קביעת מיקום למקרן
אין בעיה...
אז כך כל אם אתה רוצה לתלות את המקרן ולא להפוך (על מדף קיר)אתה חייב לדעת כמה פרטים חשובים כדי לא להגיע למצב
של תיקון טרפז הנקרא בשפה מקצועית "Keystone"
1>עדשת המקרן מקרינה את התמונה על הקיר במצב לא הפוך:חלקו התחתון של התמונה על הקיר בגובה זהה עם חלקה התחתון
של העדשה משמע: http://images.google.co.il/images?q=tbn ... PicDwn[url]
שווה בשווה וכמובן במצב שהמקרן מפולס.
עליך להתיחס לגובה העדשה (כשהמקרן מפולס)מריצפת החדר,ולפי מידה זו אתה תולה את המסך כשחלקו התחתון של תחילת
התמונה(הקרוב לריצפה)זהה לגובה של חלקו התחתון של העדשה,ובכך גם אתה קובע את גובה המסך אם העדשה היא 90 ס"מ
מהריצפה,התמונה תתחיל 90 ס"מ מהריצפה ומעלה.(ללא תיקון טרפז)
אם המקרן נמוך מדיי יש אפשרות אחרת
2>כאשר אתה תולה את המקרן גבוהה יותר מתחילת התמונה ולא הופך אותו אין ברירה אלה לבצע תיקון טרפז שברוב מקרני D.L.P
מאבד את איכות התמונה.
לכן כל יצרני המקרים של דורנו איפשרו אופציית היפוך של ההקרנה כמו שבלינק שנתתי,
אם אתה הופך את המקרן ומגדיר אותו במצב היפוך בSETUP ומפלס את המקרן אותה שיטת מדידה מתבצעת מהתיקרה
ולכן אתה מקבל הקרנה גבוהה יותר,ובכך יש לך צורך לבצע את התלייה מהתקרה עם מתקן(שניתן לרכוש בכל חנות בתחום)
המתאים למקרן הספציפי שלך או מתקן אניברסלי שמחירו נע בין 350 ל500 ש"ח,במידה ויש לך במקרן רגליות גם בחלקו
העליון אפשרי לתלות על מדף,ולכן צריך לפלס את המדף(החלק הקל)ואת המקרן אם הגבהות שזה החלק הקשה ביותר.
אם התקרה אצלך גבוהה יש מתקנים עם זרוע(פחות אסטטי)אבל כך אפשר לקבוע את גובהה ההקרנה.
של תיקון טרפז הנקרא בשפה מקצועית "Keystone"
1>עדשת המקרן מקרינה את התמונה על הקיר במצב לא הפוך:חלקו התחתון של התמונה על הקיר בגובה זהה עם חלקה התחתון
של העדשה משמע: http://images.google.co.il/images?q=tbn ... PicDwn[url]
שווה בשווה וכמובן במצב שהמקרן מפולס.
עליך להתיחס לגובה העדשה (כשהמקרן מפולס)מריצפת החדר,ולפי מידה זו אתה תולה את המסך כשחלקו התחתון של תחילת
התמונה(הקרוב לריצפה)זהה לגובה של חלקו התחתון של העדשה,ובכך גם אתה קובע את גובה המסך אם העדשה היא 90 ס"מ
מהריצפה,התמונה תתחיל 90 ס"מ מהריצפה ומעלה.(ללא תיקון טרפז)
אם המקרן נמוך מדיי יש אפשרות אחרת
2>כאשר אתה תולה את המקרן גבוהה יותר מתחילת התמונה ולא הופך אותו אין ברירה אלה לבצע תיקון טרפז שברוב מקרני D.L.P
מאבד את איכות התמונה.
