שרשור תגובות: סרט לסופשבוע-ספקטר(Spectre)

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
ItamarNimrod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב קולנוע
כתב קולנוע
תגובות: 737
נתן תודות: 525 פעמים
קיבל תודות: 399 פעמים

שליחה #1 

למאמר: סרט לסופשבוע-ספקטר(Spectre)

תמונה

הסרט החדש בסדרת ג'יימס בונד "ספקטר", לא מלהיב כמו "קזינו רויאל" ולא אלגנטי כמו "סקייפול". אבל, הוא סרט בונד שעשוי לפי הספר ונותן תמורה מלאה למחיר הכרטיס.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7400
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #2 

גם קזינו רויאל וסקייפול היו על הפנים . כבר כמה שנים שהסידרה הזאת חרטה מאז שהגדול מכולם רוג'ר מור עזב אותה הוא היה הכי טוב מכולם.
Sony 1040
Monitor mass

ItamarNimrod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב קולנוע
כתב קולנוע

שליחה #3 

עופרפולק-לא מסכים איתך, הסרטים של רוג'ר מור היו אסקפיזם טהור, הסרטים הללו יותר קרובים למציאות

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #4 

אני מסכים עם עופר שרוג'ר מור הוא הבונד הטוב ביותר. אבל לא חושב שהסידרה נפלה לגמרי מאז פרישתו; האיכות ירדה ביתר שאת מאז שקרייג הלא-אמין מגלם את הדמות. דלטון וברוסנאן היו עדיפים עליו משמעותית.
בכל אופן איתמר, לגבי האסקפיזם, גם לא חושב שאתה מדייק. צריך להבין את הסרטים בהקשרים של תקופה, של תרבות, של סדר עולמי, של הלך רוחות וכיו"ב. ייתכן שכיום הסרטים של מור נראים לך כך, אבל ממש לא בטוח שהם נראו כך בזמן אמת.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #5 

איזה סקירה יפה וברורה וממש כייף לקרוא אותה ואני אלך לראות את הסרט תודה ItamarNimrod (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

IGAL4d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 566
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #6 

ראיתי את הסרט ב imax yes planet בירושלים. צריך להתייחס בסלחנות לעלילה השבלונית (בחורה קשורה בחבלים ויש פצצה והגיבור פועל כנגד שעון העצר המתקתק..) , אבל לדעתי מדובר בסרט שבשבילו שווה לעזוב את הקולנוע הביתי וללכת לקולנוע האמיתי...הסאונד מדהים, חגיגה לעיניים..שווה את ה 45 ש"ח לכרטיס ואת ה 300 מליון דולר ששפכו פה...מה שעניין אותי במיוחד זה הקריצות הרבות לסרטי בונד הקודמים וישנן הרבה מאד מהן- קרנבל יום המתים, הוודו, החתולשל הרשע, הקרב על המסוק, הקטטה ברכבת, המרדף בסקי...מעניין אם מישהו טרח או יטרח לעשות רשימה מסודרת.(Y)

ItamarNimrod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב קולנוע
כתב קולנוע

שליחה #7 

IGAL4d-יש גם עוד קריצה אבל היא יכולה לספיילר את הסרט ולכן אני לא אומר אותה

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #8 

כמי שגדל על סדרת ג'יימס בונד (בעיקר בתקופת רוג'ר מור) וראה כל סרט, החל מד"ר נו ועד ימינו אנו, אהבתי כילד את רוג'ר מור וחשבתי שהוא עדיף על שון קונרי (טוב.. הייתי ילד באייטיז), המחליפים שלו רק הורידו את הרמה עד שאת הסרטים עם פירס ברוסנן ראיתי בדרך אגב בכבלים.
מאז קזינו רויאל אני מקפיד להגיע לקולנוע במיוחד (השבוע בכוונתי לצפות בחדש), ומבחינתי דניאל קרייג נכון להיום ובהתאמה לתקופתינו הוא הבונד הטוב ביותר וריאליסטי ביותר.
מספיק לראות את המכות שהוא מנהל מול אוייביו לסצנת המכות המביכה בין שון קונרי לענק הסיני בגולדפינגר בכדי להבין את ההבדל בין הרמות.
בשונה מהעבר, היום אני מחפש יותר ריאליזם ופחות אסקפיזם כפי שהגדירו קודם.
בדיוק מאותה סיבה אני מעדיף את האביר האפל על איירון מן, אבל זה כבר לדיון אחר.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 197 פעמים

