ריליי כפול של פיברו מסרב להכבות

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
rotman24 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1084
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

שלום ,
יש לי ריליי כפול של פיברו (2X1.5Kw) , במשך כמה חודשים הוא היה מחובר ל 2 נורות פשוטות .

שלשום התקנתי בשעה טובה את גופי התאורה שעבדתי עליהם (פס לד של 3 מטר (3 פסי לד כפולים) וגוף נוסף שהוא פס לד של 2 מטר(3 פסי לד כפולים) ).
מאז שהתקנתי , פס הלד של ה3 מטר התחיל להתנהג מוזר , לפעמים לא נכבה בנסיון ראשון (לא מהסוויצ' עצמו וגם לא מאפליקצית השליטה) ולעומתו פס הלד של ה 2 מטר עבד מצוין.

אתמול בלילה הדלקתי את פס הלד של ה 3 מטר ואז ניסיתי לכבות והוא פשוט לא נכבה.
בנסיון לכבות מהאפליקציה אני שומע את הריליי נפתח (ואז בלחיצה נוספת שומעים שהוא נסגר) אבל שום דבר לא עוזר , הנורה מסרבת להכבות.
במצב הזה הנורה של ה2 מטר עדיין פעלה באופן תקין.

יש למישהו רעיון מה השתבש?
תודה

yakovst3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #2 

נשמע לי כמו חיבור שגוי
תבדוק שהחיבור של הגוף באמת עובר דרכו

rotman24 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

yakovst3 כתב:נשמע לי כמו חיבור שגוי
תבדוק שהחיבור של הגוף באמת עובר דרכו
...
לדעתי חייב לעבור כי הרי בכמה פעמים הראשונות זה עבד פיקס

rotman24 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

עדכון : אתמול חיברתי בחזרה את הנורה הרגילה שהיתה מחוברת לריליי הזה ואני חווה את אותה ההתנהגות , המנורה לא מפסיקה לפעול.

לא מבין איך הוא נהרס

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1137
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #5 

נסה אולי להוציא את המודול מרשת הZwave, ואז איפוס והחזרה מחדש?
נסו למצוא תשובות לשאלות הקשורות לZ-Wave בשרשור הדביק שבראש הפורום
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה

rotman24 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

cafri כתב:נסה אולי להוציא את המודול מרשת הZwave, ואז איפוס והחזרה מחדש?
...
להוציא אותו מרשת ה Zwave זה אומר פשוט למחוק אותו ולעשות pair מחדש? כי את זה עשיתי.

אני לא יודע איך לרסט , ניסיתי ללחוץ 3 שניות על הכפתור שלו אבל אין שום אינדיקציה שמשהו קורה.

תוכל להסביר לי איך לעשות את זה עם ה vera edge?

rotman24 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אוקיי , הבנתי את הבעיה.
השנאים ששמתי ככל הנראה יוצרים פיק רגעי מאד חזק בזמן ההדלקה שלהם , הפיק הזה יוצר קשת בריליי ותוקע אותו (יכול גם ממש לרתח אותו).

חיברתי את הריליי לנורה רגילה ודפקתי עליו והוא השתחרר :)
עכשיו אני רק צריך להבין את הפתרון שהחבר'ה ב micasaverde מציעים.

http://forum.micasaverde.com/index.php/ ... 279.0.html

rotman24 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

רק מעדכן למקרה שמישהו יגיע לפה עם אותה הבעיה.

אז כמו שרשום בלינק שצרפתי הבעיה היתה הפיק של המתח בהדלקה של גופי התאורה.
הפתרון היה ריליי נוסף בין הריליי של פיברו לגוף תאורה , הריליי של פיברו נותן מתח לריליי הנוסף והוא בעצמו זה שמדליק את גוף התאורה , ככה בעצם נמנע הפיק של המתח והוא נופל על הריליי הנוסף שהוא הרבה יותר חזק ורובסטי מאשר הריליי של פיבארו.

MoshikCohen
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #9 

אני עם אותה הבעיה. אבל אצלי המנורות עבדו ולא חיברתי אותם למנורת לד כזו או אחרת, דרך אגב מה רמת הוואט שהמודל הכפול יכול להכיל? אתה יודע? כמו שחיברתי הפעם הראשונה ככה השארתי. הבעיה שזה קורה אחת לתקופה אצלי שהמנורה מסרבת להכבות, עד עכשיו הייתי מבצע ניתוק של המודל ומחזיר, הפעם החלטי למחוק אותו מהוורה בשביל לבצע איפוס
ועכשיו אני לא מצליח למצוא אותו בחזרה.

גילרוז
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 108
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #10 

אני עם אותה בעיה,

חשבתי לקנות סוויץ של 1X3 אתה חושב שזה יפתור את הבעיה?

rotman24 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

MoshikCohen כתב:אני עם אותה הבעיה. אבל אצלי המנורות עבדו ולא חיברתי אותם למנורת לד כזו או אחרת, דרך אגב מה רמת הוואט שהמודל הכפול יכול להכיל? אתה יודע? כמו שחיברתי הפעם הראשונה ככה השארתי. הבעיה שזה קורה אחת לתקופה אצלי שהמנורה מסרבת להכבות, עד עכשיו הייתי מבצע ניתוק של המודל ומחזיר, הפעם החלטי למחוק אותו מהוורה בשביל לבצע איפוס
ועכשיו אני לא מצליח למצוא אותו בחזרה.
...
עד כמה שאני יודע הריליי הכפול של פיבארו מתאים לפעמיים 1.5 kW .
אבל הבעיה היא לא החריגה מהזרם המקסימאלי שהוא יודע להחזיק , הבעיה היתה פיק בהדלקה של הגופים.

