עזרה ברכישה של סטרימר

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
bennyriz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15

שליחה

שלום לכולם
אני מבקש עזרה בחיפוש אחר סטרימר שיתאים לצרכים שלי

הצרכים שלי הם:
ניגון סרטים מהמחשב בקידוד h264 ברזולוציית 1080p
שתהיה תמיכה בהצגה של כתוביות בעברית
חיבור לריסיבר ישן עם יציאת s/pdif
עדיפות שההזרמה תהיה ללא צורך בהתקנת תוכנה ייעודית במחשב
אין צורך בחיבור אלחוטי

אשמח אם למישהו יש המלצה מתוך ניסיון או יכול לעזור בלכוון אותי איפה לחפש ואיפה לרכוש ?

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500

לא נתת תקציב

שליחה

שזה אולי הדבר הכי חשוב, אבל בנוסף לזה:

האם חשובה לך תמיכה בתלת מימד?
האם חשוב לך או מעניין אותך בכלל אפליקציות/גלישה וכו'?
העדפה בין אנדרואיד או חלונות, אם יש?

bennyriz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אין לי תקציב מוגדר מראש - בוא נגיד שלא חשבתי מעל 1000 אבל יותר כיוונתי לחצי מזה
אני פתוח להצעות ואם אצטרך להוסיף כדי לקבל מוצר יותר טוב או עם יתרונות נוספים אשקול בחיוב להשקיע
תלת מימד לא נראה לי רלונטי אם אין לי טלויזיה מתאימה, אז אפשר להוריד מהפרק..
אפליקצייות גלישה לא מעניין
מה שכן דפדפן שעובד טוב בצפיה בתוכניות טלויזיות באתרים של הערוצים המסחריים הייתי מוכן להוסיף כסף.. (קורה לפעמים ששוכחים להקליט תוכנית ורוצים לצפות מהאינטרנט)
אני מעדיף חלונות אבל לא קריטי לי, מניח שזה יותר יקר לכן יכול לוותר על זה..

אני בכלל בתקציב ?

bennyriz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אין מישהו שיכול לעזור ?
אני קורא ומבין שיש שפע של מוצרים, האם כל מכשיר שמריץ קודי מתאים לדרישות שלי כמו ניגון סרטים בfullhd כולל כתוביות בעברית ? או שלא ?
מה היתרונות חסרונות של אנדרואיד מול וינדוס ?
האם יש אלטרנטיבות אחרות ?
איזה ערך מוסף יש במכשירים יקרים יותר, מעבר לחומרה חזקה יותר ?

אשמח לקצת עזרה כדי שאוכל לקרוא ולחפש מידע בכיוון הנכון
אני קצת הולך לאיבוד ולא יודע מאיפה להתחיל..

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק

אני אשתדל לסכם לך כמה שיותר אם כי יש מלא חומר על זה פה בפורום

שליחה

bennyriz כתב:אין מישהו שיכול לעזור ?
אני קורא ומבין שיש שפע של מוצרים, האם כל מכשיר שמריץ קודי מתאים לדרישות שלי כמו ניגון סרטים בfullhd כולל כתוביות בעברית ? או שלא ?
מה היתרונות חסרונות של אנדרואיד מול וינדוס ?
האם יש אלטרנטיבות אחרות ?
איזה ערך מוסף יש במכשירים יקרים יותר, מעבר לחומרה חזקה יותר ?

אשמח לקצת עזרה כדי שאוכל לקרוא ולחפש מידע בכיוון הנכון
אני קצת הולך לאיבוד ולא יודע מאיפה להתחיל..
...
·

יש כמה אפשרויות:

1. סטרימר שהוא לא מבוסס קודי - מוצר מדף כמו DUNE וכו'. לי אישית אין ניסיון איתם אבל הם עושים את העבודה במידה ויש לך סרטים ברשת שלך.
2. סטרימר זול מבוסס קודי - בד"כ מדובר על RASPBERRY, קופסאות אנדרואיד למיניהן, CUBOX וכד'. תיכף ניכנס להסברים.
3. סטרימר מבוסס אינטל - גם פה יש וריאציות של מחירים כשמקובל שה-NUC על שלל דגמיו הוא הדבר הכי מוצלח שאפשר אם משלבים אותו עם WINDOWS.

