חווית קניה זוועתית של מקרר לנדרס (Landers)
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
לפני מספר חודשים, הגעתי למסקנה שאני צריך מקרר יעודי לבירות. לא אכנס לשיקולים כי זה לא רלוונטי לשירשור.
בחיפושי ברשת, מצאתי רק יצרן אחד שמספק מקררי תצוגה למשקאות (כמו בקיוסקים). ניסיתי למצוא שם אחד בשבילי ואכן מצאתי. עדיין, רציתי להיות בטוח שהוא יוכל להכיל את כמות הבקבוקים שאני רוצה. שלחתי ב "צור קשר" של האתר מספר שאלות לגבי במקרר הנ"ל. לאחר כשבוע שלא קיבלתי תשובה, החלטתי ליצור קשר עם חשמל נטו. תוך גג שעה חזרו אלי וענו לי על כל השאלות. התשובות לא היו מה שרציתי לשמוע אז החלטתי לחשוב על כך עוד כמה ימים.
לאחר כמה ימים החלטתי שאני הולך על הקניה. באתר של לנדרס המחיר היה נמוך יותר מאשר באתר של חשמל נטו אז רכשתי מהם (כן, אני יודע שזה לא היה נכון לעשות בגלל השירות אבל מילא...).
מה שלא לקחתי בחשבון בתהליך כל הרכישה הזאת היא העובדה שהמקרר יכול להיות מרעיש.
המקרר הגיע אלי הביתה כ 36 שעות מרגע ההזמנה. באותו יום הכנסתי אותו לחשמל והוא הרעיש. חשבתי אולי זה ככה עד שהתרמוסטט מגיע לטמפרטורת היעד אבל התברר לי שגם כשהוא הגיע לטמפרטורת היעד, הרעש ירד במעט מאוד. שורה תחתונה, לא ראוי לבית מגורים (אולי לעסק).
למחרת בבוקר יצרתי קשר עם החנות שאמרו לי להשאיר אותו דולק עוד כמה שעות. לאחר מספר שעות, רמת הרעש לא ירדה אז החלטתי לנתקו מהחמשל.
ביום למחרת שוב יצרתי קשר עם החנות ואותו נציג שדיברתי איתו ביום לפני, קבע איתי ביום שישי האחרון (6.11) אצלי בבית. הוא אמר שהוא יגיע אחרי העבודה.
ביום חמישי בלילה, הכנסתי שוב את המקרר לחשמל כדי שלא יהיה ספק באיזה שעה שהוא לא יגיע ביום שישי שהמקרר הגיע לטמפרטורת היעד. המקרר טירטר כל הלילה ואח"כ מ 10:00 בבוקר ועד 14:30 בצהרים. מן הסתם ביטלתי התחייבויות קודמות כדי לסגור את הסיפור הזה פעם אחת ולתמיד. ב 14:30 הייתי חייב לצאת מהבית אבל השארתי את המקרר בחשמל כדי שאם הנציג יצור קשר, אוכל בכל זאת לפגוש אותו.
מן הסתם לא שמעתי מהנציג עד היום בבוקר (8.11). צילצלתי בעצמי לחנות. ענה לי אותו נציג. לקח לו בערך 20 שניות לזכור מי אני ומה אני רוצה ממנו והוא כמובן טען שהוא לא זוכר שקבענו ליום שישי.
הוא הציע לבוא אלי היום אבל אני ממש לא מעוניין לעשות עסקים עם בית עסק כזה. כנראה שאני לקוח קטן מידי בשבילם ולא מספיק חשוב. אמרתי לו שאני לא מעוניין בשום מוצר שלהם ואני רוצה שהוא יקח את המקרר מהבית שלי ויחזיר לי את הכסף.
הוא אמר שהוא לא יכול להחזיר לי את הכסף כי כבר השתמשתי במוצר (מעניין, הוא הציע להחליף לי אותו. מה ההבדל?).
פניתי היום למועצה לצרכנות. לא חזרו אלי עדיין.
