H6400 - מה זה "מקלט IR" לשלט או איך אני מגדיר שלט אוניברסלי?
-
SagiMor879
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 34
- שם מלא: Sagi Mor
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
היי אנשים,
אז הטלויזיה מחוברת ונהדרת.
היא מחוברת ביציאה אופטית לכניסה של המגבר שלי וזה עובד מצויין. העיניין הוא שאני רוצה לשלוט בווליום של המגבר מהשלט של הטלויזיה - זה אפשרי?
במידה וכן:
איך? בעזרת מקלט ה IR?
בנוסף שאלה שקצת פחות קשורה, המחשב גם כן מחובר ב HDMI (מכרטיס מסך ATi 7950) אל המסך
והמסך כאמור מחובר בחיבור אופטי. העיניין שמשום מה שאני מנגן סרטים במחשב שהם 5.1 (נראה לי, 8 גיגה סרט חייב HD ח ייב להיות 5.1 לא?) המגבר לא מזהה 5.1 אלה רק סטריאו. משהו שאני מפספס?
תודה מראש לעזרה
אז הטלויזיה מחוברת ונהדרת.
היא מחוברת ביציאה אופטית לכניסה של המגבר שלי וזה עובד מצויין. העיניין הוא שאני רוצה לשלוט בווליום של המגבר מהשלט של הטלויזיה - זה אפשרי?
במידה וכן:
איך? בעזרת מקלט ה IR?
בנוסף שאלה שקצת פחות קשורה, המחשב גם כן מחובר ב HDMI (מכרטיס מסך ATi 7950) אל המסך
והמסך כאמור מחובר בחיבור אופטי. העיניין שמשום מה שאני מנגן סרטים במחשב שהם 5.1 (נראה לי, 8 גיגה סרט חייב HD ח ייב להיות 5.1 לא?) המגבר לא מזהה 5.1 אלה רק סטריאו. משהו שאני מפספס?
תודה מראש לעזרה
השיטה הרגילה לחבר מערכת סאונד היא עם HDMI: מחשב -> רסיבר -> מסך.
מה שיוצא מה-SPDIF של המסך תלוי בגחמות של המסך, וגם מוגבל יותר באופן כללי. 5.1 ידרוש או שהמסך יקודד את האודיו מחדש (לא יודע אם זה שלך תומך בזה), או bitstreaming מהמחשב (העברה מקודדת של הנתונים, לא אחרי "פענוח") של פורמט שאפשר להעביר דרך SPDIF, פלוס תמיכה במסך בלהעביר את זה הלאה.
ממה שאני מבין, דברים כגון DTS-HD MA ו-Dolby TrueHD אי אפשר להעביר ב-SPDIF.
מה שיוצא מה-SPDIF של המסך תלוי בגחמות של המסך, וגם מוגבל יותר באופן כללי. 5.1 ידרוש או שהמסך יקודד את האודיו מחדש (לא יודע אם זה שלך תומך בזה), או bitstreaming מהמחשב (העברה מקודדת של הנתונים, לא אחרי "פענוח") של פורמט שאפשר להעביר דרך SPDIF, פלוס תמיכה במסך בלהעביר את זה הלאה.
ממה שאני מבין, דברים כגון DTS-HD MA ו-Dolby TrueHD אי אפשר להעביר ב-SPDIF.
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 11/11/2015 15:08, נערך 3 פעמים בסך הכל.
כן בעזרת המקלט תחבר אותו למסך תניח את המקלט לפני הרסיבר ואז תכנס להגדרות ויש לך שם אופציה לשלט אוניברסלי זה כבר ידריך אותך
לגבי ה 5.1 המסך יוציא 5.1 דרך ה SPDIF רק כשהתוכן שמנוגן הוא מהמסך עצמו (USB רשת או SMART)
הוא לא יכול לקחת 5.1 מהHDMI ולהוציא אותו דרך הSPDIF
לגבי ה 5.1 המסך יוציא 5.1 דרך ה SPDIF רק כשהתוכן שמנוגן הוא מהמסך עצמו (USB רשת או SMART)
הוא לא יכול לקחת 5.1 מהHDMI ולהוציא אותו דרך הSPDIF
-
SagiMor879
- חבר שרק התחיל

תודה על העזרה.
