התאמת אוזניות

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
peshtol פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני עומד לקנות את האוזניות Grado sr80, אני יודע לפי קריאה בפורום שיש כאלו שאוהבים אותן יותר ויש כאלו שאוהבים אותן פחות..
אבל השאלה שלי היא יותר כללית, אז תנסו לענות לא בצורה סובייקטיבית בבקשה

האם האוזניות האלו מתאימות למוסיקת רוק (לדוגמא: Guns N roses) וגראנג' אקוסטי בבסיסו (Alice in chains, Nirvana) ?

maladjusted
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 638
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #2 

peshtol כתב:אני עומד לקנות את האוזניות Grado sr80, אני יודע לפי קריאה בפורום שיש כאלו שאוהבים אותן יותר ויש כאלו שאוהבים אותן פחות..
אבל השאלה שלי היא יותר כללית, אז תנסו לענות לא בצורה סובייקטיבית בבקשה

האם האוזניות האלו מתאימות למוסיקת רוק (לדוגמא: Guns N roses) וגראנג' אקוסטי בבסיסו (Alice in chains, Nirvana) ?
...
גיטרות וגיטרות עם דיסטורשן נשמעות טוב מאד בגראדו הנ"ל - בהיר (אפילו כמעט כואב, כנראה בגלל היענות גבוהה של מיד וטרבל).

peshtol פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

כמעט כואב? לא הבנתי

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #4 

הגראדו ידועות כאוזניות עם דינאמיות פנטסטית עם חתימת סאונד מאד יחודת.
הפרדת הצלילים אצלה טובה מאד ולכן ברוק היא נשמעת נהדר, הגיטרות חוזרות לחיים, התופים גורמים לך לאפקט ה Foot tap בצורה כיפית.
המיד ריינג' שלה מאד בולט, עם הרבה קולורציה, יש כאלה שאוהבים את זה ויש כאלה שלא, כמו בהרבה דברים, עניין של טעם.

אופי הסאונד בהיר ופתוח, זה משהו שמאד בולט אצל גראדו.

בסה"כ האוזניות מהוות תמורה נהדרת למחירן, בנוסף על הכל הן בעלות התנגדות של 32 אוהם מה שמקל מאד מבחינת הגברה ומקורות, כי ניתן לשמוע מהן בכיף מכל נגן נייד או כרטיס קול וכו..

maladjusted
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

peshtol כתב:כמעט כואב? לא הבנתי
...
האזנה "קריטית" ביצעתי רק עם אלה וסנהיזר 212 פרו. קראתי בפורום אחר שדווקא סנהייזר לא מתאימות לרוק ולמטאל בגלל איזושהי הנחתה שהן עושות בתחום התדרים של הגיטרות.
בכל אופן, לגבי כמעט כואב, כאשר אני שומע את אותה מוזיקה באותה עוצמה בשני סוגי האזניות האלה, הגראדו מובילות אותי מהר יותר להרגשה של כמו צפצופים באזניים, כלומר אותי הן מעייפות (אה, והן גם מגרדות). עדיין, הרבה מאד כותבים על גראדו שהן האזניות הטובות ביותר לרוק (במיוחד הנ"ל, למחירן) בגלל הצליל שהוא in-your-face והתחושה החיה מכל הכלים.
מבחינתי, אחרי ששמעתי גראדו החוויה היתה פוקחת אזניים ומאז אזניות אחרות באותו אזור מחיר נשמעות משעממות, לא ברורות, לא חדות, אבל הכיוון של גראדו כנראה לא מתאים לי (לצליל אין במה כי בניגוד לסנהייזר הצליל כאילו בתוך הראש ולא מהצדדים/מימול.למרות שאי אפשר להגיד שחסר באס או שהוא לא מדויק, חסרה לי התחושה של סאב-וופר נותן בראש).

