טלוויזית Samsung, LG או בכלל חברה אחרת?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
GustavMahler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 207
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום, אני מחפש בנרות טלויזיה בגודל 40-48" לחדר קטן. השימוש הוא סדרות וסרטים בעיקר, אחבר למחשב ואשתמש בKODI. מדי פעם אולי אשחק. לא חובה תלת מימד.
עד עכשיו שני הדגמים שאני שוקל הם LM641Y LG ו/Samsung H6400/J6400
התקציב הוא עד 3500 ש"ח בערך. אשמח לקנות יד שנייה.
האם ישנה טלוויזיה אחרת פופולרית ומומלצת בחום? אם היא נמצאת למכירה בלוח יד 2 זה עוד יותר טוב.
יש לי מספר מודעות מסומנות ביד 2 של טלוויזיות שאני שוקל לקנות. ניתן לשלוח את הרשימה אך ורק במייל, כך שאם מישהו מוכן לעזור לי אני מאוד אשמח לשלוח לו את הרשימה ושימליץ לי על טלוויזיה מסויימת. מי שמוכן לעשות זאת אשמח אם ישלח לי את כתובת המייל שלו ואני אשלח את המודעות המסומנות. הסיבה שאני הולך על יד שנייה היא שהתקציב לא גדול וכך אוכל להשיג מסך יותר מתקדם.
אני ממש זקוק לעזרה וכל פיסת מידע תעזור עד מאוד.
תודה!

GustavMahler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

אני גם שוקל לרכוש את ה42LB650V LG. כדאי?

GustavMahler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

עדכון: חשוב שהסרט לא ישתקף במסגרת המסך בחושך, זה יכול להסיח את הדעת. הבנתי שהLG גורמים לכך.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

לדעתי ה- H6400 וה- J6400 אמורים להיות די דומים. נראה לי שה- J מגיע עם מערכת הטייזן החדשה יותר אך ללא תלת מימד. ה- H דגם של 2014-2015 וה- J דגם של 2015-2016. מאיפה הקרצת אבל את הדגם של ה- LG ? זה דגם של שנת 2012 ולא נראה לי שאפשר למצוא כזה היום (וגם אין סיבה למצוא אותו). הסדרות המקבילות של LG הן LB המקבילה לסדרה H ו- LF המקבילה ל- J, מבחינת שנים הכוונה ולא בהכרח מבחינת יכולות ופיצ'רים.
קניה מיד שניה היא תמיד אופציה, אך מנסיון שלי עם אנשים בארץ - נדיר מאד למצוא דברים משתלמים וכדאיים. רוב האנשים כאן חיים בסרט ומוכרים דברים משומשים במחירים שקרובים מאד לחדש ולעיתים אפילו ביקר יותר.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

GustavMahler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה רבה. הדגם של הLG שהחייתי הוא פשוט דגם שראיתי למכירה בYad 2. אני אוכל לשלוח לך למייל את הרשימה של הטלויזיות שסימנתי בYad 2 ואשמח אם תוכל להמלית לי על אחת מהן. יד שנייה היא האפשרות הכי טובה שיש לי כרגע, למרות שאתה צודק מאוד לגבי המחירים של האנשים בארץ. זו בעיה רצינית!

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

שליחה #6 

מנסיון רכישה שלי
55H6400 סמסונג
יופי של מסך עם תמונה טובה מאד +ממשק ידידותי +פינוקים ושלט מדליק +סטרימר מעולה דפדפן מעולה -
בחירה מעולה ביותר התמורה המלאה לכסף שלך
נהנה ממנה בכל שניה שאני צופה בה
תתחדש

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

לא צריך שום מייל, אתה יכול פשוט לרשום כאן דגם ומחיר מבוקש.
נ.ב - לא רשמת קודם דגמים, רשמת סדרות. חסר הגודל.

GustavMahler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אפרסם את כל שמות הדגמים שאני שוקל לקנות עוד מעט כשאקבל תשובה מהמוכרים (פשוט מגוחך שהם לא רושמים את הדגם במודעה).
תודה רבה SONYES על הההמלצה. באמת המסך שהייתי סגור עליו בהתחלה הוא אחד ממסכי הH6400. ביד 2 יש את המסך הבא UA46D6400 ב2700 ש"ח. אני בהתחלה הייתי סגור על הH6400 וגם אהבתי את התמונה כשהתרשמתי ממנה בחנות.
האם הD יהיה שונה?
בנוסף, אם סדרת ה6400 תהיה משתלמת לי גם אם אני לא אשתמש בSmart ותלת מימד? כלומר ביצועיה יותר טובים גם בסרטים דו מימדיים ממחשב? או שאולי יהיה לי יותר משתלם ללכת על ה5500 או סדרה אחרת?
ושאלה אחרונה-האם יש הבדל באיכות אתמונה בין הגדלים השונים באותה הסדרה?

