עזרה בבניית מחשב גיימיינג עם תקציב של 8,000-10,000.

קונפיגורציות מחשב לגיימינג, אביזרים, כרטיסי מסך רלוונטיים וכו'
שלח תגובה
MegaDickHead פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני צריך עזרה בבניית מחשב גיימינג , חשוב לי להדגיש שאני כרגע לומד על רכיבי מחשב, כמובן שאני כבר יודע דברים בסיסים מה כל דבר עושה אבל אני כן צריך עזרה בהבנה יותר על איך לקרוא נכון לוחות אם כמו שצריך ועוד כמה דברים.

הינה המפרט שאני 'ניסיתי' לבנות כמובן שהוא צריך שיפורים ואפשר להוריד במחיר, בשביל זה אתם פה : )

מעבד אינטל Intel Core i7 6700 3.4Ghz 8MB Cache s1151 - Tray
1690 ש"ח
קירור נוזלי Corsair Hydro H100i GTX Extreme Performance
615 ש"ח
לוח אם MSI H170A GAMING PRO LGA1151, Intel H170, DDR4, 3xPCI-E, DVI, HDMI
720 ש"ח
זכרון למחשב Kingston ValueRAM 2x8GB DDR4 2133Mhz CL15
570 ש"ח
כרטיס מסך MSI GTX980 Ti GAMING 6GB GDDR5 DVI HDMI 3xDP PCI-E
3660 ש"ח
כונן קשיח Seagate 2TB Barracuda Sata III ST2000DM001
390 ש"ח
כונן קשיח Kingston SSDNow V300 SV300S37A/240G 240GB SSD SATA III
450 ש"ח
צורב חיצוני Transcend Super Slim Portable DVD±RW x8 USB 2.0 TS8XDVDS-K - צבע שחור
149 ש"ח
ספק כח אקטיבי Corsair 650W 80+ VS650
350 ש"ח

ס"הכ - 8594 ש"ח

אני רוצה להסביר כמה מהבחירות שלי:

קירור נוזלי - לפי מה שהבנתי או לפחות מקווה המחשב יהיה הרבה יותר שקט מה שאני מתעקש מאוד שיהיה , אומנם אני לא עושה אוברקלוקינג אבל אם זה יעשה לי את המחשב למקרר שקט אז זה שווה בשבילי.

זיכרון - 16GB RAM לפי מה שהבנתי זה אולי יותר ממה שאני צריך , אבל אני אולי אצטרך לערוך סרטים במחשב ולעשות כמה דברים במקביל ואני ממש לא רוצה שהמחשב ייתקע לי.

כרטיס מסך - פה נתקעתי קצת בהבדלים בין gtx980 ti לבין gtx980 הרגיל שאני לא מבין בהבדלים , לצורך העניין מה ההבדלים? אני רק יודע שה-gtx980 הרגיל יותר זול לא הבנתי אם זה משפיע מבחינת ביצועים. בכללי כרגע בשוק gtx980 ti רשום שהוא הכרטיס מסך הכי משתלם בקונפליקט המחשבתי הידוע 'תועלת מול עלות' לפי מה שבדקתי.

ספק כוח - אין לי מושג כמה וולט אני צריך , 650 אני מניח שמספיק ? ויש ספקי כוח שונים שאת ההבדלים ביניהם גם לא ברורים לי.

לוח אם - פה יש לי הבנה חלקית בנושא , למשל כן הבנתי שהתושבת צריכה להתאים למעבד. לגבי ערכת שבבים אני לא יודע מה נחשב לטוב , ושכתוב 3xPCI-E ראיתי גם לוח אם יותר זול שכתוב x2pci-e זה אומר שהחיבורים בלוח אם שאני הבאתי החיבורים יהיו יותר מהירים?

אני אשמח אם תענו לי תשובות מפורטות. אני רוצה להרחיב את הידע שלי בנושא , יתרה מזאת אני מתכנן ללכת לספרייה להשאיל כמה ספרים בנושא מחשבים ולהעמיק את הידע ואת הניסיון אם יש לכם המלצות+מדריכים+ספרים שמות הכל בבקשה אני מאוד מאוד אשמח אם תביאו לי.

( תרגישו חופשי להוסיף מארז אם בא לכם )

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #2 

לא כתבת איזה משחקים אתה מתכוון לשחק עליו.