peshtol פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

maladjusted כתב:
...
(לצליל אין במה כי בניגוד לסנהייזר הצליל כאילו בתוך הראש ולא מהצדדים/מימול.למרות שאי אפשר להגיד שחסר באס או שהוא לא מדויק, חסרה לי התחושה של סאב-וופר נותן בראש).
...
לא יפריע לי ולהפך, זה נראה לי כיתרון, זה כאילו אתה שומע את זה בלייב

maladjusted
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

peshtol כתב:
maladjusted כתב:
...
(לצליל אין במה כי בניגוד לסנהייזר הצליל כאילו בתוך הראש ולא מהצדדים/מימול.למרות שאי אפשר להגיד שחסר באס או שהוא לא מדויק, חסרה לי התחושה של סאב-וופר נותן בראש).
...
לא יפריע לי ולהפך, זה נראה לי כיתרון, זה כאילו אתה שומע את זה בלייב
...
נשמע לי הפוך משומע בלייב - ראיתי במקום נוסף מישהו שתיאר את ההבדל כאילו בגראדו אתה עם הלהקה על הבמה ובסנהייזר אתה יושב במקום טוב מולם. אבל אולי כדאי לי להמנע מהכללות כל עוד לא שמעתי מספיק דגמים.

peshtol פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

לא יפריע לי ולהפך, זה נראה לי כיתרון, זה כאילו אתה שומע את זה בלייב[/quote]
נשמע לי הפוך משומע בלייב - ראיתי במקום נוסף מישהו שתיאר את ההבדל כאילו בגראדו אתה עם הלהקה על הבמה ובסנהייזר אתה יושב במקום טוב מולם. אבל אולי כדאי לי להמנע מהכללות כל עוד לא שמעתי מספיק דגמים.[/quote]

לא קשור לכמה דגמים שמעת, גם אני לא שמעתי יותר מידי..
בעיקרון שאמרתי לייב התכוונתי שאתה נמצא כאילו בתוך המוסיקה וכל הצלילים מסביב

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #9 

אוקיי אז ככה לי יש 225 ואת 80 אפ פעם לא שמעתי אבל יש להם אחלה צליל בשביל המוזיקת רוק ואלקטרוני. מה שכן הן לא ממש נוחות על הראש אבל ז כבר אינדבידואלי אני כבר היתרגלתי. מומלץ בחום אבל חובה לנסות!!!! לפני קנייה.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

peshtol פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

זה מה שאני לא מבין, למה כולם אומרים שחובה לשמוע אותן לפני הקנייה, מה, הצליל שלהן הוא עד כדי כך שונה מהאוזנייה הסטאנדרטית?
האוזניות הקודמות שהיו לי הן Panasonic RP-HT357, השיפור בצליל יהיה יותר טוב בהרבה או שהוא יהיה שונה לגמרי ואז זה תלוי בטעם שלי?
בעיקרון אני אוהב ששומעים כל פרט קטן באיכות גבוהה וששום דבר לא בולט יותר מידי,אני אוהב שהתופים משתלבים עם המוזיקה ולא מפריעים לשמוע את שאר הכלים, מעדיף בס איכותי על כמות גדולה של בס עם איכות פחות טובה..
חשוב שמוסיקה אקוסטית תשמע טוב (בעיקר הגיטרות)

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #11 

הגיטרות נישמעות על הגראדו מצויין. אל תעלב אבל אני לא מבין למה אתה מיתכוון כשאתה אומר איכותי???
למה כולם אומרים לך לשמוע? כך בחשבון שאתה הולך להישתמש באוזניה זו לצורכי הנאה לכן חשוב שכל הפרמטרים בה יקלאו לטעם שלך. לא שלי ולא של משתתפים אחרים בפורום. מה שאני אוהב לא בהכרך ימצא חן בעינך וההפך. לכן כדאי לשמוע .
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #12 

אני לא יודע כמה זה נכון להגיד שעם הGrado אתה על הבמה. זה נכון כשאתה בלי הגברה מספקת אבל עם הגברה טובה יותר זה מתחיל להרגיש כמו שלוש שורות ראשונות.
יש להן גם סימפטיה משמעותית יותר גדולה לצליל בהיר יותר ואוורירי אבל יש להן הרגשה של אזור מת גדול בבאס ללא הגברה. הבאס ירגיש לך כמו אפקט צובע בתדרים היותר נמוכים שלו מאשר המשך לסאונד (שזה בסדר גמור למוזיקת רוק. למוזיקה קלאסית, ג'ז ואלקטרונית זה פחות נעים לשמיעה).

