Bezzera Mitica R או ECM Technika IV?
-
ishosh
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 30
שלום,
מעוניין לרכוש מכונה חדשה, ואשמח לשמוע דעת המומחים על המחשבות שלי עד כה.
יש לי אילוצי מקום במטבח, לכן גודל המכונה (ובמיוחד גובהה, עקב ארונות עליונים) מהווה שיקול חשוב. מכל הקריאה והלימוד שעשיתי נראה לי שאני רוצה מכונת HX עם ראש E61. בוילר כפול נראה לי מוגזם, מכונה גדולה יותר, ולא ברור לי שיש כאן יתרונות משמעותיים (כן, הבנתי שמדברים על שמירת טמפרטורה טובה יותר באמצעות בקרת PID). אני מאמין שאחרי תקופת לימוד אני אצליח להפיק ממכונת HX קפה מעולה, וכאמור, אני מחפש מכונה קומפקטית.
אני גם רוצה חיבור ישיר -- זה יעשה את השימוש קל ונוח יותר, יאפשר פרה-אינפיוז'ן טוב יותר (אקטיבי), המשאבה הרוטציונית מקצועית יותר ואמינה יותר, התפעול שקט יותר.
מתוך כל המכונות האפשריות ננעלתי על סדרת ה- E61 של בזרה, והמקניקה/טקניקה של ECM. לפי מה שראיתי, מכונות ECM דומות ביותר לבזרות -- מגי'קה ומיטיקה. לא ברור לי מי העתיק את מי, אבל די ברור שמישהו העתיק כאן... אינני יודע איזה פירמה אמינה יותר: מקובל לתת לגרמנים קרדיט בנושא הזה, אבל האיטלקים "היו שם הרבה קודם", ונדמה לי שקראתי שבזרה בנתה את מכונות ECM הרבה שנים לפני שנפרדו ו- ECM עברה לבנות בגרמניה. זה די ברור ומקובל שבזרה עושה מכונות טובות. יש הנושא של חומר הדוד: בכל מכונות בזרה הדוד עשוי מנחושת. בחלק (אבל לא כל) ממכונות ECM הדוד הוא מנירוסטה. יש טענות שנירוסטה טובה יותר מבחינת עמידות בפני קורוזיה, עמידות בפני הצטברות אבנית, וכן טובה יותר מבחינת תאימות מזון. לוקה בזרה (מנהל המפעל והנכד של המייסד) טוען באופן נחרץ שנחושת עדיפה על נירוסטה בדוד, גם מבחינת תאימות מזון, וגם מבחינת שמירה על אנרגיה -- כי הכוסות מתחממות מן הדוד ולא צריך לחמם אותן במיים חמים (דוד נירוסטה צריך לבודד). לא שמעתי את דעתם של ECM בנושא... (אגב, גם באיזומק טאה הדוד הוא מנירוסטה).
בין המכונות של בזרה מסדרת E61 אין הבדלים של ממש. מדובר בעיצוב בלבד. במיוחד, הגלטאה היא מכונת רטרו עם ברזים סיבוביים למים וקיטור -- פחות נראה לי לשלם על עיצוב ואני פחות אוהב את רעיון הברזים (לעומת הידיות של המיטיקה והמגי'קה). המכונה שהכי מתאימה לגובה של המטבח שלי היא המיטיקה (בגלל שאין לה את מעקה הנירוסטה לכוסות, כנראה, היא הכי נמוכה). לפי מה שקראתי -- היא מכונה מעולה. יש לה שתי גרסאות, R ו- TOP, אבל אם אני לא חושב על תפעול עצמאי אלא רק בחיבור ישיר -- בשביל מה לי ללכת על ה- TOP? (אגב, אני מבין שבעבר בזרה ציידו את המיטיקה R במשאבה חזקה יותר מזאת של ה- TOP, אבל כיום שתי המשאבות זהות).
כך שבעצם הבחירה כעת היא בין שתי מכונות מאד דומות -- מיטיקה R, ו- ECM טקניקה IV. כאמור, הדמיון מדהים למדי, ובתמונות שתיהן נראות סוף הדרך -- עדיין לא ראיתי אותן בחיים.
מה דעתכם? האם אני מפספס משהו, ועל מה הייתם הולכים?
תודה מראש!
מעוניין לרכוש מכונה חדשה, ואשמח לשמוע דעת המומחים על המחשבות שלי עד כה.
