שאלה בקשר לקניית מקרן

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
danarl פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום, אני מעוניין לשים בחדר מקרן לצורך קולנוע ביתי, פלייסטיישן, ויס. החדר הוא חדר שינה ויש לי כמה שאלות שכן אין לי ידע.
המרחק הוא 4-4.5 מטר וואני מעוניין להקרין על קיר ולא על מסך זה אפשרי? גודל הקיר המיועד הוא בסביבות ה 2.5-3 מטר אלכסוני. אפילו יותר.
אני רוצה אפשרות להקרין גם עם חלון פתוח ושייראו טוב(יחסית) כמה זה מייקר את המקרן?
רזולוציה שאני רוצה היא 720-1080. תלוי כמה הבדל המחיר משמעותי , בלי תלת מימד.
ולשאלה הסופית: כמה לדעתכם תעלה קונפיגורציה כזאת? תודה רבה על העזרה.
לצורך קיבוץ השאלות הכתובות למעלה:
1. האם יש אפשרות להקרין על קיר בלי מסך כזה(נמתח אאו לא) במידה ולא כמה עולה אחד כזה?
2.האם אוכל לראות כאשר החלון פתוח ביום מאור(חלון צפוני) בצורה טובה בחדר? חלון לא פתוח עד הסוף כמובן ואם לא כמה יעלה מקרן שכן ייתן לי אפשרות כזאת?
3. מה המחיר למקרן לדרישותיי(הארה חשובה,720/1080, בלי תלת מימד, 3 יציאות hdmi , מסך של 2.5-3 מטר לערך על קיר לבן)
תודה רבה לעוזרים.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

מקרנים שניתן לצפות עם אור יום עולים יקר, מקרנים אחרים, לא תראה כלום, מינימום רזולוציה היא 1080, אל תרד לפחות מזה.
מקרינים על מסך הקרנה ולא על קיר, איכות אחרית לגמרי...

מה התקציב שלך? אם עד 2000 ש"ח? עדיף תקנה טלויזיה...

אם יותר מ10000 ש"ח אז אפשר לרכוש לפחות מקרן טוב ולהמשיך משם
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 543
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #3 

ודעה אחרת,

אכן מקרן שיראו איתו טוב באור יום הוא ממש יקר. אם תוכל לוותר על הדרישה הזאת או להתגמש בה ל"מעט אור" תוכל לקנות את רוב המקרנים בשוק. ברור שככל שהחדר יהיה חשוך יותר ככה יראו טוב יותר.
מקרן 1080 מוצלח ברמת כניסה יעלה לך בהזמנה מחו'ל באזור 3000 שקל כולל הכל עד הבית.
אפשר בהחלט להקרין על קיר (לבן כמובן)
מקרן כזה לרוב יגיע עם 2 כניסות HDMI, בשביל 3 תצטרך לקנות גם רסיבר או מוצר יעודי שינתב לך את המקורות (עוד כמה מאות).

danarl פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

OmriS כתב:ודעה אחרת,

אכן מקרן שיראו איתו טוב באור יום הוא ממש יקר. אם תוכל לוותר על הדרישה הזאת או להתגמש בה ל"מעט אור" תוכל לקנות את רוב המקרנים בשוק. ברור שככל שהחדר יהיה חשוך יותר ככה יראו טוב יותר.
מקרן 1080 מוצלח ברמת כניסה יעלה לך בהזמנה מחו'ל באזור 3000 שקל כולל הכל עד הבית.
אפשר בהחלט להקרין על קיר (לבן כמובן)
מקרן כזה לרוב יגיע עם 2 כניסות HDMI, בשביל 3 תצטרך לקנות גם רסיבר או מוצר יעודי שינתב לך את המקורות (עוד כמה מאות).
...
·אז אני עם הדעה האחרת
וותר על אור יום(רק שיהיה מעט אור בחדר זה היה המטרה מלכתחילה) אשמח לדוגמאות למקרנים כמו שאת אומר בסגנון של מה שהצעת. אני מעדיף לא להזמין מחול בעיקר בגלל האחריות. 2 hdmi יש מפצלים וכדומה.
ולעיניין אחר: מה זאת אומרת להחליף נורה? כל כמה זמםן? ובכמה כסף?
האם כל המקרנים יכולים להגיע לגודל מסך כמו שאני רוצה?(100-150 אינץ׳) תודה רבה