ממה שאני יודע, יש חוק במדינת ישראל שמאפשר להחזיר מוצר לחנות עד 14 יום אם המוצר לא מתאים או משהו כזה. האם אני טועה?
אני כמובן לוקח בחשבון שיש סיכוי שזרקתי 2000 ש"ח לפח. אין שום סיכוי שאני יכול להתפשר על המוצר הזה.
תודה
בחיפושי ברשת, מצאתי רק יצרן אחד שמספק מקררי תצוגה למשקאות (כמו בקיוסקים). ניסיתי למצוא שם אחד בשבילי ואכן מצאתי. עדיין, רציתי להיות בטוח שהוא יוכל להכיל את כמות הבקבוקים שאני רוצה. שלחתי ב "צור קשר" של האתר מספר שאלות לגבי במקרר הנ"ל. לאחר כשבוע שלא קיבלתי תשובה, החלטתי ליצור קשר עם חשמל נטו. תוך גג שעה חזרו אלי וענו לי על כל השאלות. התשובות לא היו מה שרציתי לשמוע אז החלטתי לחשוב על כך עוד כמה ימים.
לאחר כמה ימים החלטתי שאני הולך על הקניה. באתר של לנדרס המחיר היה נמוך יותר מאשר באתר של חשמל נטו אז רכשתי מהם (כן, אני יודע שזה לא היה נכון לעשות בגלל השירות אבל מילא...).
מה שלא לקחתי בחשבון בתהליך כל הרכישה הזאת היא העובדה שהמקרר יכול להיות מרעיש.
המקרר הגיע אלי הביתה כ 36 שעות מרגע ההזמנה. באותו יום הכנסתי אותו לחשמל והוא הרעיש. חשבתי אולי זה ככה עד שהתרמוסטט מגיע לטמפרטורת היעד אבל התברר לי שגם כשהוא הגיע לטמפרטורת היעד, הרעש ירד במעט מאוד. שורה תחתונה, לא ראוי לבית מגורים (אולי לעסק).
למחרת בבוקר יצרתי קשר עם החנות שאמרו לי להשאיר אותו דולק עוד כמה שעות. לאחר מספר שעות, רמת הרעש לא ירדה אז החלטתי לנתקו מהחמשל.
ביום למחרת שוב יצרתי קשר עם החנות ואותו נציג שדיברתי איתו ביום לפני, קבע איתי ביום שישי האחרון (6.11) אצלי בבית. הוא אמר שהוא יגיע אחרי העבודה.
ביום חמישי בלילה, הכנסתי שוב את המקרר לחשמל כדי שלא יהיה ספק באיזה שעה שהוא לא יגיע ביום שישי שהמקרר הגיע לטמפרטורת היעד. המקרר טירטר כל הלילה ואח"כ מ 10:00 בבוקר ועד 14:30 בצהרים. מן הסתם ביטלתי התחייבויות קודמות כדי לסגור את הסיפור הזה פעם אחת ולתמיד. ב 14:30 הייתי חייב לצאת מהבית אבל השארתי את המקרר בחשמל כדי שאם הנציג יצור קשר, אוכל בכל זאת לפגוש אותו.
מן הסתם לא שמעתי מהנציג עד היום בבוקר (8.11). צילצלתי בעצמי לחנות. ענה לי אותו נציג. לקח לו בערך 20 שניות לזכור מי אני ומה אני רוצה ממנו והוא כמובן טען שהוא לא זוכר שקבענו ליום שישי.
הוא הציע לבוא אלי היום אבל אני ממש לא מעוניין לעשות עסקים עם בית עסק כזה. כנראה שאני לקוח קטן מידי בשבילם ולא מספיק חשוב. אמרתי לו שאני לא מעוניין בשום מוצר שלהם ואני רוצה שהוא יקח את המקרר מהבית שלי ויחזיר לי את הכסף.
הוא אמר שהוא לא יכול להחזיר לי את הכסף כי כבר השתמשתי במוצר (מעניין, הוא הציע להחליף לי אותו. מה ההבדל?).