שליחה #9 

שון קונרי הג'יימס בונד הראשון, הגבר הקשוח שלא משחק משחקים.
רוג'ר מור הג'יימס בונד השני(לא מחשיב את לזנבי), הגבר עם הסטייל האנגלי המבדר.
שניהם היו מספר -1- בעיניי, כל אחד ואישיותו.

המותג ג'יימס בונד כבר מזמן חלף עם העולם, מה שנותר זה רק סרטי אקשן ללא סטייל.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #10 

הסרט האחרון החזיר חלק מהסטייל של בונד, ונראה שהצליח להתאים את בונד לתקופה הנוכחית.
ממליץ ללכת לראות

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #11 

אני ראיתי את כולם, ואני חושב שלכל שחקן בונד יש מקום משלו. כל סרט נעשה בתקופה אחרת ובסופו של דבר זה כמו לומר שדיאט קולה יותר טעימה מקולה זירו, זה פשוט עניין של טעם. Spectre הוא לדעתי סרט טוב, איכותי ועם הרבה אקשן ברמה גבוהה.

off
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1394
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

IMAX

שליחה #12 

ראיתי את בונד החדש בIMAX ביס פלאנט וזו בהחלט חוויה מרשימה ומרתקת.
על אף התסריט הצפוי מראש בסרטי בונד, הזמן חלף די מהר והסרט קצבי ומהנה מאד.
הלכתי לקולנוע מאחר והסרט צולם במצלמת IMAX ומאז ה"אביר האפל" לא יצא לי לצפות בסרט שצולם בשיטה הזאת.
אם כבר הולכים לבונד החדש אז רק באולם IMAX לדעתי.

mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1010
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #13 

הייתי ב-IMAX, נרדמתי ואחרי שעה החלתטי שאחזור כאשר יהיה לי כח לסרט שחוזר על אותה נוסחה פעם אחרי פעם.
אם היו כותבים עלילה על איך ג,יימס בונד מפיל את דאעש (אפילו אם שם בדוי) אז זה היה יותר מעניין
:מה?!: לעולם אל תיסוג! תסתובב ותמשיך להתקדם!

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9321
נתן תודות: 1555 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #14 

(G) כתב:שון קונרי הג'יימס בונד הראשון, הגבר הקשוח שלא משחק משחקים.
רוג'ר מור הג'יימס בונד השני(לא מחשיב את לזנבי), הגבר עם הסטייל האנגלי המבדר.
שניהם היו מספר -1- בעיניי, כל אחד ואישיותו.

המותג ג'יימס בונד כבר מזמן חלף עם העולם, מה שנותר זה רק סרטי אקשן ללא סטייל.
...
·

(Y)

מסכים עם כל מילה.
למעשה אחרי קונרי ומור, איבדתי לגמרי את העניין בסדרה.
לא הצלחתי להתחבר לאף אחד מאלה שגילמו את בונד.
ממילא גם השחקנים הקבועים שגילמו את הדמויות של אם, קיו, ומיס מאניפני התפוגגו ונעלמו.
(אני רחוק מלהיות גזעני, אבל לדעתי זאת ממש התעללות ללהק שחקנית שחורה לתפקיד מאניפני)

ובכל זאת
ראינו את ספקטר במוצ"ש שעבר, ופשוט נהניתי מכל רגע!
החלטתי להתעלם מהמותג של גי'ימס בונד ולהתייחס אל הסרט כז'אנר של אקשן, ריגול, הרפתקאות.
ובהיבט הזה, בדיוק כמו שכתב איתמר- בהחלט נותן תמורה מלאה לכרטיס.
סוחף, מרתק, אפקטים מרהיבים, כמעט 150 דקות שחולפות בלי להרגיש בכלל!