לכן כל יצרני המקרים של דורנו איפשרו אופציית היפוך של ההקרנה כמו שבלינק שנתתי,
אם אתה הופך את המקרן ומגדיר אותו במצב היפוך בSETUP ומפלס את המקרן אותה שיטת מדידה מתבצעת מהתיקרה
ולכן אתה מקבל הקרנה גבוהה יותר,ובכך יש לך צורך לבצע את התלייה מהתקרה עם מתקן(שניתן לרכוש בכל חנות בתחום)
המתאים למקרן הספציפי שלך או מתקן אניברסלי שמחירו נע בין 350 ל500 ש"ח,במידה ויש לך במקרן רגליות גם בחלקו
העליון אפשרי לתלות על מדף,ולכן צריך לפלס את המדף(החלק הקל)ואת המקרן אם הגבהות שזה החלק הקשה ביותר.
אם התקרה אצלך גבוהה יש מתקנים עם זרוע(פחות אסטטי)אבל כך אפשר לקבוע את גובהה ההקרנה.
All-AV מערכות לרכב.רשתות מחשבים ומצלמות במעגל סגור.0505318881
התיסכול מביצוע גרוע,נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו הטוב
של המחיר הנמוך.
של המחיר הנמוך.
shayjis,עדשת המקרן מקרינה את התמונה על הקיר במצב לא הפוך:חלקו התחתון של התמונה על הקיר בגובה זהה עם חלקה התחתון
של העדשה משמע: http://images.google.co.il/images?...
הטענה שלך למעלה + התמונה אינם תופסים באופן אוניברסלי.
אני חוזר על מה שכתבתי קודם, זה תלוי בדגם המקרן ויש לבדוק זאת מראש.
אני מצרף שתי תמונות.
בראשונה העדשה במרכז התמונה אך יש לו גם Lens Shift כך שניתן להגיע לכל מיני מצבים.
במקרן השני תחתית המסך מעל לעדשה.
אני מנחש שיש גם מקרנים עם תחתית תמונה מתחת לעדשה.
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
Off Topic
זה נכון כמובן אך הסתקרנתי איך מתורגמת keystone לעברית בלי קשר למקרנים ובדקתי בmorfix. אז מסתבר שחוץ מ"אבן מפתח" יש גם מושג לאדריכלות (התחום שממנו באה המילה) : אֶבֶן הָרֹאשָׁה . עכשיו צריך לחכות שיתרגמו manuals לעברית (כשמקרנים יהפכו לפופולאריים יותר) - אני בטוח שאיזה מישהו יכתוב את איחד הביטויים הנ"ל.תיקון הטרפז (וזו המילה בשפה המקצועית העברית)...
משה
אז זהו שלא...מרטין
מעטים או אוליי אחדים בספירה על כף יד ,המקרנים ב-LCD כשתיקון הטרפז(בשפה המקצועית העיברית)פוגע באיכות התמונה,
ויש לי ניסיון רב בהתקנות.
לא הצלחתי למנות אפילו 1 ביחס למקרני ה-DLP עד כמה שזכור לי 1 או 2 מקרנים שאין להם פגיע בתיקון.
moco?
תן לי דוגמא למקרן שאתה מכיר עם תחתית תמונה מתחת לעדשה,אם בדוגמאות עסקינן.
ויש לי ניסיון רב בהתקנות.
לא הצלחתי למנות אפילו 1 ביחס למקרני ה-DLP עד כמה שזכור לי 1 או 2 מקרנים שאין להם פגיע בתיקון.
moco?
תן לי דוגמא למקרן שאתה מכיר עם תחתית תמונה מתחת לעדשה,אם בדוגמאות עסקינן.
של המחיר הנמוך.
של המחיר הנמוך.
moco?
ואגב מבדיקה שערכתי מקרנים של דורות קודמים מקרינים בשיטת תחתית תמונה מתחת לעדשה.
מדובר במקרני סרט תשלילים,או מקרני שקופוית,שאותם אגב לא ניתן להקרין במצב של תליה,
וישנם גם מקרנים של 8 שנים אחורה שגם בהם לא ניתן לבצע הפיכת תמונה והם אוליי מקרינים
בשיטת תחתית תמונה מתחת לעדשה.