מה שאני הכי אוהב בצליל זה שהוא אומנם עם במה קטנה אבל הוא ממלא אותה מדהים. לפעמים יש הרגשה עם אוזניות אחרות שהבמה גדולה מידי לאוזניות (בעיקר בעיית הגברה בעיני) ושאתה מציג במה שבמקור הייתה בגודל מסויים והיא מוצגת כגדולה פי כמה. עם הGrado יש לך אפקט IN YOUR FACE!! (קאפס לוק בכוונה) והמון אנרגיה ועם אחרות הצליל עלול\עשוי (תלוי בהעדפה שלך) להיות רגוע ואיטי משמעותית.
קח בחשבון שזאת שמיעה מאוד לא נאמנה למקור והיא מעייפות מאוד לפני שאתה מתרגל אליה ולפני שהגברת אותה נכון בשביל למנוע את ההפרדה (שאולי הרבה אוהבים, אבל לי זה יוצר הרגשה שאני מתמקד על אזורים רחוקים מידי במקום שתהיה סינרגיה בין הכלים ובין טווחי הצליל שלהם וזה מאוד מעייף). חובה לשמוע אותן לפני הקניה אחרת זה סיכון שבאמת חבל לקחת.

לגבי מוזיקה אלקטרונית כמו טראנסים וטכנו: קח בחשבון שזאת מוזיקה בלי במה אמיתית ועם שימוש בבאס רחב שGrado לא תוכל לספק לך בלי הגברה טובה. לGrado אין את הבמה הנדרשת והצליל מרגיש שהוא הולך לאיבוד מהר מידי. האוזניות מעבר למדהימות בכל הקשור למוזיקת רוק, מטאל, גיטרות, שירה, תיפוף ושימוש בבמה קטנה (שמאפיינת מוזיקת רוק ומטאל). במוזיקת ג'ז התוצאה נחמדה מאוד אבל לכלי נשיפה יש נטיה לאבד את הצליל שלהן מהר מידי והוא מרגיש חלול יותר מהפסנתר (שגם לו יש פוטנציאל גדול יותר עם אוזניות אחרות). זאת לא אוזניה ורסטילית והצליל שלה מאוד מוגדר. הוא יספק אותך להכל אבל לחלוטין יש העדפה לסוגים מאוד ספציפיים של מוזיקה. בעיני חובה לחובבי רוק ומטאל, פחות לחובבי ז'אנרים אחרים.

peshtol פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

תודה לכם Slavazh ו Flsh,
לפי התיאור הפרטני והיפה שלך flsh אני חושב שהגראדו ממש מתאימות לסגנון מוסיקה שאני שומע
אני שומע בעיקר רוק מטאל גראנג' אקוסטי (לדוגמא הלהקות האהובות עלי: Alice in chains, Nirvana, Guns & Roses) ואני ממש ממש לא שומע אלקטרוני וטראנסים
אבל בכל זאת אני אסע אם אמא שלי לאודיו פידלטי לשמוע את האוזניות, לא היה לי כח לבדוק את האוזניות כי אני לא קונה אותן שם

maladjusted
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

השאלה מתאימה אולי לשרשור השני
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=

אבל בהתייחסות לדברי fish פה, לא הייתי מודע להשפעה של הגברה על SR-80. הדעה הרווחת שקראתי בפורומים היא שלמגבר יש השפעה מינורית בלבד באזניות אלה.
האם ה go vibe או pa2v2 יתאימו יותר לאזניות אלה? האם יש דגם אחר מתאים יותר? עריכה: איזה דגם גם מתאים יותר לשדרוגים עתידיים (התנגדות אזניות גבוהה יותר)?
עוד משהו, נתקלתי באזכורים של אזניות אלסנדרו ms-1 אשר אמורות להיות קרובות מאד לדגם זה אך בכל זאת שונות (פחות טרבל, אני חושב). למישהו יצא לבצע האזנה השוואתית של שני הדגמים? האם אפשר בכלל להשיג אותן בארץ?

