at-lp120 usb ושאר המערכת שלי

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
MusBurger פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים אני חדש פה ובכללי בעולם האנלוג !

לא מזמין קניתי מבחור את הAT LP120 רסיבר של HARMAN\KARDON AVR 142 ורמקולים של WESTRA במחיר של 2000 שקלים להכל.

רציתי לדעת כמה דברים.

דבר ראשון איך הציוד נחשב ? אני אישית שומע ונהנה ממנו אך יש מצב שאני חש בדברים שהיתי שמח לשפר (אני מוסיקאי והאוזן שלי רגישה ויודעת לשמוע תדרים כמו שצריך)

שאלה אחרת , אני מרגיש שהמוט של הפטיפון ממש ממש יותר מידיי קל וזז בחופשיות , יש סיבה לזה ?

עוד משהו כשקיבלתי והשתמשתי בו בפעם הראשונה ראיתי שהמחט שלפי מה שהבנתי מחברת SURE ושזה שדרוג שעשו לפטיפון היה קצת נפול מידיי וממש הפלסטיק ישב על הטקליט , נראה לי חשוד ואז התחלתי לשחק עם המשקולת , הגעתי למצב שהפלסטיק באוויר ושהמחט עצמה היא הדבר היחיד שנוגע בטקליט , נראה לי שזה אמור להיות ככה אבל מצד שני אני לא רוצה לגרוע לטקליט.

כשאני מקשיב להוצאות חדשות ויש לי כמה כי כבר הספקתי לקנות כמה וכמה טקליטים אין רעשים וכל מיניי דברים בלי קפיצות והסאונד נשמע מכוון וטוב.

כשאני משתמש בהוצאות מקוריות ישנות ישנם המון קרחצים ורעשים שחוזרים על עצמם אבל זה אמור להיות ככה לא ? תיב הטקליט הוא זה שקובע את הקרחצים ?

בקיצור קצת הלכתי לאיבוד אני משתמש בו המון ונהנה מצד שני אני דואג שאני לא גורע לטקליטים ומצד שלישי כבר חושב על איך אני יכול לשפר את המערכת הזו כי אני מוצא עצמי משתמש בא המון ונהנה מכל רגע.

אגב הזזתי את הפטיפון והרסיבר מהשולחן של המחשב לשולחנון קטן לייד כי הבנתי שהסאונד יכול להזיז את הפטיפון תוך כדי שימוש.

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #2 

@MusBurger
·אני אישית שומע ונהנה ממנו
...
זה הכי חשוב
המוט של הפטיפון
...
למה הכוונה?
לגרוע
...
???
אגב הזזתי את הפטיפון והרסיבר מהשולחן של המחשב לשולחנון קטן לייד כי הבנתי שהסאונד יכול להזיז את הפטיפון תוך כדי שימוש.
...
נכון עשית, גם מסע של 1000 קילומטר מתחיל בצעד ראשון (f)
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #3 

צעד נוסף במסע הוא לרכוש מחט שמתאימה לראש. נראה לי כ-Shure M91ed עם מחט של Shure M75ed. אלקטרונית הראשים זהים אבל המחט שונה לגמרי. זה שהמחט 'נכנסת' לחור שבראש לא הופך אותה למתאימה.

כך זה נראה כשהמגע תקין והכל מתאים:

[imgbig]https://lh4.googleusercontent.com/-SVZr ... STYLUS.jpg[/imgbig]

אם אני לא טועה בזיהוי הראש, נסה כאן. מחט חלופית אינה יקרה. נקראת N91ed.

גם אני מצטרף לתהייה של קודמי - למה הכוונה ב'מוט' של פטפון?

zxaura
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #4 

לדעתי מדובר במקל הצינורי שגורע בטקליט

MusBurger פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

כוונתי בידית שמחוברת למחט ...

היא ממש קלת משקל ומרגישה כאילו כלום לא תופס אותה.

ובכללי בזה הרגע אני מקשיב לטקליט מקורי משנת 69 של VANILLA FUNDGE ויש לי דיי הרבה קרחצים אבל זה נשמע כאילו מדובר מקרחצים שמגיעים מהטקליט עצמו.

גם קניתי מברשת לניקוי הטקליט.

אז אתם מציעים שאולי אני יחליף את המחט עצמה ? לא בטוח שאני רוצה לנסות לעשות את זה בעצמי אם בכלל כי בכללי המערכת נשמעת אחלה חוץ מהקרחצים מידיי פעם.

