ברשותי היום Dell Studio 15 שעושה עבודתו נאמנה כבר כ-6 שנים. אומנם הסוללה שלו כבר בקושי מחזיקה, אך מה שמפריע לי באמת היא העובדה שהמחשב כבר נהייה דיי איטי ולכן אני שוקל להחליף אותו. יש לי גם מחשב חזק מאוד שקיבלתי מהעבודה, אך אני מעדיף להפריד את המחשב של העבודה מזה שאני משתמש בו לעניינים שאינם קשורים לעבודה. אני לא מעודכן בשוק הלפטופים בימינו ולכן אודה לעזרה.
המחשב ישמש אותי ביום יום כמחשב לגלישה\office\צפייה בסרטים, כמו גם לעריכת מעגלים, ומודלים בסיסיים לשימושי האישי. אני לא משחק הרבה במחשב, אך אם אפשרי לקבל מחשב עם ביצועים סבירים גם במשחקים בלי לשלם יותר מדיי בפרמטרים אחרים, אני אשמח.
גודל מסך של 13-15.6אינץ' יהיה נח עבורי, אני מניח ש-13.3 יחד עם docking station יהיה שילוב מעולה מבחינת ניידות + אפשרות לעבוד בנוחות בבית.
המשקל של המחשב לא ממש קריטי עבורי, כמו גם חיי הסוללה. אני גם לא רואה שום צורך בכונן אופטי בלפטופ בימינו (כנ"ל לגבי BT שלא באמת מועיל).
אני רוצה שיהיו לו כמה יציאות USB3 שאני מניח שכבר יש בכולם היום, ודרך כלשהי להתחבר ל-HDMI (בין אם ישירות, או מתאם של DP)
כונן SSD למען השקט. 500GB יהיו מעל ומעבר מבחינתי.
מאחר ואני מקבל windows כמעט חינם מהעבודה, אין צורך ברישיון למערכת הפעלה עם המחשב.
האמינות של המחשב ושיהיה שקט חשובים לי מאוד. מבחינת ביצועים הצרכים שלי לא דורשים מפרט חזק במיוחד, אך אני מעדיף משהו שיחזיק שנים קדימה, גם אם זה יעלה עוד 1000 שקל יותר - במטרה למצוא איזון כלשהו כך שהוא לא יקר בצורה מחרידה, אך המפרט שלו יהיה חזק מספיק). אחריות 3 שנים בבית הלקוח גם מאוד תועיל. כמו כן, כפי שציינתי לפני כן, אפשרות לחיבור לתחנת עגינה תהייה מאוד מועילה עבורי.
מבחינת תקציב אני לא רוצה לנקוב במספר כיוון שאני דיי גמיש. אם יש משהו שעונה על הצרכים שלי ב-3000, אחלה. אם זה יעלה 6000, גם לא נורא. מבחינתי המחשב הזה הוא כלי עבודה שאמור להחזיק הרבה שנים, ולכן המחיר הוא לא הפרמטר החשוב ביותר (אבל לא להתפרע סתם
תודה מראש על העזרה