יש לי אילוצי מקום במטבח, לכן גודל המכונה (ובמיוחד גובהה, עקב ארונות עליונים) מהווה שיקול חשוב. מכל הקריאה והלימוד שעשיתי נראה לי שאני רוצה מכונת HX עם ראש E61. בוילר כפול נראה לי מוגזם, מכונה גדולה יותר, ולא ברור לי שיש כאן יתרונות משמעותיים (כן, הבנתי שמדברים על שמירת טמפרטורה טובה יותר באמצעות בקרת PID). אני מאמין שאחרי תקופת לימוד אני אצליח להפיק ממכונת HX קפה מעולה, וכאמור, אני מחפש מכונה קומפקטית.
אני גם רוצה חיבור ישיר -- זה יעשה את השימוש קל ונוח יותר, יאפשר פרה-אינפיוז'ן טוב יותר (אקטיבי), המשאבה הרוטציונית מקצועית יותר ואמינה יותר, התפעול שקט יותר.
מתוך כל המכונות האפשריות ננעלתי על סדרת ה- E61 של בזרה, והמקניקה/טקניקה של ECM. לפי מה שראיתי, מכונות ECM דומות ביותר לבזרות -- מגי'קה ומיטיקה. לא ברור לי מי העתיק את מי, אבל די ברור שמישהו העתיק כאן... אינני יודע איזה פירמה אמינה יותר: מקובל לתת לגרמנים קרדיט בנושא הזה, אבל האיטלקים "היו שם הרבה קודם", ונדמה לי שקראתי שבזרה בנתה את מכונות ECM הרבה שנים לפני שנפרדו ו- ECM עברה לבנות בגרמניה. זה די ברור ומקובל שבזרה עושה מכונות טובות. יש הנושא של חומר הדוד: בכל מכונות בזרה הדוד עשוי מנחושת. בחלק (אבל לא כל) ממכונות ECM הדוד הוא מנירוסטה. יש טענות שנירוסטה טובה יותר מבחינת עמידות בפני קורוזיה, עמידות בפני הצטברות אבנית, וכן טובה יותר מבחינת תאימות מזון. לוקה בזרה (מנהל המפעל והנכד של המייסד) טוען באופן נחרץ שנחושת עדיפה על נירוסטה בדוד, גם מבחינת תאימות מזון, וגם מבחינת שמירה על אנרגיה -- כי הכוסות מתחממות מן הדוד ולא צריך לחמם אותן במיים חמים (דוד נירוסטה צריך לבודד). לא שמעתי את דעתם של ECM בנושא... (אגב, גם באיזומק טאה הדוד הוא מנירוסטה).
בין המכונות של בזרה מסדרת E61 אין הבדלים של ממש. מדובר בעיצוב בלבד. במיוחד, הגלטאה היא מכונת רטרו עם ברזים סיבוביים למים וקיטור -- פחות נראה לי לשלם על עיצוב ואני פחות אוהב את רעיון הברזים (לעומת הידיות של המיטיקה והמגי'קה). המכונה שהכי מתאימה לגובה של המטבח שלי היא המיטיקה (בגלל שאין לה את מעקה הנירוסטה לכוסות, כנראה, היא הכי נמוכה). לפי מה שקראתי -- היא מכונה מעולה. יש לה שתי גרסאות, R ו- TOP, אבל אם אני לא חושב על תפעול עצמאי אלא רק בחיבור ישיר -- בשביל מה לי ללכת על ה- TOP? (אגב, אני מבין שבעבר בזרה ציידו את המיטיקה R במשאבה חזקה יותר מזאת של ה- TOP, אבל כיום שתי המשאבות זהות).
כך שבעצם הבחירה כעת היא בין שתי מכונות מאד דומות -- מיטיקה R, ו- ECM טקניקה IV. כאמור, הדמיון מדהים למדי, ובתמונות שתיהן נראות סוף הדרך -- עדיין לא ראיתי אותן בחיים.
מה דעתכם? האם אני מפספס משהו, ועל מה הייתם הולכים?
תודה מראש!
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
מבחינת גודל - דאבל בוילר זהה לחלוטין.
בין 2 המכונות אין הבדלים גדולים. מים טעימים יותר מנירוסטה מאשר נחושת אבל במקרה של מחליף חום ישכול להיות שזה פחות קריטי כי הצנרת שלו כנראה נחושת גם ככה.
בקיצור - מה שבא לך. זה את התלבטות בין טוב מאוד לטוב מאוד.
בין 2 המכונות אין הבדלים גדולים. מים טעימים יותר מנירוסטה מאשר נחושת אבל במקרה של מחליף חום ישכול להיות שזה פחות קריטי כי הצנרת שלו כנראה נחושת גם ככה.
בקיצור - מה שבא לך. זה את התלבטות בין טוב מאוד לטוב מאוד.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
ishosh
-
- חבר שרק התחיל

