עזרה בבחירת רמקולים למערכת קולנוע חדשה.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
marikbrest פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם

אז יש לי רסיבר 7.2 מבית HARMAN KARDON דגם AVR171 ואני רוצה לקנות רמקולים, תקציב סביב 2500 שקל, חשבתי על רק קידמיים בנתיים סגנון:
http://www.pompa.co.il/product/%D7%96%D ... ap&aff_a=1

ובשלב הבא את הסאב ושאר הרמקולים.

או סט מלא כזה:
http://www.pompa.co.il/product/%D7%A1%D ... ap&aff_a=1

דבר ראשון לאיזה כיוון עדיף ללכת? ואיזה רמקולים מומלצים באותו כיוון?

תודה מראש!

ngold7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #2 

זה תלוי לאן אתה רוצה להגיע?
אם אתה רוצה מערכת חמודה שתתן סאונד היקפי טוב אבל לא יותר מזה, אז מורל נותנים יופי של תוצאה, אבל למוזיקה הם(ורוב הסאטאליטים) יתנו תוצאה רעה.
אם אתה רוצה לבנות לעת, ללמוד מה צריך, ולשדרג עם הזמן(והכסף) אז תתחיל מקדמיים.

היתרון שלך הוא שיש לך רסיבר, אתה תמיד יכול לשדרג.
לגבי הB&W 686. הם קטנים, ולדעתי לא יכולים לשמש כקדמים טובים, אלא כאחוריים. הם מסדרה שלא מיוצרת עוד, יצא להם שידרוג (S2) ליפני שנה בערך ובגלל זה המחיר הנמוך יחסית.
אם אתה אוהב את B&W (וכל הרמקולים שלי זהB&W) אז הייתי מנסה למצוא את ה685 בתקציב הזה. זה התחלה מצוינת(לדעתי) והם נותנים תמורה מעולה!

לך לחנות,תקשיב קצת לאפשרויות, תראה מה אתה אוהב בשילוב אם הHK שלך, או שתמצא חברה אחרת שנותנת יותר לך. תקשיב לרמקולים ללא ידיעה איזה רמקול זה. תנסה ככה, ואז תתחיל לדעת מה אתה אוהב ולאיזה רמקול יש את הסאונד שאתה רוצה. ומשם תמשיך.

בהצלחה!
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past

DanielGe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 340
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #3 

תגיד לנו אתה מה הכיוון? קולנוע ביתי? מוזיקה?
מעבר לכך, יש כ״כ הרבה חנויות שמתמחות בסאונד, לא יודע איך הגעת לפומפה.

marikbrest פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

ngold7 כתב:זה תלוי לאן אתה רוצה להגיע?
אם אתה רוצה מערכת חמודה שתתן סאונד היקפי טוב אבל לא יותר מזה, אז מורל נותנים יופי של תוצאה, אבל למוזיקה הם(ורוב הסאטאליטים) יתנו תוצאה רעה.
אם אתה רוצה לבנות לעת, ללמוד מה צריך, ולשדרג עם הזמן(והכסף) אז תתחיל מקדמיים.

היתרון שלך הוא שיש לך רסיבר, אתה תמיד יכול לשדרג.
לגבי הB&W 686. הם קטנים, ולדעתי לא יכולים לשמש כקדמים טובים, אלא כאחוריים. הם מסדרה שלא מיוצרת עוד, יצא להם שידרוג (S2) ליפני שנה בערך ובגלל זה המחיר הנמוך יחסית.
אם אתה אוהב את B&W (וכל הרמקולים שלי זהB&W) אז הייתי מנסה למצוא את ה685 בתקציב הזה. זה התחלה מצוינת(לדעתי) והם נותנים תמורה מעולה!

