זמזום חזק עם THORNS TD 165
-
ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
הזימזום חזק יותר מהמוזיקה, והוא מגיב לשינוי בווליום.
הוצאתי את השלה, והזימזום נעלם, וחזרתי ללא המחט והוא קיים, גם ללא המחסנית יש את הזימזום.
שלפתי את הכבל הלבן מהשלה והזימזום יורד משמעותית, עם כל האחרים אין שינוי.
העם זה GROUND LOOP? או משהוא אחר?
הוצאתי את השלה, והזימזום נעלם, וחזרתי ללא המחט והוא קיים, גם ללא המחסנית יש את הזימזום.
שלפתי את הכבל הלבן מהשלה והזימזום יורד משמעותית, עם כל האחרים אין שינוי.
העם זה GROUND LOOP? או משהוא אחר?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
זה נקרא 'המהום' (hum). איך אפשר לדעת כשאתה פותח שרשור חדש על אותו פטפון בכל פעם?! גם כאשר רוצים לסייע קשה למצוא את ההקשר בצורה הזו.
ל-TD יש הארקה לערוץ הימני (ה-RCA האדום שמקשר אליו את החוט האדום החי והירוק המאריק מהשלה). הלבן הוא הוא ה'חי' של הערוץ השמאלי. אז או שניתקת בטעות את הארקה (נקרע הקונקטור של הירוק, או שהחיווט התנתק בדרך ל-RCA), או שהראש שלך (שאתה קורא לו בטעות 'מחסנית') - מאריק לשלה. ל-Pickering יש תושבות גומי. וודא שהן תקינות והראש מבודד מהשלה. הקפד על ברגים שאינם מוליכים. נדמה לי שפעם שלחתי אותך להשיג כאלה וחזרת לכאן עם ברגים מוליכים, בדיוק ההפך ממה שהוסבר לך. אם הם נוגעים בראש - זה גורם להמהום. נסה לאתר נתקים ובדוק מה השתנה מאז הפעם האחרונה שבה דיווחת ששומעים מעולה.
מה עוללת מאז הפעם האחרונה?ngold7 כתב:טוב אז אחרי שניקיתי פעם אחת, והמון ליכלוך של שנים רבות ירד, ניקיתי שוב, ושוב,ושוב.....
עד שלא יצא שום לכלוך, והכל עובד ונשמע מעולה! ...סוף סוף יש לי פטיפון שעובד ונשמע מעולה!...
ל-TD יש הארקה לערוץ הימני (ה-RCA האדום שמקשר אליו את החוט האדום החי והירוק המאריק מהשלה). הלבן הוא הוא ה'חי' של הערוץ השמאלי. אז או שניתקת בטעות את הארקה (נקרע הקונקטור של הירוק, או שהחיווט התנתק בדרך ל-RCA), או שהראש שלך (שאתה קורא לו בטעות 'מחסנית') - מאריק לשלה. ל-Pickering יש תושבות גומי. וודא שהן תקינות והראש מבודד מהשלה. הקפד על ברגים שאינם מוליכים. נדמה לי שפעם שלחתי אותך להשיג כאלה וחזרת לכאן עם ברגים מוליכים, בדיוק ההפך ממה שהוסבר לך. אם הם נוגעים בראש - זה גורם להמהום. נסה לאתר נתקים ובדוק מה השתנה מאז הפעם האחרונה שבה דיווחת ששומעים מעולה.
-
ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

מתנצל עך הבילבול, פשוט עובר זמן רב משירשור אחד לשני. לא יקרה יותר(f)
לא עשיתי כלום חדש. אחרי שהחלפתי את הRCA וקדחתי מקום לשקעים, והתקנתי אותם, הכל עבד מעולה למשך הרבה זמן.
היום, אחרי שבועיים שלושה שלא שמעתי איתו, פתאום יש את הזימזום.