אז לגבי השלט - הצלחתי - הווליום עובד מהשלט החכם!
לגבי ה 5.1 - נכון שניגנתי סרט דרך DOK באמת קיבלתי דולבי, אבל שאני מנגן דרך המחשב, זה לא מזהה דולבי.
כרגע אני מחובר מחשב (HDMII) מסך (optical) מגבר.
לדעתכם אני צריך לשנות שהמחשב יחובר ישירות למגבר?
פשוט יש לי כניסה אופטית אחת במגבר. ואם אני ארצה לחבר גם PS3 וממיר של יס בנוסף למחשב - איך אני עושה שהכל יעבוד ב 5.1?
אז לגבי השלט - הצלחתי - הווליום עובד מהשלט החכם!
לגבי ה 5.1 - נכון שניגנתי סרט דרך DOK באמת קיבלתי דולבי, אבל שאני מנגן דרך המחשב, זה לא מזהה דולבי.
כרגע אני מחובר מחשב (HDMII) מסך (optical) מגבר.
לדעתכם אני צריך לשנות שהמחשב יחובר ישירות למגבר?
פשוט יש לי כניסה אופטית אחת במגבר. ואם אני ארצה לחבר גם PS3 וממיר של יס בנוסף למחשב - איך אני עושה שהכל יעבוד ב 5.1?
-
SagiMor879
- חבר שרק התחיל

אין לי כניסות HDMI במגבר הוא ישן :X
יש לי כניסות RCA שלא רלוונטיות וכניסה אחת אופטית.
הגיע הזמן להחליף מגבר? =\
יש לי כניסות RCA שלא רלוונטיות וכניסה אחת אופטית.
הגיע הזמן להחליף מגבר? =\
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אתה יכול פשוט לחבר את כל הרכיבים עם HDMI למסך ומהמסך עם אופטי בודד לרסיבר. בדיוק כפי שמחובר אצלך כרגע. הכל אמור לעבוד לך בסדר גמור ב 5.1 אך המסך עצמו כבר מבצע את הפענוח לאודיו ומוציא אות לא מקודד לרסיבר. אין אם זה בעיה לדעתי למעט חוסר יכולת של המסך לפענח אודיו ב- DTS-HD MA ו-Dolby TrueHD כפי ש- jtk ציין קודם.
אפשרות שניה היא להחליף לרסיבר עם כניסות ויציאות של HDMI ואז אפשר לחבר את כל הרכיבים לרסיבר ומשם להוציא HDMI יחיד למסך. כך הרסיבר לוקח מהאות את האודיו ומפענח אותו בעצמו ושולח למסך את התמונה. אך יש בתצורה הזו בעיות אחרות - כל הרכיבים השונים הללו (מחשב, פלייסטיישן, ממיר וכו') צריכים הגדרות תמונה שונות והתייחסות שונה מבחינת המסך. הגדרות שנכונות לממיר כבלים לא נכונות למשל להגדרות עבור פלייסטיישן ו/או מחשב. וברגע שכל הרכיבים הללו מחוברים דרך הרסיבר לכניסת HDMI בודדת (כאשר הרסיבר הוא הממתג) אתה יוצא מבעיה אחת ושובר את הראש עם בעיה אחרת.
המצב הרבה יותר פשוט כאשר לרסיבר יש שתי יציאות HDMI או יותר.
אצלי למשל המצב הוא שלרסיבר 4 כניסות HDMI אך יציאה אחת. מה שהביא אותי לחבר את המחשב, ה PS3 וה- PS4 לרסביר אשר ממנו יוצא HDMI בודד למסך ומוגדר במסך ככניסת מחשב (עם ההגדרות המתאימות גם מבחינת תמונה, טווח אות ה- RGB וכו') והממיר של יס מחובר ישירות למסך ב HDMI. אם אני רוצה לשמוע את הממיר מהרסיבר אני משתמש ב ARC. כניסת ה ARC היא אותה כניסה אליה מחוברים המחשב והפלייסיישנים ואז אני משתמש בה כיציאת סאונד אל הרסיבר.
