וינטאג' מעניין ליום שישי

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
JD9002 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1371
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #1 

וינטאג' מעניין ליום שישי נצפה בביקור אצל מוכר ציוד יד שנייה.

מיקסר מולטיטראק FOSTEX 250. בחיבור למתח המכשיר עובד ושומעים גם את מנוע הטייפ מסתובב. יפה.. יש לו סיכוי טוב לשחזר ימים יפים.

ורמקולים תוצרת עצמית ? לא ברור. מבחינת העבודה נראות בוקסות יפות...

להתרשמותכם.
מיקסר מולטיטראק FOSTEX 250
 מיקסר מולטיטראק FOSTEX 250
רמקולים תוצרת עצמית
 רמקולים תוצרת עצמית

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #2 

יוסי כיף לראות את המציאות שאתה מביא (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel
נתן תודות: 559 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #3 

הי
לגבי הטיפ:
הוא נראה די חבוט אם אתה צריך מיקסר זה יכול לבוא בחשבון אם יש לו יציאות "עצמאייות" (יש שם 4 ערוצים עם panning)
לגבי הרמקולים:
לדעתי הם עמדו בחנות יד שנייה בשרון זמן רב.
המדובר לדעתי בבנייה עצמית עם ,ריבונים" (Ribbons) סטייל ESS או APOGEE (תוצרת עצמית??) אני לא אהמר על הוופר אבל מזכיר לי EMINEMSE, בתיבה שעשוייה להיות בתצורת transmission line / שמינית אורך גל , לפי הפורט התחתון הקידמי.
לא שמעתי את הרמקולים הללו אבל הם הוצעו לי לפני מספר שנים.
נקודת התורפה שהייתי בודק ברמקול הם ה"ריבונים" הללו: (בין אם הם תוצרת עצמית ובין אם ייצר אותם מפעל מכובד).
1. תקינות - האם הם בכלל עובדים??? שניהם באותה העוצמה? אם כן (והם תקינים) זו אמורה להיות חוויה המדובר בריבונים בני 20-25 ס"מ שכנראה יכולים לנגן מ 1000HZ וצפונה. הריבונים הטובים- שקופים ומפורטים מאוד בצליל.
2. אבדן הגמישות (אלסטיות) והתפרקות החומרים מהם הם עשויים.
חלק מהריבונים עשויים על מצע (למינט) של צלולויד פלסטיק דק מאוד או חומר דומה, כאשר הריבון (הסרט המוליך שגם רוטט בסוף) עשוי בד"כ מתרכובת אלומיניום. (משקל עצמי מינימלי לצורך עבודה בתדרים גבוהים) כאמור, המצע מאבד מגמישותו (לפעמים נסדק או מתפרק ברבות השנים),
3. החומר ממנו עשוי הריבון מתחמצן, נסדק מאבד גמישות גם הוא (לפעמים הוא מיוצר בטכנולוגיה של הדבקה למצע והוא נפרד ממנו ברבות השנים.)
4. הנקודה בה מחובר הריבון לכבילת הקרוס - היא נקודת תורפה מכוון שהחומר שממנו עשוי הריבון (בד"כ תרכובת אלומניום) אינו ניתן להלחמה פשוטה. ישנן הרבה שיטות / טכנולוגיות הצמדה של הריבון - למוליכים. לעיתים ע"י מסמרות קטנות/ חיבור במפעל בהלחמת גל / למינט (מעגל מודפס) בעל מוליכי נחושת ועוד...צריך לבדוק את תקינות החיבורים ואם אינם תקינים את האפשרות לשחזרם.
אם אתה מתכוון לקנות אותם - הייתי בודק התנגדות של שני הריבונים משווה בניהם ולאחר מכן מבצע בדיקה האזנה אפילו באמצעות חיבור מכשיר נייד (רדיו FM למשל) בווליום סביר (בהתחלה נמוך מאוד למען הזהירות) בודק הענות תדר עד כמה שניתן (הריבונים האלה צריכים להיות מסוגלים לעבוד לינארית עד 20--22KHZ) וכן מחפש אם קיימים זימזומים בעבודה שלהם (בד"כ בתדר מיד נמוך.
לפעמים זו הפתעה ולפעמים פחות. בהצלחה!
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #4 

לא יעיל מאוד בתור מיקסר. מדובר במכשיר הקלטה Multitrack : ארבעה ערוצים ע"ג צד אחד של קלטת אודיו.
מיועד להקלטה \ הפקה ביתית מוסיקלית. המוצר (הופיע תחת המוצג Portastudio של Tascam) היה ראשון מסוגו, כיוון שהנגיש לראשונה את פורמט ההקלטה הרב-ערוצית להמונים, כשהופיע בסוף שנות השבעים.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”