דבוטאנט,
תודה על ההתייחסות! שאלה -- האם אתה מתכוון ב"טוב מאד" ל"לא מצוין"?... בניסוח אחר (לאור ההבהרה שלך בקשר לגודל של מכונת דאבל בוילר) -- האם בכ"ז ראוי לדעתך לשקול DB? (כלומר -- האם זה יהיה ה"מצוין"?) אם כן -- איזו DB בעלות דומה ל- HX שהזכרתי קודם? אינני זוכר שראיתי בזרה DB.
ושוב תודה.
תודה על ההתייחסות! שאלה -- האם אתה מתכוון ב"טוב מאד" ל"לא מצוין"?... בניסוח אחר (לאור ההבהרה שלך בקשר לגודל של מכונת דאבל בוילר) -- האם בכ"ז ראוי לדעתך לשקול DB? (כלומר -- האם זה יהיה ה"מצוין"?) אם כן -- איזו DB בעלות דומה ל- HX שהזכרתי קודם? אינני זוכר שראיתי בזרה DB.
ושוב תודה.
- kobbi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4626
רכשתי לפני חודשים את ה Ecm. מכונה מעולה.
תתקשר אתן פרטים 0534317199
בגדול :
קל מאד להוציא שוטים מצויינים וזהים.
חימום המכונה דורש לפחות חצי שעה, רצוי 45 דקות.
הקולינג פלאש ברור ביותר ולוקח כ 7 שניות.
הקצפה מעולה ואין סופית.
מגש איסוף נוזלים מספק
איכות בניה מעולה
אני משתמש במיכל והוא בגודל שמספיק לשבוע שימוש שתי כוסות ביום.
מגש חימום גדול ודווקא די נוח שיורד יחד עם הכוסות.
משאבה שקטה
מה לא אהבתי :
הגויסטיקים מגיבים באגרסיביות ולא נעימים להפעלה כמו שדמיינתי
אין טיימר מובנה כמו בפרופיטק 700 אבל פתרתי זאת על ידי טיימר חיצוני המודבק על הקיר ומכונים ל 25 שניות חליטה.
מצערת החליטה כמו בכל מכונות ה e61 מתחילה לעבוד פחות ופחות חלק ונעים עם הזמן. אולי היה עדיף לי לקנות את הדגם האוטומטי.
תתקשר אתן פרטים 0534317199
בגדול :
קל מאד להוציא שוטים מצויינים וזהים.
חימום המכונה דורש לפחות חצי שעה, רצוי 45 דקות.
הקולינג פלאש ברור ביותר ולוקח כ 7 שניות.
הקצפה מעולה ואין סופית.
מגש איסוף נוזלים מספק
איכות בניה מעולה
אני משתמש במיכל והוא בגודל שמספיק לשבוע שימוש שתי כוסות ביום.
מגש חימום גדול ודווקא די נוח שיורד יחד עם הכוסות.
משאבה שקטה
מה לא אהבתי :
הגויסטיקים מגיבים באגרסיביות ולא נעימים להפעלה כמו שדמיינתי
אין טיימר מובנה כמו בפרופיטק 700 אבל פתרתי זאת על ידי טיימר חיצוני המודבק על הקיר ומכונים ל 25 שניות חליטה.
מצערת החליטה כמו בכל מכונות ה e61 מתחילה לעבוד פחות ופחות חלק ונעים עם הזמן. אולי היה עדיף לי לקנות את הדגם האוטומטי.
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

