המלצותיכם המקצועיות להימנע מעשן בעת הצלייה!

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
שלח תגובה
tkhvbcht פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 170
הצטרף: יולי 2013
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי!

לפני כחודשיים הכנתי כ30 המבורגרים קצבים נוטפי שומן, ונתקלתי בכמות עשן מטורפת שעלתה מהגריל, שריפה בעיניים ולא נעים סך הכל.

פחדתי על תוצאות הצלייה אבל סה"כ היה בסדר גמור!

אני מתכנן לעשות שוב בעוד כמה ימים את אותם ההמבורגרים והפעם אני רוצה להימנע מכמויות העשן.

יש לכם דרך להמליץ לי? מה לדעתם עשיתי לא נכון?

ושאלת השאלות, כמה זמן לצלות את הנתח מכל צד לתוצאת מדיום וול??

תודה לכם!!

tkhvbcht פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 170
הצטרף: יולי 2013
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

מישהו?

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #3 

פלנצ'ה למנגל
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
הצטרף: דצמבר 2005
מיקום: חיפה
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #4 

העשן נובע מהשומן. שומן מטפטף, פוגע באלמנטים מפזרי החום, הופך לעשן.
אם אתה רוצה פחות עשן, אז או שאתה מוריד את כמות השומן (שפחות יטפטף), או שאתה מונע מהשומן להגיע לאלמנטים הרותחים להתאדות לעשן. פלנצ'ה למשל מונעת מהשומן לטפטף, אבל היא משנה את אופן הבישול מצליה לטיגון למעשה.

לגבי השאלה השניה שלך, אתה שואל את השאלה הלא נכונה. אין דבר כזה זמן שיביא אותך למדיום וול, מכיוון שהזמן הזה תלוי בהרבה גורמים, כמו בסוג ועובי הנתח, הטמפרטורה ההתחלתית שלו, אופן הבישול (סוג העברת החום), היעילות של הגריל שלך ועוד. דרגות הכנה הן למעשה טמפרטורות. כשמרכז הנתח מגיע לטמפרטורה מסוימת, אז הנתח נחשב מוכן בדרגת ההכנה הנ"ל. כך שאם אתה רוצה לדעת באמת מתי אתה מגיע לדרגת הכנה מסוימת, אתה צריך פשוט מד חום בשר.
לחילופין, כשמדובר בסטייקים, אפשר לנסות להעריך את דרגת ההכנה על ידי התחושה של הבשר מבחוץ. ככל שהוא פחות מוכן, כך הוא יותר מוצק. הוידאו הנ"ל מסביר את השיטה:

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
הצטרף: דצמבר 2005
מיקום: חיפה
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #5 

מה שכן, אתה צריך לדעת שהעשן נותן את רוב הטעם המיוחד של "על האש" לבשר, כך שלא כדאי לך להיפטר לגמרי מהעשן.

YoniFridman
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
הצטרף: אוגוסט 2014
מיקום: חיפה
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #6 

תגובה מצוינת ומפורטת של PSIBEAST. אכן, בשל אחוז השומן הגבוה שהרכיב את ההמבורגרים שהכנת מוביל להתלקחויות ולעשן, אז תנסה להוריד את אחוז השומן (אבל לא יותר מדיי אחרת יהיה פחות טעים). מצד שני, לגבי פלנצ'ה אני חושב ששימוש בה הופך את טכניקת הבישול לטיגון בשל השומן שיצטבר מתחת להמבורגר, וזאת במקום צלייה כשהם על הרשת. זה עניין של טעם אבל כמובן שיפתור משמעותית את עניין ההתלקחויות.

לגבי מדחום - אין טיפ טוב מזה. יש ב-EBAY המון סוגים של מדחומים לבשר, החל מכאלה שעולה 2 דולר (ועובדים בסדר גמור) עד לקצת יותר יקרים המאפשרים לך לדעת את הטמפרטורה של הנתח עם צג מחוץ לגריל כאשר החיישן נמצא בתוך הנתח בגריל כאשר המכסה סגור - זה הכי נוח כאשר מדובר בנתחים גדולים.

tkhvbcht פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 170
הצטרף: יולי 2013
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

תודה!!

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”