עזרה בחיבור ראוטר חדש
שלום לכולם,
רכשתי בגרמניה נתב חדש של Asus RT-AC3200
חיברתי אותו למודם הקיים והכל עובד תקין אבל נוצרה לי בעיה.
המחשב שהוא מרכז העניינים מחובר לראוטר שנמצא בממד והמודם עצמו נמצא בסלון
עכשיו למודם מחוברים 2 סטרימרים שאחד נמצא בסלון והשני בחדר שינה.
לפני חיבור הראוטר יכולתי לראות סרטים דרך המודם ראוטר שנמצא בסלון ועכשיו כבר לא.
ככל הנראה הם לא נמצאים על אותה רשת.
למיטב הבנתי יש לי 3 תצורות לחבר את הרוטר
1)wirless שזאת התצורה שחיברתי
אחד הפורטים של המודם חובר ל WAN של הראוטר
2)AP
bridge( 3
האם יש אפשרות שכולם יישבו על אותה רשת?
האם צריך לשנות את תצורת החיבור כדי לבצע זאת?
אין לי מושג מה זה AP או Bridge אשמח אם מישהו יוכל להסביר או לכוון אותי ללינק שמסביר
תודה מראש
חיברתי אותו למודם הקיים והכל עובד תקין אבל נוצרה לי בעיה.
המחשב שהוא מרכז העניינים מחובר לראוטר שנמצא בממד והמודם עצמו נמצא בסלון
עכשיו למודם מחוברים 2 סטרימרים שאחד נמצא בסלון והשני בחדר שינה.
לפני חיבור הראוטר יכולתי לראות סרטים דרך המודם ראוטר שנמצא בסלון ועכשיו כבר לא.
ככל הנראה הם לא נמצאים על אותה רשת.
למיטב הבנתי יש לי 3 תצורות לחבר את הרוטר
1)wirless שזאת התצורה שחיברתי
אחד הפורטים של המודם חובר ל WAN של הראוטר
2)AP
bridge( 3
האם יש אפשרות שכולם יישבו על אותה רשת?
האם צריך לשנות את תצורת החיבור כדי לבצע זאת?
אין לי מושג מה זה AP או Bridge אשמח אם מישהו יוכל להסביר או לכוון אותי ללינק שמסביר
תודה מראש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 574
- שם מלא: יואב
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 44 פעמים
לא כל כך הבנתי לגבי התצורות שהסברת לראוטר, אבל אני אסביר לך מה קורה:
ה"מודם" שלך מתפקד גם כראוטר - כלומר הוא מקבל את כתובת ה-IP מספק האינטרנט שלך, ומייצר רשת פנימית לכל המכשירים בבית שלך.
מה שקרה הוא שחיברת את הראוטר של אסוס למודם הזה, בהגדרת ברירת המחדל שלו הוא יודע לקבל IP וליצור בשבילו רשת פנימית למכשירי הבית.
הוא לא יודע שהוא מחובר לעוד ראוטר, וככה נוצר מצב שיש לך שתי רשתות נפרדות בבית.
אפשר לפתור זאת בשתי דרכים:
1. לבטל את פונקציית ה"ראוטר" של האסוס החדש - הוא כבר לא יצור רשת פנימית ולא יחלק כתובות (מה שנקרא, NAT) אלא רק יתפקד בתור נקודת גישה אלחוטית (יעני, הוא יספק את ה-WiFi) ובתור סוויץ' "טיפש" (כלומר מפצל, לא יותר)
2. לבטל את פונקציית ה"ראוטר" במודם, ולהגדיר את האסוס כמו שצריך. במצב הזה המודם יהפוך למכשיר "שקוף", הוא לא יקבל IP ולא יהיה חלק מהרשת, הוא בסך הכל יקשר בין האסוס לבין ספק האינטרנט. במקום שהאסוס יקבל כתובת "פנימית" מהמודם הוא יקבל כתובת ישירות מהספק, וכל מה שיתחבר אליו יהיה באותה רשת.
החסרון של הפתרון הזה הוא שלא תוכל לחבר מכשירים למודם, אלא תצטרך להעביר אליהם כבל מהראוטר או לחבר אותם אלחוטית.
לדעתי אופציה 2 עדיפה מבחינת ביצועים - תמיד עדיף נתב צד ג' (ובטח שזה ספינת הדגל של אסוס) שיחזיק את הרשת ולא איזה מודם עם קושחה קיקיונית של בזק \ הוט.
מבחינת נוחות אופציה 1 לוקחת, תוכל עדיין להשתמש בחיבורים על המודם ולא להעביר כבלים נוספים.
ה"מודם" שלך מתפקד גם כראוטר - כלומר הוא מקבל את כתובת ה-IP מספק האינטרנט שלך, ומייצר רשת פנימית לכל המכשירים בבית שלך.
מה שקרה הוא שחיברת את הראוטר של אסוס למודם הזה, בהגדרת ברירת המחדל שלו הוא יודע לקבל IP וליצור בשבילו רשת פנימית למכשירי הבית.
הוא לא יודע שהוא מחובר לעוד ראוטר, וככה נוצר מצב שיש לך שתי רשתות נפרדות בבית.
אפשר לפתור זאת בשתי דרכים:
1. לבטל את פונקציית ה"ראוטר" של האסוס החדש - הוא כבר לא יצור רשת פנימית ולא יחלק כתובות (מה שנקרא, NAT) אלא רק יתפקד בתור נקודת גישה אלחוטית (יעני, הוא יספק את ה-WiFi) ובתור סוויץ' "טיפש" (כלומר מפצל, לא יותר)
2. לבטל את פונקציית ה"ראוטר" במודם, ולהגדיר את האסוס כמו שצריך. במצב הזה המודם יהפוך למכשיר "שקוף", הוא לא יקבל IP ולא יהיה חלק מהרשת, הוא בסך הכל יקשר בין האסוס לבין ספק האינטרנט. במקום שהאסוס יקבל כתובת "פנימית" מהמודם הוא יקבל כתובת ישירות מהספק, וכל מה שיתחבר אליו יהיה באותה רשת.
