עזרה בפתרון לפריסת כבלי הרשת בדירה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
tpoo40 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, עד לפני חודש הייתי מחובר לבזק והייתי מחובר לאינטרנט דרך HPNA שהיו מחוברים לקווי הטלפון. בעקבות מחיר גבוהה ביחס למהירות הנמוכה, ירידות במהירות למהירויות של פחות ממגה וניתוקים עברנו להוט. לאחר המעבר להוט, המשכתי להשתמש בטכנולוגיית ה-HPNA וחיברתי את הראוטר של הוט (הנקודה האדומה בסרטוט) למכשיר הHPNA. הניתוקים נמשכים גם עכשיו וגם הירידות במהירות וזה בעקבות התשתית הבייתית (קווי הטלפון הישנים).

נמאס לי מהבעיות הרבות ובדקתי אם זה אפשרתי להשתמש בHomeplug, אבל המהירויות לא עלו מעל ה10 מגה וזה כנראה בעקבות הפרעות שנוצרות בעקבות מכשירים רבים שמחוברים לחשמל/ התלת פאזי.

הפתרון האחרון שנראה אפשרי בעיניי זה פריסת כבלי תקשורת שרכשתי Cat 5e דרך הצינורות בבית, פרסתי מחדר 1 לחדר 3 כבל (הצינורות בחדר 1 מגיעים לחדר 3), והעברתי עוד כבר רשת מחדר 3 לארון תקשורת שבקומה. מהראוטר של הוט עובר כבל coax עד לארון תקשורת, מחדר 5 עובר כבל טלפון עד לחדר 6 ומשם הוא עובר דרך הצינור של הטלוויזיה עד לארון. ניסיתי להעביר כבל רשת מחדר 6 מהצינור שבו עובר הכבל של YES וכבלי הטלפון לארון אבל הכבל נתקע בערך 3 מטרים בצינור.
הרעיון היה להעביר את כל כבלי הרשת לארון ולהשתמש בראוטר של בזק שנשאר כSwitch. מכיוון שאין בארון נקודת חשמל, חשבתי להעביר כבל רשת נוסף שישמש להעברת חשמל מחדר 3 לראוטר שישמש כSwitch. אין לי בדיוק ידע בנושא אז אשמח להסבר ברור.

* עדכון - ניסיתי להעביר כבל מהראוטר לארון דרך אותו צינור של קווי הטלפון ושכבל coax של HOT פרוש בו ללא הצלחה,
לא ניתן אפילו להוציא את כבלי הcoax של YES וHOT כדי להשחיל כבל רשת איתם.

יש למשהו פתרון לבעיה/ הצעות?

תודה מראש לכל העוזרים!
[img2=300x400]http://oi63.tinypic.com/28wdx83.jpg[/img2]

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”