לך לחנות,תקשיב קצת לאפשרויות, תראה מה אתה אוהב בשילוב אם הHK שלך, או שתמצא חברה אחרת שנותנת יותר לך. תקשיב לרמקולים ללא ידיעה איזה רמקול זה. תנסה ככה, ואז תתחיל לדעת מה אתה אוהב ולאיזה רמקול יש את הסאונד שאתה רוצה. ומשם תמשיך.

בהצלחה!
...
·כבר עזרת לי, אז כן הכיוון משהו טוב ומקצועי, אני יתחיל וישדרג עם הזמן, ריסבר הוא חדש ונותן לי בדיוק מה שאני מחפש, אני יתחיל לחפש מחיר טוב על ה685 כמו שאמרת, יש עוד המלצות לקדמיים טובים לא גדולים?

מה עדיף רצפה או לתלות?

marikbrest פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

DanielGe כתב:תגיד לנו אתה מה הכיוון? קולנוע ביתי? מוזיקה?
מעבר לכך, יש כ״כ הרבה חנויות שמתמחות בסאונד, לא יודע איך הגעת לפומפה.
...
·תודה על התגובה!

גם מוזיקה וגם קולנוע בייתי, תאמת זה סתם מחיפוש מהיר.

marikbrest פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@ngold7
·
נקודה חשובה, אני באמת רוצה רמקולים טובים גם למוסיקה.

ngold7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

אני שמח שאתה רוצה רוצה מערכת טובה, אבל זה אומר שאתה חייב ללכת לשמוע! לי ולך יש אוזניים שונות, וההמלצה שלי טובה רק לי!
לך לשמוע כמה אפשרויות עם HK שלך ותחזור עם התרשמויות ושאלות. משם יהיה קל לכוון אותך לקנייה טובה.

marikbrest פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

ngold7 כתב:אני שמח שאתה רוצה רוצה מערכת טובה, אבל זה אומר שאתה חייב ללכת לשמוע! לי ולך יש אוזניים שונות, וההמלצה שלי טובה רק לי!
לך לשמוע כמה אפשרויות עם HK שלך ותחזור עם התרשמויות ושאלות. משם יהיה קל לכוון אותך לקנייה טובה.
...
·הבעיה היא, מה הסיכוי שאני יכול למצוא את אותו ריסבר? מה ההמלצות שלך לרמקולים שטובים גם למוסיקה?

ngold7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

כל רמקול צריך להשמיע את כל התדרים השמיעים מ20 עד ל20K בווליום שווה ללא עיוותים.
לא קיים כזה רמקול. לרוב רמקולים לא טובים בתדרים הנמוכים(פחות מ 80) ולכן יש סאבוופר שזה כל תפקידו.
רמקולים קטנים לא יכולים(לרוב) לרדת מתחת ל150, מה שיוצר חור בתדרים. לסרטים זה קצת פחות חשוב אבל למוזיקה זה קריטי(תופים וגיטרה בס נימצאים בתדרים הללו לרוב) ובגלל זה ההמלצה הכללית היא לרמקולים מדפיים או רצפתיים.
עכשיו לכל שלב בשרשרת יש חשיבות, איכות ההקלטה, איכות הכיווץ של הקובץ במחשב, איכות הDAC(ממיר מדיגיטאלי לאנלוגי, חלק מהרסיבר) איכות ויציבות ההגברה(חלק מהרסיבר) רמקולים ואקוסטיקה, וזה לא הכל..
ברמות האלו של הגברה, הרסיבר משפיע פחות והרמקולים הם(לדעתי) החוליה החשובה ביותר. אז שוב, לך לשמוע כמה אופציות. תשמע רמקולים של קליפש, פולק, B&W, מורל, ועוד ועוד, כמה שיותר יותר טוב. אתה תשמע את ההבדלים בין רמקול לרמקול. זה חשוב מאוד.

נ.ב רמקול טוב הוא רמקול טוב להכל, אין הבדל במה שהרמקול צריך לעשות בין מוזיקה לסרטים(לדעתי)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”