בעיה מוזרה בשליחת פקסים על קו SIP

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #1 

אז ניידתי לפני כמה ימים את הטלפון הקוי ל- SIP של 014, ומאז אי אפשר לשלוח או לקבל פקס. דיברתי כמובן עם התמיכה, ולדבריהם ניסו כל מה שאפשר מהצד שלהם, והקו מבחינתם תקין. הוצע לי בסופו של דבר להגביל את מהירות הפקס ל- 9600, ולבטל Error correction. ניסיתי (למעשה אלה היו ההגדרות מלכתחילה), וכמובן שזה לא עזר. למה "כמובן"? כי גם כשאני מחייג מסתם טלפון (לא ממכשיר הפקס או מהמודם) למספר פקס כלשהו, מתרחשת תופעה שברור שלא יכולה בשום אופן לאפשר תקשורת תקינה: למשך זמן קצר (פחות משניה אחת) נשמע מהצד השני הצפצוף האופייני לפקס, ואז הקו משתתק בבת אחת (השיחה נמשכת "על הנייר", אך בפועל לא שומעים כלום מהצד השני). אותו הדבר כשמתקשרים אלי ומכשיר הפקס מחובר - פחות משניה של תחילת צפצוף פקס, ואז דממה. מעולם לא היו לי השתתקויות כאלה בתחילת או בכל שלב במהלך שיחות טלפון רגילות מהבית, וזה *תמיד* קורה ממש בשניה הראשונה של השיחה כשהתשובה היא ממכשיר פקס. כאילו משהו בדרך מזהה מתי מדובר בפקס, וחוסם את התקשורת. את האפשרות הזו של חסימה מכוונת הכחישו נמרצות בתמיכה, ואני נוטה להאמין להם, כי אין חבילה כלשהי שבאפשרותם להציע כדי לפתור את הבעיה. יש להם שירות Fax2mail שתומך בקבלת פקסים בלבד, והוא מתומחר.. יותר יקר מהקו עצמו LOL....
אפשרות שניה היא שמתאם השיחות מזהה שמדובר בפקס ואז מנסה לפתוח ערוץ תקשורת מסוג אחר (מהיר יותר? נקי יותר?), ומסיבה כלשהי זה אף פעם לא מצליח ואז השיחה נופלת. יכול להיות דבר כזה?
מישהו כאן נתקל בתופעה כזו? או שאני היחיד שעדיין צריך מדי כמה חודשים לשלוח או לקבל פקס כמו לפני 30 שנה?

אה, ועוד משהו. התשתית אצלי בבית היא של בזק. קו Naked ADSL שאני לא משלם עליו ישירות לבזק.
שמתי לב שמדובר בקו מתפקד, בעיקרון. יש לו מספר ייחודי משלו, אפשר לחבר טלפון, לחייג, יש שיחה מזוהה דו כיוונית והכל. השאלה היא איך שיחות בקו הזה מתומחרות, אם בכלל? אם אני נניח מקבל שיחה על הקו הזה, יחייבו אותי באופן חד פעמי למרות שאין לי כרגע חוזה מולם? מישהו כאן כבר נתקל במצב כזה וניסה לברר עם שירות הלקוחות?

arnold
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 908
נתן תודות: 180 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #2 

פקסים עובדים על הפנים מעל קווי voip, יש מתאמים שלפעמים עוזרים אבל בד"כ לא.
למשרדים שעוברים למרכזיות ענן (voip) בד"כ מליצים להשאיר קו קל אחד לפקסים.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

arnold כתב:למשרדים שעוברים למרכזיות ענן (voip) בד"כ מליצים להשאיר קו קל אחד לפקסים.
...
באין אופציה סבירה אחרת, נרשמתי לשירות אינטרנטי של שליחת וקבלת פקסים דרך המייל. זה עולה בערך 7-8 ש"ח בחודש, והתשלום מתבצע בכל שנה מראש, אבל זה עדיין פתרון זול בהרבה מהעלות המצטברת של קו קל + זמין במלואו גם מהסמארטפון, שזה בונוס נוסף.

