תכנון רמקולים אחוריים בדירה
-
freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
הי חברים,
הגיע תורי להתייעץ בקשר למיקום רמקולים בדירה חדשה.
מצורפת תכנית חשמל, ותכנית מכר בשביל מיקום הריהוט. אנחנו קצת משנים את הקירות אבל העקרון ישאר דומה.
שימו לב שהרמקולים האחוריים לא מיושרים בכלל עם הקדמיים ובכלל יש בעיה עם זה שהטלויזיה לא מיושרת עם איפה שאמורים לשבת. את נקודת הישיבה עוד אפשר לסדר - אפשר לשים ספה/כורסה איפה שרוצים במרחב הזה אבל:
מישהו יכול לייעץ בקשר למיקום הרמקולים האחוריים?
תודה מראש לעוזרים.
הגיע תורי להתייעץ בקשר למיקום רמקולים בדירה חדשה.
מצורפת תכנית חשמל, ותכנית מכר בשביל מיקום הריהוט. אנחנו קצת משנים את הקירות אבל העקרון ישאר דומה.
שימו לב שהרמקולים האחוריים לא מיושרים בכלל עם הקדמיים ובכלל יש בעיה עם זה שהטלויזיה לא מיושרת עם איפה שאמורים לשבת. את נקודת הישיבה עוד אפשר לסדר - אפשר לשים ספה/כורסה איפה שרוצים במרחב הזה אבל:
מישהו יכול לייעץ בקשר למיקום הרמקולים האחוריים?
תודה מראש לעוזרים.
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
·זה רעיון טוב רק אם יסכים לעשות עוד שינוי לא קטן ולבנות קיר מעוצב איפה שקיימת כרגע הספה הבודדת ועל הקיר הזה למקם את הטלויזיה והרמקולים הקדמיים כי אם הטלויזיה נשארת כמו שהיא אין טעם לשים את הספה המרכזית והרמקולים האחוריים באלכסון אליה.kingikra כתב:כמו שהסלון מסודר כרגע, לא רואה דרך טובה להתקין רמקולים אחוריים.
יש מצב לשנות את סדר הישיבה בסלון? למשל שהספה הגדולה תזוז 90 מעלות שמאלה ותונח בפתח יציאה של הסלון?...
-
freedom_il
-
- חבר ותיק

תודה חברים על העצות, בגלל שככל הנראה בכלל נסדר במטבח אי ונקטין את חדר השירות, הפתרון היחיד שבאמת מסדר את עניין הסימטרייה והאודיו גם יחד הוא רמקולים מהתקרה.shigidar כתב:אם עדיים ניתן, לך על רמקולים אחוריים בתקרה. גמישות מיקומית מירבית ואחלה צליל....
עכשיו בקשר לזה:
יש לי רמקולים סטליטים שאפשר עקרונית לתלות מהתקרה אבל לא בטוח שזה יראה טוב רמקול בולט באמצע הבית מהתקרה. התכוונת לרמקולים שקועים בתקרה? אם כן, אפשר לעשות את זה בלי הנמכת גבס?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אם הבית בשלב הבנייה - אפשר להביא קופסאות ביטון שמשקיעים אותן בבטון.
רק שזה אומר לבחור מעכשיו את הרמקול - כי לכל רמקול קופסת ביטון משלו.
רק שזה אומר לבחור מעכשיו את הרמקול - כי לכל רמקול קופסת ביטון משלו.
-
freedom_il
-
- חבר ותיק

כן, הבית בבנייה, מגיעים לקומה שלנו עוד חודש בערך. אני יכול לחיות עם בחירת רמקול אחורי בלי יותר מידי התלבטות.Itay_Pollak כתב:אם הבית בשלב הבנייה - אפשר להביא קופסאות ביטון שמשקיעים אותן בבטון.
רק שזה אומר לבחור מעכשיו את הרמקול - כי לכל רמקול קופסת ביטון משלו....
מה מומלץ ולא יקר? ראיתי בארה"ב, אמזון וכדומה, רמקולים די זולים של קליפש שנראים סבבה (יש כמה רמות) עם איזה אביזר להתקנה אבל אין לי מושג איפה להשיג קופסה ספציפית.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אם אתה יודע דגם ספציפי - בדוק אם מוכרים אותו בארץ ופנה לחנות מתמחה או לט.ר. היבואן. כדאי גם לבדוק מחיר פה בארץ בשביל האחריות הארוכה יחסית שיש לרמקולים.
כדאי גם שיהיה מישהו שיסביר לקבלן איך להתקין את הקופסת ביטון (לא שזה תורה מסיני).
כדאי גם שיהיה מישהו שיסביר לקבלן איך להתקין את הקופסת ביטון (לא שזה תורה מסיני).
-
freedom_il
-
- חבר ותיק

עשיתי כמה טלפונים. קליפש בארץ יקרים בצורה לא פורפורציונלית למחיר בארה"ב של אותם דגמים.
הציעו לי מורל במחיר די סביר מחנות מתמחה ונראה כמה המחיר עוד יכול להתכווץ. סה"כ נראה לי פתרון סביר פלוס.
הציעו לי מורל במחיר די סביר מחנות מתמחה ונראה כמה המחיר עוד יכול להתכווץ. סה"כ נראה לי פתרון סביר פלוס.
- rafib65
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 463
- שם מלא: רפי ב
- נתן תודות: 32 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
·freedom_il כתב:עשיתי כמה טלפונים. קליפש בארץ יקרים בצורה לא פורפורציונלית למחיר בארה"ב של אותם דגמים.
הציעו לי מורל במחיר די סביר מחנות מתמחה ונראה כמה המחיר עוד יכול להתכווץ. סה"כ נראה לי פתרון סביר פלוס....
אז תזמין מאמזון!
אני הזמנתי רמקולים שקועים של CANTON מאמזון, וגם אחרי משלוח ומיסים יצא בערך הרבה פחות מהמחיר שרצו ממני בארץ...
-
freedom_il
-
- חבר ותיק

זו הייתה המחשבה הראשונה שלי. אבל בדקתי וגם אם אני מביא את הרמקולים מארה"ב בעצמי (סביר שאני אגיע לארה"ב בשנתיים הקרובות מהעבודה) אני לא חוסך יותר מכמה מאות שקלים בודדים. בהתחשב בעובדה שאני אתקין ואשתמש בהם רק עוד שנתיים ואני צריך את הביטון לתקרה עכשיו אני לא בטוח שזה שווה את המאמץ.rafib65 כתב:·......
אז תזמין מאמזון!
אני הזמנתי רמקולים שקועים של CANTON מאמזון, וגם אחרי משלוח ומיסים יצא בערך הרבה פחות מהמחיר שרצו ממני בארץ......
אבל אולי מישהו חושב אחרת. אני משווה את זה של מורל (העגולים לתקרה):
http://www.morelhifi.com/product/soundw ... se-series/
עם זה (לדוגמא):
http://www.amazon.com/Klipsch-R-2650-C- ... ipsch+2650
אולי אני מתבלבל והקליפשים האלה או אחרים במחיר דומה הם ברמה הרבה יותר גבוהה מהמורל שמצדיקה את המאמץ?