בדקתי את כל החיבורים ואכן עם משחק קל הזימזום נעלם. כאשר אבנה גוף חדש אני יגדיש יותר צומת לב להלחמות טובות ונקיות
תודה
לא עשיתי כלום חדש. אחרי שהחלפתי את הRCA וקדחתי מקום לשקעים, והתקנתי אותם, הכל עבד מעולה למשך הרבה זמן.
היום, אחרי שבועיים שלושה שלא שמעתי איתו, פתאום יש את הזימזום.
בדקתי את כל החיבורים ואכן עם משחק קל הזימזום נעלם. כאשר אבנה גוף חדש אני יגדיש יותר צומת לב להלחמות טובות ונקיות
תודה
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past
-
ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

טוב אז הזימזום חזר. (ואני יודע למה)
הלחמתי מחדש את הRCA, החלפתי את הברגים של הראש לברגים לא מגנטים, ושום שינוי
מסתבר שזה מהטלוויזיה, כשאני מכבה אותה, אין שום בעיה!
הזימזום הוא רק כשהטלוויזה עובדת, ורק מכניסת הפונו של הADVENT, אם אני מחבר את הפטיפון למרנץ אין שום זמזום.
הלוותי פטיפון של חבר, שבכבל הRCA שלו יש גם כבל הארקה, ואכן כאשר הארקה מחוברת לרסיבר הרעש נעלם, ובלי החיבר הרעש דומה מאוד.
אחרי ניסיונות רבים, המקום היחיד שעשה הבדל בחיבור כבל הארקה הוא הכבל הקטן שבבסיס הפטיפון, אם אני לא טועה זה כבל ההארקה של הגוף, החיבר עזר, מאוד, אבל לא מספיק.
וכאשר חיברתי כבל הארקה שהוספתי, גיליתי שהרעש חזק יותר ככל שהכבל מול הטלוויזיה, והרבה פחות בצדדים.
מחקירת הנושא של שדה אלקטרומגנטי מטלוויזיות פלזמה, ראתי שתי אפשרויות, האחת: להרחיק את הפטיפון(לא ישים) והשניה: לבנות קופסת נחושת מסביב לטלוויזיה(לא צריך להרחיב למה לא נכון? )
אני לא ל כך יודע מה לעשות. רעיונות?
ודרך אגב, מה הוא המשקל הצוי לכיוון הזרוע, אני עם 1.25 גרם שזה בתחום הרצוי, אבל הבאס קצת(ממש קצת) עמום והצליל לא מספיק "מוגדר" לדעתי.
הלחמתי מחדש את הRCA, החלפתי את הברגים של הראש לברגים לא מגנטים, ושום שינוי
מסתבר שזה מהטלוויזיה, כשאני מכבה אותה, אין שום בעיה!
הזימזום הוא רק כשהטלוויזה עובדת, ורק מכניסת הפונו של הADVENT, אם אני מחבר את הפטיפון למרנץ אין שום זמזום.
הלוותי פטיפון של חבר, שבכבל הRCA שלו יש גם כבל הארקה, ואכן כאשר הארקה מחוברת לרסיבר הרעש נעלם, ובלי החיבר הרעש דומה מאוד.
אחרי ניסיונות רבים, המקום היחיד שעשה הבדל בחיבור כבל הארקה הוא הכבל הקטן שבבסיס הפטיפון, אם אני לא טועה זה כבל ההארקה של הגוף, החיבר עזר, מאוד, אבל לא מספיק.
וכאשר חיברתי כבל הארקה שהוספתי, גיליתי שהרעש חזק יותר ככל שהכבל מול הטלוויזיה, והרבה פחות בצדדים.
מחקירת הנושא של שדה אלקטרומגנטי מטלוויזיות פלזמה, ראתי שתי אפשרויות, האחת: להרחיק את הפטיפון(לא ישים) והשניה: לבנות קופסת נחושת מסביב לטלוויזיה(לא צריך להרחיב למה לא נכון? )
אני לא ל כך יודע מה לעשות. רעיונות?
