התחדשתי במכונה מאמזון גרמניה
שלום לכולם
קיבלתי אתמול (שבוע אחרי שהזמנתי) את המכונה החדשה שלי melitta caffeo batista t מאמזון גרמניה.
המכונה עלתה 3500 ש"ח שמתוכם 118 יורו זה עלות המע"מ המקומי.
קיבלתי הדפס קטן של הקבלה מאמזון עם פירוט עלויות בגרמנית.
הבנתי שבהמשך יכולים להיות החזרים מאמזון אם המע"מ הישראלי יצא פחות מ118 יורו.
אני גר באילת וכשאני קונה חבילה מחו"ל בד"כ ומשלם עליה מע"מ אני ניגש למכס באילת ומזדכה על המע"מ.
השאלה מופנית למי שכבר רכש מכונה מגרמניה, האם אחרי שאמזון משלמת למכס הישראלי מקבלים איזושהי הוכחה חשבונית על כך?
קיבלתי אתמול (שבוע אחרי שהזמנתי) את המכונה החדשה שלי melitta caffeo batista t מאמזון גרמניה.
המכונה עלתה 3500 ש"ח שמתוכם 118 יורו זה עלות המע"מ המקומי.
קיבלתי הדפס קטן של הקבלה מאמזון עם פירוט עלויות בגרמנית.
הבנתי שבהמשך יכולים להיות החזרים מאמזון אם המע"מ הישראלי יצא פחות מ118 יורו.
אני גר באילת וכשאני קונה חבילה מחו"ל בד"כ ומשלם עליה מע"מ אני ניגש למכס באילת ומזדכה על המע"מ.
השאלה מופנית למי שכבר רכש מכונה מגרמניה, האם אחרי שאמזון משלמת למכס הישראלי מקבלים איזושהי הוכחה חשבונית על כך?
@avivv
·תתחדש. מהניסיון שלי עם אמזון לא צריך להתעסק בכלום והם מזכים בהפרש המע"מ באופן אוטומטי (אני מניח שאותך הם יזכו בכל המע"מ)
אגב, האיך המכונה? אתה יכול לתת רשמים - איך ההקצפה? איך החליטה? נשמח לראות תמונות של האספרסו והחלב
תודה
·תתחדש. מהניסיון שלי עם אמזון לא צריך להתעסק בכלום והם מזכים בהפרש המע"מ באופן אוטומטי (אני מניח שאותך הם יזכו בכל המע"מ)
אגב, האיך המכונה? אתה יכול לתת רשמים - איך ההקצפה? איך החליטה? נשמח לראות תמונות של האספרסו והחלב
תודה
הלוואי שיזכו אותי בכל המע"מ בלי שאתאמץ.
המכונה טובה מאוד, אני מרוצה, יותר ממה שציפיתי בהרבה.
אני שותה רק עם חלב ככה שאפילו בהשוואה למכונה ידנית אני לא מרגיש הפרש ניכר.
ה"חיסרון" היחיד שלה שהיא כל הזמן מתנקה בהדלקה אחרי שאתה מכין קפה ובכיבוי מה שגורם למגש להתמלא כל 3 כוסות בערך.
מבחינת האספרסו הוא נראה ומריח מעולה, מבחינת ההקצפה החלב לא מספיק חם לטעמי אבל אני מתגבר על הבעיה ע"י הכנת חלב חם דרך המכונה בנוסף למוקצף או ע"י הכנת הקפה עם מים חמים (גם דרך המכונה).
מבחינת איכות הבניה אין דברים כאלה הכל מתוכנן בקפידה עם חיישנים כמו במדפסת שמתריאים שמגש הנוזלים מלא שחסר מים או קפה וכו'.
היתרון הכי גדול במכונה לטעמי הוא מגוון המשקאות ויכולת התכנות של כל משקה, אתה מכוון בהתחלה את סוגי המשקאות שאתה אוהב כמות טמפ' חוזק ויכול לשמור את ההגדרות.
המכונה טובה מאוד, אני מרוצה, יותר ממה שציפיתי בהרבה.
אני שותה רק עם חלב ככה שאפילו בהשוואה למכונה ידנית אני לא מרגיש הפרש ניכר.