GustavMahler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

עוד נקודה אחרונה-מרחק הישיבה שלי הוא בערך 1:80-2:00M. האם עדיף ללכת על הUA48H6400 על פני הUA40H6400? בנוסף הבנתי שאין אחריות על דגם ה40 אינץ' או משהו בסגנון? גם מחירו של דגם ה40 אינץ' יותר יקר בזאפ, זה מוזר.
האם אני אוכל להתרגל ל48" או שזה יהיה גדול מדי?
גם הבנתי שצריך "להיזהר" לא לקנות את הדגם הסיני, איך אני יכול להיות בטוח שאני קונה טלוויזיה שלא יוצרה בסין? האם ניתן לבקש מהמוכר, זו בקשה רלוונטית?
זהו דבר נורא סובייקטיבי, אבל האם לדעתכם כדאי לקנותה חדשה ב3000 ש"ח בזאפ או לחכות לדיל טוב ביד 2?
נערך לאחרונה על ידי GustavMahler ב 15/11/2015 22:34, נערך פעם 1 בסך הכל.

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #10 

למה אתה מחפש לקנות טלויזיה ביד 2 , אם יש בידך התקציב לקנות טלויזה חדשה ??

לא ברור.
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.

http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #11 

D הוא דגם מ-2011. יכול להיות שהוא בסדר מבחינת איכות תמונה (לא יודע), אבל המסך כבר משומש וישן. ייתכן גם שיש לו חסרונות בתכונות משניות. זה דורש בדיקה. לא הייתי ממהר לקנות אותו, ובטח לא ב-2700 ש"ח. אני לא חושב שאפשר להסיק הרבה מדגמי 2015 על דגמי 2011.

בלי קשר ל-3D וסמארט, כמו שכתבתי בדיון האחר שלך, אני חושב שלסדרות 5 אין אפשרות 24Hz, מה שמשפיע על סרטים. אבל יכול להיות שזה לא ישנה לך (במסכי מחשב, למשל, בד"כ אין לך אפשרות כזו).

תלוי גם בך, אבל 46-48" למרחק 1.8 מטר נראה לי בסדר לגמרי. אפשר/כדאי גם יותר. אתה יכול לבדוק בחנות איך זה נראה, או לעשות סימולציה בבית.

ברור שיש אחריות לכל הגדלים והדגמים. התנאים תלויים ביבואן או בחנות, אז בדוק מה הם אומרים.

לא שמעתי על דגמים סיניים של סמסונג. אולי אחרים כאן יוכלו להגיד יותר.

לגבי קנית מסך משומש, מבחינתי אני לא אוהב את הרעיון, אבל אני לא חושב שזה פסול מהותית. אם יש מחיר טוב במיוחד, או דגם מעניין, אולי כדאי לשקול. במיוחד אם יש עדיין אחריות בתוקף.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

GustavMahler כתב:עוד נקודה אחרונה-מרחק הישיבה שלי הוא בערך 1:80-2:00M. האם עדיף ללכת על הUA48H6400 על פני הUA40H6400?
כן, למרחק הזה 40 יהיה קטן מאד. 48 זה כבר סביר אבל ממש לא גדול.
בנוסף הבנתי שאין אחריות על דגם ה40 אינץ' או משהו בסגנון?
זה לא נכון. לא יודע מאיפה הבנת את זה. על כל מסך חדש יש אחריות.
גם מחירו של דגם ה40 אינץ' יותר יקר בזאפ, זה מוזר.
תשתדל לא להסתמך על מחירים שמופיעים בזאפ. האתר פשט רגל לפני תקופה מסויימת והוא לא מנוהל כבר תקופה מאד ארוכה. המוצרים והמחירים שם לא מעודכנים בדרך כלל.
האם אני אוכל להתרגל ל48" או שזה יהיה גדול מדי?
ממש לא גדול מידי. אולי מעט קטן אפילו ל- 2 מטר.
גם הבנתי שצריך "להיזהר" לא לקנות את הדגם הסיני, איך אני יכול להיות בטוח שאני קונה טלוויזיה שלא יוצרה בסין? האם ניתן לבקש מהמוכר, זו בקשה רלוונטית?
לא יודע מה זה דגם סיני. בחיים לא שמעתי על זה.
זהו דבר נורא סובייקטיבי, אבל האם לדעתכם כדאי לקנותה חדשה ב3000 ש"ח בזאפ או לחכות לדיל טוב ביד 2?
דיל טוב מיד 2 זה לשלם סביב החצי מחיר. 2700 ש"ח על מסך משומש, ישן ובלי אחריות כאשר חדש עולה סביב ה- 3400 זה ממש לא דיל טוב. זה ההיפך הגמור מדיל טוב.
...
·
בשורה תחתונה דעתי היא - למה אתה שובר את הראש בכלל?
רשמת שאהבת את ה- 48H6400 שראית בחנות. הגודל מתאים לך והאיכות לדעתי תספק אותך. יש לך תקציב לזה אז לך על זה.
בשביל מה בכלל אתה צריך להכנס להרפקאות עם יד2 ולבזבז על זה זמן ועצבים?