ודרך אגב, מה הוא המשקל הצוי לכיוון הזרוע, אני עם 1.25 גרם שזה בתחום הרצוי, אבל הבאס קצת(ממש קצת) עמום והצליל לא מספיק "מוגדר" לדעתי.
נערך לאחרונה על ידי ngold7 ב 05/12/2015 20:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

נסה קילו ורבע. די בטוח שזה יגדיר את הבס מחדש.
זמזום זה לא תמיד רע וטלויזיה זה כמעט תמיד דרעק! אפשר להחיב אותה בנחושת. למה לא? בכיף.
ואם כבר פטיש של זמזומים - יש כאלה שעשו מזה קריירה. קבל:
זמזום זה לא תמיד רע וטלויזיה זה כמעט תמיד דרעק! אפשר להחיב אותה בנחושת. למה לא? בכיף.
ואם כבר פטיש של זמזומים - יש כאלה שעשו מזה קריירה. קבל:
- tnsilver
- חבר מביא חבר

@ngold7 ההארקה לקויה גורמת להמהום. הפרעות RF ופלזמות גורמות לזמזום. ההבדל הוא בין 'המממממם' נמוך וקבוע בתדר הרשת ל-'טזזזזזזזזזזז' גבוה ומשתנה. לי נראה שיש לך בעיה של הארקה בפטפון. סכימת ההארקה היא שהחוט השקוף מאמצע הזרוע מתחבר לשלדה בדיוק באותה נקודה שתת השלדה מתחברת אליה (באמצעות החוט האפור מהאמצע). מהשלדה ההארקה הולכת להיקף של ה-RCA האדום (הערוץ הימני), כאשר לשם גם מגיע הירוק מהשלה.
אם הוספת חיווט על זה, אם ביטלת את ההארקה המסוככת של Thorens והתקנת עליה, או בנפרד, חיווט שחשוף להפרעות RF - אל תתפלא שאתה קולט טלוויזיה בפטפון. בדוק את ההלחמות שלך, בדוק את כל חיבורי ההארקה עם רב-מודד - גם כאשר מקפיצים את הפלטה. חפש כאן שרטוטים וסכימות. זה עלה כבר כמה פעמים.
ציינת באחת הפעמים הקודמות שניתוק החי הלבן משפיע על רעשי הרקע. זה לא נורמלי, אלא אם הראש פגום, או שאינו מחובר לשלה בקוד הצבעים הנכון. הפינים של השלה של Thorens אינם מתחברים לזרוע בסדר הסטנדרטי משמאל למעלה לבן\אדום\ירוק\כחול אלא ירוק\כחול\לבן\אדום. זה כאילו הם הפכו את השלה על הגב וחיווטו אותה רגיל. מי שלא מכיר את ההרגלים שלהם - מחווט הכל הפוך ומקבל ההארקה בחי הלבן. אני מציע לך לבדוק את כל העסק מחדש. תמונות של החלקים הרלוונטיים יסייעו לסייע...
שני דברים נוספים. משקל על הזרוע מכוונים לפי ראש. בלי לציין באיזה ראש מדובר - ההמלצה הקודמת שלי תופסת באותה מידה. ומערכת החשמל בבית... כמה פינים יש בחיבור של הפטפון ל-120V וכמה פינים בחיבור של המגבר ל-120V? יש לך ההארקה בבית?
·
אם הוספת חיווט על זה, אם ביטלת את ההארקה המסוככת של Thorens והתקנת עליה, או בנפרד, חיווט שחשוף להפרעות RF - אל תתפלא שאתה קולט טלוויזיה בפטפון. בדוק את ההלחמות שלך, בדוק את כל חיבורי ההארקה עם רב-מודד - גם כאשר מקפיצים את הפלטה. חפש כאן שרטוטים וסכימות. זה עלה כבר כמה פעמים.