לא הייתי עושה את זה כך סתם, כי אני לא בדיוק מרבה להשתמש בפקס ולמעשה זו האופציה האחרונה שאני נוהג לבחור בה (לפני מכתב רשום או גלויה בדואר....), אבל אני בכל זאת צריך מדי פעם את היכולת לשלוח ולקבל פקסים גם כשאני לא בעבודה..

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #4 

@oferlap
·

יש לך גישה להגדרות של מתאם השיחות? נסה לבטל את התמיכה בתקן T.38.

Batnun

.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #5 

איזה פקס מדובר?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

Batnun כתב:@oferlap
·

Batnun

.
...
לא, אין לי גישה להגדרות. גם לא הצלחתי למצוא ממשק web בכתובת שהוא מוגדר בה ובאף אחד מהפורטים הפתוחים שם, כך שגם אילו היו לי שם משתמש וסיסמא, אין לי מושג איך לגשת לשם.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

mp3lll כתב:איזה פקס מדובר?
...
ניסיתי עם מדפסת משולבת של HP ואח"כ עם כרטיסי מודם/פקס בשני מחשבים שולחניים ובמחשב נייד. סה"כ 4 מכשירים שונים, בכולם אותה תוצאה ואני לא מתפלא - השיחה פשוט משתתקת ברגע שנשמע הצפצוף הראשון מהצד השני, כך שאין סיכוי שפקס כלשהו היה מצליח בכל זאת להסתנכרן מולו.

arnold
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 908
נתן תודות: 180 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #8 

Batnun כתב:@oferlap
·

Batnun

.
...
·לא מומחה לעניין אבל כמה שאני יודע, צריך תמיכה ב T38 וב a-law

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

arnold כתב:
...
...
·לא מומחה לעניין אבל כמה שאני יודע, צריך תמיכה ב T38 וב a-law
...
·

יש לי קצת ניסיון בנושא...

T.38 זה בעצם תקן לתמיכה בפקס על VoIP, באופן דיגיטלי.
נראה שהמתאם מנסה לעשות את זה (מזהה את הפקס האנלוגי ועובר לתקן הדיגיטלי), אבל זה לא עובד.

אז כיוון שזה לא עובד, עדיף לבטל את האופציה הזאת ולנסות לעבוד בפקס אנלוגי על גבי הסטרים של ה-RTP, כמובן בקודק G.711a ולא ב-G.729 (שזה בדרך כלל ברירת המחדל ב-VoIP בגלל הדחיסה).

Batnun

.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

@Batnun
בסופו של דבר הצלחתי לשכנע את התומכים לבצע את השינוי שאמרת, ואכן חל שיפור משמעותי: הצלחתי לקבל פקסים, ובחיוג לפקס אני יכול כבר לשמוע צפצופים מבלי שהשיחה תשתתק.

הבעיה: נראה שהמתאם הזה מעדיף משום מה לעבוד ב- G.729 עבור שיחות יוצאות, וב- G.711a עבור שיחות נכנסות. לכן אני עדיין לא מצליח לשלוח פקס (וגם סובל מאיכות קול נמוכה יותר כשאני הוא המחייג). אתה יודע במקרה האם ההעדפה הזו ניתנת לשינוי/לביטול במתאמים של בזק בינלאומי?

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

@oferlap
·

לא מכיר את המתאם הספציפי שלהם, אבל אני מניח שזה מתוצרת Audiocodes?

בכל מקרה, במתאם בטוח ניתן לשנות את ברירת המחדל של הקודק ל-G.711a, אבל זה תלוי גם בציוד הקצה בצד של הספק, כלומר בקונפיגורצית ה-Gateway שלהם (הציוד שמחבר בין תשתית ה-VoIP לתשתית ה-PSTN - הטלפוניה המסורתית).

Batnun

.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”