דאבל בוילר E61 יש לרוקט, פרופיטק או ecm, של אקספובר הכי זולה עם דוד 1.5 לחליטה ולהקצפה.
יש גם ויואלדי מיני (לא E61)
היום הרף גבוה... להגיד מצוין זה על gs3 או סטראדה ראש1 או סלאייר ודברים כאלה.
יש גם ויואלדי מיני (לא E61)
היום הרף גבוה... להגיד מצוין זה על gs3 או סטראדה ראש1 או סלאייר ודברים כאלה.
- sam22
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
kobbi,
למה המצערת פחות נעימה?
אצלי ברוקט דווקא היה שינוי לטובה ברעש.. בהתחלה היתה מעין שריקה שנעלמה
למה המצערת פחות נעימה?
אצלי ברוקט דווקא היה שינוי לטובה ברעש.. בהתחלה היתה מעין שריקה שנעלמה
העם דורש..... כל מיני דברים
-
ishosh
-
- חבר שרק התחיל

kobbi -- תודה, אצור קשר.
דבוטאנט -- הגדרת יפה מה זה מצויין. אם gs3 מצויינת, אסתפק ב"טוב מאד" (מחיר...)
בקשר לדאבל בוילר לעומת HX -- נראה לי מעיון ברשת שהדיון בנושא אינסופי, וזה לא כל כך שחור-לבן (אתה מוצא בעד ונגד משני הצדדים). למשל, כנגד יציבות טמפרטורה טובה יותר תיאורטית של DB (עקב בקרת PID), אפשר להגיד שיציבות זאת מותנית בפעילות התקינה של כל רכיבי מערכת הבקרה, ואם אחד מהם לא יפעל תקין -- לך דע מה תקבל. כלומר: כנגד העלאת הביצועים (יציבות טמפ') -- העלינו גם את הסיבוך (יותר רכיבים ואלקטרוניקה), והגדלנו את הרגישות של המערכת לתקינות כל אחד מהם. אחד הרכיבים הקריטיים הוא כמובן חיישן הטמפרטורה (מה יקרה אם יתכסה אבנית?), וכן הלאה. לפעמים עדיפה, בשיקול הכולל, מערכת פשוטה (ה- KISS המוכר והידוע), שתתן ביצועים "טובים מאד" בחיים, לעומת מערכת מסובכת שתתן ביצועים "מצויינים" בתיאוריה (ופחות בחיים), אבל ברור לי שזה גולש לפילוסופיית חיים...
אמשיך לבדוק עם ראש פתוח את המכונות שהצעת. תודה!
דבוטאנט -- הגדרת יפה מה זה מצויין. אם gs3 מצויינת, אסתפק ב"טוב מאד" (מחיר...)
בקשר לדאבל בוילר לעומת HX -- נראה לי מעיון ברשת שהדיון בנושא אינסופי, וזה לא כל כך שחור-לבן (אתה מוצא בעד ונגד משני הצדדים). למשל, כנגד יציבות טמפרטורה טובה יותר תיאורטית של DB (עקב בקרת PID), אפשר להגיד שיציבות זאת מותנית בפעילות התקינה של כל רכיבי מערכת הבקרה, ואם אחד מהם לא יפעל תקין -- לך דע מה תקבל. כלומר: כנגד העלאת הביצועים (יציבות טמפ') -- העלינו גם את הסיבוך (יותר רכיבים ואלקטרוניקה), והגדלנו את הרגישות של המערכת לתקינות כל אחד מהם. אחד הרכיבים הקריטיים הוא כמובן חיישן הטמפרטורה (מה יקרה אם יתכסה אבנית?), וכן הלאה. לפעמים עדיפה, בשיקול הכולל, מערכת פשוטה (ה- KISS המוכר והידוע), שתתן ביצועים "טובים מאד" בחיים, לעומת מערכת מסובכת שתתן ביצועים "מצויינים" בתיאוריה (ופחות בחיים), אבל ברור לי שזה גולש לפילוסופיית חיים...
אמשיך לבדוק עם ראש פתוח את המכונות שהצעת. תודה!
- kobbi
-
- חבר מביא חבר

