פריסת רשת בבית

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
shlomiaz07 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 276
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
נכנסתי לדירה משלי סוף סוף וברצוני להקים מיני רשת קווית בבית.
יש לי בסלון את המודם ראוטר שאליו מחובר המחשב,בחדר השינה ישנו סטרימר שמחובר ברשת אלחוטית.
נכון לרגע זה (הילדים עדין קטנים) מספיקה לי נקודת רשת אחת בחדר ואני באמת רוצה לעשות את העבודה בעצמי (לא עניין כלכלי פשוט אוהב ללמוד).
לאחר שקראתי אין ספור פוסטים בנושא אודה לעזרתכם בשאלות שנותרו פתוחות.

1.ישנה תשתית בזק בדירה(דירה בת 15 שנה),הבנתי שניתן להשתמש בתשתית על מנת להשחיל כבלים מסוג cat6 ,ישנה נקודה אחת שקרובה לראוטר ונקודה אחת שקרובה לטלויזיה בחדר השינה,התכנון הוא להשחיל ביניהם את הכבל,האם אני צריך להוציא את הכבלים של בזק שישנם כבר בפנים?האם להשחיל ביחד איתם?

2.לאחר שהשחלתי את הכבל,קצה אחד שלו נמצא ביציאה בחדר השינה וקצה אחד שלו נמצא ביציאה שבסלון,אני צריך לקנות שקע חדש גם לסלון וגם לחדר השינה,בשקע בחדר השינה יהיה חיבור ליס וחיבור לאינטרנט שאליו אני אכבול את הכבל שהשחלתי מהסלון (חיבור OUT שמקבל אינטרנט),בקצה השני של הכבל (זה שבסלון)אני אצטרך שקע חדש שבו חיבור ליס,חיבור לאינטרנט (חיבור IN שאליו מתחבר המודם ראוטר)וחיבור OUT נוסף שאליו אני אחבר כבל לאחד מארבעת המקומות הפנוים במודם ואל יציאת OUT הזו אני אחבר את הכבל שהשחלתי בקיר?הבנתי נכון?

3.אודה לרשימת קניות מהמבינים בניכם שתקל עלי את העבודה ומהיכן אפשר לקנות(שקעים כלים וכו...)

נ.ב אין ארון תקשורת בבית אם זה משנה משהו.

תודה רבה על העזרה

shlomiaz07 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

נ.ב

האם הוצאת הכבלים של בזק תשפיע על האינטרנט (בזק) או על יס?אין לי טלפון קווי בדירה

loko11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 478
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #3 

אתה יכול להשחיל ביחד עם כבל טלפון זה לא אמור להיות לחוץ
כלי לחיצה (לקונקטור) קרונה (ללחיצת שקע רשת) וטסטר אפשר להזמין מebay בגרושים (רכשתי ערכה של לוחץ, 100 קונקטורים וטסטר בכ 20 ש"ח)
שקעים כבל ושאר הציוד אפשר להזמין ממדיה גלקסי tfl חנויות חשמל, אבל על כבל שמעתי הרבה המלצות על כבל של טלדור

shlomiaz07 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

@loko11
·היי קודם כל תודה על התגובה...
תוכל בבקשה להסביר לי בגדול למה משמש כל אחד מהאביזרים שציינת ואיך הם נקראים באנגלית לחיפוש באייבי?

shlomiaz07 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

@loko11
·אם הבנתי נכון לוחץ משמש ללחוץ את החוטים לקונקטורים שמתחברים לשקע וטסטר בכדי לבדוק שהחיבור תקין?

loko11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 478
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #6 

יש קרימפר (שהוא לוחץ קונקטורים)
ויש לוחץ קרונה שמיועד לשקעי רשת

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=ca ... r&_sacat=0

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #7 

1. קשה מאוד להשחיל כבל במקביל לכבל קיים. אם חייבים להשחיל יותר מכבל אחד בצינור, מומלץ להוציא את מה שיש, לקשור חוט משיכה/סטלבנד ואז למשוך את כל הכבלים שרוצים להעביר בפעם אחת. אם זה יוצא בקושי, אולי כדאי לוותר על העניין.

2. בכבלי רשת אין IN/OUT. התקשורת בכבל היא דו כיוונית. בכל מקרה, כל התקן קצה צריך להיות מחובר לראוטר.

3. אל תלחץ ראשים זכרים בכלל. כבל בקיר תמיד מסתיים בשקע. יש שקעי רשת לCAT6 שלא מצריכים לוחץ קרונה, והם נוחים יותר לשימוש. כאלה למשל http://www.daganm.co.il/rec/1304-שקע-RJ ... וכך-איכותי
כך שמה שאתה צריך לקנות זה רק הציוד עצמו, ובלי לוחצים מיותרים. גם טסטר מיותר, כי אם מדובר בשקעים בודדים, יש לי תחושה שאיכשהו תשים לב אם הם פועלים או לא.
כבלים מהקיר לראוטר ומהקיר להתקני קצה תקנה מוכנים לפי האורך שאתה צריך. גם יוצא יותר זול, גם יותר סיכויים שיעבדו, וגם פחות עבודה. חוץ מזה, בשביל כוס חלב לא צריך לקנות את כל הציוד בשביל לבנות פרה :lol: או משהו כזה.
..

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”