אפשרות שניה היא להחליף לרסיבר עם כניסות ויציאות של HDMI ואז אפשר לחבר את כל הרכיבים לרסיבר ומשם להוציא HDMI יחיד למסך. כך הרסיבר לוקח מהאות את האודיו ומפענח אותו בעצמו ושולח למסך את התמונה. אך יש בתצורה הזו בעיות אחרות - כל הרכיבים השונים הללו (מחשב, פלייסטיישן, ממיר וכו') צריכים הגדרות תמונה שונות והתייחסות שונה מבחינת המסך. הגדרות שנכונות לממיר כבלים לא נכונות למשל להגדרות עבור פלייסטיישן ו/או מחשב. וברגע שכל הרכיבים הללו מחוברים דרך הרסיבר לכניסת HDMI בודדת (כאשר הרסיבר הוא הממתג) אתה יוצא מבעיה אחת ושובר את הראש עם בעיה אחרת.
המצב הרבה יותר פשוט כאשר לרסיבר יש שתי יציאות HDMI או יותר.
אצלי למשל המצב הוא שלרסיבר 4 כניסות HDMI אך יציאה אחת. מה שהביא אותי לחבר את המחשב, ה PS3 וה- PS4 לרסביר אשר ממנו יוצא HDMI בודד למסך ומוגדר במסך ככניסת מחשב (עם ההגדרות המתאימות גם מבחינת תמונה, טווח אות ה- RGB וכו') והממיר של יס מחובר ישירות למסך ב HDMI. אם אני רוצה לשמוע את הממיר מהרסיבר אני משתמש ב ARC. כניסת ה ARC היא אותה כניסה אליה מחוברים המחשב והפלייסיישנים ואז אני משתמש בה כיציאת סאונד אל הרסיבר.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

מתנצל, לא מצליח להבין מהשאלות והפירוט שלך שם מה הבעיה. (או בעיות)
לא משנה מה האודיו שיש בקובץ שהמסך מנגן, DTS או Dolby , המסך מבצע את הפענוח לאודיו ושולח באופטי סאונד לא מקודד. לרסיבר אין מה לפענח, הוא רק משמש כמגבר לכל אחד מהערוצים שהוא מקבל.
מה שנותר למשתמש לעשות זה פשוט לבחור ידנית כל פעם ולכל מכשיר וכו' באמצעות השלט של הטלויזיה לאיפה לשלוח את הסאונד - לרמקולים של המסך או ליציאת הסאונד לרסיבר.
לא משנה מה האודיו שיש בקובץ שהמסך מנגן, DTS או Dolby , המסך מבצע את הפענוח לאודיו ושולח באופטי סאונד לא מקודד. לרסיבר אין מה לפענח, הוא רק משמש כמגבר לכל אחד מהערוצים שהוא מקבל.
מה שנותר למשתמש לעשות זה פשוט לבחור ידנית כל פעם ולכל מכשיר וכו' באמצעות השלט של הטלויזיה לאיפה לשלוח את הסאונד - לרמקולים של המסך או ליציאת הסאונד לרסיבר.
הבעיה שלי היא פיענוח הקידוד בטלוויזיה ולא ברסיבר, כלומר - העדר ה passthrough.
אני אתאר מקרה ואתאר בו מה הקידוד שיוצא מהטלוויזיה בכבל האופטי.
בדיפולט - למשל בחור קידוד Dolby.
- אני בוחר בסרט עם פורמט Dolby - אכן ייצא Dolby 5.1 בכבל האופטי -- הכל טוב.
- אם אני אנגן סרט עם פורמט DTS - הDolby הבחור לא יהיה רלוונטי ולכן יעבור (fallback) לPCM, לכן אצטרך ללכת ולשנות ידנית את הקידוד לDTS [קודם היה אפור כי הסרט לא תמך, אבל עכשיו הDolby באפור והDTS מאופשר]
- (כרגע אני בברירת המחדל של יציאה בקידוד DTS) אם אבחר עכשיו סרט בקידוד Dolby - שוב ברירת המחדל (DTS) תהיה לא רלוונטית והפורמט היוצא יתחלף לPCM עד שאחליף אותו ידנית חזרה לDolby.
