נתב/ראוטר בחדר שינה: בריא או לא ?
-
winer-r
- חבר ותיק

- תגובות: 1652
- נתן תודות: 143 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
בבית יש לי שני מחשבים נייחים ( יש לי עוד כמה ניידים אבל הם לא הבעייה ).
שני בעיות/שאלות מרכזיות:
1- אותם מחשבים אני חייב לחבר לנתב/מודם באמצעות כבל רשת, לא?
2- בנוסף הנתב/מודם חייב להתחבר לקו טלפון, לא?
אז בגדול אני תלוי במיקום הקו טלפון ולאחר מכן מקום איכשהו מרכזי כדי להתחבר קוית ( חוטית ) למחשבים הנייחים...
תקנו אותי אם אני טועה.
תודה
שני בעיות/שאלות מרכזיות:
1- אותם מחשבים אני חייב לחבר לנתב/מודם באמצעות כבל רשת, לא?
2- בנוסף הנתב/מודם חייב להתחבר לקו טלפון, לא?
אז בגדול אני תלוי במיקום הקו טלפון ולאחר מכן מקום איכשהו מרכזי כדי להתחבר קוית ( חוטית ) למחשבים הנייחים...
תקנו אותי אם אני טועה.
תודה
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
אני ישן עם ראוטר בחדר כבר 15 שנים בערך ואני נושם בסדר.
לא לשים את הראוטר בחדר לא יפתור את הבעיה. יש לך קרינה מכ"כ הרבה מקורות מסביב שאין לך שליטה עליהם, בנוסף, אתה (וכל מי שמסביבך) מסתובב עם מכשיר נייד אחד לפחות בכיס ובכל מקום שתלך יש ראוטר אחד לפחות שמקרין, אני חושב שראוטר זו הדאגה האחרונה שלך.
ראוטר הוא גם לא הדבר היחיד שמקרין - טחפונים אלחוטיים, מכשירי BT וכמעט כל מוצר אלחוטי היום פועל באותו תדר.
אם נסתכל על ממצאים מדעיים, אז אין כאלה. אין כיום קורלציה ברורה בין קרינה אלקטרו-מגנטית לבין מחלות משום סוג (זה לא אומר שאין קשר, אבל זה גם לא אומר שיש).
לדעתי המאמץ מיותר אלא אם אתה הולך לטפל בכל הגורמים.
לשיקולך.
לא לשים את הראוטר בחדר לא יפתור את הבעיה. יש לך קרינה מכ"כ הרבה מקורות מסביב שאין לך שליטה עליהם, בנוסף, אתה (וכל מי שמסביבך) מסתובב עם מכשיר נייד אחד לפחות בכיס ובכל מקום שתלך יש ראוטר אחד לפחות שמקרין, אני חושב שראוטר זו הדאגה האחרונה שלך.
ראוטר הוא גם לא הדבר היחיד שמקרין - טחפונים אלחוטיים, מכשירי BT וכמעט כל מוצר אלחוטי היום פועל באותו תדר.
אם נסתכל על ממצאים מדעיים, אז אין כאלה. אין כיום קורלציה ברורה בין קרינה אלקטרו-מגנטית לבין מחלות משום סוג (זה לא אומר שאין קשר, אבל זה גם לא אומר שיש).
לדעתי המאמץ מיותר אלא אם אתה הולך לטפל בכל הגורמים.
לשיקולך.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46353
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
הקרינה של נתב אינה מייננת וקרינה כזו לא הוכחה כמסרטנת, לפיכך אין בעיה לישון עם נתב בחדר השינה. למרות האמור ועל מנת לרצות חששות בלתי הגיונים אצל הקהילה (כי יותר קל לרצות אותה מאשר לחנך), חלק מחברות הנתבים מציגות דגמים בעלי אפשרות לכבות את היכולת האלחוטית לפי לוח זמנים.