עזרה בהתכווננות על מקרן
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
נראה לי שהגיע הזמן להשתדרג למקרן חדש.
החשודים המידיים :
sony vpl hw55
panasonic pt ae8000
להערכתי שניהם באותו סדר גודל של מחיר ( אחרי הנחות ושאר ירקות פלוס מינוס )
אבל רגע למה לשלם יותר שאפשר להסתפק בפנסוניק 6000 ( שעדיין נמכר בכל מיני מקומות ) או ב sony vpl hw40es
הדרישות שלי צנועות יחסית, מקרן 1080 שקט (חובה) ועם ביצועים חזקים בדו מימד כאשר התוכן הוא ריפים של BD.
אני פחות מתחבר ל 3D, ה UHD לא רלוונטי , לא בתקציב ולא בתכנים .
יש גם את האופציה היותר זולה היא מקרני ה Optoma למינהם ( לא ה 26 הוא לא מתאים לי לחדר מבחינת מרחק ההקרנה ), אבל אני לא יודע לגבי זה, בגדול לא אכפת לי להוציא פחות אבל זה לא קריטי.
לא מוגבל בהתקנה ( חדר יעודי שבו כבר יש מקרן ) אבל היתי רוצה להשאר סביב אותו איזור הקרנה ( 430 סנטימטר פלוס מינוס ממסך 16:9 בגודל 106 אינטש ) וזאת בכדיי להמנע משינויים גדולים מדי.
אמשח לקבל inputs מתותחי המקרנים, בעיקר לגבי האופציות הזולות יותר ( ה 6000 וה 40es ) ואולי גם לגבי ה Optoma.
תודה,
ליאור
עריכה
חדר יעודי, חשוך לחלוטין, האם הצמצם הדינאמי של ה 55 יבוא לידי ביטוי ?
החשודים המידיים :
sony vpl hw55
panasonic pt ae8000
להערכתי שניהם באותו סדר גודל של מחיר ( אחרי הנחות ושאר ירקות פלוס מינוס )
אבל רגע למה לשלם יותר שאפשר להסתפק בפנסוניק 6000 ( שעדיין נמכר בכל מיני מקומות ) או ב sony vpl hw40es
הדרישות שלי צנועות יחסית, מקרן 1080 שקט (חובה) ועם ביצועים חזקים בדו מימד כאשר התוכן הוא ריפים של BD.
אני פחות מתחבר ל 3D, ה UHD לא רלוונטי , לא בתקציב ולא בתכנים .
יש גם את האופציה היותר זולה היא מקרני ה Optoma למינהם ( לא ה 26 הוא לא מתאים לי לחדר מבחינת מרחק ההקרנה ), אבל אני לא יודע לגבי זה, בגדול לא אכפת לי להוציא פחות אבל זה לא קריטי.
לא מוגבל בהתקנה ( חדר יעודי שבו כבר יש מקרן ) אבל היתי רוצה להשאר סביב אותו איזור הקרנה ( 430 סנטימטר פלוס מינוס ממסך 16:9 בגודל 106 אינטש ) וזאת בכדיי להמנע משינויים גדולים מדי.
אמשח לקבל inputs מתותחי המקרנים, בעיקר לגבי האופציות הזולות יותר ( ה 6000 וה 40es ) ואולי גם לגבי ה Optoma.
תודה,
ליאור
עריכה
חדר יעודי, חשוך לחלוטין, האם הצמצם הדינאמי של ה 55 יבוא לידי ביטוי ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
פנה 6000 ופנה 8000 זה אותו מקרן.
מדובר על דגם ישן שהיתרון היחיד שלו על מקרן כמו הסוני 55 הוא שיש לו זכרון עדשה.
להבנתי אין לך כוונה לעבור למסך סינמסקופ (אני במקומך הייתי שוקל זאת ברצינות) ולכן היתרון הזה שלו לא רלוונטי עבורך.
באיכות התמונה אין מה להשוות וגם במחיר.
המתחרה של הסוני 55 הוא האפסון 9200.
מדובר על דגם ישן שהיתרון היחיד שלו על מקרן כמו הסוני 55 הוא שיש לו זכרון עדשה.
להבנתי אין לך כוונה לעבור למסך סינמסקופ (אני במקומך הייתי שוקל זאת ברצינות) ולכן היתרון הזה שלו לא רלוונטי עבורך.
באיכות התמונה אין מה להשוות וגם במחיר.
המתחרה של הסוני 55 הוא האפסון 9200.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
איך סוני 55 ופנסוניק 8000 נכנסים אצלך ביחד לשיקולים ??
הסוני משאיר לו אבק וידאופילי. הפנסוניק ושחורים טובים לא הולכים ביחד.
תשקול במקום הפנסוניק את האפסון 9200
בהצלחה
הסוני משאיר לו אבק וידאופילי. הפנסוניק ושחורים טובים לא הולכים ביחד.
תשקול במקום הפנסוניק את האפסון 9200
בהצלחה
ליאור בוקר טוב איש.
מצטרף למה שאמרו
המתמודדים ה"חזקים" הם הsony 55 ואפסון 9200
שניהם מקרנים באמת טובים
יחד עם זאת הם דיי שונים בתוצאה שלהם.
יש שיעדיפו אחד על אחר.
אגב גם הsony 40 שהזכרת מקרן מרשים.
גם הoptoma עושים יופי של מקרנים בעיקר לכיס ומעבר.
ליאור
פשוט קפוץ לחברים ותתרשם ועל תתן לאף אחד להשפיע על דעתך.
אתה מוזמן אלי (עם sony 55).
מצטרף למה שאמרו
המתמודדים ה"חזקים" הם הsony 55 ואפסון 9200
שניהם מקרנים באמת טובים
יחד עם זאת הם דיי שונים בתוצאה שלהם.
יש שיעדיפו אחד על אחר.
אגב גם הsony 40 שהזכרת מקרן מרשים.
גם הoptoma עושים יופי של מקרנים בעיקר לכיס ומעבר.
ליאור
פשוט קפוץ לחברים ותתרשם ועל תתן לאף אחד להשפיע על דעתך.
אתה מוזמן אלי (עם sony 55).
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