@גילרוז : אני לא יודע אם זה יפתור את הבעיה , מניח שיש כלי מדידה שיכולים להגיד מה העוצה של הפיק הזה.
בכל מקרה , אני חושב שהפתרון שלי יהיה לך זול יותר וישאיר אותך עם שליטה ב 2 גופים במקום בגוף אחד בלבד.
כמובן שהפתרון שלי דורש עוד מקום בקיר (אצלי זה פשוט קיר גבס אז אני זורק הכל בתוכו)

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5002
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #12 

גם לי זה קרה ופשוט וויתרתי על השליטה במנורות הללו .
זה קורה הרבה פעמים בעיקר כאשר מחברים לדים (או מנורות בהספק נמוך) - ואז אחרי כמה זמן הלדים נשארים דלוקים.
לאחר פירוק ואיפוס המודול - הוא חוזר לפעול בצורה תקינה אבל אם תחברו אותו שוב לאותם המנורות (בעלי ההספק הנמוך) זה יחזור בשנית .

rotman24 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

movieman כתב:גם לי זה קרה ופשוט וויתרתי על השליטה במנורות הללו .
זה קורה הרבה פעמים בעיקר כאשר מחברים לדים (או מנורות בהספק נמוך) - ואז אחרי כמה זמן הלדים נשארים דלוקים.
לאחר פירוק ואיפוס המודול - הוא חוזר לפעול בצורה תקינה אבל אם תחברו אותו שוב לאותם המנורות (בעלי ההספק הנמוך) זה יחזור בשנית .
...
למזלי , במקרה שלי לוותר לא היתה אופציה כי מדובר ב 2 הגופים הכי משמעותיים בבית , כמעט כל סצנה משנה את מצבם.
הפתרון הוא ריליי ביניים , קרא על זה קצת ותיישם אותו.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

rotman24 כתב:
...
...
למזלי , במקרה שלי לוותר לא היתה אופציה כי מדובר ב 2 הגופים הכי משמעותיים בבית , כמעט כל סצנה משנה את מצבם.
הפתרון הוא ריליי ביניים , קרא על זה קצת ותיישם אותו.
...
·
כן אני יודע - זה אחד הפתרונות הבודדים אבל אצלי הבעייה הייתה שיש לי 3 מודולים כפולים באותה קופסה ואין מקום אפילו ל... אוויר .
לכן וויתרתי.

מה שכן - אם תשים כאן לינק המראה את חיבור הממסר זה יעזור לאחרים בפורום עם הבעיה הנ"ל (למרות שזה די פשוט) . .

rotman24 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

movieman כתב:
...
...
·
כן אני יודע - זה אחד הפתרונות הבודדים אבל אצלי הבעייה הייתה שיש לי 3 מודולים כפולים באותה קופסה ואין מקום אפילו ל... אוויר .
לכן וויתרתי.

מה שכן - אם תשים כאן לינק המראה את חיבור הממסר זה יעזור לאחרים בפורום עם הבעיה הנ"ל (למרות שזה די פשוט) . .
...
3 מודולים כפולים באותה קופסא זה רציני - אם מדובר בקיר בלוקים זה משהו שרק פטישון יוכל לפתור (או שאם יש לך כוח לחציבה עדינה אז זה גם פתרון).

לדעתי יש בלינק שפירסמתי באחת התגובות הקודמות הסבר לפתרון.
בכל מקרה הפתרון הוא דיי מובן , לקחת ריליי רובסטי (אני חושב שמה שאני שמתי הם 20A) ואמין ולחבר אותו בין הפיבארו לגוף התאורה כך שלמעשה הפיבארו "מדליק" את הריליי החזק (במקום את המנורה) והריליי החזק מדליק את המנורה , כך בעצם הפיק נופל על הריליי החזק ולא על הפיבארו.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

לא בטוח שצריך ממסר "רובסטי" - צריך ממסר שמתאים לצרכן שאליו הוא יחובר.
יש ממסרים קטנים (בגודל של 1 ס"מ על 2 ס"מ) הפועלים על מתח 220V וזרם של -2 אמפר לפחות ומתאימים לפסי לדים.
הפיבארו מקבל פקודה מהבקר - > מזרים זרם לממסר -> הממסר מרגיש זרם ואז "סוגר" מעגל - > זרם מגיע לשנאי/ספק של הלדים וזהו .

rotman24 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

movieman כתב:לא בטוח שצריך ממסר "רובסטי" - צריך ממסר שמתאים לצרכן שאליו הוא יחובר.
יש ממסרים קטנים (בגודל של 1 ס"מ על 2 ס"מ) הפועלים על מתח 220V וזרם של -2 אמפר לפחות ומתאימים לפסי לדים.
הפיבארו מקבל פקודה מהבקר - > מזרים זרם לממסר -> הממסר מרגיש זרם ואז "סוגר" מעגל - > זרם מגיע לשנאי/ספק של הלדים וזהו .
...

רק לשם הבהרה , הפיבארו הוא 1500W שזה קצת מעל 6A ועדיין הוא נדפק מהלדים (אגב ,עפ"י התמיכה הרשמית של פיבארו הוא יודע להחזיק גם 8A) , אם יש ממסר שמותאם במיוחד לפיק של לדים זה כבר משהו אחר.
אני לא באמת מבין בזה לעומק , אז אם יש לך פתרון אתה יכול לתת פה רכיב ספציפי שאתה יודע שיעשה את העבודה - מניח שזה יעזור לכל מי שנתקל / יתקל בבעיה הזו.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”