MegaDickHead פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

toxin כתב:לא כתבת איזה משחקים אתה מתכוון לשחק עליו.
...
·כל המשחקים החמים שנחשבים כרגע בשוק שאתה יכול לחשוב עליהם , the witcher, battlefield , fallout
MMORPG וכו.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

באיזה רזולוציות אתה מתכוון להריץ את המשחקים? המחשב נראה קצת OVERKILL במחיר.

MegaDickHead פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

toxin כתב:באיזה רזולוציות אתה מתכוון להריץ את המשחקים? המחשב נראה קצת OVERKILL במחיר.
...
4K

וכן אני יודע שהמחיר גבוה. זה ניסיון ראשון שלי בהרכבת מחשבים ורק עכשיו אני לומד על כל הרכיבים במחשב.

לכן אני זקוק לעצות , לדוגמה הבחירה שלי של הלוח אם מבוססת על הימור מכיוון שאני לא מבין במערכת שבבים , השאלה איך מוזלים את זה , ואולי לא צריך וככה המחיר אני לא יודע שוב פעם לא קבעתי מפרט סופי זה דינאמי מאוד ואני צריך עזרה אשמח אם תחלוק קצת מהידע שלך חח

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

לדעתי אתה יכול ללכת על מעבד i5. לא תראה כמעט שום שיפור במשחקים לעומת מעבד i7.
למה הקירור מים הוא בגרסת האקסטרים?
אתה יכול ללכת על לוח אם של גיגהבייט. יוזיל לך קצת.
חובה צורב?
אני לא רואה מארז במפרט.

komarto
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 168
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #7 

לא תצליח עם המחשב הזה לשחק 4K 60 FPS באיכות תמונה גבוהה.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #8 

קירור מיים לא בהכרח יהיה יותר שקט מקירור אויר טוב שעולה חצי ממנו , 3XPCI-E אומר שיש שלוש חיבורי PCIE-E , זה הכל , החיבור הכי מהיר היום זה PCI-E 3.0 X16 וקיים אחד כזה בכל לוח אם כבר שלוש שנים . ומבחינת כרטיס מסך ,אם אתה באמת הולך על 4K , לקחת GTX980 יהיה טעות ,כי גם 980TI לא יעשה את העבודה, הוא בקושי סוחב את המשחקים של היום על ההגדרות הגבוהות , ועם קצב המשחקים שיוצאים ששבורים יותר ויותר כל הזמן בעוד שנה שנתיים ב4K תריץ משחקים על מדיום ,ככה שכל הכיוון הזה של 4K נראה עדיין קצת לא נורמאלי ,אלה אם כן יש לך 3 כרטיסים כאלו בSLI ,מצד שני ל1440p כרטיס מסך כזה יהיה מעל ומעבר לשנים הקרובות .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

Pavliker
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 421
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #9 

אתה צריך להשוות בעצמך ביצועים של כל ציוד בנפרד באתרים כמו:
http://www.tomshardware.com/
http://www.guru3d.com/

תמיד תוכל לראות את המערכות שאיתן עושים את כלל הבדיקות הללו,
למשל:
https://www.techpowerup.com/reviews/MSI ... ing/5.html

שים לב כי אתה צריך ספק כפול ואף יותר ממה ששמת כי רק הכרטיס צורך 300w בעומס , וגם קירור טוב לכרטיס גרפי עצמו,
כי הוא מגיע ל80-90 מעלות בעומס גם כן 8O

כמו שאמרתי חייב לבדוק ביקורות והשוואות ביצועים, כך יהיה לך מושג הרבה יותר טוב על אילו רכיבים לבחור.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #10 

שום Ti עם קירור צד שלישי לא מגיע ל80-90 מעלות במארז נורמאלי , הGPU BOOST מגביל את התדר עם זה מגיע לטמפ' כאלו גבוהות . עם קירור Gigabyte/MSI וכו' בטמפ' חדר נורמאלית של 25 מעלות ומארז מאורר הוא לא אמור לגעת ב80 אפילו , וגם זה אחרי שGPU Boost נכנס לפעולה והעלה את התדר בצורה מכובדת .