ציינת באחת הפעמים הקודמות שניתוק החי הלבן משפיע על רעשי הרקע. זה לא נורמלי, אלא אם הראש פגום, או שאינו מחובר לשלה בקוד הצבעים הנכון. הפינים של השלה של Thorens אינם מתחברים לזרוע בסדר הסטנדרטי משמאל למעלה לבן\אדום\ירוק\כחול אלא ירוק\כחול\לבן\אדום. זה כאילו הם הפכו את השלה על הגב וחיווטו אותה רגיל. מי שלא מכיר את ההרגלים שלהם - מחווט הכל הפוך ומקבל ההארקה בחי הלבן. אני מציע לך לבדוק את כל העסק מחדש. תמונות של החלקים הרלוונטיים יסייעו לסייע...
שני דברים נוספים. משקל על הזרוע מכוונים לפי ראש. בלי לציין באיזה ראש מדובר - ההמלצה הקודמת שלי תופסת באותה מידה. ומערכת החשמל בבית... כמה פינים יש בחיבור של הפטפון ל-120V וכמה פינים בחיבור של המגבר ל-120V? יש לך ההארקה בבית?
·
-
- חיבורי שלה לזרועות Thorens ולזרועות רגילות
- tnsilver
- חבר מביא חבר

בדוק את החיווט שוב. עם ה-Pickering TL-2S אפשר לעלות ל-1.5 גרם. אם אין הארקה בבית או שגם המגבר וגם הפטפון אינם מוארקים (2 פינים בלבד בחיבור לחשמל) - אפשר להאריק את שלדת המגבר דרך בורג ה-ground מאחור לצינור מים (או לרדיאטור הקרוב). אם כבר וינטאז' - אז עד הסוף...
-
ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

ניקיתי את החבורים לשלה עם אלכוהול, וחיברתי מחדש לפי התמונה, ואכן הרעש נעלם כלא היה, אין שום הבדל בסאונד אם או בלי הטלוויזיה. תודה!!!
מה שכן, עכשיו יש בעיה עם חשמל סטטי, פיצוצים גבוהים כל כמה שניות.
אני מאמין שזה שוב, הארקה, אבל, אני חושב שנתת לי חצי מהפתרון לזה.
הרסיבר והפטיפון מגיעים עם תקע של פלוס ומינוס בלבד, השקעים בכל הדירה שלי הם רק עם שניים. אחד מהניסיונות שלי לפתרון את הבעיה הקודמת הייתה לוודא שהארקה לטלוויזיה מחוברת אז התקע חובר לבורג(תמונה מצורפת, זה החוט הלבן, ובינו לבין השחור אפשר לראות את פס הנחושת הבולט, הבורג מוברג דרכו) וזה מכפיל גדול שיש בו חיבורי הארקה. מה שצריך עכשיו זה לחבר את הרסיבר להארקה.
מה עדיף, לבנות שקע חדש לרסיבר או פשוט לחבר לרדיטור?(יש לך ניסיון עם ניו יורק, דירות משנות החמישים, נכון?)
לגבי כיוון הזרועה, אני יעלה ל1.5 ונראה מה יהיה. אתמול קיבלתי תקליט חדש של GREEN DAY והוא נשמע כאילו רחוק יותק,(סופרלטיבים אני יודע) כאילו BILLIE JOE רחוק יותר ממה שצריך ליהיות.
מה שכן, עכשיו יש בעיה עם חשמל סטטי, פיצוצים גבוהים כל כמה שניות.
אני מאמין שזה שוב, הארקה, אבל, אני חושב שנתת לי חצי מהפתרון לזה.