לגבי קופסאות זולות:
פאי 2 - יחסית זול ומאפשר להריץ גם לינוקס וגם OPENELEC, זו האחרונה היא הפצת לינוקס שכל מטרתה להריץ קודי ועושה את זה היטב. המכשיר זול אבל יש לו מגבלות (לדוגמא צריך דונגל WIFI חיצוני רק מסוגים מסויימים וגם אז בגלל שזה USB יש מגבלות עוצמה).
CUBOX - בא בכמה גרסאות, גם מבוסס אנדרואיד וגם OPENELEC (הוא מכשיר ש-OE תומכים בו רשמית). מכשיר עם חומרה מכובדת ועיצוב מינימליסטי ועושה את העבודה. לא עבור כולם.
אנדרואידים - יש שלל מחירים, החל מ-30 דולר ועד 160 וכו'. בד"כ הטובים הם סביב 100 דולר או משהו כזה אם כי גם הזולים מריצים קודי יופי (אם זה כל מה שמריצים עליהם). יש שיגידו שאנדרואיד מוסיפה עומס וכו' אבל לדעתי כמערכת היא פחות כבדה מחלונות אז מי שמוכן להשקיע במערכת עם חלונות צריך להוסיף הרבה יותר. מניסיוני איתה זה עובד היטב.
מבוסס אינטל - יש מיני PC כמו PIPO וחברים שהם מחשבים מלאים אבל עם חומרה מוגבלת. קודי הם מריצים טוב, או אמורים. יש מיני PC אחרים ובכללם ה-NUCים שהם עם חומרה שניתן להרכיב לפי דרישה והם בד"כ גם חזקים יותר (וגם יקרים יותר - נוק סביר יעלה בערך 1000 ש"ח). זה בד"כ הפיתרון הכי טוב למי שרוצה להשקיע.

כל האפשרויות שציינתי עונות על הדרישות שלך. לכל אחד גם יתרונות וחסרונות, כמו מה אמצעי השליטה על המכשיר וכד'.
חפש פה בפורום על המכשירים ותתרשם...

bennyriz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

voguemaster, תודה רבה על המידע.
כשאני אוסף את כל המידע ביחד, נראה לי שהכי מתאים לי זה אחד ממכשירי האנדרואיד.
אם אני מבין נכון סטרימר שאינו מבוסס קודי זה מוצר שיעבור מן העולם, אף שהוא יכול לעשות את העבודה הוא לא הדבר הכי זול בשוק ובתור אחד שעוסק בתחום המחשוב נראה שאמצא עניין במכשיר אנדרואיד יותר מאשר במוצר סגור לגמרי.
לגבי nuc, לפי מה שבדקתי - ואודה לך אם תתקן אותי אם אני טועה, זה מכשיר שלא תואם לדרישות שלי שכן אין לו יציאת שמע אופטית, ומכיון שיש לי רסיבר ישן שאין לו כניסת HDMI הוא לא יתאים למערכת קולנוע ביתית שיש לי.

מה שנשאר זה שפע המכשירים שמבוססים אנדרואיד.
אודה לך אם תוכל לחדד את הנושא, האם כולם מגיעים עם דפדפן שמאפשר גלישה בכל אתר כמו בPC כולל הזרמה של תוכן וידאו באתרים בארץ?
המידע החסר לי כדי שאוכל לבחור מכשיר מתאים עבורי הוא מה ההבדלים המהותיים ביניהם מעבר לחומרה וליצרן ? יש בכלל הבדלים ?
דבר נוסף, קראתי פה בפורום שאחד החסרונות שלהם (לפחות של הזולים) הוא שהם לא מאפשרים להעביר את השמע גם באמצעות יציאת SPDIF וגם באמצעות HDMI. כמו כל מי שמחזיק רסיבר בלי יציאת HDMI זה חסרון גדול עבורי שכן לא תמיד אתה מוצא לנכון להדליק ולהשתמש ברסיבר ולכן השאיפה היא שהסטרימר יעביר את אות השמע גם באמצעות HDMI לטלויזיה.
אם אתה מכיר את הנושא או יכול לכוון אותי איך מבררים איזה מכשירים מבוססי אנדרואיד יש להם את האפשרות שציינתי להעביר שמע באמצעות HDMI במקביל לSPDIF זה יעזור לי מאוד