@sam22
·
לצערי מסתבר שזאת בעיה מוכרת כך אני מבין מקריאה בפורומים בעולם.
מנגנון המצערת מורכב ממוט פליז אשר עובר דרך יחידה המונעת מעבר מים החוצה ובקצהו מעין חלק אליפטי אשר במהלך הסיבוב לוחץ על פין שפותח מעבר מים לראש.
המנגנון הזה עשוי פליז הידוע ברכותו.
בנוסף בשל שינויי הטמ מקר לחם מאד וחזרה כנראה שהציר מתעוות ובסופו של עניין המהלך של המצערת לא חלק ונעים כשהיה.
כבר עכשיו לאחר החלפת המנגנון האמור ולאחר חליטה של 20 כוסות זה כבר לא חלק כבתחילה.
זה עדיין לא במצב שבו נאלצתי לגשת ולהחליף אבל זה פחות חלק מההפעלה הראשונה.
כשביקרתי במעבדה הזזתי מספר מצערות חליטה של מכונות שונות ובאף אחת הידית לא היתה נעימה.
אני אישית אם היתי יודע שכך זה יתנהג הייתי הולך על הדגם עם ההפעלה האלקטרונית, שם הברז חשמלי.
·
לצערי מסתבר שזאת בעיה מוכרת כך אני מבין מקריאה בפורומים בעולם.
מנגנון המצערת מורכב ממוט פליז אשר עובר דרך יחידה המונעת מעבר מים החוצה ובקצהו מעין חלק אליפטי אשר במהלך הסיבוב לוחץ על פין שפותח מעבר מים לראש.
המנגנון הזה עשוי פליז הידוע ברכותו.
בנוסף בשל שינויי הטמ מקר לחם מאד וחזרה כנראה שהציר מתעוות ובסופו של עניין המהלך של המצערת לא חלק ונעים כשהיה.
כבר עכשיו לאחר החלפת המנגנון האמור ולאחר חליטה של 20 כוסות זה כבר לא חלק כבתחילה.
זה עדיין לא במצב שבו נאלצתי לגשת ולהחליף אבל זה פחות חלק מההפעלה הראשונה.
כשביקרתי במעבדה הזזתי מספר מצערות חליטה של מכונות שונות ובאף אחת הידית לא היתה נעימה.
אני אישית אם היתי יודע שכך זה יתנהג הייתי הולך על הדגם עם ההפעלה האלקטרונית, שם הברז חשמלי.
-
ishosh
-
- חבר שרק התחיל

קובי,
הדגם עם ההפעלה האלקטרונית של ECM אמנם חוסך בעיות עם מצערת החליטה (כי אין כזאת), אבל הוא גם מחסל את האפשרות למשחקי פרה-אינפיוז'ן. לא כך?
הדגם עם ההפעלה האלקטרונית של ECM אמנם חוסך בעיות עם מצערת החליטה (כי אין כזאת), אבל הוא גם מחסל את האפשרות למשחקי פרה-אינפיוז'ן. לא כך?
- kobbi
-
- חבר מביא חבר

בכל מקרה אין לי פרה אינפיוז'ן כי אינני מחובר לברז אלא דרך מיכל. הקפה מעולה גם כך.....
- nimitzg
-
- כתב קפה

- תגובות: 2060
@kobbi
·
לגביי "המצערת" זה טבעי ביותר.
מדובר בחיכוך של שני חלקי מתכת.
בהפעלות הראשונות עוד היה לך ציפוי כרום חלק על גל הארכובה
שדוחף את השסתומים ב E61.
עם המשך העבודה החלק נשחק מעט ומכאן תחושת החיכוך.
מנסיוני, עם הצטברות של אבנית על החלק תחזור להרגיש תנועה חלקה...וזה סימן טוב לעשות Backflush עם חומר מסיר אבנית כמו coffeeclean.
לאחר הניקיון,תחזור להרגיש את החיכוך.
בקיצור-חיכוך זה טוב.
וטיפ אחרון חשוב להפעלה:תנסה להפעיל את ידית החליטה בשני שלבים- עד ההתנגדות.עצירה.ומההתנגדות.
ככה תקטין את השחיקה לחלקים.
·
לגביי "המצערת" זה טבעי ביותר.
מדובר בחיכוך של שני חלקי מתכת.
בהפעלות הראשונות עוד היה לך ציפוי כרום חלק על גל הארכובה
שדוחף את השסתומים ב E61.
עם המשך העבודה החלק נשחק מעט ומכאן תחושת החיכוך.
מנסיוני, עם הצטברות של אבנית על החלק תחזור להרגיש תנועה חלקה...וזה סימן טוב לעשות Backflush עם חומר מסיר אבנית כמו coffeeclean.
לאחר הניקיון,תחזור להרגיש את החיכוך.
בקיצור-חיכוך זה טוב.
וטיפ אחרון חשוב להפעלה:תנסה להפעיל את ידית החליטה בשני שלבים- עד ההתנגדות.עצירה.ומההתנגדות.
ככה תקטין את השחיקה לחלקים.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- kobbi
-
- חבר מביא חבר