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #6 

@MusBurger

גם קניתי מברשת לניקוי הטקליט
...
תתחדש (Y)

כוונתי בידית שמחוברת למחט ...
...
האם אתה מתכוון ל cantilever ? בוא תראה לי על התמונה איפה זה מרגיש כאילו כלום לא תופס אותה
[img2=288x211]http://www.audaud.com/photos/uploaded/Grado-Diagram.jpg[/img2]

נשמע כאילו מדובר מקרחצים שמגיעים מהטקליט עצמו. . .

אז אתם מציעים שאולי אני יחליף את המחט עצמה ? לא בטוח שאני רוצה לנסות לעשות את זה בעצמי אם בכלל כי בכללי המערכת נשמעת אחלה חוץ מהקרחצים מידיי פעם
...
לתקליטים יש קרחצים, במיוחד לכאלה מ69...אם אתה לא מעוניין להחליף מחט והמערכת נשמעת אחלה - אשרייך
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #7 

יש מצב שהכוונה ב"הידית שמחוברת למחט" לזרוע?
Rust never sleeps

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

@MusBurger כותבים 'תקליט' מלשון 'הקלטה' משורש 'קלט' והוא יכול להיות 'רע' או יכול להיות 'טוב' ומכך נגזר 'טיב' ב'ט'. קצת תשומת לב לאיות עוד לא הרגה אף אחד. 'לגרוע' זה חיסור של חתמים ורואי חשבון. אין דבר כזה בתקליטים. אין כאן לאף אחד מושג למה אתה מתכוון ואני משער שהכוונה היא לא 'לפגוע' בתקליט. בצדק. לנוחותך התמונה הבאה עם פירוט הרכיבים הבסיסיים:

[imgbig]https://lh5.googleusercontent.com/-46ev ... 120USB.jpg[/imgbig]

ה'מוט' הוא כנראה הזרוע. היא לא אמורה להיות כבדה. היא גם לא אמורה לרקוד בחופשיות מידי לכל הכיוונים. המשקולת המאזנת היא לא משחק. לא משחקים איתה. מכוונים אותה למשקל שתואם את זה הדרוש למחט. זו בסך הכל נדנדה כמו בגן. ילד שמן (משקולת) יושב בקצה הקצר - ילד רזה (ראש) יושב בקצה הארוך. בסופו של דבר, הראש צריך להיות רק טיפל'ה יותר כבד מהצד עם המשקולת. בערך ב-1.5 גרם יותר כבד. משקל דיגיטלי בגרושים - הוא עוד דרך יעילה לכוון משקל על מחט.

כוון את המשקולת המאזנת כך שהזרוע צפה באוויר מעל התקליט מאוזנת לגמרי (מקבילה). זהו מצב 'אפס'. עכשיו אפס את החוגה השחורה על המשקולת כדי שהאפס יהיה למעלה. מרגע זה, סובב את המשקולת נגד כיוון השעון, אתה תראה שהיא נכנסת פנימה לכיוון הציר של הזרוע. המשך כך באיטיות עד שהחוגה השחורה מראה 1.5. החוגה השחורה מסתובבת עם המשקולת. וודא שהיא לא חופשית ומאבדת את הכיוון. עכשיו, כשסימן ה-1.5 נמצא למעלה - לאחר הסיבוב של המשקולת המאזנת, הראש אמור לשקול רק 1.5 גרם יותר מהצד השני. זה מספיק לו כדי לתפקד.

את המחט שולפים מהראש - ומכניסים במקומה מחט חדשה. ה'טריק' הוא פשוט להכניס לשם מחט מתאימה. עושים את לאט ובבטחה וזה לא מסובך. אני לא יודע מי סיפר לך שזה 'שידרוג'. כנראה ה'בחור'. זה פשוט שלימזל, נוך-שלעפאר של שתי ידיים שמאליות שהצליחו לבצע את חוסר ההתאמה הזו. כנראה גם חוסר הבנה ו\או חוסר אכפתיות ואני משער שגם לקמצנות יש חלק בכך. המחט פשוט לא מתאימה לראש. ההתקן שלה צר מידי, כל הראש נשען על המחט עצמה ללא תמיכה של ההתקן הפלסטי והתוצאה בלתי צפויה. אי-אפשר לדעת ממה הרעשים באים.