תודה מראש

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

ל-NUC-ים מבוססי N3050 ו-N3700 יש יציאה אופטית המשולבת בשקע ה-3.5 מ"מ.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

bennyriz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

@pixies
·
זה מגיע עם מתאם מיוחד ? איך בדיוק מחברים כבל אופטי ליציאה כזו ?

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4811
שם מלא: שי כהן

שליחה

bennyriz כתב:voguemaster,
לגבי nuc, לפי מה שבדקתי - ואודה לך אם תתקן אותי אם אני טועה, זה מכשיר שלא תואם לדרישות שלי שכן אין לו יציאת שמע אופטית, ומכיון שיש לי רסיבר ישן שאין לו כניסת HDMI הוא לא יתאים למערכת קולנוע ביתית שיש לי.
...
דווקא למכשירי NUC מדור 5 יש יציאת אודיו שמתאימה גם כיציאת SPDIF.
אם אתה יכול להרשות לעצמך 1000 ש"ח, לדעתי- לך על דגם ה NUC עם מעבד סלרון. איכות עם אחריות :wink:

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

לא יודע אם זה מגיע עם מתאם או לא, אבל בכל מקרה, זה עולה כמה שקלים באיביי:
http://www.ebay.com/itm/311488252347

שים לב שרק הדגמים עם המעבדים N3050 ו-N3700 מגיעים עם שקע כזה.
דווקא הדגמים היקרים יותר המבוססים על מעבדים מסוג Core i3/i5 אינם כוללים יציאת אופטית.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק

ענו לך לגבי האודיו

שליחה

bennyriz כתב:voguemaster, תודה רבה על המידע.
כשאני אוסף את כל המידע ביחד, נראה לי שהכי מתאים לי זה אחד ממכשירי האנדרואיד.
אם אני מבין נכון סטרימר שאינו מבוסס קודי זה מוצר שיעבור מן העולם, אף שהוא יכול לעשות את העבודה הוא לא הדבר הכי זול בשוק ובתור אחד שעוסק בתחום המחשוב נראה שאמצא עניין במכשיר אנדרואיד יותר מאשר במוצר סגור לגמרי.

מה שנשאר זה שפע המכשירים שמבוססים אנדרואיד.
אודה לך אם תוכל לחדד את הנושא, האם כולם מגיעים עם דפדפן שמאפשר גלישה בכל אתר כמו בPC כולל הזרמה של תוכן וידאו באתרים בארץ?
המידע החסר לי כדי שאוכל לבחור מכשיר מתאים עבורי הוא מה ההבדלים המהותיים ביניהם מעבר לחומרה וליצרן ? יש בכלל הבדלים ?
דבר נוסף, קראתי פה בפורום שאחד החסרונות שלהם (לפחות של הזולים) הוא שהם לא מאפשרים להעביר את השמע גם באמצעות יציאת SPDIF וגם באמצעות HDMI. כמו כל מי שמחזיק רסיבר בלי יציאת HDMI זה חסרון גדול עבורי שכן לא תמיד אתה מוצא לנכון להדליק ולהשתמש ברסיבר ולכן השאיפה היא שהסטרימר יעביר את אות השמע גם באמצעות HDMI לטלויזיה.
אם אתה מכיר את הנושא או יכול לכוון אותי איך מבררים איזה מכשירים מבוססי אנדרואיד יש להם את האפשרות שציינתי להעביר שמע באמצעות HDMI במקביל לSPDIF זה יעזור לי מאוד

תודה מראש
...
·

לגבי אודיו כבר תיקנו - יש NUC עם תמיכה ב-SPDIF, אין בעיה.