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

אלה אוזניות קלות לדחיפה אבל זה לא אומר שהן לא משתפרות מאוד עם הגברה טובה יותר. הגברה בסך הכל מבליטה צדדים בשיר שהמקור לא מעביר לאוזניה בעוצמה שאפשר לשמוע או לשים לב אליה כמו שצריך. תמיד יהיה עוד לדחוף ועוד מקום לשיפור. גם עם אוזניות כפתור אפשר לשמוע שיפור משמעותי עם הגברה נכונה. (פה the fox יכול להעיד. לאוזניות שלו, ATH W5000 יש התנגדות נמוכה והן קלות לדחיפה. עם המגבר שלו שהוא מגבר מדהים יש שיפור גדול, אני בטוח :D )
מגבר נייד הוא בכל זאת מגבר נייד ולכן העוצמה שלו בהתאם. יש טובים יותר או פחות (תלוי ביצרן ובשיקולם שהוא לקח בשביל זמן בטריה ואיכות הסאונד). מגבר נייד שמאוד מתאים לGrado זה הRA1 (גם כן של Grado. עם המגבר הזה הם מכוונים את האוזניות) שאמור להיות מדהים איתן. הבעיה היחידה איתו זה שתצטרך לשים אותו בתיק בגלל שהוא לא קטן כמו מגברים ניידים אחרים.

peshtol אם אתה שומע בעיקר מוזיקה כזאת הן בהחלט שוות בדיקה. לא מובטח שתאהב אותן, אבל אם כן אז תאהב מאוד.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #16 

לטעמי - אלה אוזניות מצוינות עבורך.

אומנם אני חדש בתחום האודיו האיכותי, אבל אני בעלים טרי של האוזניות האלה (SR-80), אחרי סקר שוק די רחב שעשיתי.
סוג המוזזיקה אני שומע בעיקר דומה (וחופף, בחלקו) - הרבה רוק (קלאסי וחדש יותר), כולל הופעות והקלטות אקוסטיות יותר.

מכיוון שהיססתי קצת לפני השקעת 500 ש"ח באוזניות (הוצאה גדולה יחסית, לא בתחום כ"כ) רציתי לשמוע אותן לפני שאני מחליט.
לכן, קניתי אותן בחנות שמאפשרת לשמוע לפני הקנייה (הבאתי את האייפוד שלי ושמעתי בדיוק מה שאני רוצה לשמוע).

אותי האוזניות מספקות מעל ומעבר - למען האמת, אני מגדיר את זה כחווית שמיעה חדשה (כמובן, יש דברים יותר טובים. אבל בתקציב הזה לא חלמתי על האיכות הזו).

אני לא יודע אם פרסום חנות ספציפית מותר בפורום (אני מנהל פורום באתר אחר אז אני מכבד את הנהלים פה) - אז אם אתה מעוניין בפרטים שלח הודעה פרטית.

בכל מקרה - אני ממליץ בחום.

אורי

peshtol פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

קורה לי בזמן האחרון שאני שומע שירים והצליל קצת איטי, אני לא יכול להסביר את זה בדיוק אבל זה כאילו הקול של הסולן נמתח,
לפי מה שהבנתי הגראדו מאוד "צבעוניות" וגורמות לצליל מאוד מהיר, חד וזורם, כבעלים של גראדו אתה חושב שזה נכון?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #18 

איך רכיב פאסיבי כמו אוזניות יכול לשנות את הזמן של שיר?
תבדוק עם סטופר....לא יכול להיות דבר כזה.

