דונגל או סטרימר או חיבור ישיר למחשב ?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1509
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

בהמשך לנושא שפתחתי כאן אני מוביל כרגע לכיוון שונה במעט ונמצא בדילמה לאופי הפיתרון.
צופה בסרטים עם טלויזיה חכמה וגם עם מקרן. כל אחד מהם בעיתו ובהתאם לנסיבות.
לטלויזיה איני צריך כל סטרימר כי זה עובד יפה מאוד עם הסטרימר הפנימי שלה.
השתמשתי בסטרימר לצפיה במקרן ( אקסטרימר סיידויינדר 3 שכרגע יש בו תקלה מסוימת).
בבאג הוצע לי למסור אותו לבדיקה ותיקון.
גילוי נאות- בשרשור הקודם הוצע לי לרכוש דיון 303 , מה שנראה לי יקר לצרכים שלי.
אין לי כל עניין לקבל מהסטרימר דברים כמו אנדרואיד, אינטרנט, ג'וק בוקס, תלת וכדו'.
רק הזרמת סרטים מהמחשב הנייח למקרן.
מזרים את זה כיום קווית.

האופציות שאני רואה הן:
תיקון המכשיר (בסהכ הוא ענה על הדרישות שלי) תוך סיכון שהתקלה תשוב ( היה לי כבר מכשיר של אקסטרימר שהחלפתי).
רכישת סוג של דונגל, של מייקרוטסופט.
http://www.geektime.co.il/microsoft-lau ... hromecast/

או חיבור ישירות ליציאת המחשב ( כרגע הנייח שלי נמצא בסלון, אך זה עשוי להשתנות).

איכשהו הכרומקאסט של גוגל לא נראה לי, כי אם הבנתי נכון לא ניתן להזרים אתו סרטים שנמצאים על הנייח שלי.

חשובים לי שני דברים.
עבודה עם שלט עם מרבית הפונקציות ( מה שיש לי באקסטרימר הקיים) ולא עכבר וכדו'.
אפשרות לליפסינק ( גם קיים אצלי באקסטרימר).
תמיכה טובה בכתוביות עברית.
לכאורה הדונגל של מייקרוסופט עשוי לענות על הצרכים.
לא ברור לי איך מתפעלים אותו. כי אם זה בסך הכל מזרים ויש צורך להפעיל הכל דרך המחשב( עכבר וכו') , אז אני כבר יכול לחברת ישירות את המחשב.
דבר נוסף- הבנתי שאחד החיבורים שבו מתחבר לכניסת usb שלא קיימת אצלי במקרן ויתכן שאצטרך להעביר כבל ארוך למחשב ?

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

אף אחד לא התנסה, או מכיר את הדונגלים שציינתי?

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

לא חושב שיש פה מישהו שמכיר מקרוב את הדונגל החדש של MS

שליחה #3 

אבל CHROMECAST מוכר והיטב. לדעתי הוא מוצר די מיותר - מגביל אותך ביכולת ה-CAST של תוכן מקומי, תומך באפליקציות אי אילו ואחרות אבל רלוונטיות רק לארה"ב. בגדול הוא קופסת יוטיוב מוצלחת (מה שמסך חכם גם נותן, תכלס).
ומכיוון שיש כ"כ הרבה מכשירים (כולל אנדרואיד) שתומכים ב-MIRACAST כבר אז אני לא רואה הרבה ערך מוסף.

לדוגנל יש גם בעיות אחרות - לא נוח לחבר - אם ה-USB מאחורה אז זה מגביל אותך במרחק לקיר. אם ה-USB בצד אז יש לך משהו לא יפה שמבצבץ לך מהמסך. קצת באסה. זה נכון ל-CHROMECAST וגם לדונגלים מסוגים אחרים כמו INTEL או מבוססי אנדרואיד. מניסיון זה נראה רע, במיוחד עם כל החיווטים.

לדעתי האישית, ואפילו שאני ממש לא אנין טעם - עדיף קופסה נחמדה שיושבת לך בתוך או על המזנון והיא הסטרימר שלך. פה כבר יש הרבה אפשרויות, הכל בהתאם לצרכים.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

תודה.
ענית לי על מה שצריך.
הנוחיות חשובה לי מאוד והייתה לי תחושה שזה כפי שציינת.
במובן הזה לא חושב שיהיה הבדל מהותי בזה של מייקרוסופט.
מה עוד לשמיטב הבנתי זה לא בא עם שלט, כך שאתה צריך לתפעל דברים או על ידי העכבר של המחשב, או סוג של שלט מדיה כזה שעובד עם המחשב.