החסרון של הפתרון הזה הוא שלא תוכל לחבר מכשירים למודם, אלא תצטרך להעביר אליהם כבל מהראוטר או לחבר אותם אלחוטית.
לדעתי אופציה 2 עדיפה מבחינת ביצועים - תמיד עדיף נתב צד ג' (ובטח שזה ספינת הדגל של אסוס) שיחזיק את הרשת ולא איזה מודם עם קושחה קיקיונית של בזק \ הוט.
מבחינת נוחות אופציה 1 לוקחת, תוכל עדיין להשתמש בחיבורים על המודם ולא להעביר כבלים נוספים.
תודה רבה על העזרה.
באופציה הראשונה שרשמת התכוונת שהגדיר את הראוטר כ AP ?
לגבי האופציה השניה אשמח אם תוכל לפרט או לשלוח אותי למדריך איך לבטל את פונקציית הראוטר במודם ואיך אני אמור להגדיר את האסוס כי אין לי מושג איך עושים זאת.
תודה מראש
באופציה הראשונה שרשמת התכוונת שהגדיר את הראוטר כ AP ?
לגבי האופציה השניה אשמח אם תוכל לפרט או לשלוח אותי למדריך איך לבטל את פונקציית הראוטר במודם ואיך אני אמור להגדיר את האסוס כי אין לי מושג איך עושים זאת.
תודה מראש
דא תסלח לי על הבורות אבל לגבי האופציה הראשונה שהצעת מה ההבדל בינה לבין איך שחיברתי?
אני יכול להשאיר את החיבור כמו שכבר חיברתי ולהשתמש בפורטים של הנתב בלבד לא ואז אני אהיה באותה רשת?
אם אני אשתמש בנתב כ AP אני אסרס את היכולות שלו לא?
תודה רבה מראש על העזרה
דא תסלח לי על הבורות אבל לגבי האופציה הראשונה שהצעת מה ההבדל בינה לבין איך שחיברתי?
אני יכול להשאיר את החיבור כמו שכבר חיברתי ולהשתמש בפורטים של הנתב בלבד לא ואז אני אהיה באותה רשת?
אם אני אשתמש בנתב כ AP אני אסרס את היכולות שלו לא?
תודה רבה מראש על העזרה
- Ymac
-
- חבר פעיל במיוחד

אם תחבר את הנתב כ-AP אתה מוותר על רוב הפיצ׳רים שלו
אתה תקבל נקודת גישה אלחוטית מאוד חזקה שמסורסת בידי ראוטר מעפן של בזק
ההבדל בין האופציה הראשונה הוא שהראוטר שלך פועל בתור ראוטר ולא AP והוא יוצר רשת משלו בתוך הרשת שיוצר המודם של בזק.
אתה יכול לחבר הכל לנתב של אסוס, ואז באמת הכל יהיה באותה רשת, אבל עדיין אתה תהיה מוגבל מהמודם ובמצב הזה אין שום היגיון להשאיר את פונקציית הראווה במודם דולקת
באיזה מודם אתה משתמש?
אתה תקבל נקודת גישה אלחוטית מאוד חזקה שמסורסת בידי ראוטר מעפן של בזק
ההבדל בין האופציה הראשונה הוא שהראוטר שלך פועל בתור ראוטר ולא AP והוא יוצר רשת משלו בתוך הרשת שיוצר המודם של בזק.
אתה יכול לחבר הכל לנתב של אסוס, ואז באמת הכל יהיה באותה רשת, אבל עדיין אתה תהיה מוגבל מהמודם ובמצב הזה אין שום היגיון להשאיר את פונקציית הראווה במודם דולקת
באיזה מודם אתה משתמש?
- Ymac
-
- חבר פעיל במיוחד

הבהרתי את ההשלכות על הסטרימרים בהודעה שלי הקודמתrm1 כתב:הבעיה באופציה 2 שיש לו שני סטרימרים שמחוברים לנתב של בזק.
אם הוא יאפוך למודם הם לא יעבדו....
@gilyos באיזה אופציה תרצה לבחור?
יש לך אפשרות להעביר שני כבלים נוספים מהראוטר לסטרימרים? ברגע שהמודם יוגדר כמודם בלבד (ידוע גם בתור מצב Bridge) לא תוכל לחבר אליו מכשירים חוץ מהראוטר של אסוס.
תודה לכולם על העזרה.
יש לי אפשרות להעביר 2 כבלים נוספים מהסטרימרים לראוטר
אני מעדיף את האופציה השניה שאמרת להפוך את המודם ל bridge והאיי פי רק יעבור דרכו לכיוון הראוטר
הראוטר ממוקם כבר בסלון ואם אצטרך פורטים נוספים אני אחבר סוויץ של 5 פורטים 1g
או שארכוש את ה asus החדש בעל ה 8 פורטים של 1g במקרה ההורים שלי טסים חודש הבא לארהב
יש לי אפשרות להעביר 2 כבלים נוספים מהסטרימרים לראוטר
אני מעדיף את האופציה השניה שאמרת להפוך את המודם ל bridge והאיי פי רק יעבור דרכו לכיוון הראוטר
הראוטר ממוקם כבר בסלון ואם אצטרך פורטים נוספים אני אחבר סוויץ של 5 פורטים 1g
או שארכוש את ה asus החדש בעל ה 8 פורטים של 1g במקרה ההורים שלי טסים חודש הבא לארהב