ה"חיסרון" היחיד שלה שהיא כל הזמן מתנקה בהדלקה אחרי שאתה מכין קפה ובכיבוי מה שגורם למגש להתמלא כל 3 כוסות בערך.
מבחינת האספרסו הוא נראה ומריח מעולה, מבחינת ההקצפה החלב לא מספיק חם לטעמי אבל אני מתגבר על הבעיה ע"י הכנת חלב חם דרך המכונה בנוסף למוקצף או ע"י הכנת הקפה עם מים חמים (גם דרך המכונה).
מבחינת איכות הבניה אין דברים כאלה הכל מתוכנן בקפידה עם חיישנים כמו במדפסת שמתריאים שמגש הנוזלים מלא שחסר מים או קפה וכו'.
היתרון הכי גדול במכונה לטעמי הוא מגוון המשקאות ויכולת התכנות של כל משקה, אתה מכוון בהתחלה את סוגי המשקאות שאתה אוהב כמות טמפ' חוזק ויכול לשמור את ההגדרות.
לא מדדתי, אני אמדוד, באמת מעניין.
ההקצפה עם צינור כן, ואין ניקיון המכונה מתנקה לבד אחרי כל פעם שמכינים חלב תוקעים את הצינורית במגש נוזלים (יש לזה מקום מיוחד) והמכונה מזרימה מים חמים וקיטור דרך הצינורית של החלב.
ההקצפה עם צינור כן, ואין ניקיון המכונה מתנקה לבד אחרי כל פעם שמכינים חלב תוקעים את הצינורית במגש נוזלים (יש לזה מקום מיוחד) והמכונה מזרימה מים חמים וקיטור דרך הצינורית של החלב.
מאוד מדגדג לי לשדרג - היא נראית ממש יפה
קצת מפחיד אותי שיש יותר מדי מכניקה במכונה וזה עלול לעשות בעיות עם הזמן
יש לי דלונגי פשוטה כבר כמה שנים - וההרגשה שלי שמכונה אוטומטית זה גם ככה מועד לפורענות מבחינת תקלות טכניות
אגב, אתה שותה גם אספרסו נקי? איך הייית מדרג אותו?
קצת מפחיד אותי שיש יותר מדי מכניקה במכונה וזה עלול לעשות בעיות עם הזמן
יש לי דלונגי פשוטה כבר כמה שנים - וההרגשה שלי שמכונה אוטומטית זה גם ככה מועד לפורענות מבחינת תקלות טכניות
אגב, אתה שותה גם אספרסו נקי? איך הייית מדרג אותו?
לגבי בעיות לאורך זמן כמובן שאני לא יכול להעיד יש לי את המכונה שבוע וחצי.
יש ניסיון פה לכמה חבר'ה עם האחריות של אמזון והתגובות היו חיוביות.
אני לא שותה אספרסו נקי אבל מתוך ההפוך יודע מניסיון עם מכונה ידנית בעבר לדלות את הטעם שלו ואני חושב שזה לא נופל מהתוצאות שהייתי מקבל עם המכונה הידנית, כמובן שבמכונה הידנית היו כוסות טובות יותר וטובות פחות ופה יש אחידות מושלמת וכל כוס קפה יוצאת אותו דבר.
יש ניסיון פה לכמה חבר'ה עם האחריות של אמזון והתגובות היו חיוביות.
אני לא שותה אספרסו נקי אבל מתוך ההפוך יודע מניסיון עם מכונה ידנית בעבר לדלות את הטעם שלו ואני חושב שזה לא נופל מהתוצאות שהייתי מקבל עם המכונה הידנית, כמובן שבמכונה הידנית היו כוסות טובות יותר וטובות פחות ופה יש אחידות מושלמת וכל כוס קפה יוצאת אותו דבר.
- firebird
- חבר ותיק

- תגובות: 1488
- שם מלא: firebird
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
@avivv
זאת המכונה שקנית?
http://www.amazon.de/gp/product/B00EPLA ... KAKR8XB7XF
אני גם מתעניין בה .... עכשיו היא כבר ירדה ל3000 שקל
זאת המכונה שקנית?
http://www.amazon.de/gp/product/B00EPLA ... KAKR8XB7XF
אני גם מתעניין בה .... עכשיו היא כבר ירדה ל3000 שקל
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......