הרסיבר והפטיפון מגיעים עם תקע של פלוס ומינוס בלבד, השקעים בכל הדירה שלי הם רק עם שניים. אחד מהניסיונות שלי לפתרון את הבעיה הקודמת הייתה לוודא שהארקה לטלוויזיה מחוברת אז התקע חובר לבורג(תמונה מצורפת, זה החוט הלבן, ובינו לבין השחור אפשר לראות את פס הנחושת הבולט, הבורג מוברג דרכו) וזה מכפיל גדול שיש בו חיבורי הארקה. מה שצריך עכשיו זה לחבר את הרסיבר להארקה.
מה עדיף, לבנות שקע חדש לרסיבר או פשוט לחבר לרדיטור?(יש לך ניסיון עם ניו יורק, דירות משנות החמישים, נכון?)
לגבי כיוון הזרועה, אני יעלה ל1.5 ונראה מה יהיה. אתמול קיבלתי תקליט חדש של GREEN DAY והוא נשמע כאילו רחוק יותק,(סופרלטיבים אני יודע) כאילו BILLIE JOE רחוק יותר ממה שצריך ליהיות.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

מכיר. בגלל זה שאלתי. זה נראה לא טוב! אפשר להאריק את המגבר או את הפטפון לכניסה של המים לרדיאטור. אבל לא את שניהם. קל יותר להאריק את המגבר. פצפוצים עלולים לנבוע מההארקה לא תקינה של הזרוע. במצב כזה היא תהמהם במידה ואתה נוגע בה או מזיז אותה ביד. אבל כאן, כדאי שתבדוק שהמחט של Pickering לא השתחררה קצת מהראש. היא חייבת להיות צמודה לראש. אם היא חשופה זה גורם לפצפוצים בהפרשי זמן קבועים משום שהיא מתפקדת כקבל שנטען בחשמל סטטי, ופורק דרך החלק החשוף בכל כמה שניות.
-
ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

בתזמון מושלם התגלתה נזילת מים בקיר חדר השינה, מה שנתן לי זמן איכות עם הסופר של הבניין. אז אומנם יש לי חור בגודל חצי מטר בקיר, אבל גם יש לי הארקה מסודרת. חיברתי את הרסיבר ואכן הרעשים פסקו. עכשיו כשאני נוגע בראש אין רעש כמעט, ובכללי הפיצפוצים רנדומאלים ורובם נובע משיער חתולים אני משאר.
אני אתחיל לבנות בסיס חדש ביום ראשון. קניתי עץ יפה, אבל בעובי רק של אינצ' אחד כי לצערי יותר עבה לא יכנס לארונית שלו.
האם יש המלצות כלליות ליפני תחילת העבודה? עברתי על השיירשור הגדול ורציתי לשאול לגבי המידות.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=45
אני יודע שהמידה היחידה שלא נכונה היא הגובה של התושבת. יש של 3ממ אקסטרה. חוץ מזה אני מתכנן להעתיק אחד לאחד.
העם כדי, בהזדמנות זו לוותר על החיבור של הRCA מיתחת לזרועה, איפה שההארקה מתחברת לערוץ הימני. ובמקום זה לחבר הכל ישירות לשקע הRCA שיהיה בגוף החדש?
כל עצה תתקבל בברכה
אני אתחיל לבנות בסיס חדש ביום ראשון. קניתי עץ יפה, אבל בעובי רק של אינצ' אחד כי לצערי יותר עבה לא יכנס לארונית שלו.
האם יש המלצות כלליות ליפני תחילת העבודה? עברתי על השיירשור הגדול ורציתי לשאול לגבי המידות.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=45
אני יודע שהמידה היחידה שלא נכונה היא הגובה של התושבת. יש של 3ממ אקסטרה. חוץ מזה אני מתכנן להעתיק אחד לאחד.
העם כדי, בהזדמנות זו לוותר על החיבור של הRCA מיתחת לזרועה, איפה שההארקה מתחברת לערוץ הימני. ובמקום זה לחבר הכל ישירות לשקע הRCA שיהיה בגוף החדש?
כל עצה תתקבל בברכה