תקליטים חדשים והוצאות חדשות זה שני דברים שונים. על תקליטים צריך לשמור, ולטפל בהם לאורך שנים. קיימים הרבה תקליטים חדשים מאיכות נמוכה מאוד. קשה לשפוט וקשה לדעת ממילא, כך, באופן רגיל, ובייחוד כאשר רכיב כל כך בסיסי וכל כך קריטי כמו המחט בכלל לא מתאים לראש. זו ההתחלה. אני לא רואה שום טעם לנסות בכלל ללא טיפול בבעיה הזו וכיוון משקל הולם.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 08/11/2015 18:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

MusBurger פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

התכוונתי לזרוע כן , היא ממש קלילה ומרגישה כאילו כלום לא תופס אותה אבל זה לא הגיע לרמה שהיא זזה לבד או משהו כזה , סתם מעניין אותי לדעת אם זה אמור להיות ככה.

הינה כמה תמונות של המחט ממה שהצלחתי לצלם.

בהתחלה שקבלתי את הפטיפון ושמתי טקליט הפלסטיק של הראש מחט בצד השמאלי ממש ישב על הטקליט וישר חשדתי שזה אולי לא אמור להיות ככה , שחקתי אם המשקולת ברמה שלקחתי אותה יותר לכיוון האחורי של הזרוע ממש הסוף שלה ואז ראיתי שהגעתי למצב שאני עכשיו בו , מקווה שזה המצב האידיאלי או קרוב לזה כי אני לא רוצה להרוס טקליטים ...

משום מה התמונות פה יצאו הפוכות קצת...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

אם עוד פעם אתה כותב טקליט אני מפסיק לענות לך.

MusBurger פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

tnsilver תודה רבה על התגובה המושקעת , אני חושב שאת ההסבר עם המשקולת בצעתי על "עיוור" אבל הרצועה השחורה מראה לכיוון ה2.0 ולא 1.5 , זה קריטי ברמה שאני חייב להזיז את זה ?

כרגע אני שוב מקשיב לתקליט מ1969 ככה שאני לא יכול לשפוט את הרעשים שיוצאים ממנו , אני אמשיך עם הוצאה חדשה שקניתי גם כן ובמידה ויהיה בא רעשים כאלה ואחרים אז אני אפסיק את השימוש לבינתיים עד שאני אתפל בזה .

שוב תודה חברים !

אגב דבר אחרון שאני אשאל , ברסיבר שלי אין כניסת פונו , רק CD וגם הבחור שקניתי ממנו אמר לי להשתמש בCD וזה נשמע טוב סך הכל אבל הבנתי שזה לא אמור להיות ויש מצב שאני צריך לרכוש פונוסטייג' או איזה מגברון שממיר לי תיציאה לפונו , אפשר קצת מידע על זה ? ואולי גם המלצות ? או אם יש למישהו איזה אחד נחמד במחיר טוב שהוא יכול לארגן לי ? אני שמח.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

אם תפתח את התמונות עם מציג התמונות הרגיל של 'חלונות' תוכל ללחוץ על החץ שמסובב את התמונה עם כיוון השעון (ימינה). זה יישר את התמונות - ואז 'שמור' כדי לשמור את השינויים. שברת לי את הצוואר.

הראש הוא בדיוק מה שחשבתי. M91. המחט שמותקנת בו לא מתאימה. פשוט לא! לא, לא ולא! היא קורסת מהמשקל של הראש ואין שום דבר שיעצור את הקריסה הזו. זאת משום שמגן הפלסטיק של המחט לא מתאים לראש. זו בדיוק הסיבה שאתה צריך לקחת את המשקולת המאזנת עד הסוף אחורה, בכדי להרים את המחט שקרסה. תראה בתמונה שהעלתי איך זה אמור להיות.

תקליט מ-1969 לא אומר הרבה, למעט זה שהיו 46 שנים כדי להתעלל בו - למי שרצה. לי יש תקליטים מ-1956 והם בין הכי טובים ששמעתי. זה תלוי במצב התקליט ואיך הוא היה בהתחלה. יש כאלה שיוצאים 'תחת' מהיום הראשון.

ה-AT-LP120USB כולל דרגת פונו (הגברה פנימית) מובנה. זו הסיבה שאפשר לחבר אותו לכניסת line או CD במגבר. לדעתי אפשר לבטל אותו באמצעות המתג הבורר הקטן מאחור, ולחבר לכניסת Phono ברסיבר שכולל כזו. אם אתה שואל לדעתי, תחסוך לך את ההתעסקות והכסף, זה לא ישפר כלום. הבעיות של הדגם הזה שקשורות בחיבור שלו לרסיבר בטלות בשישים.