Pavliker
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 421
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #11 

צודק, אכן לא התעמקתי כל כך , רשום כי 84 זה המקסימום, (עם OC כמובן)
בעומס רגיל זה "רק" 74 מעלות, לפי הבדיקה הספציפית בקישור,
הנתונים משתנים בהתאם להרבה פרמטרים, כמו מארז,קירור קיים, OC וכו'..

וזה משהו שחייב לקחת בחשבון במיוחד לאור הדרישה של גיימינג שהיא פעולה ממושכת,
משהו נוסף, הוא כמות הרעש מיחידת הקירור של הכרטיס שגם את זה לא ניתן להזניח.

נ.ב רק אניח את זה כאן..

MegaDickHead פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

IamEzio כתב:קירור מיים לא בהכרח יהיה יותר שקט מקירור אויר טוב שעולה חצי ממנו , 3XPCI-E אומר שיש שלוש חיבורי PCIE-E , זה הכל , החיבור הכי מהיר היום זה PCI-E 3.0 X16 וקיים אחד כזה בכל לוח אם כבר שלוש שנים . ומבחינת כרטיס מסך ,אם אתה באמת הולך על 4K , לקחת GTX980 יהיה טעות ,כי גם 980TI לא יעשה את העבודה, הוא בקושי סוחב את המשחקים של היום על ההגדרות הגבוהות , ועם קצב המשחקים שיוצאים ששבורים יותר ויותר כל הזמן בעוד שנה שנתיים ב4K תריץ משחקים על מדיום ,ככה שכל הכיוון הזה של 4K נראה עדיין קצת לא נורמאלי ,אלה אם כן יש לך 3 כרטיסים כאלו בSLI ,מצד שני ל1440p כרטיס מסך כזה יהיה מעל ומעבר לשנים הקרובות .
...
·אז בעיקרון אם אין לי מערך כרטיסי מסך משולב SLI הרעיון של 4K באופן חלק הוא לא ריאלי?
מעניין, יש לך הוכחות/משהו שיאמת את מה שאתה אומר? ( שאני אראה זה מעניין )

ראיתי עד עכשיו דווקא ביקורות טובות - מקורות:
1. http://www.pcgamer.com/the-best-graphics-cards/ " The best graphics card for 4K gaming"
2.http://www.tested.com/tech/pcs/529725-t ... enchmarks/ פה רואים גרף שמראה שאפילו באולטרה HD 3,840x2,160 ה-gtx980 ti מצליח להחזיק מעמד. בכמה הוא נופל מתחת ל-30.
3. http://wccftech.com/gtx-980-ti-official ... -revealed/
פה לא הבנתי , זה לא בדיוק '4K' שזה מוביל אותי לשאלה אחרת אני יכול להעלות את הרזולוציה ליותר גבוה מ-FULL HD נכון , ועדיין לא להיות ב-4K כמו שהם עושים פה וזה יהיה סבבה לא? כלומר לא ב-4K אך יותר גבוה מFULL HD
אבל זה נראה שבאופן כללי למשחקים של היום , לא יודע אם אלא שיצאו זה אני בטוח שאתה צודק אבל של היום כרגע הוא מצליח לסחוב וכמובן תקן אותי אם אני טועה.
חח נראלי שיש פה משהו שאני לא מבין , אני רגיל ל-1080P יש מגוון של רזולוציות אני מניח שאני יכול להתאים את עצמי?..
בכל מקרה , יש לך כרטיס מסך אחר שאתה ממליץ לי? בתכל'ס SLI לא בא בחשבון בשבילי , יש את הטיטאן שהוא הרבה יותר וממש לא שווה את הכסף , יש את ה-390X וה-FURY של AMD . לפי מה שהבנתי אם אני לא טועה.