GustavMahler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

אני פשוט על תקציב נורא מצומצם ו3000 ש"ח הוא באמת המקסימום שאני יכול להוציא, כך שלמצוא טלויזיה יותר זולה היה יכול להיות יותר נוח.
אני גם פריק שחייב לברר אם יש מסך אולי יותר טוב בשבילי. כנראה שאני באמת צריך להפסיק לשבור את הראש, זה כבר לא שווה את זה.
עכשיו השאלה היחידה שנשארת היא אם 40 או 48". ניסיתי לסמן על הקיר את הגודל אך קשה נורא לשפוט מכך. אולי אנסה לבדוק בחנות.
האם עוד מישהו יכול להמליץ על גודל 48" למרחק 1.80-2.00? אראה גם טלויזיה ולא רק סרטים, כך ש"Imerssion" זה לאו דווקא האלמנט הכי חשוב, אם זה יעלה לי במחיר של חוסר נוחות מבחינת גודל ואי שימת לב לפרטים בצידי המסך.
עוד נקודה מאוד חשובה-
ביקרתי בטרקלין חשמל אם זכרוני אינו מטעני, וכשהזכרתי את סדרת 6400 של סמסונג המוכר ממש השמיץ אותה. עכשיו, אני לא הייתי לוקח את ביקורתו ברצינות אם הם לא היו מוכרים סמסונג, אבל הם כן אם אני לא טועה. הוא ממש רמז שטלויזיה זו אינה רצינית ושכדאי ללכת או על טלויזיה של philips או panasonic, או מסך יותר מתקדם של Samsung אם אני באמת רוצה ליהנות. האם ישנו בסיס למה שהוא אמר? כמובן שהדגמים היותר מתקדמים יותר טובים, אבל האם יכול להיות שה6400 היא סתם "טלויזיה פופולרית" ללא בסיס כמו אוזניות ביטס?
רק רוצה להיות בטוח לפני שאני רוכש אותה.
תודה!

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

אל תיקח דעה של מוכרן בחנות חשמל יותר מידי ברצינות. הם בדרך כלל לא מבינים במוצרים שהם מוכרים. פה ושם יש כאלה שקצת בקיאים אבל זה די נדיר. (וגם מה זה משנה מה הוא אומר אם אתה אומר שראית אותה ואהבת?). אחרי שזה נאמר, חשוב להבין שה- H6400 הוא מסך בינוני פלוס. לא יותר מזה. זו סדרה בינונית שאמורה לקלוע לרוב קהל היעד ולהימכר בכמויות. הוא מאד פופולארי ומומלץ רבות בפורום הזה ואחרים פשוט בגלל שהסדרה נותנת תמורה מעולה למחיר. האם יש מסכים טובים יותר? בוודאי שכן. והרבה. אבל באיזה מחיר? ובכמה הבדל באיכות? ברוב המקרים לא שווה את התוספת ובטח לא במקרה שלך שאתה גם בקושי עם תקציב ל H6400 לגודל שאתה צריך. אז מה יעזרו לך המלצות כמו לקחת סמסונג מדגם מתקדם יותר? מי ישלם בדיוק, הוא? ומהם היתרונות של הדגמים הבכירים יותר על ה- H6400? לא תמיד הם מורגשים ולא תמיד הקפיצות כאלה דרסטיות ביחס לקפיצה במחיר.
לקנות פיליפס או פנסוניק? אולי. אני באופן אישי לא מתקרב לפיליפס בארץ. לא אוהב את הסיפורים ששמעתי כאן ומחברים לגבי השירות והאחריות של אלקטרה וקבלני המעבדה שלהם. פנסוניק? יכול להיות. תלוי בדגם. יורוקום אולי מנותני השירות היותר טובים בארץ (וגם נותנים אחריות מלאה ל 5 שנים) אבל אני פחות מתחבר למסכי הלד שלהם. הפשוטים והזולים הם בדיוק זה - פשוטים וזולים ורחוקים מלהרשים. הטובים והמשובחים או שלא מגיעים לארץ או שמגיעים ומאד יקרים - אז שוב, לדעתי לא רלוונטים לגביך.