פניתי היום למועצה לצרכנות. לא חזרו אלי עדיין.
ממה שאני יודע, יש חוק במדינת ישראל שמאפשר להחזיר מוצר לחנות עד 14 יום אם המוצר לא מתאים או משהו כזה. האם אני טועה?
אני כמובן לוקח בחשבון שיש סיכוי שזרקתי 2000 ש"ח לפח. אין שום סיכוי שאני יכול להתפשר על המוצר הזה.
תודה
אין חוק "שמאפשר להחזיר .... אם המוצר לא מתאים".
יש חוק שמאפשר להחזיר מוצרים מסוימים אם לא היו בשמוש. לא רלוונטי כמובן לך.
זה אפילו לא מקרר ביתי כך שלא ניתן לטעון שבגלל הרעש הוא לא מתאים לייעודו. אם יש להם מקרר אחר שאולי מתאים לך ורועש פחות ואם הם עדין מסכימים להחלפה, נסה ללכת על זה.
זה אפילו לא מקרר ביתי כך שלא ניתן לטעון שבגלל הרעש הוא לא מתאים לייעודו. אם יש להם מקרר אחר שאולי מתאים לך ורועש פחות ואם הם עדין מסכימים להחלפה, נסה ללכת על זה.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

אני יודע לגבי החוקים. הבנתי שיש חוקים טיפה שונים אם הקניה התבצעה בטלפון או דרך האינטרנט. הרי איך יכולתי לדעת שהוא רועש? מלהסתכל עליו דרך הקופסא?ben-home כתב:אין חוק "שמאפשר להחזיר .... אם המוצר לא מתאים".
זה אפילו לא מקרר ביתי כך שלא ניתן לטעון שבגלל הרעש הוא לא מתאים לייעודו. אם יש להם מקרר אחר שאולי מתאים לך ורועש פחות ואם הם עדין מסכימים להחלפה, נסה ללכת על זה....
לגבי מקרר אחר, זאת בדיוק הסיבה שהוא הציע לבוא אלי ולשמוע בעצמו את הרעש ואז להחליט על מה ללכת במקום. איך אני אמור להתמודד עם זה שחיכיתי כל יום שישי ורק בראשון בבוקר, אחרי שהוא בקושי זכר מי אני, הבנתי שהוא פשוט שכח. איזה מן שירות זה?
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

לא מדויק. אם המקרר הספציפי הזה לא תקין אז ניתן להחליף לאחד כזה בדיוק חדש. מרעיש כי זה המוצר, לא בהכרח נחשב לא תקיןmp3lll כתב:יש חוק שמוצר לא תקין ניתן להחזיר ע ד 14. ימים.
המוצר שלו מרעיש, לכן המוצר שלו לא תקין, פשוט....
תודה
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
עם כל הסימפטיה אליך הטעות היא שלך ולא של החנות.
אתה בעצמך טוען שיעוד המוצר אינו לשימוש ביתי.
אם המוצר לא תקין(מרעיש מעבר למה שהוצהר על ידי היצרן) אז כדי לשקול החלפה, פתרון שהוצע לך לפנים משורת הדין.
נראה שמטרת הפוסט היא יותר הוצאת קיטור על הטעות שלך ונסיון לקבל גחמות ואישור להחזרת המוצר וקבלת הכסף חזרה.
לדעתי יש מספר אפשרויות לפתרון המצב:
1. החזרת המוצר בכפוף ל"קנס" על שימוש אם מקובל על החנות.
2. לקבל את ההצעה להחלפת המוצר, יתכן ואולי היחידה שקיבלת מרעישה מעבר לנורמה.
3. מכירת המוצר בלוחות יד 2.
אם המוצר לא תקין(מרעיש מעבר למה שהוצהר על ידי היצרן) אז כדי לשקול החלפה, פתרון שהוצע לך לפנים משורת הדין.
נראה שמטרת הפוסט היא יותר הוצאת קיטור על הטעות שלך ונסיון לקבל גחמות ואישור להחזרת המוצר וקבלת הכסף חזרה.