ותודה !! אתה עוזר לי מאוד וסוף סוף הבנתי איך לקרוא לוח אם כמו שצריך חחח

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #13 

That’s why the 980 Ti is overall the best card for 4K gaming. But keep in mind that even a single 980 Ti won’t be able to give you a completely consistent 60 fps framerate at 4K if you have to run everything on Ultra. Tweak a few settings and you’ll be sure to stay over 30 fps in demanding games like GTA 5 and The Witcher 3, and even reach 60 fps in plenty of games that aren’t on the bleeding edge.
...
זה מהקישור הראשון שהבאת , וזה מסכם את זה , וזה מה שאני תמיד אומר , נכון שאתה יכול לקבל ממוצע FPS סביר ולא רע אפילו עם הגדרות גבוהות עם כרטיס כזה, אבל כבר היום במשחקים הכבדים לא בכולם תוכל למקסס הגדרות (ולא מדבר על פילטרים למיניהם) , כל שנה דוחפים עוד ועוד *** למשחקים "כדי לשפר" את הגראפיקה , עיין ערך Gameworks לדוג' , וחוץ מזה הפורטים מהקונסולות הופכים לגרועים יותר ויותר , Batman AK כשיצא היה שבור לגמרי גם על החומרה הכי חזקה, עד שאחרי שנה סוף סוף עם מספיק פאצ'ים המשחק נהפך לנסבל מבחינת ביצועים , AC Unity ... לקח למשחק הזה 7 עידכונים והוא עדיין דיי מקרטע במקומות מסויימים , זה רק שתי דוגמאות , הדור הנוכחי פשוט לא מוכן ל4K עדיין , זה דור שנמרח יותר מדי זמן על תהליך היצור הנוכחי של 28NM (כרטיס ראשון ב2011 וצפויים רק שנה הבאה הכרטיסים בדור 14NM) , כבר השנה היו אמורים לצאת כרטיסי מסך מבוססים על תהליך היצור החדש ,שהיה מאפשר לדחוס עוד יותר כוח עיבוד לכרטיס בלי להוסיף צריכת חשמל וגודל לליבה שהיו מביאים לביצועים גבוהיים משמעותית , אבל זה לא קרה, נתקענו עם 980Ti וFury X ,שלטווח הארוך פשוט לא מספיק טובים ל4K , להיום ומחר כן , תקבל ביצועים מצויים בהתחשב בעומס שאתה שם עליהם , אבל בעוד שנה ,שנתיים העומס הזה כנראה יהיה גדול מדי ,במיוחד עם הקפיצה שתיהיה שנה הבאה שתאפשר למפתחות המשחקים להוציא משחקים שבורים עוד יותר .

אם אתה הולך בדרך ה1440P , כרטיס כמו 980Ti בהחלט יוכל להריץ את כל המשחקים על יותר מ60FPS בלי קושי מיוחד.

MegaDickHead פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

toxin כתב:לדעתי אתה יכול ללכת על מעבד i5. לא תראה כמעט שום שיפור במשחקים לעומת מעבד i7.
למה הקירור מים הוא בגרסת האקסטרים?
אתה יכול ללכת על לוח אם של גיגהבייט. יוזיל לך קצת.
חובה צורב?
אני לא רואה מארז במפרט.
...
·מעבד - איזה מעבד ספציפית אתה מציע?
קירור - לא יודע את ההבדלים , הבנתי ש-100hi הוא טוב.
לוח אם - אוקיי
חובה צורב.
כה לא שמתי כי אני לא מבין במארזים בכלל אני מעדיף מארז ATX גם בשביל הלוח אם וגם לאיוור נכון אה כן והכי חשוב לי שהוא יהיה מבודד רעשים אקוסטי , כמובן לא אכפת לי לשלם יותר כדי לקבל תוצאה יותר מספקת ממארז יותר טוב.

MegaDickHead פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

IamEzio כתב:

...
...
זה מהקישור הראשון שהבאת , וזה מסכם את זה , וזה מה שאני תמיד אומר , נכון שאתה יכול לקבל ממוצע FPS סביר ולא רע אפילו עם הגדרות גבוהות עם כרטיס כזה, אבל כבר היום במשחקים הכבדים לא בכולם תוכל למקסס הגדרות (ולא מדבר על פילטרים למיניהם) , כל שנה דוחפים עוד ועוד *** למשחקים "כדי לשפר" את הגראפיקה , עיין ערך Gameworks לדוג' , וחוץ מזה הפורטים מהקונסולות הופכים לגרועים יותר ויותר , Batman AK כשיצא היה שבור לגמרי גם על החומרה הכי חזקה, עד שאחרי שנה סוף סוף עם מספיק פאצ'ים המשחק נהפך לנסבל מבחינת ביצועים , AC Unity ... לקח למשחק הזה 7 עידכונים והוא עדיין דיי מקרטע במקומות מסויימים , זה רק שתי דוגמאות , הדור הנוכחי פשוט לא מוכן ל4K עדיין , זה דור שנמרח יותר מדי זמן על תהליך היצור הנוכחי של 28NM (כרטיס ראשון ב2011 וצפויים רק שנה הבאה הכרטיסים בדור 14NM) , כבר השנה היו אמורים לצאת כרטיסי מסך מבוססים על תהליך היצור החדש ,שהיה מאפשר לדחוס עוד יותר כוח עיבוד לכרטיס בלי להוסיף צריכת חשמל וגודל לליבה שהיו מביאים לביצועים גבוהיים משמעותית , אבל זה לא קרה, נתקענו עם 980Ti וFury X ,שלטווח הארוך פשוט לא מספיק טובים ל4K , להיום ומחר כן , תקבל ביצועים מצויים בהתחשב בעומס שאתה שם עליהם , אבל בעוד שנה ,שנתיים העומס הזה כנראה יהיה גדול מדי ,במיוחד עם הקפיצה שתיהיה שנה הבאה שתאפשר למפתחות המשחקים להוציא משחקים שבורים עוד יותר .