אולי מה שאתה מתכון זה שה-SLEW RATE שלהן נמוך יותר והן מעבירות טרנזיינטים פחות טוב (זה בהכרח פגיעה בתדרים הגבוהים..
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

peshtol פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

MartinHSabag כתב:איך רכיב פאסיבי כמו אוזניות יכול לשנות את הזמן של שיר?
תבדוק עם סטופר....לא יכול להיות דבר כזה.

אולי מה שאתה מתכון זה שה-SLEW RATE שלהן נמוך יותר והן מעבירות טרנזיינטים פחות טוב (זה בהכרח פגיעה בתדרים הגבוהים..
...
ברור שלא התכוונתי לזה, אי אפשר לשנות את חוקי הפיסיקה.. חח (למרות שבזמן האחרון הציונים ממש לא גורמים לי לצחוק)
אני ממש חדש בתחום של הסאונד והאוזניות שיש לי הן פנאסוניק שעלו לי 160 אז הן לא מאוד איכותיות, מה שאני מתכוון זה שהסאונד נשמע צלול וטוב, אבל עייף כזה, כאילו חסר לסאונד מרץ, קצת קשה לי להסביר את זה ..

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

מרטין "מהירות" (מבחינתי) היא פשוט מילה אחרת לרזוננס. תלוי בעוצמות, טווחים וגודל ה"במה" של האוזניה.
peshtol
אם אתה מרגיש שלסאונד חסר מרץ זה לא בעיה של מהירות אלא של הציוד השמעה שלך (אוזניות, הגברה, אני מבין שהקבצים דיגיטלים אז גם הDAC). הGrado (גריידו) יודעות לשחזר צלילים וקאלים בצורה מאוד נעימה לאוזן. הן מהירות בטווחים הבינוניים וגבוהים אבל הבאס יוצר אפקט "הצללה" לטווחים הבינוניים והוא לא מהיר כמותם. אם תשמע איתן אתה תשים לב שהבאס מתפוגג הרבה יותר מהר (חסר לו הד) משאר הטווחים והגבוהים נשארים יותר זמן ונוצר אופי "חם"\"בהיר" (אותו הדבר. כשתקרא עליהן זה בעצם מה שזה אומר). באוזניות Sennheiser למשל, הטווח של הבאסים הרבה יותר גדול ויש להן במה גדולה יותר כל שנוצר מצב שעם הגברה לא מספקת הן נורא "קרות" ומרגישות עצלניות ביחס לGrado. האופי צליל שלהן מותאם מאוד למוזיקה מסויימת והן בעצם נבנו עם הרגשה לאפקט אקוולייזר מראש.
אם תשמע עם Grado מוזיקת דאנס\טראנס\האונס למשל, הן לא ירגישו מהירות בגלל אופי השימוש בבאסים. בג'ז זה מאוד תלוי בשיר (כמה ישמעו באמת טוב, כמה פחות טוב וכמה תלוי בזמן השיר. אם למשל החצוצרה מנגנת טווחים נמוכים יותר אז תרגיש צליל פחות חיי מהצליל של החצוצרה כשהיא תנגן בסולם גבוה יותר).
הרבה מהבעיות שיש לך עכשיו לא יהיו עם הGrado אבל יצוצו הרבה חדשות כנראה (אם למשל אתה אוהב במה גדולה, ואני בטוח שלפאנאסוניק יש יותר גדולה מהGrado [לא שזה קשה במיוחד], זה יחסר לך).
בכל אופן, תפסיק לקרוא עליהן ותשמע אותן. כל ההגדרות האלה לא באמת שוות הרבה אם אין לך מושג איך זה מתבטא (ואלא אם יש לך כשרון מיוחד לזה, אני בספק שתצליח לנחש איך הן ישמעו. ואם כן אז אל תקנה ותדמיין את השירים זה הרבה יותר זול :lol: ).

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”