לסיכום - במעבר בין סרטים של Dolby לDTS -צריך ידנית ללכת ולהחליף את סוג הקידוד
אני אתאר מקרה ואתאר בו מה הקידוד שיוצא מהטלוויזיה בכבל האופטי.
בדיפולט - למשל בחור קידוד Dolby.
- אני בוחר בסרט עם פורמט Dolby - אכן ייצא Dolby 5.1 בכבל האופטי -- הכל טוב.
- אם אני אנגן סרט עם פורמט DTS - הDolby הבחור לא יהיה רלוונטי ולכן יעבור (fallback) לPCM, לכן אצטרך ללכת ולשנות ידנית את הקידוד לDTS [קודם היה אפור כי הסרט לא תמך, אבל עכשיו הDolby באפור והDTS מאופשר]
- (כרגע אני בברירת המחדל של יציאה בקידוד DTS) אם אבחר עכשיו סרט בקידוד Dolby - שוב ברירת המחדל (DTS) תהיה לא רלוונטית והפורמט היוצא יתחלף לPCM עד שאחליף אותו ידנית חזרה לDolby.
לסיכום - במעבר בין סרטים של Dolby לDTS -צריך ידנית ללכת ולהחליף את סוג הקידוד
-
SagiMor879
- חבר שרק התחיל

חייב להודות שאיבדתי אותכם לגמרי.
בשורה התחתונה מה עלי לעשות?
לחבר הכל ב HDMI לטלויזיה ואז חיבור אופטי לרסיבר - ואני אקבל 5.1? נהדר.
שאלה נוספת, המחשב שלי מחובר גם ב HDMI מכרטיס המסך לטלויזיה - הבעיה שכאן הטלויזיה מעבירה לרסיבר סטריאו.
ניסיתי להתקין AC3 - אבל לא ממש פתר (או שאני לא יודע איך להגדיר)
הדבר שהכי חשוב לי כרגע זה שהרסיבר יקבל 5.1 לאות שיוצא מהמחשב (משחקים סרטים וכו')
מה עלי לעשות?
שאלה נוספת, המחשב שלי מחובר גם ב HDMI מכרטיס המסך לטלויזיה - הבעיה שכאן הטלויזיה מעבירה לרסיבר סטריאו.
הדבר שהכי חשוב לי כרגע זה שהרסיבר יקבל 5.1 לאות שיוצא מהמחשב (משחקים סרטים וכו')
מה עלי לעשות?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

·SagiMor879 כתב:חייב להודות שאיבדתי אותכם לגמרי.
לא נורא, פשוט תתעלם מזה לגמרי. זה לא קשור לבעיה שלך.
כן.גם אין לך אפשרות אחרת בתצורה הנוכחית.
מה עלי לעשות?
האם בדקת שמוגדר לווינדוס להוציא סאונד בתצורת 5.1 ?
Start -> Control Panel -> Sound
משם קליק ימני על ההתקן הרצוי ובוחרים ב- Configure Speakers ומגדירים שתומך ב- 5.1
...
@GuyKhmel
אוקיי, עכשיו הבנתי אותך. אז למעשה הבעיה שלך היא שאין לך Passthrough של הסטרים אודיו ושאתה צריך לבחור משום מה ידנית כל פעם כשאתה עובר בין קידוד.
אבל למה זה כזה משנה לך? תן למסך לפענח את האות ושיוציא סאונד לרסיבר ב- PCM. לא יצא לי להיתקל במסכים שמאפשרים Passthrough לאודיו. במסך שלי (LG) זכור לי שלא משנה מה מנגנים, סרטים עם DTS או סרטים עם DOLBY, הסאונד המתקבל ביציאה האופטית הוא בתצורת 5.1 PCM. ממש לא עניין אותי שהפענוח מבתצע במסך עצמו ולא ברסיבר ולדעתי לא אמור להיות הבדל.
(תשובה זהה לקודמי)
כן, אני בבעיה דומה לשלך (אין ברסיבר HDMI) אז בחרתי בפתרון שדיברת עליו - לחבר הכל לטלויזיה ומהטלויזיה בכבל אופטי לרסיבר.