אומנם קימים גם מקרנים כמו SHARP 9000\10000\12000 שבהם ניתן לבצע Lens Shift
אך זה פוגע באיכות התמונה,ואני לא חושב שלירון התכוון למצב זה
שי
ואגב מבדיקה שערכתי מקרנים של דורות קודמים מקרינים בשיטת תחתית תמונה מתחת לעדשה.
מדובר במקרני סרט תשלילים,או מקרני שקופוית,שאותם אגב לא ניתן להקרין במצב של תליה,
וישנם גם מקרנים של 8 שנים אחורה שגם בהם לא ניתן לבצע הפיכת תמונה והם אוליי מקרינים
בשיטת תחתית תמונה מתחת לעדשה.
אומנם קימים גם מקרנים כמו SHARP 9000\10000\12000 שבהם ניתן לבצע Lens Shift
אך זה פוגע באיכות התמונה,ואני לא חושב שלירון התכוון למצב זה
שי
של המחיר הנמוך.
של המחיר הנמוך.
דוגמא: ההיטצ'י TX100 שברשותי, התרשים הראשון למעלה. אם לא משתמשים בLens Shift שלפי דבריך פוגעים בתמונה, אז העדשה היא בדיוק באמצע התמונה. כן, כמו מקרני שיקופיות של פעם.
אגב, Lens Shift אומנם פוגע בתמונה אך זו פגיעה מאוד חלשה, הרבה פחות מורגשת מתיקון טרפזי דיגיטלי.
המקרן השני, זה אם תמונה מעל העדשה הוא מיצובישי HC3.
לא הבנתי את ההבדל בין LCD לDLP בעיניין התיקון הטרפזי. העיוות בתיקון נובע מזה שזה עיבוד דיגיטלי של התמונה על ידי עיוות נגדי של התמונה תוך כדי חישובי אינטרפולציה. זה מעין סקיילינג לא אחיד. איך זה קשור לטכנולוגיית ההקרנה שבאה בשלב אחר?
ייתכן שהטשטוש שקיים בDLP (חיסרון של טכנולוגיה זו) פשוט מסתיר את העיוות, כלומר צוואר הבקבוק בDLP הוא במקום אחר.
אגב, Lens Shift אומנם פוגע בתמונה אך זו פגיעה מאוד חלשה, הרבה פחות מורגשת מתיקון טרפזי דיגיטלי.
המקרן השני, זה אם תמונה מעל העדשה הוא מיצובישי HC3.
לא הבנתי את ההבדל בין LCD לDLP בעיניין התיקון הטרפזי. העיוות בתיקון נובע מזה שזה עיבוד דיגיטלי של התמונה על ידי עיוות נגדי של התמונה תוך כדי חישובי אינטרפולציה. זה מעין סקיילינג לא אחיד. איך זה קשור לטכנולוגיית ההקרנה שבאה בשלב אחר?
ייתכן שהטשטוש שקיים בDLP (חיסרון של טכנולוגיה זו) פשוט מסתיר את העיוות, כלומר צוואר הבקבוק בDLP הוא במקום אחר.
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
1. שי, עם כל הכבוד לניסיון הרב שלך, אתה טועה.
התיקון, כמו שמשה הסביר, נובע מזה שצריך לכווץ כל שורה בצורה שונה וזה עיניין של פיקסלים, מה זה משנה איך מייצרים את הפיקסל הזה?
2. גם האינפוקוס שלי, X1, מקרין מתחת לעדשה, כ-30% מתחת לעדשה והשאר מעל.
התיקון, כמו שמשה הסביר, נובע מזה שצריך לכווץ כל שורה בצורה שונה וזה עיניין של פיקסלים, מה זה משנה איך מייצרים את הפיקסל הזה?
2. גם האינפוקוס שלי, X1, מקרין מתחת לעדשה, כ-30% מתחת לעדשה והשאר מעל.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: