אני חדש כאן ויש לי שאלות :)

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
walladi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מקווה שנכנסתי למקום הנכון:

1. איך לחבר את המחשב (יציאת svideo) לטלויזיה (כניסות svideo, או כניסה צהובה, או כניסה אדום-ירוק-כחול (חיברתי אליה את הדיוידי כבר))?
כרגע אני מחבר כך: יציאת svideo >> מתאם לצהוב >> כבל צהוב-צהוב >> כניסה צהובה בטלויזיה. רואים עם פסים עולים ויורדים תמונה לא איכותית בכלל.
אני משתמש בכבל כזה ולא בכבל svideo כי כשחיברתי svideo ראו עוד יותר זוועה. ניסיתי 3 כבלים שונים וצריך להבין שכל פעם שקונים כבל אחרי שמנסים אותו ופותחים את האריזה החנות נותנת זיכוי אז אין לי אפשרות לבדוק יותר כבלים. אין לי מה לעשות עם הזיכויים.

אני צריך מישהו שחיבר את המחשב לטלויזיה (איכותית) ויכול להגיד לי בוודאות שאם אני קונה אותו אני לא אתאכזב. ושעלות הכבל תהיה סבירה. והאורך חייב להיות 3 מטר לפחות.

אז בבקשה לא לתת לי השערות ולא להפנות אותי למקומות/חנויות סתם כי אין לי אפשרות לנסות. אני צריך ללכת רק על בטוח.

2. הרבה פעמים הסרט מאוד מאוד צר ורוצים לעשות לו "זום" כמו במכשיר דיוידי ולוותר על קצוות התמונה תמורת גובה גדול יותר של תמונה. איך אפשר בשידור מהמחשב לאפשר לתמונה לגדול בזום כמו במכשיר דיוידי? כשמשתמשים בתוכנה כמו מדיה פלייר אז רואים פול סקרין במצב theater mode או שכפול של המסך מחשב במצב של clone אבל בשניהם אין אפשרות להגדיל את התמונה מעבר. בנגנים פשוטים יותר כמו vlcplayer ודומיו אפשר לעשות זום בתמונה אבל הדבר בא לידי ביטוי רק במסך המחשב ולא עובר לטלויזיה. שוב - אם מישהו ניסה ויודע אשמח לקבל פתרון. אל תטרחו ותציעו דברים בלי שניסיתם כי כבר ניסיתי הכל וזה לא עובד. עוד דגש: זאת חייבת להיות תוכנה שמציגה כתוביות בעברית במסך הטלויזיה! לא כל התוכנות עושות את זה. כרגע אני מכיר רק פתרון אחד: מדיה פלייר בשילוב פלאגין vobsub.

אודה לכל מי שכבר פתר את 2 הבעיות שהצגתי לספר לי כיצד הוא פתר אותן.

מקווה שלא אתאכזב מהפורום שלכם שנראה מקצועי ואיכותי מאוד.

למנהלי הפורום: אם המודעה שלי מתאימה לפורום אחר אשמח אם תוכלו לשים אותה במקום הנכון. אני חדש ולא מצאתי פורום שיתאים לנושא הזה ספציפית אבל הוא בהחלט קשור לקולנוע ביתי. לדעתי כך צריך לראות קולנוע ביתי בלי להשקיע יותר מדי כסף בהשכרת סרטי דיוידי, מכשיר דיוידי במאות שקלים (שגם יציג את התרגום העברי בגודל מזערי ולא יאפשר שום כוונון שלו) וכו'.

walladi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הנה עוד משהו כדי להשלים את כל התמונה

שליחה #2 

כרטיס המסך שיש לי הוא ati radeio 9600 עם יציאת svideo
הטלויזיה שיש לי היא טושיבה crt 34" חדשה 100hz דגם CH7.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #3 

המחשב מזהה את הטלויזיה?
אולי יש לך הגדרה בטלויזיה של עבודה עם S-VIDEO.

אני חיברת למישהו את המחשב עם S-VIDEO ל-LCD שלו, הגדרת הטלויזיה כמסך ראשי פתרה את כל הבעיות שהיו

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #4 

שחיברת s-video to s-video (ישיר, בלי המתאם לקומפוזיט), ניסית לשחק אם הרזולוציה של המחשב?
הייתי מחובר בעבר גם כן עם חיבור S-video ממחשב למסך 34" CRT וראו בסדר גמור. ניסית להחליף כבל S-video?
יש לך אפשרות לחבר מחשב אחר, לפטופ למסך שלך בחיבור S-video ישיר ולראות איך רואים? (לשלול את האפשרות שהבעיה בכרטיס מסך).
שיחקת עם הגדרות הכרטיס מסך בחיבור לטלויזיה? (ב- ATI יש הגדרות ספציפיות לחיבור טלויזיה).

לא הייתי ממליץ על חיבור באמצעות המתאם מ- S-viseo לקומפוזיט (צהוב), אלא מנסה לפתור את בעיית החיבור הישיר.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

שלום וברוך הבא.

1. החיבור שלך הוא הנחות ביותר. לקחת SVIDEO והורדת אותו לקומפוזיט (החיבור הצהוב). קנה כבל SVIDEO ל-SVIDEO ותשאר איתו לכל אורך הדרך.
הגלים שאתה רואה זה בגלל GROUNDLOOP (יש מאמר בנושא).
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

walladi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אני יודע שאני צריך כבל SVIDEO משני הצדדים אבל א-י-ז-ה :)

שליחה #6 

מישהו קרא את מה שכתבתי?

walladi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

ניסיתי כבר שנים או שלושה כבלים ולא ראו עם אף אחד ממש טוב

שליחה #7 

תמיד היו פסים עולים על גבי התמונה. (עדינים אבל מטרידים)

ובגלל שאני לא יכול לנסות עוד כבלים ככה סתם ובגלל שאין לי אפשרות לחבר מחשב אחר אני רק ביקשתי שתגידו לי איזה כבל אתם ניסיתם ועובד לכם טוב. איזה סוג ואיפה קונים אותו.
אין צורך לשאול אותי ככ הרבה שאלות אבל תודה לכל מי שניסה לעזור על המאמץ
חזקו ואמצו

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #8 

אם אכן יש לך בעיית GROUNDLOOP אז סוג הכבל לא ישנה...

אני קניתי את שלי מ-TFL לייד קניון איילון בר"ג - 10 מטר

walladi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

גיא תודה

שליחה #9 

זכיתי לתשובה ראשונה שהיא מעשית :)

בכל אופן קראתי קצת על הגראונדלופ הזה (את מה שהיה פחות טכני ויותר מעשי). איך אפשר לוודא שזאת הבעיה שיש לי ואם כן איך אפשר (במילים פשוטות, למישהו "מפגר" שלא מבין באלקטרוניקה) לסדר את זה? אין לי ממיר של כבלים. אני מחבר את הטלויזיה ישירות לקיר וצופה בכבלים דרך חיבור פירטי.

אודה למי שיציע לי מה לעשות (ולא ישאל עוד שאלות כי זה לא צ'ט וקשה לנהל שיחה כאן)

תודה תודה תודה

walladi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

מישהו יכול להסביר לי איך לפתור בעיה של GROUNDLOOPS?

שליחה #10 

קראתי את המאמר. אני לא מבין אותו. אשמח אם לא יטיפו לי איך זה שלא הבנתי ושמישהו יסביר לי במילים פשוטות איך "מקצרים" את שני המכשירים.

מדובר על חיבור של כרטיס מסך ATI לטלויזיה CRT בכבל SVIDEO משני הצדדים.

תודה.

קראתי את המאמר.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”