3. מכירת המוצר בלוחות יד 2.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
·אתה צודק לבגבי ההבדל בין רכישה פיזית או מרוחקת. ואכן יש לך 14 ימים לבטול העסקה (לא קשור לאי התאמה).kingikra כתב:אני יודע לגבי החוקים. הבנתי שיש חוקים טיפה שונים אם הקניה התבצעה בטלפון או דרך האינטרנט. הרי איך יכולתי לדעת שהוא רועש? מלהסתכל עליו דרך הקופסא?......
לגבי מקרר אחר, זאת בדיוק הסיבה שהוא הציע לבוא אלי ולשמוע בעצמו את הרעש ואז להחליט על מה ללכת במקום. איך אני אמור להתמודד עם זה שחיכיתי כל יום שישי ורק בראשון בבוקר, אחרי שהוא בקושי זכר מי אני, הבנתי שהוא פשוט שכח. איזה מן שירות זה?...
זכור -
- אתה צריך להחזיר את המקרר למוכר.
- המוכר אכן צריך להחזרי את כספך, אך הוא זכאי לתבוע ממך את הנזק שנגרם לו (שזה אומר - ההפרש מין מחיר מקרר חדש למשומש במקרה זה).
שווה ?
דעתי, כמו שאמרו אחרים וגם אני קודם - נסה למזער נזקיך ולאוו דווקא דרך החזרה.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

אני טוען שהמוצר אינו לשימוש בייתי לאחר שחיברתי אותו לחשמל ושמעתי את הרעש שהוא עושה. לפני זה לא היה לי מושג. אתה לא חושב שהחנות צריכה להזהיר? לענות לשאלות שלי בצור קשר של האתר ולהגיע אלי ביום שישי אפילו רק כדי "ללטף" לקוח מאוכזב זה לא מעניין אבל לקבל את ההזמנה למוצר ותוך פחות מ 24 שעות לדלוור מבלי לדבר עם בלקוח לפני ולהבין שהכל סגור, זה בסדר?shraga007 כתב:עם כל הסימפטיה אליך הטעות היא שלך ולא של החנות.
3. מכירת המוצר בלוחות יד 2....
לא טענתי שהפוסט הוא לא למטרת הוצאת קיטור והרבה מעבר לכך למטרת שיימינג של בית העסק. בשביל זה קיים האינטרנט, לא? גם אם החוק לטובת החנות, היתה פה התנהלות ביזיונית.
רק הפתרון השלישי שהצעת רלוונטי כרגע.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

מקובל לחלוטין אך לא הוצע ע"י המוכר ולא נראה לי שיוצע.ben-home כתב:- אתה צריך להחזיר את המקרר למוכר.......
- המוכר אכן צריך להחזרי את כספך, אך הוא זכאי לתבוע ממך את הנזק שנגרם לו (שזה אומר - ההפרש מין מחיר מקרר חדש למשומש במקרה זה)....
היום דיברתי בפעם השלישית עם המועצה לצרכנות. כל פעם מבטיחים שיחזרו אלי ולא חוזרים. אני אפילו לא יודע אם הם קיבלו כבר את צילום הקבלה ששלחתי שלשום. היום בכלל אחת המוקדניות התחילה להתעצבן עלי ואמרה לי שזה יקח חודש - חודש וחצי. שאלתי בתמימות איך זה יכול להיות? הרי אחרי 14 יום, גם אם מגיע לי את כספי בחזרה, כבר לא אוכל לקבל אותו אז היא ענתה שזה מה יש.
בקיצור לא נראה שיצא מזה יותר מידי. אני כבר בוחן אופציות נוספות במקביל למכירה ביד 2 שכנראה לא תניב יותר מחצי מהמחיר אם בכלל יהיה מי שיקנה.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

היום קיבלתי טלפון מעו"ד של המועצה לצרכנות. היא טוענת שאם המוצר נקנה דרך טלפון או אינטרנט בהחלט יש על מה לדבר גם אם המוצר כבר חובר לחשמל.
