המחשב שלי חזר משיפוץ - לענייננו לוח אם חדש עם Killer Network והתקנת windows 10. מדובר ברשת ביתית דרך ראוטר D-Link 6740U ו- switch קווי. ל-switch מחוברים בחיבור קווי המחשב שלי, שני ה-NAS-ים, מדפסת, (וטלוויזיה ו-Apple TV). בחיבור אלחוטי מחוברים מס' מכשירי apple.
המחשב גולש בסדר ברשת - את ההודעה הזו זה אני כותב ממנו - אבל הוא לא מצליח להתחבר ל-NAS-ים שלי. ה-Synology Assistant בוכה על Connection failed.
הצעדים שנקטתי כדי לראות מה קורה:
א. ping לראוטר (10.0.0.138) עובד.
ב. גישה דרך הדפדפן לממשק הניהול של הראוטר לא מצליחה - connection timeout.
ג. telnet לראוטר (גם ישירות גום דרך פורט 80) לא מצליחה.
ד. גישה דרך האייפון וה-wifi לממשק הניהול של הראוטר כן מצליחה!
ה. כל זה נכון 9 מתוך 10 נסיונות. אבל פעם אחת כן הצלחתי להגיע לממשק הניהול של ה-router, ופעם אחת כן הצלחתי להתחבר ל-NAS-ים. לא הצלחתי להגדיר להם אותיות דיסקים, אבל כן הצלחתי לעשות להם shutdown. לא זוכר עם ה-NAS-ים וראוטר עבדו באותה פעם.
בחלק מהמקרים בצעתי את הבדיקות תוך כדי ניטרול ה-Norton Security Smart Firewall
אני חושד ב-router. קודם כל, הוא מתחמם. שנית, כבר כמה זמן יש איתו בעיות בחיבור wifi, וגם בחיבור קווי אני כבר כמה זמן מקבל המון פעמים כשלון בגישה ראשונה לדף, ואז יש היסוס כזה ואז הדף נטען. והרמז המכריע - שפעם אחת זה כן עבד.
עם זאת, סמיכות המקרים שרק התקינו לי windows 10 והרשת לא עובדת מרמזת שאולי זה קונפיגורציה של Windows 10.
מה אתם אומרים? ואם לדעתכם זה ה-router, מה כדאי לי לעשות? ללכת לבזק ולהביא חדש, או לקנות משהו יותר טוב?