בעיית חיבור מדיה סנטר לטלויזיה Samsung UA55HU7000 LED ‏55 ‏אינטש

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ronengr79 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
לאחרונה רכשתי את הטלויזיה שבכותרת.
עד היום חיברתי את מחשב המדיה סנטר שלי לטלויזיה (הקודמת היתה פנסוניק full hd) ולא היתה לי שום בעיה
כשחיברתי את הטלויזיה החדשה למחשב, פתאום התחילו להיות לי ניתוקים של שניה.. כשאני גולש יש פתאום מסך שחור, ואז המסך חוזר לעצמו אחרי שנייה ויש חיווי על המסך של HDMI2 כאילו כיביתי והדלקתי את הטלוויזיה.

כשחיברתי את הטלויזיה למחשב, המסך זיהה לבד רזולוציה של 3840 * 2160, אבל לאחר מכן קיבלתי הערה במחשב שאני לא משתמש ברזולוציה האופטימלית.
כששיניתי ידנית את הרזולוציה ל 4096 * 2160 התמונה גלשה מגבולות הטלוויזיה ולא הצלחתי לסדר את זה ע"י overscan
יש לי כרטיס מסך on board של אינטל, ולא הצלחתי למצוא איך עושים overscan למרות שעדכנתי דרייבר.
אני לא יודע אם זו הבעיה, או אם אני צריך כרטיס מסך שתומך ב 4K (אני בכלל לא יודע אם הנוכחי תומך ב4K קניתי לוח של asrock לפני כשנה וחצי)
אבל אני אשמח לפתרונות לפני שאני רץ לקנות כרטיס מסך יקר..

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

פתרונות לאיזו בעיה?
לבעיה של הניתוקים או לבעיה של האוברסקאן?

נתחיל מהעניין של האוברסקאן.
אל תיגע בשום דבר במחשב לפני שאתה מוודא שאתה מגדיר את כניסת ה HDMI הזה במסך "ככניסת מחשב" (צריך להגיע למסך של בחירת ה INPUT של המסך ומשם לבחור בלשנות את שם הכניסה ומתוך הרשימה לבחור ב- "מחשב"). במצב בו המסך משתמש רק לצפייה בסרטים וכו' מהמחשב ואין לך צורך ביכולות הייחודיות לחיבור מחשב (כמו INPUT LAG נמוך ותמיכה בכל מיני דברים שלא ניכנס אליהם כרגע) אז ניתן פשוט להיכנס לתפריט התמונה ובאפשרויות יחס תמונה לבחור ב JUST SCAN / סריקה בלבד. (אולי התאמה למסך או איך שסמסונג לא קוראים לזה..) זה אמור לפתור לך עניין האוברסקאן אשר קיים בהגדרת יחס תמונה של 16:9.

לגבי הניתוקים - החשוד הראשון שלי הוא כבל ה HDMI אשר אולי לא מצליח להעביר ללא הפרעות את האות הזה. אם זה איזה כבל סיני זול (במיוחד אם הוא ארוך) ואתה מנסה להעביר בו אות UHD רוב הסיכויים הם שיהיו איתו בעיות.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #3 

לגבי הקפיצות לשחור, זה יכול להיות בעיות של רעש שנקלט בכבל. נסה לנתב את הכבל בצורה שונה, להרחיק מכשירים חשמליים, וכו'. נסה גם כבל HDMI אחר. עוד אפשרות היא שהכבל שיש לך לא מספיק טוב ל-4K, שדורש כבלים איכותיים יותר מ-FHD. הכבל לא בהכרח צריך להיות יקר, אבל אולי מה שהיה לך עד עכשיו לא מתאים.

איזה שימושים אתה מתכנן לעשות ב-4K עם המחשב? אינטל לא תומכים עדיין ב-HDMI 2, כך שאתה יכול להגיע ב-4K רק עד קצב רענון של 24 או 30 הרץ.

ייתכן שאפשר גם 60Hz אבל עם רזולוציית צבע מופחתת (4:2:0). זה לא אידיאלי לשימושי מחשב, אבל אולי זה יספק אותך. אבל אני לא בטוח אם אינטל או המסך תומכים בזה.

הרזולוציה שצריך להוציא היא 3840 לרוחב, לא 4096.

ronengr79 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

אם הרזולוציה שצריך להוציא היא 3840 אז אין לי מה לעשות overscan, למרות שאני עדיין לא מבין למה המחשב אומר שזו לא הרזולוציה האופטימלית מבחינתו.הייתי בטוח שהבעיות איכשהו קשורות..

לגבי הקפיצות לשחור.. הכבל שיש לי הוא כבל 1.4 די פשוט ולא יקר שקניתי לפני כשנתיים וחצי.
הכבל היה בדיוק באותו המיקום לפני שהחלפתי טלוויזיות, ומעולם לא היתה לי בעיה איתו עם הטלויזיה הקודמת (panasonic full HD)

השימושים שלי במחשב הם מאוד מגוונים, החל מגלישה, לענות על מיילים, לעבוד באקסל ולראות סרטים ב full HD
אני די בטוח שאינטל לא תומכים ב HDMI2 כרגע, ואני חושב שהטלויזיה שלי כן (למרות שאני לא בטוח ב100 אחוז)
אני אנסה להחליף כבל, אבל יש טעם לקנות כרטיס מסך תומך HDMI2? זה יפתור את הבעיה? מה סדר גודל עלויות (במידה ואני אקנה במבצעי cyber monday שיתחילו בסוף החודש) אני אראה באיכות טובה יותר משמעותית?
תודה :)

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #5 

4K מעביר יותר נתונים, אולי זה רגיש יותר. או אולי בגלל רגישות בקצב העברת הנתונים השונה, בלי קשר לאם הוא יותר או פחות.

לגבי "אותו מיקום", אצלי היו פעם בעיות דומות ב-FHD. הכל היה בסדר במשך חודשים. ואז התחילה בעיה, בלי שינוי במסך, בכבל, או במקור הוידאו. מידי פעם התמונה היתה נעלמת לשניה או שתיים. במקרים נדירים יותר היא היתה נעלמת לגמרי והיה מאוד קשה להחזיר אותה. כשהיא חזרה, זה היה אחרי שהייתי מזיז את הכבל באופן מקרי עד שזה היה נרגע. בסופו של דבר המסקנה שלי היתה שאין בעיות בקונקטורים או במכשירים. ניסיתי כבל אחר (אגב, זול יותר מהכבל הזול הראשון), והבעיה נפתרה. לא יודע למה זה התחיל. אולי איזה מקור רעש חיצוני חדש כלשהו.

אם אתה לא מתכוון לשחק במשחקים, נסה 24 או 30 הרץ. זה לא מאוד נחמד, יש השהיה/חוסר חלקות בשימוש בעכבר ובכלל, אבל אפשר אולי להסתדר. לסרטים זה מספיק בכל מקרה. אם קצב הרענון הנמוך לא מספיק לך, בדוק אם אתה יכול להשתמש במצב 60Hz עם צבע מופחת (4:2:0). אולי זה יספיק כדי לוותר על קניית כרטיס מסך.

אני חושב שכרטיס המסך הזול ביותר שתומך ב-HDMI 2 הוא GTX 950, שעולה באזור 140$. הוא לא ישנה את האיכות, רק יאפשר 60Hz ב-4K, ועם צבע מלא. אני לא חושב שבעיית היעלמות התמונה קשורה. אגב, הכרטיס הזה לא מספיק כדי לסחוב משחקים ב-4K בצורה טובה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”