MusBurger פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

@tnsilver
··בדיוק מה שהיה מוזר לי עם התמונות כי הן ישור אצלי במחשב וכשהעלתי אותם לפה הם עלו הפוכות ... מוזר.

שמע עשיתי עכשיו עם המשקולת הזזתי אחורה עד שהמחט כבר כמעת עפה אחורה אפסתי הזזתי באיטיות קדימה והגעתי למצב של 1.5 ותאמת שזה נראה כאילו הגעתי דיי לאיפה שהיתי מקודם אבל זה נראה טוב ונשמע טוב.

אז מה בנוגע למחט עצמה ? להחליף רק אותה ? מאיפה אני מסיג אחת מתאימה ? או שכבר עדיף לי להחליף את הראש כי הבנתי ממכם שיש מצב שהיא פחות מתאימה ?

אני שומע עכשיו אוסף של ELO בהוצאה ישראלית נראת ישנה במצב טוב שעלתה לי כ15 שקלים ואני ממש מופתע מהתוצאה ... סאונד סבבה לגמריי ובלי יותר מידיי קרחצים מוגזמים , בקיצור כיף !

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

תהנה. בדוק בקישור שסיפקתי באחת ההודעות הקודמות. יש מחטים כאלו ב-eBay בלי סוף. אגב, אם העברת את התמונות למחשב מ-Iphone, בעיקר 4S, פתח אותן עם ה'צייר' (mspaint) ואז שמור אותן עם הסיומת jpg. אח"כ תוכל לסובב אותן ורק אז שינויי הכיוון שנערכים במציג התמונות יישמרו. זו בעיה מוכרת.

MusBurger פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

סליחה שאני משגע אותך , אבל בקישור שהבאתה לי לEBAY יש המון מחטים במחירים שונים , גם ב50 שקל וגם ב300.

אני אשמח אם תגיד לי מה ההבדל ואם יש צורך להשקיע יותר מה50 כי כשמדובר באיכות הסאונד אין לי בעיה להשקיע קצת יותר.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

הראש אינו מיוצר יותר. הוא די וינטאז'. מחטים מקוריות כמו זו יקרות מעבר לשווי הראלי שלהן כשהיו חדשות והן אינן מיוצרות יותר. הן עדיפות על רוב המחטים החלופיות שמיוצרות ע"י מגוון של יצרנים שונים בכל העולם. הסוחרים האמינים כמו andydeals מוכרים את הסחורה הבינונית במחיר הוגן. את הסחורה החלופית האיכותית יותר - במחיר גבוה יותר. לסוחרים הפחות אמינים יש כל מיני הזיות. ויש גם כאלה שאין להם מושג מה הם מוכרים ולמה זה מתאים - העיקר שהמחיר מתאים להם.

MusBurger פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

@tnsilver
·
אוקיי הבנתי תטעות שלי מדובר פה בשתי חלקים ואתה באצם רוצה שאני אזמין מחט חדשה כי הנוחכית לא באמת מתאימה ל"תושבת" הנוחכית?

אז נראה לי שאני אזמין לי אחת כזו.

כמה זה נוראי שאני אמשיך להשתמש בפטיפון עד להחלפת המחט ?
נערך לאחרונה על ידי MusBurger ב 08/11/2015 21:24, נערך פעם 1 בסך הכל.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

הראש - החלק השחור - M91ED. המחט, החלק הירוק זית, האפור, המה שזה לא יהיה, שמתלבש פנימה מהחזית, שייכת לראש מדגם אחר. אתה צריך מחט מדגם N91ED שנראית (אם תפתח את הקישורים שסיפקתי) שונה לחלוטין מזו שמורכבת אצלך כרגע.

MusBurger פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

@tnsilver
·איכשהו אתה תמיד מקדים אותי בדקה וחצי.

ערכתי את הדגובה שלי כי הבנתי שמדובר פה בשתי חלקים שונים.

אני אשמח אם תענה לי על השאלה שכתבתי בהודעה הקודמת.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

זה בגלל ההפרש זמנים. אני מקבל את השאלה שלך לפני שאתה כותב אותה. זו תופעה מוכרת. אני מנחש שמ-1969 עד עכשיו התקליט שלך עבר התעללויות חמורות מזה. אידאלי זה לא, אבל אם אתה מוזיקאי עם אוזן רגישה וזה 'תופס' - מי אני שאתלונן... המחט שבחרת סבירה מאוד. לך על זה.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”