בכל מקרה היא טענה שאני צריך לדבר עם נותני האחריות ולא עם החנות. ניסיתי להסביר לה שהיצרן, חנות ונותני השירות זה אותם האנשים בדיוק.
היא ביקשה ממני לשלוח לה את תעודת האחריות (כמובן ששלחתי רק אחרי שוידאתי באמת שנותני השירות זה בדיוק אותם האנשים).
אני כמובן עוד רחוק מאוד מלהיות אופטימי אבל היא בהחלט נתנה לי תקווה. אני דיי משוכנע שהנציג החלקלק הזה שתמיד עונה שם לטלפון ישכנע אותה שלא מגיע לי כלום.
אעדכן בהמשך על העיניין.
בכל מקרה היא טענה שאני צריך לדבר עם נותני האחריות ולא עם החנות. ניסיתי להסביר לה שהיצרן, חנות ונותני השירות זה אותם האנשים בדיוק.
היא ביקשה ממני לשלוח לה את תעודת האחריות (כמובן ששלחתי רק אחרי שוידאתי באמת שנותני השירות זה בדיוק אותם האנשים).
אני כמובן עוד רחוק מאוד מלהיות אופטימי אבל היא בהחלט נתנה לי תקווה. אני דיי משוכנע שהנציג החלקלק הזה שתמיד עונה שם לטלפון ישכנע אותה שלא מגיע לי כלום.
אעדכן בהמשך על העיניין.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

טוב, בשאיפה עידכון אחרון. אני יודע גם לפרגן כשאפשר.
המועצה הצרכנית פנו ללנדרס ושבוע מאוחר יותר קיבלתי תגובה. הבחור שדיברתי איתו אמר את מה שאמר ובשרוה התחתונה טען שהוא מוכן לבוא אלי ולשמוע את המקרר ואף לקחת את המקרר תמורת 5% דמי ביטול.
אני כמובן נרגעתי עם הזמן והסכמתי שיבוא אלי שוב כי המטרה האמיתית שלי היתה לרכוש מקרר בירות ולא סתם להחזיר את הכסף.
דיברתי איתו וקבענו להיפגש אצלי. הפעם הוא הגיע וסיכמנו שבתחילת השבוע הוא חוזר אלי עם מספר אופציות. בתחילת השבוע קיבלתי ממנו טלפון שאין מה לעשות עם הרעש של המקרר ושאל מה אני רוצה לעשות. התעקשתי לשמוע מקרר אחר שיקר יותר וקבעתי איתו להיפגש אצלו.
באמצע השבוע האחרון הגעתי אליו ושמעתי את המקרר היקר יותר. מקרר בייתי ושקט בהרבה. החלטתי לקחת את הסיכון ולרכוש אותו. עכשיו אני כבר 48 שעות עם המקרר ואני חייב לומר שאני מאוד מרוצה. גם כשהוא פועל הוא שקט יותר מהמקרר הבייתי שלי. כשהוא מגיע לטמרטורה הוא דומם ונכנסים בו למעלה מ 60 בקבוקי חצי ליטר שזה פנטסטי.
א. תודה ללנדרס על מוצר טוב ואיכותי
ב. תודה למועצה לצרכנות שהביאה אותי עד הלום
המועצה הצרכנית פנו ללנדרס ושבוע מאוחר יותר קיבלתי תגובה. הבחור שדיברתי איתו אמר את מה שאמר ובשרוה התחתונה טען שהוא מוכן לבוא אלי ולשמוע את המקרר ואף לקחת את המקרר תמורת 5% דמי ביטול.
אני כמובן נרגעתי עם הזמן והסכמתי שיבוא אלי שוב כי המטרה האמיתית שלי היתה לרכוש מקרר בירות ולא סתם להחזיר את הכסף.