נראה לי שאקח צ'אנס למסור את המכשיר שלי לתיקון.
מניסיון של המכשיר הקודם, בו החליפו לגמרי את לוח האם, זה עלה עדיין רבע ממחיר של הסטרימר שהוצע לי כאן.
וכאמור הציפיות/הצרכים שלי מהסטרימר- בסיסיים ביותר.

idonoach
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

שליחה #5 

מבחינת ביצועים, מחשב PC חדיש יהיה כנראה עדיף על הכל

אבל הכאב ראש שבלחבר ולנתק כל פעם את הHDMI מיותר. אם אתה יכול להקצות אותו רק לשימוש מדיה, הרווחת

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

שימוש במחשב פי סי זו אופציה שאני עדיין שוקל אותה.
מה עוד , כפי שציינתי, כרגע הנייח שלי נמצא בסלון , כפי שגם המקרן.
יש בכרטיס הגרפי של הנייח שלי ( רגיל לעבוד רק עם הנייח- הכל יורד ויושב עליו) יציאה נפרדת, שכרגע לא בשימוש, לכבל hdmi .
אצטרך רק לרכוש כבר ארוך יותר ממה יש לי היום ויש לי אפילו אפשרות להעבירו מאחורי ריהוט, כך שהוא לא יראה בחוץ.

מה שמטריד אותי באופציה הזו (ואשמח להבהרה שתעזור לי להחליט) הוא החשש מחוסר נוחיות בהשוואה לעבודה עם שלט כפי שזה קיים בסטרימר.
כמו כן, כנראה שלא אוכל להקצות אותו רק למדיה וזכור לי שבשעתו , תקופה שעבדתי עם המחשב, הייתי צריך לנתק כל פעם כי אחרת קבלתי סוג של מסך לא מלא, או לא זוכר בדיוק ( אם כי כמדומני יש אפשרות לכוון זאת במחשב).
כמו כן, מניסיון קודם בנושא, מבין שאצטרך להתקין תוכנת מדיה כלשהי ולעשות כיולים לקבלת תמונה מיטבית.
בעבר, עשיתי מספר השוואות בנוגע לטיב התמונה בין עבודה עם תוכנת מדיה במחשב לעומת הסטרימר( עשה זאת אתי חבר נוסף מכאן) והתוצאה לא הייתה חד משמעית.
תוכל בבקשה להאיר את עיני ליתרונות שאתה רואה בעבודה עם מחשב?

idonoach
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

1) שלט- ניתן לקנות שלט עם דונגל USB שמתנהג כמו כל שלט סרטימר באשר הוא. יש לHP אחד כזה מעולה.
2) אתה אמור לקבל מסך מלא בגודל מותאם, אם יש בעיות (כמו שהתמונה בורחת בשוליים) הן לרוב בגלל המקרן\מסך. לעיתים ניתן לפתור אותן דרך המחשב ולעיתים לא. כל מקרה לגופו.
3) תוכנת מדיה- תוכל להשתמש בכל תוכנת מדיה, לרבות קודי, BS PLAYER למעשה כל תוכנה פופלרית שיש בסטרימרים עדכניים, כל עוד יש לה גרסת חלונות.
4) בHDMI שזה יציאה דיגיטלית, איכות תמונה לא אמורה להשתנות והיא פונקציה של המקרן\מסך שלך, כל עוד הגדרת את הרזולוציה כראוי. לכל מקרן\מסך יש רזולוציה NATIVE שכנראה רק בה התמונה תראה טוב, והדבר לא מושפע מכרטיס המסך שנמצא במחשב או בסטרימר (כרטיס המסך במקרה הזה ישפיע רק על קצב הריענון והפיענוח, עם זאת כאשר מדובר ביציאה אנלוגית כמו VGA אז לכרטיס המסך כן עשויה להיות השפעה על איכות התמונה)

הסטרימרים היום הם מחשבים לכל דבר ועניין. חלקם מבוססים אנדרואיד, חלקם חלונות, חלקם לינוקס וחלקם גם וגם(דואל בוט). מחשב נייח חדיש לרוב יהיה חזק מהם (אמירה גורפת אבל די נכונה), כאשר החסרונות ביחס לסטרימרים הם גודל ורעש (בגלל קירור מאוררים).