לגבי חומרה - יש מגוון ענק כמובן (וזה סוג של בעיה, לכן תיצמד להמלצות קונקרטיות). לגבי גלישה - אתה גולש באנדרואיד אז אתה מקבל דפדפני אנדרואיד - כרום או דולפין וכו'. הם לא טובים כמו ב-DESKTOP אבל הם עושים את העבודה היטב. אם אתה מצפה לצפות דרכם בצפיה ישירה - שכח מזה, זה לא יעבוד. הצפיה הישירה היחידה שתוכל לקבל היא ע"י אפליקציות או ע"י תוספים בקודי.
תוכן וידאו שמותאם לדפדפנים כאלה יעבוד היטב כמובן.

להרבה דגמים אין פריסת וידאו בחומרה בתוך קודי כך שלנגן סרטים יכול לקרטע. פה נכנס הקטע שממליצים על חומרה מוכרת ושיודעים שהיא עובדת היטב בקודי. בגדול כל מכשיר שמבוסס על צ'יפ AMLOGIC S812 יעבוד היטב. יש במחירים של 30 דולר ויש במחירים של 160 :-). כמובן שיש הבדלים - יצרנים מוכרים יותר ביססו את עצמם ויש להם מוצר שאולי נבדק טוב יותר ותומך ביותר אפליקציות מאשר יצרן לא מוכר. יצרן גדול כמו MINIX לדוגמא גם נותן הרבה עדכונים ויש לו פורומים פעילים.

ספציפית לגבי אודיו במקביל - כיום רק ה-MINIX X8H-PLUS הוא היחיד שמעודכן מספיק ומאפשר אודיו PASSTHROUGH בשתי היציאות. עוד לא ראיתי מכשיר אחר שיש בו את זה, זה דורש עדכון גרסאות מול AMLOGIC וכד'. המכשיר שלי (RKM MK12 בעל אותה חומרה) לא עודכן עדיין ולא תומך בזה. אם זה מהותי מאוד בעיניך אז קח בחשבון שכרגע ידוע לנו שרק למיניקס יש את היכולת והוא המכשיר היקר ביותר כרגע.

bennyriz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אוקי, עכשיו אני מבין שתמיד הדרישות הקטנות שלי הופכות לגדולות וכל דבר שנראה לי קטן ופשוט ואלמנטרי מצריך ממני לרכוש את המכשירים הכי יקרים..
בסופו של דבר אני נשאר עם הminix הכי יקר או עם הnuc.

לגבי הminix אני מבין שאם אני מתעסק במחשוב זה לא יהיה מסובך לעדכן אותו כדי שיתמוך בהפקת שמע בשני היציאות במקביל ?
לגבי הnuc מכיון שהוא וינדוס אני מניח שבטח לא תהיה בעיה בהזרמה של אדיו בשני היציאות במקביל, תקן אותי אם אני טועה ?

לגבי מחירים הminix יעלה 700 בקירוב והnuc יעלה 1000 בקירוב..
מבחינת אמינות ואחריות נראה לי שאינטל עדיף? לא ?
כמה זמן אחריות יש לכל מכשיר?

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

bennyriz כתב:
לגבי מחירים הminix יעלה 700 בקירוב והnuc יעלה 1000 בקירוב..
מבחינת אמינות ואחריות נראה לי שאינטל עדיף? לא ?
כמה זמן אחריות יש לכל מכשיר?
...
·

למיניקס בד"כ יש אחריות שנה. אם אתה קונה באתרים בחו"ל, כך בחשבון את הבעייתיות של האחריות.
ל NUC יש בארץ אחריות של 3 שנים (בחנויות שאני מכיר).
שים לב של-NUC יש להוסיף גם שלט וכמובן WINDOWS.

bennyriz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

נראה לי שבסוף אלך עם הnuc.. האחריות שווה את זה..
אם רק תאשרו לי שהזרמה של שמע בשני היציאות בו זמנית אפשרית

לגבי שלט.. יש המלצות ?
בהנחה שבחיבור מרחוק אוכל לשלוט עם המקלדת כדי להתקין לתחזק וכד.. אני צריך משהו נוח רק להפעלה מהטלויזיה, עדיפות לשלט שאפשר לתכנת שישלוט על הטלויזיה והרסיבר אם יש כזה דבר..