יואב ואיתי תודה,
אני אסתכל על ה 9200 ( לא יודע מה המחיר שלו ) ,אבל אם יואב מרוצה שווה לבדוק את העניין.
בכל אופן בין ה 55 ל 40 אם אין הבדל גדול נראה לי שתוספת המחיר לא משתלמת ( שכחתי לציין שאני לא וידאופיל כזה גדול ושבכל מקרה קפיצת המדרגה ממה שיש לי היום - מקרן בין 8 תהיה משמעותית ).
עוד מעט יגיעו השאלות על ה 9200 אבל יש לכם עוד קצת טיפים לגבי הסוני 40 ? האם משמעותית הוא נחות מה 55 ?
ומה עם כל הסוני 50 שמסתובבים להם אי שם ( קיבלתי הצעה לרכישה מיד 2 ).
תודה
ליאור
אני אסתכל על ה 9200 ( לא יודע מה המחיר שלו ) ,אבל אם יואב מרוצה שווה לבדוק את העניין.
בכל אופן בין ה 55 ל 40 אם אין הבדל גדול נראה לי שתוספת המחיר לא משתלמת ( שכחתי לציין שאני לא וידאופיל כזה גדול ושבכל מקרה קפיצת המדרגה ממה שיש לי היום - מקרן בין 8 תהיה משמעותית ).
עוד מעט יגיעו השאלות על ה 9200 אבל יש לכם עוד קצת טיפים לגבי הסוני 40 ? האם משמעותית הוא נחות מה 55 ?
תודה
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·Lior_M כתב:יואב ואיתי תודה,
תודה
ליאור...
נדמה לי שלסוני 40 אין צמצם דינמי . במידה וזה המצב אז לא לקנות כי רמת השחורים לא תהיה כמו ה 50 או ה 55.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

·istarmini כתב:·......
נדמה לי שלסוני 40 אין צמצם דינמי . במידה וזה המצב אז לא לקנות כי רמת השחורים לא תהיה כמו ה 50 או ה 55....
ל 40 אין צמצם דינאמי, השאלה היא האם בחדר חשוך לחלוטין אבל ממש חשוך ( יש איזולרבנד שחור אפילו על הנורות של הראוטר והצג של ה Dune ) זה יתן משהו. מצד שני אני לא מבין גדול בזה ..
ממשיך לבדוק.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·Lior_M כתב:·......
ל 40 אין צמצם דינאמי, השאלה היא האם בחדר חשוך לחלוטין אבל ממש חשוך ( יש איזולרבנד שחור אפילו על הנורות של הראוטר והצג של ה Dune ) זה יתן משהו. מצד שני אני לא מבין גדול בזה ..
ממשיך לבדוק.
ליאור...
יתן גם יתן אין בכלל שאלה.
תראה אין בכלל מה להשוות בין ה 40 ל 50 ול 55 ול 9200. האם אתה יכול להסתפק ב 40 או ב 8000 ? זה רק אתה יכול לדעת.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

·ride כתב:היה לי את הפנסנוניק 8000, מקרן נהדר עם תלת מימד מצויין, הוחלף ב 55 שאוכל אותו בכל הנוגע לדו מימד ולתמונה פאנצ'ית. יש עליו כרגע מבצע לא רע...
הי יניב תודה,
מכיר את המבצע וגם נרשמתי אם כי יש לי תחושה שתכלס בחנות אני יכול לקבל מחיר אפילו טוב יותר.
בכל מקרה לא עולה כסף לנסות ..
נדמה לי שמישהו זרק באחד השרשורים שמחיר המבצע הוא באזור 16 וזה כולל נורה ועוד זוג משקפיים.
אם אפשר יהיה לוותר על ההטבה ששווה להערכתי 2000-2500 אז זה כבר יותר הגיוני.
אני קצת מוטרד לגבי כל השרשורים עם הפינות המוארות והיה גם מישהו שטען שהפינות אצלו לא מפוקסות.
שוב, אני לא וידאופיל גדול ואני לא מתכוון לבדוק פריים פריים , השאלה כמה זה מציק ( בהנחה שנפלת על יחידה כזו ) בשימוש של האדם הסביר .
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6604
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 500 פעמים
- יצירת קשר:
ליאור,
יצא לי לראות כבר הרבי מקרני סוני מדגם 50 ו- 55. בעיית הפינות המוארות כבר כמעט לא קיימת (אישית לא ראיתי אותה בלפחות 6 מקרנים). בדגמים קודמים כמו ה-30 זה היה נפוץ הרבה יותר
יצא לי לראות כבר הרבי מקרני סוני מדגם 50 ו- 55. בעיית הפינות המוארות כבר כמעט לא קיימת (אישית לא ראיתי אותה בלפחות 6 מקרנים). בדגמים קודמים כמו ה-30 זה היה נפוץ הרבה יותר