חשוב שתשים לב שהמחשב מוציא אות 5.1 בHDMI, תוכל לעשות את זה אם תכנס להגדרות הסאונד (התחל - הפעלה - "control mmsys.cpl sounds") ושם תוכל לבחור Configure / הגדר על היציאת HDMI שלך
כן, אני בבעיה דומה לשלך (אין ברסיבר HDMI) אז בחרתי בפתרון שדיברת עליו - לחבר הכל לטלויזיה ומהטלויזיה בכבל אופטי לרסיבר.
חשוב שתשים לב שהמחשב מוציא אות 5.1 בHDMI, תוכל לעשות את זה אם תכנס להגדרות הסאונד (התחל - הפעלה - "control mmsys.cpl sounds") ושם תוכל לבחור Configure / הגדר על היציאת HDMI שלך
@jacko-il
אני דווקא שם לב להבדל משמעותי (הבדלים בווליום של הרמקולים ואיכשהו ב'פיזור' הסאונד בחדר) בין שיטות הקידוד.
ממליץ לך לנסות לבדוק את השוני בעצמך.
בנוסף - יש אלמנט של הטלוויזיה, יכול להיות שהמפענח בטלויזיה שלך שונה באיכותו מזה שלי.
אני דווקא שם לב להבדל משמעותי (הבדלים בווליום של הרמקולים ואיכשהו ב'פיזור' הסאונד בחדר) בין שיטות הקידוד.
ממליץ לך לנסות לבדוק את השוני בעצמך.
בנוסף - יש אלמנט של הטלוויזיה, יכול להיות שהמפענח בטלויזיה שלך שונה באיכותו מזה שלי.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

אני בכלל לא משתמש בזה בכל אופן, אבל אבדוק את זה בלי קשר בהזדמנות.
לא חושב שאמור להיות הבדל. אולי אתה מפעיל איזשהו פרוססור של הרסיבר שמצב מסויים שנותן לסאונד עוד פירוש משל עצמו, דבר שלא קורה בתצורה השניה? סתם לצורך דוגמא, בפלייסטיישן אפשר לבחור להוציא PCM, DTS או DOLBY עברתי על כולם והם נשמעים בדיוק אותו הדבר. במצב בו בוחרים PCM ה PS לא מקדד את הסאונד שהוא מוציא לשום פורמט. פשוט שולח את זה להגברה. במצבי ה DTS וה- DOLBY הוא מעביר את הסאונד דרך קידוד לפני שהוא שולח אותו ואז הרסיבר מקבל סאונד מקודד ומפענח אותו חזרה לאותו סאונד במקור.
לא חושב שאמור להיות הבדל. אולי אתה מפעיל איזשהו פרוססור של הרסיבר שמצב מסויים שנותן לסאונד עוד פירוש משל עצמו, דבר שלא קורה בתצורה השניה? סתם לצורך דוגמא, בפלייסטיישן אפשר לבחור להוציא PCM, DTS או DOLBY עברתי על כולם והם נשמעים בדיוק אותו הדבר. במצב בו בוחרים PCM ה PS לא מקדד את הסאונד שהוא מוציא לשום פורמט. פשוט שולח את זה להגברה. במצבי ה DTS וה- DOLBY הוא מעביר את הסאונד דרך קידוד לפני שהוא שולח אותו ואז הרסיבר מקבל סאונד מקודד ומפענח אותו חזרה לאותו סאונד במקור.
אני חושב שעם סרטים זה בדיוק הפוך,
כלומר - הסרט כבר מגיע בקידוד מסויים (Dolby, DTS והפורמטים המתקדמים והחדשים של כל חברה) - האות מועבר כמו שהוא ישר לרסיבר והוא מפעיל את מנגנון פיענוח המידע כדי להתאים באופן הטוב ביותר להגדרות ולרמקולים אצלו.
זאת בניגוד לפענוח והעברה של אות PCM שהוא אות שכבר עבר פיענוח, לאו דווקא בהתאמה למה שצריך להיות.
מבחינת איך דברים 'צריכים להיות', לעניות דעתי, הרסיבר אמור לקבל את המידע בRAW ולהחליט מה לעשות איתו - איך לפענח.
כאמור - אצלי שמים לב להבדל.