בשורה התחתונה:
ממליץ מאוד לראות על מסך רחב בקולנוע, כל עוד יש הזדמנות לפני הירידה מהאקרנים...

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #15 

ראיתי אתמול וקיבלתי תמורה מלאה ונאה לכרטיס.
סרט אקשן קולח עם הרבה קריצות לסרטים הישנים, דוגמת המחסל הענק שמיד מזכיר את מלתעות (מסרטי רוג'ר מור),הענק הסיני (גולדפינגר), הרוסי (מרוסיה באהבה, ועוד...).
החתול הלבן שמופיע לרגע בסצנת העינויים, ואפילו המכות ברכבת, למי שזוכר סצנה דומה ב"מרוסיה באהבה", ואפילו השעון הדו שימושי שאמור להציל את בונד בעת צרה.
ועוד כמה קריצות לעבר.
בסך הכל מאוד נהנינתי,אבל....
אני רגיל לנסוע לייס פלאנט במיוחד על מנת לצפות בסרטים עשירי אקשן ואפקטים, בעיקר בשל איכות הסאונד.
אתמול החלטתי לבדוק לראשונה את סינמה סיטי החדש בכפר סבא (מקום מגורי), והסאונד היה פשוט צורם ולא נעים לאוזן, בעיקר ככשומעים את נעימת ג'יימס בונד עם החצוצרות. זה נשמע שמישהו ברכש של סינמה סיטי פשוט החליט לחסוך ברכישת הרמקולים.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

bariko כתב:
...
...
·
(אני רחוק מלהיות גזעני, אבל לדעתי זאת ממש התעללות ללהק שחקנית שחורה לתפקיד מאניפני)
...
התעללות במי? ולמה? אני דווקא מאד מחבב את נעמי האריס בתפקיד - היא יפה, נחמדה ופיקחית (או לפחות מאניפני בגילומה).
בכל אופן היום הייתי בסרט, והציון שלי: חלש ביותר. הגרוע שבין סרטיו של דניאל קרייג בתפקיד, שכולם היו חלשים. הוא אמנם מתחיל טוב (האפיזודה במקסיקו), אבל בהמשך מידרדר מאד. הסרט ארוך מדי (היה אפשר להוריד ממנו חצי שעה בקלות בלי שאף אחד יפסיד משהו), כולל הרבה מאד רגעים משעממים ומתמשכים מדי, התסריט לוקה בחסר, חוסר אמינות מוחלט בקטעי הפעולה, צילומים חשוכים מדי (מכה של כמעט כל הסרטים בעידן הזה), בקיצור: משהו לא טוב קרה למותג ג'יימס בונד. וזה שההצלחה הולכת וגדלה לא עושה עלי רושם, אם כבר אז להיפך.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

dragon כתב:
...
...
התעללות במי? ולמה? אני דווקא מאד מחבב את נעמי האריס בתפקיד - היא יפה, נחמדה ופיקחית (או לפחות מאניפני בגילומה).
בכל אופן היום הייתי בסרט, והציון שלי: חלש ביותר. הגרוע שבין סרטיו של דניאל קרייג בתפקיד, שכולם היו חלשים. הוא אמנם מתחיל טוב (האפיזודה במקסיקו), אבל בהמשך מידרדר מאד. הסרט ארוך מדי (היה אפשר להוריד ממנו חצי שעה בקלות בלי שאף אחד יפסיד משהו), כולל הרבה מאד רגעים משעממים ומתמשכים מדי, התסריט לוקה בחסר, חוסר אמינות מוחלט בקטעי הפעולה, צילומים חשוכים מדי (מכה של כמעט כל הסרטים בעידן הזה), בקיצור: משהו לא טוב קרה למותג ג'יימס בונד. וזה שההצלחה הולכת וגדלה לא עושה עלי רושם, אם כבר אז להיפך.
...
·

התעללות בי כמובן.
כל מי שהקונספט הזה מוצא חן בעיניו, שיבושם לו.