אם אתה הולך בדרך ה1440P , כרטיס כמו 980Ti בהחלט יוכל להריץ את כל המשחקים על יותר מ60FPS בלי קושי מיוחד.
...
·
הבנתי... אתה צודק לגמרי. אני חושב שחברות אף פעם לא רוצות לייצר את המוצר הכי מיטבי ואופטימלי שיש כי זה לא רווחי להן. הרבה יותר רווחי לייצר מוצר לא מושלם , למכור אותו בכמויות מסחריות לקבל רווח וכל כמה חודשים להוציא דגם חדש 'שמתייעל' מעל הדגם הישן. כמו iphone למשל. דבריי לא מופרכים בכלל רק תקרא על Planned Obsolescence ותבין על מה אני מדבר.
את האמת 1080P זה יותר ממספיק לי , חח אבל מתישהו אני נהיה גרידי כמו כולם : S

אוקיי יש לי הבנה יותר גדולה לגבי ביצועים 4K של כרטיסי מסך תודה.

עכשיו יש לך עצות איך לעשות מחשב לשקט? ושאני אומר שקט אילו רכיבים/דרכים לעשות כך בנתיים אני מצאתי כמה דרכים:
1. להביא לספק כוח מאוור 140mm , מאווררים גדולים מספיקים אותה כמות האוויר כמו הקטנים בפחות סיבובים מה שמפחית את הרעש.
2. קירור נוזלי - פה יש דעה חלוקה כמובן כמו שאמרת מקודם, מבחינת טמפרטורות קירור נוזלי יכול להיות שיקח בקצת מהמאוורים הכי טובים אך אולטימטיבית יש יותר דברים שלילים בקירור נוזלי מאשר צורת קירור של אוויר.. השאלה הגדולה היא הרעש כמו שאתה אומר האם הקירור נוזלי המודרני הכי עדכני יותר שקט מהמאוורים.?
בקירור נוזלי:
הרע: 1. סיכונים שינזול על הרכיבי מחשב. 2. עלות מול תועלת. 3. שמעתי שהנוזל יכול להתאדות לאורך זמן.
הטובי: 1. טוב ל-OC, טמפרטורות נמוכות. 2. שקט לפי מה שהבנתי.
קירור על בסיס אוויר:
הטוב: 1 .עלות מול תועלת 2 .יכול להגיע לטמפרטורות נמוכות כמעט כמו קירור נוזלי.
הרע: 1. רועש.
3. מארז מבודד רעשים אקוסטי - שמעתי על כך האמת אני לא מבין גדול בדגים של מארזים בכלל.. אם ישלך משהו בסגנון אני אשמח

חשוב מאוד להדגיש שההמטרה העיקרית פה היא להשתמש בכל הכלים שיש לנו היום בכדי לבנות 'מחשב שקט'.

חח סבבה עניתי כבר לעצמי על התשובות , עדיף להתבסס על מערכת קירור אוויר - מאוור noctua nh-d15 למעבד , גם גדול מקרר מעולה , 140MM הוא גדול שאומר שהוא עושה פחות סיבובים ובבדיקות הוא הכי שקט שיש היום.
ביחד עם זה מארז של פרקטל מבודד רעשים עם סירקולציה טובה ויש לך מחשב/מקרר שקט בחדר.

שלח תגובה

חזור אל “PC גיימינג”