@nimitzg
·
הכל נכון חוץ מעניין הציפוי כרום. אין ציפוי כרום. זה מוצר העשוי פליז המורכב מציר ומעין גלגל אליפטי בקצהו שבסיבוב המצערת לוחץ על פין שהוא השסתום.
תכנון לקוי זה מה שזה.
·
הכל נכון חוץ מעניין הציפוי כרום. אין ציפוי כרום. זה מוצר העשוי פליז המורכב מציר ומעין גלגל אליפטי בקצהו שבסיבוב המצערת לוחץ על פין שהוא השסתום.
תכנון לקוי זה מה שזה.
- nimitzg
-
- כתב קפה

@kobbi
·
החלקים במכונות high end מגיעים עם ציפוי כסוף מבריק שמרגיש ביד כרום.
החלק עצמו מפליז.
מכונות זולות יותר יגיעו ללא הציפוי.
חלקי החילוף הסטנדרטיםל E61 הם ללא ציפוי.
לגבי תכנון לקוי..קשה לי לחשוב על תכנון שיכול למנוע זאת
מלבד מנגנון הפעלה אוטומטי שמעביר לחץ ישירות על מוט השסתום. ..אבל המכונות של רובנו ידניות
·
החלקים במכונות high end מגיעים עם ציפוי כסוף מבריק שמרגיש ביד כרום.
החלק עצמו מפליז.
מכונות זולות יותר יגיעו ללא הציפוי.
חלקי החילוף הסטנדרטיםל E61 הם ללא ציפוי.
לגבי תכנון לקוי..קשה לי לחשוב על תכנון שיכול למנוע זאת
מלבד מנגנון הפעלה אוטומטי שמעביר לחץ ישירות על מוט השסתום. ..אבל המכונות של רובנו ידניות
- kobbi
-
- חבר מביא חבר

תודה רבה, מכאן אני למד שהמכניקה שלי איננה high end. ....
החלק היה בוודאות ללא ציפוי . ראיתי שיש לקנות חלק בצבע פליז וחלק שנראה היה לי נירוסטה אבל כנראה זה הציפוי שאתה מדבר עליו.
החלק היה בוודאות ללא ציפוי . ראיתי שיש לקנות חלק בצבע פליז וחלק שנראה היה לי נירוסטה אבל כנראה זה הציפוי שאתה מדבר עליו.
- ozeltzex
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1648
גם אצלי באניטה זה לא חמאה.
לאנ נראה לי שיש קשר לעובדה שזה עשוי מפליז..
לדעתי זה נובע מלחץ פנימי בתוך הראש.
אם תעלה את הידית לחצי ועוד קצת ותשחרר את המים מבלי להפעיל משאבה תראה שהידית זזה חלק יותר.
קצת לא ברור העסק הזה..
לאנ נראה לי שיש קשר לעובדה שזה עשוי מפליז..
לדעתי זה נובע מלחץ פנימי בתוך הראש.
אם תעלה את הידית לחצי ועוד קצת ותשחרר את המים מבלי להפעיל משאבה תראה שהידית זזה חלק יותר.
קצת לא ברור העסק הזה..
- nimitzg
-
- כתב קפה

אין משמעות פונקציונלית לציפוי.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
-
ishosh
-
- חבר שרק התחיל

בהמשך לשאלה המקורית (מיטיקה לעומת טכניקה), בזרה הודיעה לאחרונה על דגם חדש של המיטיקה, הנקרא: Mitica Top PID. ראו [url=]כאן .
הדגם החדש של המיטיקה משלב E61 עם בקרת טמפרטורה באמצעות PID במכונה עם משאבה רוטציונית (חיבור ישיר או מיכל). נראה הטוב מכל העולמות, לא?
הדגם החדש של המיטיקה משלב E61 עם בקרת טמפרטורה באמצעות PID במכונה עם משאבה רוטציונית (חיבור ישיר או מיכל). נראה הטוב מכל העולמות, לא?
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

במחליף חום PID לא כזה קריטי. ה PID מחליף את הפרסוסטט של הדוד וגם ככה טמפרטורת החליטה מושפעת מהדוד, קוטר המחליף - PID פה לא משמעותי כמו בסינגל או דאבל בוילר
-
ishosh
-
- חבר שרק התחיל

...ברור שלא קריטי כמו ב- SB או DB, אבל בוודאי שהטמפרטורה תהיה יציבה יותר וקונסיסטנטית יותר, כי היא מבוקרת ישירות. האם יהיה פחות צורך בקולינג פלאש?
- ozeltzex
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1648
למחוק
נערך לאחרונה על ידי ozeltzex ב 27/11/2015 10:42, נערך פעם 1 בסך הכל.