לגבי וינדוס אין לי בעיה.. אני עובד בתחום המיחשוב :-)

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לדעתי הבחירה ב NUC נכונה. יותר יקר אך איכותי ועם מעבד חזק.

לגבי שלט שישלוט גם על ה TV ועל הרסיבר, יש כמה שלטים אוניברסלים שעושים את זה, כמו One For ALL או הרמוני. קרא בפורום המלצות.

bennyriz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

שלום לכולם.. אחרי ההמלצות רכשתי מחשב nuc עם מעבד סלרון n3050.
המכשיר עובד מצויין ומנגן סרטים בHD דרך הרשת הביתית בלי בעיה ומעביר dd ו dts דרך היציאה האופטית לרסיבר.

כעת יש לי מספר שאלות
1. התאכזבתי לגלות שאני לא מצליח להגדיר בתוכנת הקודי שהשמע יועבר גם לטלויזיה באמצעות HDMI ובמקביל גם לרסיבר באמצעות היציאה האופטית. אפשר לבחור לאן יועבר השמע הדיגיטלי (רב ערוצי) ולאן יועבר השמע הסטריאופוני.. אבל כל אחד מהם יכול לצאת רק ביציאת שמע אחת בלבד.. האם יש פתרון לזה ?
2. ניסיתי לנגן 2 סרטים שמקודדים בHEVC, אחד מהם לא נוגן כמו שצריך עם קפיצות ומריחות במסך, והשני עם פס ירוק בחלק העליון של המסך.. האם זה קשור להגדרות בתוכנת הקודי או לחומרה שלא תומכת בניגון של h265.
3. שניה לפני שאני רוכש שלט שאיתו אתפעל את המדיה סנטר ובאותה הזדמנות אוכל לשלוט בעזרתו בטלויזיה ממיר רסיבר ושות'. בדקתי ומצאתי שהדגם הזה יכול להתאים לי
One For All URC7960 Universal 6 in 1 Remote Control
רציתי לוודא שהIR שיש בNUC יתאים לשלט הזה ואצליח לתפעל בעזרת השלט את הקודי, כמו כן האם מישהו מכיר את הדגם הספציפי הזה ויכול להמליץ עליו ?

shayf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162

שליחה

בנוגע לשאלה השלישית שלך: זה השלט הכי נוח לשימוש בקודי שאני מכיר.
ברור שיש גם שלטים אוניברסליים שיכולים לעשות יותר, אבל אין על הנוחות שלו.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@shayf
נראה נחמד ביותר. יש לך כזה? אין כפתור i ?

bennyriz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

@shayf
אני מבין שזה שלט RF אז זה בטח נוח שהוא עובד בכל מצב ולא מצריך לכוון אל העינית
אבל אני זקוק לשלט אוניברסלי שישלוט גם על הTV והרסיבר כשאני צופה בסרט..
השאלה אם יש הבדלים בדגמים או שכל שלט IR יעבוד (לאחר תכנות מתאים כמובן) עם הIR של הNUC ?

אגב, מה נוח ספציפית בשלט הזה ? הוא נראה פשוט ועם מעט לחצנים יחסית.. נניח שארצה להחליף כתובית או רצועת שמע.. אני מניח שאצטרך לעבור דרך התפריטים ושאין לזה לחצנים יעודיים?

shayf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162

שליחה

@שי-כ
·יש לי שלט כזה.
אני לא בטוח שהבנתי למה אתה מתכוון בכפתור i אבל יש לו כפתור לפתיחת תפריט, והוא גם עכבר אלחוטי.
כמו שאמרתי - הכי נוח לקודי שבדקתי (ובדקתי הרבה).
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”