תצורת רשת ביתית מבוססת Cat7
שלום לכולם,
אני נמצא בשלבי תכנון רשת ביתית לבית שבבנייה.
התצורה מועדפת כרגע הינה רישות הבית בכבל Cat7, ארון תקשורת עם פאץ פאנל ומתג 24 פורטים. בארון תקשורת יהיה
נתב אלחוטי ובקומה הנוספת יהיה נתב נוסף / מרחיב טווח.
שאלתי היא האם Patch panel המוגדר ל-CAT6 יתאים ל-CAT7 ? (פשוט דיי קשה למצוא ברחבי הרשת פאנלים המוגדרים
מראש CAT7 ) ?
בנוסף - האם קיים מתג 24 פורטים התומך בקצבים של CAT7 (לשימושים עתידיים). כל אלו שראיתי מוגדר עד 10/100/1000 ?
אשמח גם לשמוע המלצות אחרות אם למישהו יש הערות על התצורה המוצעת.
ההבנה שלי היא מאוד בסיסית בנושא...... בלשון המעטה.
תודה ושבוע טוב,
אופיר.
אני נמצא בשלבי תכנון רשת ביתית לבית שבבנייה.
התצורה מועדפת כרגע הינה רישות הבית בכבל Cat7, ארון תקשורת עם פאץ פאנל ומתג 24 פורטים. בארון תקשורת יהיה
נתב אלחוטי ובקומה הנוספת יהיה נתב נוסף / מרחיב טווח.
שאלתי היא האם Patch panel המוגדר ל-CAT6 יתאים ל-CAT7 ? (פשוט דיי קשה למצוא ברחבי הרשת פאנלים המוגדרים
מראש CAT7 ) ?
בנוסף - האם קיים מתג 24 פורטים התומך בקצבים של CAT7 (לשימושים עתידיים). כל אלו שראיתי מוגדר עד 10/100/1000 ?
אשמח גם לשמוע המלצות אחרות אם למישהו יש הערות על התצורה המוצעת.
ההבנה שלי היא מאוד בסיסית בנושא...... בלשון המעטה.
תודה ושבוע טוב,
אופיר.
- Ymac
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 574
- שם מלא: יואב
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 44 פעמים
אם אני לא טועה, גם CAT7 וגם CAT6 משתמשים בגידים של 23AWG וההבדל ביניהם הוא רק בסיכוך.
אז בעיקרון כן, אמור להתאים.
מה זה קצבים של CAT7? מתגים לא נמכרים לפי קטגוריית הכבל. במחיר שפוי אתה לא תמצא יותר ממתג 1000 או במילים אחרות גיגהביט.
CAT6 ו-7 תומכים באמת ב-10Gb, אבל ציוד תואם (נתבים, מתגים וכו) כרגע מיועד לשוק הארגוני ומוצע במחירים פסיכיים. (כמה אלפים למתג 24 פורטים תומך 10 גיגה)
בנוסף, שום מוצר או כרטיס רשת לשוק הביתי לא תומך ב-10 גיגה ולכן זו השקעה מאוד מיותרת כרגע.
ממליץ על פתרון של נתב חוטי בלבד בארון תקשורת, ו-AP קומפקטיים בכל קומה (אם הבית בבנייה, יותר קל לעשות נקודה ספציפית בתקרה או במיקום אופטימלי אחר.
בנוסף, AP (אגב, זה אומר Access Point או נקודת גישה אלחוטית) יכול לקבל הזנת חשמל דרך כבל הרשת, וזה מייתר חובה של שקע ליד כל AP.
אז בעיקרון כן, אמור להתאים.
מה זה קצבים של CAT7? מתגים לא נמכרים לפי קטגוריית הכבל. במחיר שפוי אתה לא תמצא יותר ממתג 1000 או במילים אחרות גיגהביט.
CAT6 ו-7 תומכים באמת ב-10Gb, אבל ציוד תואם (נתבים, מתגים וכו) כרגע מיועד לשוק הארגוני ומוצע במחירים פסיכיים. (כמה אלפים למתג 24 פורטים תומך 10 גיגה)
בנוסף, שום מוצר או כרטיס רשת לשוק הביתי לא תומך ב-10 גיגה ולכן זו השקעה מאוד מיותרת כרגע.
ממליץ על פתרון של נתב חוטי בלבד בארון תקשורת, ו-AP קומפקטיים בכל קומה (אם הבית בבנייה, יותר קל לעשות נקודה ספציפית בתקרה או במיקום אופטימלי אחר.
בנוסף, AP (אגב, זה אומר Access Point או נקודת גישה אלחוטית) יכול לקבל הזנת חשמל דרך כבל הרשת, וזה מייתר חובה של שקע ליד כל AP.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
כל מי שהחליט ללכת על CAT7 קיבל כאב ראש לא נורמלי בכל מה שקשור לזמינות פאנלים ושקעים מתאימים, כמו גם כבל עבה שקשה להשחיל בצינורות.
אתה מקים רשת ביתית, לא תחנת חלל של NASA. לכן, CAT6 הוא מעל ומעבר ועדיף לבחור בו.
אתה מקים רשת ביתית, לא תחנת חלל של NASA. לכן, CAT6 הוא מעל ומעבר ועדיף לבחור בו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה רבה,
YMAC,
2 שאלות לגבי הצעותיך - האם יש לך דגם מומלץ לנתב חוטי ? (עדיף CISCO או HP)
בנוסף, מה שטח הכיסוי של כל AP שכזו ? ושוב - האם יש דגם מומלץ ?
תודה !
YMAC,
2 שאלות לגבי הצעותיך - האם יש לך דגם מומלץ לנתב חוטי ? (עדיף CISCO או HP)
בנוסף, מה שטח הכיסוי של כל AP שכזו ? ושוב - האם יש דגם מומלץ ?
תודה !
נערך לאחרונה על ידי vashdi ב 07/11/2015 20:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
PIXIES,
נאמר לי לבקש מהחשמלאי לבצע את תשתית הרשת עם צינורות 25 מ"מ. האם עדיין תהיה בעייה בהשחלה ? האם כבל CAT6 משמעותית יותר
קל להשחלה ?
אני מסכים איתך לגבי הצרכים ןהעובדה שמדובר ברשת ביתית בלבד, אך השאלה היא האם מתוך מחשבה על העתיד, לא כדאי ללכת על מקסימום
שניתן לקבל היום ?
נניח, לרשת בכבל CAT7 את כל הבית, לחבר ציוד קצה של CAT6, כך ניתן יהיה לשדרג בקלות בעתיד לרשת CAT 7 מלאה ?
תודה.
נאמר לי לבקש מהחשמלאי לבצע את תשתית הרשת עם צינורות 25 מ"מ. האם עדיין תהיה בעייה בהשחלה ? האם כבל CAT6 משמעותית יותר
קל להשחלה ?
אני מסכים איתך לגבי הצרכים ןהעובדה שמדובר ברשת ביתית בלבד, אך השאלה היא האם מתוך מחשבה על העתיד, לא כדאי ללכת על מקסימום
שניתן לקבל היום ?
נניח, לרשת בכבל CAT7 את כל הבית, לחבר ציוד קצה של CAT6, כך ניתן יהיה לשדרג בקלות בעתיד לרשת CAT 7 מלאה ?
תודה.
- ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
אני רישתתי עם כבל CAT 7 של טלדור, כל עוד הנחת הצנרת נעשתה באופן תקין לא כיפופים חדים, אין שום בעיה להתחיל, הבעיה היא שרוב הסיכויים שכן תתקל בכיפופים