ספק, תשתית, ראוטר, חבילות ושאר מזיקין

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Homados פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

קודם כל, מצטער על הידע הצרכני המועט (סיבות כאלו ואחרות "out of the blue") שיש באמתחתי, דבר שני מצטער על ידע ה-IT הבסיסי.
משעברנו את שלב יום הכיפורים נמשיך להסברים ולשאלות לשמן התכנסנו..

אני נכנס לדירה חדשה בה ארצה לשלב ספק ותשתית תחת "חשבונית אחת", כן אני יודע שחשוב לבדוק מול החברות עד כמה הן יכולות לספק לבניין/לדירה (חבילות של 10,30, 100 וכו').
שימושיי יהיו שימוש נרחב ב-HTPC (סטרימינג של סרטים וסדרות, סטרימינג של טלוויזיה), שימוש נרחב ב-XBOX. בנוסף לזה גם שימוש בחדר עבודה ללימודים וכמובן רשת אלחוטית לפלאפונים והטאבלטים בבית.

א. נתב - אני תמיד דוגל בשיטה של לקנות בהוצאה חד-פעמית ושהמוצר ישאר תחת אחריות שלך, האם זה תקף גם כאן? אישית-רציונלית מעדיף לקנות נתב טוב של D-LINK ושהוא ישאר אצלי ולא אצטרף לשלם כופר חודשי לחברה. 2.4 ו-5 GHZ כמובן ששניהם יתמכו, עד כמה הורדה הוא יצטרך לשאת? 300mbps?
א (1). אם כבר קונים נתב, עדיף שיכלול מודם פנימי או שבארץ זה לא עובד כך?
א (2). VDSL? כמה זה חשוב? אם בכלל.
א (3). אם כבר קניית ראוטר והמלצות - אז עדיף ראוטר שיהיה תקין לתשתית ADSL וכבלים.
ב. חבילות - החבילות הטובות ביותר שראיתי הן בסביבות ה-100 מגה הורדה (כמובן שבמגבלות האיזור כמו שרשמתי בהתחלה) לכ-100 ש"ח בחודש. סביר?
ג. הערות/הארות וכו' יתקבלו בברכה.

תודה רבה לכולם.

Ymac
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 574
שם מלא: יואב
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #2 

א. בדרך כלל בחבילות המשולבות אתה לא תקבל מודם, או תקבל אחד גרוע בהשכרה או שובר לקנייה של אחד מוזל.

VDSL חיוני!!! למהירויות מעל 15 מגה! VDSL2 כמובן, ואם תומך ב-G.993.5 (ווקטורינג) אז אפילו יותר טוב.

החבילה הכי משתלמת בדרך כלל היא 100 מגה, השאלה כמה הקו בבית מסוגל.

אני דוגל ב"הפרדת רשויות" - לקנות מודם ונתב בנפרד. בגלל שהיום אי אפשר להשיג "מודם" פשוט, אז נאלצים לקנות מודם-נתב משולב ולהגדיר אותו כ-Bridge ואז לחבר אליו נתב רציני יותר ואמין.

Homados פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התגובה.

אז האפשרות הטובה ביותר היא קניית מודם-ראוטר משולב כדוגמאת TP-LINK TD-W9970 ולהתחבר לחבילת 100 מגה? (שוב - במידת ההספק בבית).

Ymac
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 574
שם מלא: יואב
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #4 

לדעתי, כן.
אחרי שתתחבר תראה כמה אתה מסוגל לקבל, אם אתה לא עובר את ה-50 תרד חבילה (זה יחסוך לך את השקלים הבודדים של ההפרש)

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

עם כל הכבוד להמלצה על בזק, יש עדו אפשרויות לחיבור תשתית (HOT ו-UNLIMITED - אם זמין) שישפיעו על חלק ניכר מהתשובות לשאלות.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

Homados פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תשתית הוט עדיפה על תשתית בזק? אישית אני מעדיף תשתית בזק, יהיה הרבה יותר נח מבחינה הפיזית בדירה של שרשור וחציבה מחדש.
בנוגע לאנלימיטד כבר יצרתי איתם קשר ובמקום מגוריי רק מניחים עכשיו את התשתית, ככה שזה יקח זמן. תוסיף לזה גם את הסכמת השכנים וחיבור הבניין עצמו לפרוייקט. לא ריאלי בתקופת זמן של עד חודש לחיבור.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

כמי שיש לו בבית הן תשתית של בזק (חיבור שוק סיטונאי של 012) והן תשתית HOT, אני סבור שהתשתית של הוט עדיפה. המהירות שאתה מקבל היא המהירות המובטחת - בהוט 200/5 זה בדיוק 200/5 ואילו בבזק 100/3 היא בפועל 57/3 (כל המספרים במגה). יתר על כן, בהוט קבלתי מודם של החברה שמתפקד כנתב - כל זאת ללא עלות ואילו בבזק אתה משלם 10 שקלים כדמי שכירות (אלא אם אתה לקוח חדש שעומד על שלו ואז אתה מקבל שנתיים חינם). יהיו כאלה שיגידו לך שהשירות של הוט נחות מזה של בזק וככל שזה נכון, אני לא נתקלתי בכך בצורה חמורה מדי.

ולפני שמתנפלים עלי - אני לקוח שמשלם לשתי החברות הללו (012 ו-HOT) ואני לא מקבל מהם שום הטבת מחיר.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

Homados פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

הגיוני ש-014 גולשים על "תדר"/"רשת" משלהם וכל השאר על אחת נפרדת? גם בבזק וגם ב-014 אמרו אותו דבר. ניסו להפחיד.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”