כלומר - הסרט כבר מגיע בקידוד מסויים (Dolby, DTS והפורמטים המתקדמים והחדשים של כל חברה) - האות מועבר כמו שהוא ישר לרסיבר והוא מפעיל את מנגנון פיענוח המידע כדי להתאים באופן הטוב ביותר להגדרות ולרמקולים אצלו.
זאת בניגוד לפענוח והעברה של אות PCM שהוא אות שכבר עבר פיענוח, לאו דווקא בהתאמה למה שצריך להיות.
מבחינת איך דברים 'צריכים להיות', לעניות דעתי, הרסיבר אמור לקבל את המידע בRAW ולהחליט מה לעשות איתו - איך לפענח.
כאמור - אצלי שמים לב להבדל.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

נכון, בסרטים אכן המצב שונה מפני שהם אכן באים מקודדים לפורמט אודיו מסויים אותו צריך לפענח. זה לא אמור להיות משנה מי פורס את המידע ממצב מקודד למצב "פתוח" (היינו מקידוד DTS או DOLBY שהינם קידודי LOSSLESS למצב שהוא PCM).
כפי שרשמתי קודם, אני לא יודע למה אצלך זה נשמע שונה אבל זה אמור להישמע אותו הדבר. אנחנו מדברים פה על מידע דיגיטלי לגמרי שמועבר גם בין רכיב לרכיב הבא בתור בצורה דיגיטלית. לא אמור להיות שינוי ו/או גריעה באיכות בשום מקום בדרך.
מצאתי כאן הסבר נחמד באתר של Bang & Olufsen שמסביר די טוב למה גם מה שאני טוען נכון וגם מה שאתה טוען נכון. במקום שאני אתחיל לגזור משם ציטוטים ארוכים ומייגעים, ממליץ לקרוא את זה שניה, זה ישפוך אור על המקרה.
http://www.tonmeister.ca/wordpress/2014 ... -i-decode/
כפי שרשמתי קודם, אני לא יודע למה אצלך זה נשמע שונה אבל זה אמור להישמע אותו הדבר. אנחנו מדברים פה על מידע דיגיטלי לגמרי שמועבר גם בין רכיב לרכיב הבא בתור בצורה דיגיטלית. לא אמור להיות שינוי ו/או גריעה באיכות בשום מקום בדרך.
מצאתי כאן הסבר נחמד באתר של Bang & Olufsen שמסביר די טוב למה גם מה שאני טוען נכון וגם מה שאתה טוען נכון. במקום שאני אתחיל לגזור משם ציטוטים ארוכים ומייגעים, ממליץ לקרוא את זה שניה, זה ישפוך אור על המקרה.
http://www.tonmeister.ca/wordpress/2014 ... -i-decode/
כתבה מאוד מעניינת ובאמת חשפה לי כמה דברים חדשים.
אני רק אסיים בציטוט שלו (המשפט האחרון בכתבה)
זה אחלה דיון, אך באופן סובייקטיבי (במשמע אוזניי
) אני באמת שומע את ההבדל בין הPCM לבין הדולבי או הDTS כשהם מועברים איך שהם.
אני רק אסיים בציטוט שלו (המשפט האחרון בכתבה)
[left]So, if you have a multichannel source and you decode to LPCM before sending it out on S/P-DIF or TOSLINK, you will wind up with a 2.0 channel downmix.[/left]...
זה אחלה דיון, אך באופן סובייקטיבי (במשמע אוזניי
jacko, אי אפשר להעביר 5.1 ב-PCM על SPDIF. זה או 2.0 PCM, או 5.1 מקודד (כנראה עם מגבלת bitrate, ואולי פורמטים). ואני חושב שהבדל שאולי קיים בין PCM ל-DTS/AC3 הוא שאין metadata ב-PCM.
בהנחה שכן אפשר, תצטרך למצוא איך להפעיל במסך את אפשרות קידוד האודיו שהוא מוציא ב-SPDIF. נראה היה לי הגיוני שהוא יעשה את זה אוטומטית, אבל לא יודע.
לגבי להעביר אודיו מקודד ישירות מהמחשב ל-SPDIF, בהנחה שהמסך תומך בזה, צריך גם להגדיר את המחשב.