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #5 

אחריות אתה תקבל גם בחו"ל (לפעמים אפילו אחריות ושורת יותר טוב) אבל במחיר שאתה תשלם בארץ תוכל לקנות שתי מקרנים בחו"ל.

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 543
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #6 

כן, כמו ש BUGY כתב פער המחירים גדול (בארץ אותו מקרן עולה לפחות 50% יותר ברוב המקרים). הזמנה מחו'ל הכוונה היא לרוב לאתרי אמזון השונים של אירופה (גרמניה, איטליה, צרפת). כן יש רמה של טרחה אם קורה משהו וצריך לשלוח אליהם, אבל השירות באופן כללי מעולה.

להחליף נורה זה משהו שצריך לעשות במקרן בדכ אחרי מספר שעות צפייה שעברו על הנורה הקיימת (כמה אלפי שעות לרוב) כי התמונה נהיית חשוכה יותר ככל שמשתמשים בה יותר, והיא גם עלולה פתאום להישרף (בכל מקרן). עלות נורה היא גבוהה יכולה להגיע לחצי ממחיר המקרן. אני כרגע עם המקרן השלישי שלי ובינתיים לא הגעתי אף פעם לשלב שהייתי צריך להחליף נורה כי בסוף תמיד החלפתי מקרן, אבל יש מקרים שצריך. בעיקרון, לא הייתי קונה נורה מראש אלא מתעסק עם זה רק אם באמת רואים ירידה בבהירות (שוב, אחרי אלפי שעות צפייה) או שהיא נשרפה.

אני חושב שרובם הגדול של המקרנים יכולים לפתוח תמנה של עד 150" , ההבדל הוא באיזה מרחק הם צריכים להיות כדי לפתוח תמונה כזו. בשביל זה יש לך מחשבון מרחק לפי דגמים, שמתחשב גם ביכולות הזום שיש לכל דגם.
http://www.projectorcentral.com/projection-calculator-pro.cfm

דגמים מומלצים שיכולים להתאים לך, (השאלה העיקרית היא מה התקציב):
BENQ W1070
OPTOMA HD26
OPTOMA HD141X

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #7 

לי יש דיעה קצת אחרת (לפחות עבור חדר שינה)
למיטב הבנתי אתה רוצה את המקרן במקום טלויזיה, כלומר הוא אמור לעבוד כל יום ובמאמץ.
שווה לחשוב על מקרני לד כגון http://www.lg.com/us/home-video/lg-PB60G-micro-portable
ה
יתרונות הם אורך חיי מנורה ארוכים (כמו טלויזיה), לא צריך לחכות עד שהמנורה תתחמם או תתקרר, קטן ומתאים לחדר שינה.
חסרונות : 720P, צריך כמה שיותר חושך כדי לראות טוב, דורש רמקולים חיצוניים כדי להעביר את החוויה, אין זום (מרחק ההתקנה קובע את גודל המסך)

לי יש את המקרן הזה (או משהו דומה שלהם) כבר חצי שנה בחדר שינה, מקרין על הקיר, משמש בעיקר לקודי, עידן+ והזרמה של משחקים ממחשב אחר, ולהפתעתי ביחס למחיר הוא נותן תמורה מלאה.
(בסלון יש לי מקרן "סטנדרטי" ושם רואים הרבה יותר טוב אבל המגבלות מבחינתי לא מתאימות לחדר שינה)

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”