בנוגע לנוחות של ניתוק כבלים, הגדרות רזולוציה בכל פעם- זו החלטה שלך על בסיס דעתך הסובייקטיבית(והאם באמת בכל פעם תצטרך להגדיר רזולוציה מחדש או שהדבר נעשה אוטומטית). המחשב הנייח המאוד חזק שלי יושב די קרוב לטלוייזיה, וכאב הראש שליווה אותי בניתוק תכוף של הHDMI בכל פעם שרציתי לחבר אליו את הטלוויזיה בסלון, הביא אותי לרכישת סטרימר.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

תודה על המידע.
כשדברתי על איכות התמונה התכוונתי לכילוים השונים שיש בתוכנות המדיה של פי סי בהשוואה לאלו של הסטרימר.

נכון, דברתי על בריחת התמונה בשוליים, אבל נדמה לי שמצאתי לזה פתרון בשעתו על ידי הגדרות במחשב.
למה אגב היית צריך לנתק בכל פעם את כבל ה hdmi ? לא הייתה לך יציאה נפרדת במחשב ?

idonoach
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

לגבי כיולים, התוכנה של ווינדוס (אינטל, אם יש לך כרטיס מובנה או לחלופין התוכנות של NVIDIA או AMD אם יש לך כרטיס ייעודי), תמיד תהיה חכמה יותר ביחס לאפשרויות של אנדרואיד, עם יותר אופציות.

אם תקנה סטרימר מבוסס ווינדוס כמו הNUC אז הכריולים יהיו זהים (מחשב לכל דבר ועניין).

יש לי במחשב הנייח כרטיס מסך מאוד יקר (1.5K) אבל גם לו יש רק HDMI אחד. לכן בכל פעם הייתי צריך לנתק את מסך המחשב, ולחבר במקומו את הטלוויזיה.

אפשר כמו לקנות מפצל HDMI אבל גם אז זה כאב ראש- בכל פעם שארצה לראות משהו אצטרך לסגור תוכנות\דפדפנים ולהכנס למוד צפייה.
בטכל'ס, לא פרקטי אם אתה מחפש פתרון כולל אלטרנטיבי ליס\הוט, אבל כן פתרון נחמד לצפייה מזדמנת בסרטים.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

מסכים אתך.
יש נוחיות ופשטות בעבודה עם סטרימר.
יש לי ייעודי של amd .
אעשה עוד חשיבה ואחליט.

האמת שלא הבנתי לגמרי את המשפט הזה:
"בטכל'ס, לא פרקטי אם אתה מחפש פתרון כולל אלטרנטיבי ליס\הוט, אבל כן פתרון נחמד לצפייה מזדמנת בסרטים.

האם התכוונת בו לעבודה עם מחשב או עם סטרימר?
ממה שהבנתי לא ניתן לקבל חלופה ליס/הוט למעט תחנות חינמיות כגון אלו של עידן פלוס.
לגביהם יש לי צלחת לווין וגם טיונר עידן פנימי בטלויזיה ואני קולט טוב.

idonoach
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

הכוונה לשימוש בנייח היחיד שלך כסטרימר.

אני העפתי את היס, והתמסרתי לקודי. לכן הנייח לא הספיק לי(משמש לגיימינג וגלישה) והקצתי לשימוש מחשב נייד בסלון שמתפקד 100% כמדיה סנטר- הפעלת קודי והורדת טורנטים,

וסטרימר מיניקס בחדר השינה.

אין ערוצי תוכן, אבל בקודי יש בVOD את כל הסדרות הכי טובות בעולם ואת כל הסרטים, באיכות מעולה ועם תרגום, ועבורי זה עדיף ממה שהוט\יס מציעים.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

מה זה סטרימר מיניקס?

idonoach
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

מיני pc מבוסס אנדרואיד.
Minix h8 plus.
מעולה להפעלת קודי וסורימינג ממחשבים אחרים בבית. פחות לשימושים אינטנסיביים כמו גלישה בהרבה חלונות או אפליקציות כבדות

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

אוקי, תודה על העזרה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”