בסרטים, הדרך להוצאת "bitstream" מהמחשב (אודיו מוקדד בפורמט המקורי בסרט) תלויה בתוכנת הניגון שלך. למשל:
http://rubenalamina.mx/2014/03/04/bitst ... me-cinema/
למשחקים זה יותר בעיה. צריך משהו שיקודד ל-AC3 או DTS בזמן אמת.
הכי פשוט זה כרטיס קול שמגיע עם אפשרות כזו. ייתכן שאפשר למצוא גם דרייברים שמאפשרים את זה בכרטיסי קול נפוצים שמשולבים בלוחות אם.
אם אין לך אפשרות ישירות מיצרן כרטיס הקול, יש תוכנות נפרדות שעושות את זה, אבל לא ניסיתי את זה בעצמי. אולי יש משהו טוב, אבל הדברים שקראתי עליהם דורשים התעסקות עם כמה תוכנות, הגדרות מסובכות, ובסוף לא בטוח שזה פועל טוב בגלל הוספת השהיה לסאונד. למשל:
http://forums.whirlpool.net.au/archive/1000547
שאלה ראשונה היא אם המסך תומך בהוצאת אודיו מקודד שהועבר אליו ב-HDMI, או קידוד מחדש ל-5.1 (מ-PCM/אודיו לא דחוס, ל-AC3 או DTS שאפשר להעביר ב-SPDIF). נראה ש-vic מכיר את המסך ואומר שלא. אם זה המצב, אין לך אפשרות להוציא 5.1 דרך מחשב->טלוויזיה->SPDIF.SagiMor879 כתב:שאלה נוספת, המחשב שלי מחובר גם ב HDMI מכרטיס המסך לטלויזיה - הבעיה שכאן הטלויזיה מעבירה לרסיבר סטריאו. ניסיתי להתקין AC3 - אבל לא ממש פתר (או שאני לא יודע איך להגדיר)
הדבר שהכי חשוב לי כרגע זה שהרסיבר יקבל 5.1 לאות שיוצא מהמחשב (משחקים סרטים וכו')...
בהנחה שכן אפשר, תצטרך למצוא איך להפעיל במסך את אפשרות קידוד האודיו שהוא מוציא ב-SPDIF. נראה היה לי הגיוני שהוא יעשה את זה אוטומטית, אבל לא יודע.
לגבי להעביר אודיו מקודד ישירות מהמחשב ל-SPDIF, בהנחה שהמסך תומך בזה, צריך גם להגדיר את המחשב.
בסרטים, הדרך להוצאת "bitstream" מהמחשב (אודיו מוקדד בפורמט המקורי בסרט) תלויה בתוכנת הניגון שלך. למשל:
http://rubenalamina.mx/2014/03/04/bitst ... me-cinema/
למשחקים זה יותר בעיה. צריך משהו שיקודד ל-AC3 או DTS בזמן אמת.
הכי פשוט זה כרטיס קול שמגיע עם אפשרות כזו. ייתכן שאפשר למצוא גם דרייברים שמאפשרים את זה בכרטיסי קול נפוצים שמשולבים בלוחות אם.
אם אין לך אפשרות ישירות מיצרן כרטיס הקול, יש תוכנות נפרדות שעושות את זה, אבל לא ניסיתי את זה בעצמי. אולי יש משהו טוב, אבל הדברים שקראתי עליהם דורשים התעסקות עם כמה תוכנות, הגדרות מסובכות, ובסוף לא בטוח שזה פועל טוב בגלל הוספת השהיה לסאונד. למשל:
http://forums.whirlpool.net.au/archive/1000547
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

אוקיי, תודה על ההארה/הערה.jtk כתב:jacko, אי אפשר להעביר 5.1 ב-PCM על SPDIF. זה או 2.0 PCM, או 5.1 מקודד (כנראה עם מגבלת bitrate, ואולי פורמטים). ואני חושב שהבדל שאולי קיים בין PCM ל-DTS/AC3 הוא שאין metadata ב-PCM....
בגלל שאני שנים מחובר עם HDMI בין כמעט כל הרכיבים מעולם לא חשבתי על המגבלה של חיבור ה- Toslink להעביר את ה 5.1 PCM..