אגב יש את מכונת הmelitta ci שזולה בכמה מאות שקלים ומאוד התלבטתי בין השתיים, ההבדל המשמעותי הוא אפשרויות התכנות ומגוון המשקאות בדיעבד אני מקווה מהבחירה שלי כי בסופו של דבר שקונים מכונה אוטומטית רוצים כמה שפחות התעסקות וכמה שפחות לעמוד ליד המכונה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
קדמה קפה מייבאים מליטה, אם ייבאת לבד אז הם לא יתנו שירות אלא מי שמכר לך.
למכונת קפה אוטומטית בדרך כלל משתמשים בתערובות עם הרבה רובוסטה = זולות יותר.
למכונת קפה אוטומטית בדרך כלל משתמשים בתערובות עם הרבה רובוסטה = זולות יותר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
גם אני!
בזכות השרשור פה, גם אני רכשתי ביום שישי האחרון מכונת מליטה בריסטה T מאמזון גרמניה בכ - 3000 ש"ח כולל הובלה ומיסים. המכונה אמורה להגיע ביום שישי. תוך שבוע ! הייתה גם אפשרות לרכוש את הדגם המשוכלל יותר TSP בכ - 5000 ש"ח, אבל בחינת ההבדלים לא הצדיקה תוספת של 2000 ש"ח.
המכונה מיועדת למשרד. אני ממתין למכונה ואז גם אשתף בהתנסות שלי איתה.
ועכשיו לשאלות -
אילו חומרי ניקוי ואביזרים כדי להזמין כדי לשמור על תקינות המכונה?
האם יש סוג של פולי קפה עדיפים לשימוש מבחינת שמירה על המכונה או שאין זה משנה אלא רק הטעם?
המכונה מיועדת למשרד. אני ממתין למכונה ואז גם אשתף בהתנסות שלי איתה.
ועכשיו לשאלות -
אילו חומרי ניקוי ואביזרים כדי להזמין כדי לשמור על תקינות המכונה?
האם יש סוג של פולי קפה עדיפים לשימוש מבחינת שמירה על המכונה או שאין זה משנה אלא רק הטעם?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
קפה - רק לפי הטעם.
לכל יצרן יש בדרך כלל הואות תחזוקה ובהרבה מקרים חומרי ניקוי ייעודיים
לכל יצרן יש בדרך כלל הואות תחזוקה ובהרבה מקרים חומרי ניקוי ייעודיים
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
לגבי חומרי ניקוי לא צריך לקנות כלום. מקבלים עם המכונה 2 סוגים של נוזלי ניקוי ייעודיים ואבקה (אולי מלח לימון) לניקוי אבנית, בנוסף מקבלים פילטר אבנית של חברת קלריס ייעודי למכונה.
לא ממש בדקתי מה הביאו לי מבחינת חומרי ניקוי, אני אחכה עד שהיא תדרוש ניקוי אבל נראה מרושם ראשוני שיש שם כל מה שצריך לפחות להתחלה, יש גם מקלות לבדיקת קושי המים.
ראיתי גם באמזון וגם בקדמה חומרי ניקוי של חברת מליטה אם תצטרך.
לא ממש בדקתי מה הביאו לי מבחינת חומרי ניקוי, אני אחכה עד שהיא תדרוש ניקוי אבל נראה מרושם ראשוני שיש שם כל מה שצריך לפחות להתחלה, יש גם מקלות לבדיקת קושי המים.
ראיתי גם באמזון וגם בקדמה חומרי ניקוי של חברת מליטה אם תצטרך.
לא לתת שירות·לדעתי לא חכם במיוחד. לתת ולקחת מחיר הוגן גם מרוויח על השירות וגם יוצר לקוח לעתיד.דבוטאנט כתב:קדמה קפה מייבאים מליטה, אם ייבאת לבד אז הם לא יתנו שירות אלא מי שמכר לך.
למכונת קפה אוטומטית בדרך כלל משתמשים בתערובות עם הרבה רובוסטה = זולות יותר....
סתם לא מבין מדוע מכונה שעולה לאחר כל ההוצאות כ- 3500 ש"ח באמזון צריכה לעלות 8500 ש"ח בארץ?