עזרה בבחירת מחשב נייד אמין וחזק לשימוש שוטף - תקציב גמיש

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

ברשותי היום Dell Studio 15 שעושה עבודתו נאמנה כבר כ-6 שנים. אומנם הסוללה שלו כבר בקושי מחזיקה, אך מה שמפריע לי באמת היא העובדה שהמחשב כבר נהייה דיי איטי ולכן אני שוקל להחליף אותו. יש לי גם מחשב חזק מאוד שקיבלתי מהעבודה, אך אני מעדיף להפריד את המחשב של העבודה מזה שאני משתמש בו לעניינים שאינם קשורים לעבודה. אני לא מעודכן בשוק הלפטופים בימינו ולכן אודה לעזרה.

המחשב ישמש אותי ביום יום כמחשב לגלישה\office\צפייה בסרטים, כמו גם לעריכת מעגלים, ומודלים בסיסיים לשימושי האישי. אני לא משחק הרבה במחשב, אך אם אפשרי לקבל מחשב עם ביצועים סבירים גם במשחקים בלי לשלם יותר מדיי בפרמטרים אחרים, אני אשמח.
גודל מסך של 13-15.6אינץ' יהיה נח עבורי, אני מניח ש-13.3 יחד עם docking station יהיה שילוב מעולה מבחינת ניידות + אפשרות לעבוד בנוחות בבית.
המשקל של המחשב לא ממש קריטי עבורי, כמו גם חיי הסוללה. אני גם לא רואה שום צורך בכונן אופטי בלפטופ בימינו (כנ"ל לגבי BT שלא באמת מועיל).
אני רוצה שיהיו לו כמה יציאות USB3 שאני מניח שכבר יש בכולם היום, ודרך כלשהי להתחבר ל-HDMI (בין אם ישירות, או מתאם של DP)
כונן SSD למען השקט. 500GB יהיו מעל ומעבר מבחינתי.
מאחר ואני מקבל windows כמעט חינם מהעבודה, אין צורך ברישיון למערכת הפעלה עם המחשב.
האמינות של המחשב ושיהיה שקט חשובים לי מאוד. מבחינת ביצועים הצרכים שלי לא דורשים מפרט חזק במיוחד, אך אני מעדיף משהו שיחזיק שנים קדימה, גם אם זה יעלה עוד 1000 שקל יותר - במטרה למצוא איזון כלשהו כך שהוא לא יקר בצורה מחרידה, אך המפרט שלו יהיה חזק מספיק). אחריות 3 שנים בבית הלקוח גם מאוד תועיל. כמו כן, כפי שציינתי לפני כן, אפשרות לחיבור לתחנת עגינה תהייה מאוד מועילה עבורי.

מבחינת תקציב אני לא רוצה לנקוב במספר כיוון שאני דיי גמיש. אם יש משהו שעונה על הצרכים שלי ב-3000, אחלה. אם זה יעלה 6000, גם לא נורא. מבחינתי המחשב הזה הוא כלי עבודה שאמור להחזיק הרבה שנים, ולכן המחיר הוא לא הפרמטר החשוב ביותר (אבל לא להתפרע סתם :)).

תודה מראש על העזרה

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #2 

אתה צריך להיסגר על גודל המסך/מחשב כדי שיהיה אפשר למקד אותך

לא הבנתי אם נדרש להפעיל משחקים ומאיזה סוג

SSD של 500GB זה די דבר נדיר במחשבים מהמדף, לרוב מדובר בשדרוג

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה.

מבחינת גודל ממש לא איכפת לי אם זה 13.3 או 15.6. השאלה היא האם הבחירה ב13.3 לא תפגע באופן מהותי בביצועים. במידה ולא, אז 13.3 עדיף.

לגבי משחקים, זו עדיפות משנית בלבד, לכן אפשר להניח שלא.

לגבי גודל ה-SSD, מדוע מדובר במשהו נדיר? אם אני יכול לשדרג לאחר הרכישה, מדוע שלא ניתן יהיה לרכוש כך?

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #4 

@anatoli15
·

13.3 לא פוגע בביצועים מה הקשר?
הבעיה היא שזה יותר התחום כבר של אולטרה-בוקים, שמגיעים דקים,קלים,מעוצבים יותר ולכן פשוט יהיה יקר יותר מ15.6 עם מפרט דומה.

אתה צריך להבין שSSD של 500GB מתומחר בסביבות 200$ (לאחרונה 160$ באמזון) אז זה לא הגיוני להכניס רכיב פרימיום של 200$ בלפטופים 15.6" רגילים שמתומחרים ב 400-500$ סה"כ.

מאחר ולא חשוב לך הגודל ומשקל, הכי כלכלי בשבילך היא ללכת על איזה מחשב 15.6 יחסית סטנדרטי עם מעבד i5 ולשדרג עצמאית לSSD. אפשר גם למצוא חנות שתבצע את זה אך הם יגזרו קופון בהתאם.

אם אתה בקטע של אולטרה בוק משוכלל אז
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=907807

היבט ממש חשוב שלרוב אנשים שקונים מחשב נייד נוטים להתעלם ממנו במפרט, זה איכות המסך.
אחרי שרואים לפטופים עם פאנל IPS קשה להתגבר על הפאנלים המעפנים שעדיין יש היום בהמון מחשבים הפחות יקרים

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

תודה

לגבי הגודל והביצועים, כפי שאתה מסביר, 13.3 זה כבר ultrabook, אני מניח שזה גם מגביל את החומרה שאפשר להכניס לשם (עקב פיזור חום, חיי סוללה, וכו').

בנוגע למחיר לא ממש מפריע לי לשלם קצת יותר, אם גם מקבלים תמורה לאגרה.

ספציפית לגבי המחשב של אסוס שהמלצת עליו, האם הוא הטוב ביותר שאפשר להשיג במחיר הזה?
אני קיוויתי שבמחיר כזה אפשר יהיה לקבל כמות כפולה של זיכרון, ואחריות של 3 שנים (וכאמור, לא איכפת לי לוותר על מערכת הפעלה, אני אקבל רישיון במחיר אפסי מהעבודה). כמו כן, האם ידוע לך עד כמה המחשבים של אסוס אמינים? יש לי מעט מאוד ניסיון עם לפטופים של החברה הזו.

עריכה: במידה והייתי מקריב את הגודל ובוחר במחשב 15.6" שגם ישקול יותר. מהו דגם מומלץ בתקציב הזה? אולי אם אני אראה את המפרט של שני המחשבים מול העיניים יהיה לי קל יותר לבחור בין האופציות כשברור לי מה אני מקריב בכל אחת. במצב הנוכחי אני לא ממש יודע כמה ביצועים אני מקריב בשביל 2".

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”