דיברתי איתו וקבענו להיפגש אצלי. הפעם הוא הגיע וסיכמנו שבתחילת השבוע הוא חוזר אלי עם מספר אופציות. בתחילת השבוע קיבלתי ממנו טלפון שאין מה לעשות עם הרעש של המקרר ושאל מה אני רוצה לעשות. התעקשתי לשמוע מקרר אחר שיקר יותר וקבעתי איתו להיפגש אצלו.
באמצע השבוע האחרון הגעתי אליו ושמעתי את המקרר היקר יותר. מקרר בייתי ושקט בהרבה. החלטתי לקחת את הסיכון ולרכוש אותו. עכשיו אני כבר 48 שעות עם המקרר ואני חייב לומר שאני מאוד מרוצה. גם כשהוא פועל הוא שקט יותר מהמקרר הבייתי שלי. כשהוא מגיע לטמרטורה הוא דומם ונכנסים בו למעלה מ 60 בקבוקי חצי ליטר שזה פנטסטי.
ב. תודה למועצה לצרכנות שהביאה אותי עד הלום
·מחכים סדרה בת 3 עונותkingikra כתב:טוב, בשאיפה עידכון אחרון. אני יודע גם לפרגן כשאפשר.
ב. תודה למועצה לצרכנות שהביאה אותי עד הלום...
מזל טוב
אחרי המקרר צריך לשדרג גם את הבירותkingikra כתב:זה לא בשביל לשתות. רק ליופי......![]()
סתםםםם... קרלסברג וטובורג המועדפות עלי....
http://www.beeradvocate.com/beer/style/
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

תשמע, היתה תקופה שעשיתי ניסויים. בכל ביקור בסופרמרקט קניתי בירה אחרת. לא מצאתי תחליף.
קודם כל, כאחד שלא אוכל מתוק ושונא מתיקות במנה עיקרית, כל הבירות המתוקות פסולות מראש. למשל קניתי שלישיית הוגרדן, שתיתי שלוק מאחת מהן ואת השאר זרקתי.
מה כן מצא חן בעיניי? גרולש. בירה הולנדית מעולה עם בקבוק יפה ופקק מוזר. כמה עלה בקבוק כזה בסופר? 18 ש"ח!!! כאחד שגומר כ 60 חצאים בחודש וחצי, זה נרא לי טיפה יקר. תכולה של ארגז עם 20 חצאים עולה לי 140 ש"ח. כלומר 7 לבקבוק של חצי.
אם בא לך להמליץ על בירות בסדר גודל מחיר הזה שהן לא מתוקות, אשמח לטעום.
קודם כל, כאחד שלא אוכל מתוק ושונא מתיקות במנה עיקרית, כל הבירות המתוקות פסולות מראש. למשל קניתי שלישיית הוגרדן, שתיתי שלוק מאחת מהן ואת השאר זרקתי.
מה כן מצא חן בעיניי? גרולש. בירה הולנדית מעולה עם בקבוק יפה ופקק מוזר. כמה עלה בקבוק כזה בסופר? 18 ש"ח!!! כאחד שגומר כ 60 חצאים בחודש וחצי, זה נרא לי טיפה יקר. תכולה של ארגז עם 20 חצאים עולה לי 140 ש"ח. כלומר 7 לבקבוק של חצי.
אם בא לך להמליץ על בירות בסדר גודל מחיר הזה שהן לא מתוקות, אשמח לטעום.
לא שותה הרבה מבקבוק אבל בתור התחלה נסה את אלה
מן הסתם עולים יותר
[img2=117x439]http://2.bp.blogspot.com/-zm8Wc9jRjKc/U ... bottle.jpg[/img2][img2=132x439]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/23 ... 1c9f11.jpg[/img2][img2=166x443]http://moreontap.com//core_beverage_ima ... 042877.jpg[/img2]
מן הסתם עולים יותר
[img2=117x439]http://2.bp.blogspot.com/-zm8Wc9jRjKc/U ... bottle.jpg[/img2][img2=132x439]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/23 ... 1c9f11.jpg[/img2][img2=166x443]http://moreontap.com//core_beverage_ima ... 042877.jpg[/img2]