בעוונותיי, לא קראתי אף אחד מספריו של איאן פלמינג, לכן אינני יודע כיצד מתוארים שם הדמויות שהוא יצר.
אבל כן ראיתי את כל הסרטים של קונרי ומור, ובהם מיס מאניפני תמיד הייתה אישה לבנה, בעלת שיער בלונד-שטיני.
הבמאי כמובן רשאי ללהק לתפקיד כל מי שנראה לו, אבל אני לא חייב לאהוב את זה.
בערך כמו שאינני יכול לראות אישה בתפקיד דר ווטסון ב- "אלמנטרי", ולכן אני נמנע מלצפות בסדרה זו
(לוסי לו המגלמת את הדמות יכולה להיות שחקנית נפלאה, אין לכך שום קשר!)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

bariko כתב:
...
...
·
התעללות בי כמובן.
כל מי שהקונספט הזה מוצא חן בעיניו, שיבושם לו.

בעוונותיי, לא קראתי אף אחד מספריו של איאן פלמינג, לכן אינני יודע כיצד מתוארים שם הדמויות שהוא יצר.
אבל כן ראיתי את כל הסרטים של קונרי ומור, ובהם מיס מאניפני תמיד הייתה אישה לבנה, בעלת שיער בלונד-שטיני.
הבמאי כמובן רשאי ללהק לתפקיד כל מי שנראה לו, אבל אני לא חייב לאהוב את זה.
בערך כמו שאינני יכול לראות אישה בתפקיד דר ווטסון ב- "אלמנטרי", ולכן אני נמנע מלצפות בסדרה זו
(לוסי לו המגלמת את הדמות יכולה להיות שחקנית נפלאה, אין לכך שום קשר!)
...
תתקדם, ידידי, העולם השתנה... פעם גם בונד היה מפלרטט עם מאניפני באופן שהיום היה מביא אותו לבית הדין. עצוב, אבל זה מה יש. וצר לי להודיע לך, אבל אם עצם העובדה שהיא שחורה גורמת לך "לא לאהוב את זה", ואפילו מהווה "התעללות בך", כדבריך, אז ככל הנראה אתה הרבה פחות רחוק מגזענות ממה שהיית רוצה לחשוב (לפי דבריך בהודעה הקודמת). וקח את זה ברוח טובה כפי שאני מתכוון. והדוגמא שהבאת מ"אלמנטרי" לא קשורה. זה היה יכול להיות דומה רק אם היו מחליפים את מאניפני בגבר. מין זה דבר אחד, וצבע עור זה דבר אחר.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

dragon כתב:
...
...
תתקדם, ידידי, העולם השתנה... פעם גם בונד היה מפלרטט עם מאניפני באופן שהיום היה מביא אותו לבית הדין. עצוב, אבל זה מה יש. וצר לי להודיע לך, אבל אם עצם העובדה שהיא שחורה גורמת לך "לא לאהוב את זה", ואפילו מהווה "התעללות בך", כדבריך, אז ככל הנראה אתה הרבה פחות רחוק מגזענות ממה שהיית רוצה לחשוב (לפי דבריך בהודעה הקודמת). וקח את זה ברוח טובה כפי שאני מתכוון. והדוגמא שהבאת מ"אלמנטרי" לא קשורה. זה היה יכול להיות דומה רק אם היו מחליפים את מאניפני בגבר. מין זה דבר אחד, וצבע עור זה דבר אחר.
...
·

מי שצריך להתקדם זה אתה.
נתפסת פה להערה שולית, ניסיתי להסביר את עצמי, אולי לא הובן נכון, וכבר עשית ממני גזען.
בדיוק בגלל דברים כאלה התחלתי להמעיט את השתתפותי בפורום. (n)
שחרר...

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 197 פעמים

שליחה #20 

כן, באמת מי ישמע...
גם אני הייתי מעדיף שנערת ג'יימס בונד(מניפאני וכו..) תהיה לבנה, תקרא לזה OLD FASHIONED.
בכלל הייתי מעדיף שיסגרו את הבסטה הזאת שקוראים לה ג'יימס בונד.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”