nangel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 425
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #15 

גם בחנות אחרת שהייתי השמיצו את ה H6400 ומיד ניסו למכור את סדרה 8 היותר יקרה. לדעתי זה בגלל שעל ה H6400 יש המון תחרות ומתח הרווחים שם נמוך יותר.
אישית, אני מעדיף את הדעות של אתרים לכאורה אובייקטיביים מחו"ל ושם ה H6400 קיבלה ציונים טובים מאוד. כמו ש Jacko-il אמר, תמיד יש מסך יותר משודרג אבל השאלה העיקרית היא האם השדרוג שווה את תוספת הכסף. בד"כ התשובה היא לא.

GustavMahler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

תודה. בהחלט זוהי שאלתי-אם שדרוג של 1000 ש"ח למשל יהיה שווה ויהיה משמעותי. אם ההבדל הוא לא משמעותי, אז למי שאין כסף מיותר כמוני לא כדאי לחסוך למסך מתקדם יותר. הדבר היחיד שחבל לי הוא שאין 4K, אבל לקנות טלויזית 4K אמינה וטובה במחיר 3000-4000 ש"ח זה די בלתי אפשרי, וכמו כן הבנתי שצריך לתת עוד זמן ל4K עד שיהיה כדאי לרכוש.
בכל מקרה, אולי תכעסו עליי שאני אומר זאת, אך העתיד הברור של ה"Imerssion" בסרטים הוא בבירור הOculus Rift, כך שלהשקיע יותר מדי באיכות וכדי שהמסך ייראה יותר ויותר אמיתי נראה לי מיותר. במילא עוד זמן לא רב מסכים ישמשו רק לצפייה "נוחה"-שבה אתה יכול לראות סרטים עם משפחה, חברים ולאכול פופקורן בו בזמן, אך מי שירצה להיכנס לתוך הסרט ישתמש בבירור בRift.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

אולי VR נותן תחושת Immersion עמוקה יותר אך לדעתי הוא לא מתאים לצפיה בסרטים. לפחות לא בסרטים בפורמט הקיים במאה האחרונה. אולי בעתיד יצאו סרטים מתוך התבוננות על VR והיכולות הייחודיות שלו אבל ממש לא בעתיד הקרוב.
חשוב להבין שסרטים בראש ובראשונה יוצאים מתוך מחשבה על קולנוע כאשר זהו גם קהל היעד ומקור ההכנסה הראשי. משם ורק לאחר מכן הם יוצאים לציבור הרחב לצפייה בקולנוע הביתי.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #18 

ב-VR ייתכן שיש בעית נוחות לשימוש ארוך. גם יש מה לשפר בחומרה, כגון רזולוציה.

4K לא שימושי בלי שילוב של מסך גדול וצפיה מקרוב יחסית.

GustavMahler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

כמובן שלVR דרוש זמן להתפתח וגם יש את בעיית הנוחות, נכון. גם ייקח זמן לסרטים ללכת לכיוון הזה, אבל זה יגיע. Ridley Scott כבר מתחיל לעבוד על זה ד"א.
לגבי 4K, באמת כנראה שלא יהיה לזה שימוש במסך 48" במרחק 1.80M.

GustavMahler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

אני בטוח שאני אהנה מאוד מהUA48H6400. הביקורות מזהירות, אהבתי אותה בחנות וגם פה ממליצים.
עכשיו-האם יכול להיות שיש חנות שמוכרת אותה שלא נמצאת בזאפ? האם יש חנות שהייתם ממליצים עליה יותר (למרות שלא חושב שזה משנה, הרי האחריות היא אותה האחריות)?
הנה הקישור לטלויזיה בזאפ:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=879841

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”