עזרה בנוגע לחיבור פטיפון
חברים יקרים, אני זקוק לעזרתכם. לאחר חיפוש אחר פטיפון, קיבלתי פטיפון של silver sl5030.
החיבור היוצא ממנו הוא למיטב הבנתי din 5, אין לי טיפת ידע בנושא ,אבל אני מאוד מעוניין לחבר אותו למערכת סטריאו שברשותי, למערכת יש חיבור aux רגיל, והבנתי שצריך איזשהו מתאם בין הdin למערכת.
היכן אוכל להשיג מתאם כזה?
ומה הצפי לעלות של מתאם כזה?
רק אציין שקראתי הצעות לגבי הרכבה של כבל כזה לבד, אבל ממש אין לי ידע בסיסי בשביל להכין דבר כזה בעצמי..
תודה רבה מראש!
החיבור היוצא ממנו הוא למיטב הבנתי din 5, אין לי טיפת ידע בנושא ,אבל אני מאוד מעוניין לחבר אותו למערכת סטריאו שברשותי, למערכת יש חיבור aux רגיל, והבנתי שצריך איזשהו מתאם בין הdin למערכת.
היכן אוכל להשיג מתאם כזה?
ומה הצפי לעלות של מתאם כזה?
רק אציין שקראתי הצעות לגבי הרכבה של כבל כזה לבד, אבל ממש אין לי ידע בסיסי בשביל להכין דבר כזה בעצמי..
תודה רבה מראש!
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
קדם מגבר לפטיפון (phono preamp) ניתן להשיג בקלות. זה מוצר בסגנון הזה לדוגמא (זו בערך רמת המחיר הנמוכה ביותר למוצר כזה. כמובן שיש יותר יקרים ויותר טובים).
כבל שימיר את ה-DIN ל-RCA יכול להיות יותר קשה להשגה בארץ, אבל אפשר לקנות בקלות ברשת, למשל את זה או זה או זה שהוא יקר יותר (בעיקר השילוח דרך ה-GSP הארור) אבל היתרון שלו הוא שיש כבל הארקה ונראה לי שזה יכול לעזור במקרה של פטיפון. הוא גם מחברה טובה.
כבל שימיר את ה-DIN ל-RCA יכול להיות יותר קשה להשגה בארץ, אבל אפשר לקנות בקלות ברשת, למשל את זה או זה או זה שהוא יקר יותר (בעיקר השילוח דרך ה-GSP הארור) אבל היתרון שלו הוא שיש כבל הארקה ונראה לי שזה יכול לעזור במקרה של פטיפון. הוא גם מחברה טובה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
כבל ההארקה נועד למנוע רעש מיותר (דומה לזמזום) כאשר מאזינים לפטיפון, ע"י שיתוף הארקה בין הפטיפון והמגבר. זה לא תמיד קריטי, תלוי בפטיפון, בראש וגם במגבר. יש מקרים בהם ההארקה מהפטיפון מחוברת למינוס של אחד הערוצים וזה יכול להספיק (ואז אין כבל נפרד). לא יודע איך זה מחובר באותם כבלים-ממירים מ-DIN ל-RCA מהסוגים הזולים יותר.
.Anything can be done, but it's only done if it's done