתי מתאם SCART -> RCA, וחיברתי את כניסת הAUDIO של הטלוויזיה לשם... ככה יש לי סאונד בטלוויזיה כשאני שומע דיסקים בDVD, מקווה להוסיף קצת נפח לצליל...

בכל מקרה - תודה רבה לכולם שוב!
נ.ב. עדיין מחפש סאב טוב וקטן... תחשבו עליי כשהסלון שלכם רועד 8)

נעם.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”