לא יודע היכן למקם רמקולים אחוריים
מצ"ב שרטוט של הסלון בבית חדש שאני עובר בקרוב.
המידות של הסלון+ פינת האוכל כ 7 מטר על 4 מטר.
כפי שרואים בשרטוט , הקבלן הכין תשתיות בקיר בגובה 2 .2 מטר עבור רמקולים קדמיים ואחוריים.
נראה לי שמיקום הרמקולים האחוריים רחוק מאוד מאיזור הסלון והטלוויזיה. מה דעתכם? האם יש המלצה למיקום טוב יותר?
המידות של הסלון+ פינת האוכל כ 7 מטר על 4 מטר.
כפי שרואים בשרטוט , הקבלן הכין תשתיות בקיר בגובה 2 .2 מטר עבור רמקולים קדמיים ואחוריים.
נראה לי שמיקום הרמקולים האחוריים רחוק מאוד מאיזור הסלון והטלוויזיה. מה דעתכם? האם יש המלצה למיקום טוב יותר?
- rafib65
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 463
- שם מלא: רפי ב
- נתן תודות: 32 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
קשה מאד לראות בשרטוט את מיקום הרמקולים, אבל בהעדר קיר אחר אני מניח שההכנה בקיר מאחורי פינת האוכל.
אכן, רחוק מדי...
המיקום הממולץ לדעתי הוא מעט מאחורי הספה הגדולה (שמקבילה לטלויזיה) - הבעיה היא שאין שום קיר באזור. מה משאיר את התקרה בלבד ואז יש שתי אפשרוית לדעתי:
- רמקולים שקועים בתקרה. בהנחה שהבית כבר בנוי, לא תוכל לחצוב בתקרה אלא רק לבצע הנמכת גבס.
- רמקולים צמודי תקרה (סטליטים), את החיווט עבורם כן אפשר לחצוב.
אכן, רחוק מדי...
המיקום הממולץ לדעתי הוא מעט מאחורי הספה הגדולה (שמקבילה לטלויזיה) - הבעיה היא שאין שום קיר באזור. מה משאיר את התקרה בלבד ואז יש שתי אפשרוית לדעתי:
- רמקולים שקועים בתקרה. בהנחה שהבית כבר בנוי, לא תוכל לחצוב בתקרה אלא רק לבצע הנמכת גבס.
- רמקולים צמודי תקרה (סטליטים), את החיווט עבורם כן אפשר לחצוב.
מצ"ב הקובץ + חידוד השאלות
מצ"ב קישור
http://1drv.ms/1MmgBnk
להלן כמה שאלות:
1. מיקום הרמקולים האחוריים יוצא מאחורי שולחן הפינת אוכל ובמרחק כ 4 מטר מספת הישיבה וכ 7 מטר מהפלזמה - האם כיול נכון של הרמקולים והמגבר יכול לכפר על כזה מרחק ? אם כן אז ארכוש זוג רמקולים אחוריים שקועים ואחצוב בקיר.
2. אם המרחק גדול מידי, וברצוני לחצוב בתקירה לרמקולים שקועים, האם המיקום צריך להיות בדיוק מעל הספה?
3. מנסיון שלכם האם חציבה בתקרה אפשר לטשטש עם תיקון טיח טוב או שתמיד יראו את סימני החציבה?
http://1drv.ms/1MmgBnk
להלן כמה שאלות:
1. מיקום הרמקולים האחוריים יוצא מאחורי שולחן הפינת אוכל ובמרחק כ 4 מטר מספת הישיבה וכ 7 מטר מהפלזמה - האם כיול נכון של הרמקולים והמגבר יכול לכפר על כזה מרחק ? אם כן אז ארכוש זוג רמקולים אחוריים שקועים ואחצוב בקיר.
2. אם המרחק גדול מידי, וברצוני לחצוב בתקירה לרמקולים שקועים, האם המיקום צריך להיות בדיוק מעל הספה?
3. מנסיון שלכם האם חציבה בתקרה אפשר לטשטש עם תיקון טיח טוב או שתמיד יראו את סימני החציבה?
האחוריים רחוקים מדי. חציבה בתקרה לשקועי תקרה או תלויי תקרה זה פתרון טוב ונראה כמו הפתרון היחידי בסיטואציה שלך .
אפשר אפילו להגיע ל- 7.1 ככה. אצלי חצבו בתקרה וצריך עין מאוד חדה כדי לראות את מיקומי החציבה. זה אמנם לא שפכטל אבל גם לא "צלקת" בולטת.
עוד דבר, גובה 2.20 מטר זה גבוה. זה גובה שבד"כ האשה קובעת משיקולי עיצוב
אבל עדיף שזה יהיה בגובה האוזן, בייחוד קדמיים.
אפשר אפילו להגיע ל- 7.1 ככה. אצלי חצבו בתקרה וצריך עין מאוד חדה כדי לראות את מיקומי החציבה. זה אמנם לא שפכטל אבל גם לא "צלקת" בולטת.
עוד דבר, גובה 2.20 מטר זה גבוה. זה גובה שבד"כ האשה קובעת משיקולי עיצוב
מיקום שקועי תקרה אחוריים
אשמח להכוונה היכן למקם את הרמקולים השקועי תקרה האחוריים - מעל הראש או אחורה יותר?