לפי מה אנחנו יודעים מתי לעצור חליטה ?
אני לא מחשיב את עצמי לכריש כמו הבריסטות הביתיים האחרים כאן... אבל יכול לתת את דעתי מהניסיון שלי.
זה משתנה שתלוי בסוג המכונה, סוג הקפה, כמה שהוא טרי, הדחיסה, ומה הטעם שאתה מחפש בכוס.
לי יש מכונה ביתית (אסקסו בייסיק), ולא מצליח להוציא יותר מ30 מ"ל ממנה כפולה, לפני שהחליטה נראית בסוף. ממה שאני רואה ויצא לי לראות במכונות מקצועיות יותר - השלב הזה מגיע יותר "לפי הספר" באיזור ה 60 מ"ל.
אני לא מסתכל על זמנים, אבל שוט טוב מבחינתי, במידה והקפה טוב וטרי, קורה כשהדחיסה מדוייקת ו- אני מחכה רק עד שהמים שיוצאים מפיית החליטה מאבדים את הפסים החומים, ומתחילים להיראות שקופים יותר. גם על שכבת הקרמה שבכוס מתחילות להיווצר נקודות בהירות יותר במקום שזרם הקפה פוגע. זה מבחינתי הזמן לעצור.
מבחינת טעם - איך אתה יודע שעצרת בזמן? לכל אחד יש טעם משלו, אבל אני מחפש בשוט שהוא ירגיש חלק ז"א טעם הקפה נטו. אם הוא חמוץ מדי, מר מדי או דלוח מדי - סימן שלא עצרת בזמן (וזה במידה ושאר המשתנים נמצאים במקום כגון טריות, עובי טחינה, דחיסה וכו').
הכי חשוב זה לנסות הרבה ולא לפחד לעצור את השוט מתי שמרגיש ונראה לך, גם אם זה יותר או פחות מהזמן של "לפי הספר" כלומר +-25 שניות. מהרגע שהפסקתי להתייחס לזמן האבסולוטי שבו אני עוצר את השוט, ויותר לאיך שהחליטה מתקדמת ונראית - אני פשוט נהנה הרבה יותר מהטעם.
זה משתנה שתלוי בסוג המכונה, סוג הקפה, כמה שהוא טרי, הדחיסה, ומה הטעם שאתה מחפש בכוס.
לי יש מכונה ביתית (אסקסו בייסיק), ולא מצליח להוציא יותר מ30 מ"ל ממנה כפולה, לפני שהחליטה נראית בסוף. ממה שאני רואה ויצא לי לראות במכונות מקצועיות יותר - השלב הזה מגיע יותר "לפי הספר" באיזור ה 60 מ"ל.
אני לא מסתכל על זמנים, אבל שוט טוב מבחינתי, במידה והקפה טוב וטרי, קורה כשהדחיסה מדוייקת ו- אני מחכה רק עד שהמים שיוצאים מפיית החליטה מאבדים את הפסים החומים, ומתחילים להיראות שקופים יותר. גם על שכבת הקרמה שבכוס מתחילות להיווצר נקודות בהירות יותר במקום שזרם הקפה פוגע. זה מבחינתי הזמן לעצור.
מבחינת טעם - איך אתה יודע שעצרת בזמן? לכל אחד יש טעם משלו, אבל אני מחפש בשוט שהוא ירגיש חלק ז"א טעם הקפה נטו. אם הוא חמוץ מדי, מר מדי או דלוח מדי - סימן שלא עצרת בזמן (וזה במידה ושאר המשתנים נמצאים במקום כגון טריות, עובי טחינה, דחיסה וכו').
הכי חשוב זה לנסות הרבה ולא לפחד לעצור את השוט מתי שמרגיש ונראה לך, גם אם זה יותר או פחות מהזמן של "לפי הספר" כלומר +-25 שניות. מהרגע שהפסקתי להתייחס לזמן האבסולוטי שבו אני עוצר את השוט, ויותר לאיך שהחליטה מתקדמת ונראית - אני פשוט נהנה הרבה יותר מהטעם.
מסכים עם shtik ,לעצור את החליטה לפי המראה של הזליגה.
בשלב הראשון הזליגה דומה במירקם לדבש ותופסת בערך 30-40 אחוז מנפח המשפך,כאשר הקפה מתחיל לקבל גוון יותר בהיר/בלונד והמירקם נעשה יותר בועתי/קיצפי ונפח הזליגה תופח -לעצור!!
מצרף 2 סירטוני וידאו בהילוך איטי ,סלסלה בודדת 8-9 גר' .
https://goo.gl/photos/tBgZS4U63k41gmMN7
בשלב הראשון הזליגה דומה במירקם לדבש ותופסת בערך 30-40 אחוז מנפח המשפך,כאשר הקפה מתחיל לקבל גוון יותר בהיר/בלונד והמירקם נעשה יותר בועתי/קיצפי ונפח הזליגה תופח -לעצור!!
https://goo.gl/photos/tBgZS4U63k41gmMN7
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
שאלה טובה, התלות העיקרית היא כמה קפה שמת בידית, ככל שיש יותר קפה כך תוכל למשוך את החליטה יותר זמן כיוון שיש יותר קפה ושמנים לחלוט.
הסימן הכי ברור לאובר חליטה הוא כתם לבן על האספרסו, אם לאחר החליטה יש כתם לבן אזי חלטת יותר מדי.
בעיקרון אני מפסיק לחלוט כאשר הזרם מתחיל לקרטע או לשנות צבע.
שבוע מצויןןןןןןןן
הסימן הכי ברור לאובר חליטה הוא כתם לבן על האספרסו, אם לאחר החליטה יש כתם לבן אזי חלטת יותר מדי.
בעיקרון אני מפסיק לחלוט כאשר הזרם מתחיל לקרטע או לשנות צבע.
שבוע מצויןןןןןןןן
אהבתי את הצילום !!nati5 כתב:מסכים עם shtik ,לעצור את החליטה לפי המראה של הזליגה.
https://goo.gl/photos/tBgZS4U63k41gmMN7...
אז מזה אומר בכללי שלא ללכת לפי הקו המנחה של סינגל 30מ''ל 30 שניות ? או דאבל 30 שניות 60 מ''ל ?
הגישה שמקבלת הרבה תשומת לב בהרבה מקומות היא לפי יחסי משקל. כמות קפה בידית לעומת בכוס. היחס משתנה לפי סוג הקפה אבל נע בין 2-3. הזמן הוא סביב ה25 שניות. ברגע שכיוונת ואתה יודע את האזור לא צריך לשקול כל פעם. בכל מקרה סרטונים נחמדים נמצאים פה https://www.chefsteps.com/classes/espresso/landing#/
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
אצלי הכלל פשוט: כאשר צבע הקפה הופך לבהיר להפסיק.
אם אני רוצה קפה פחות חזק, נותן לחליטה להמשיך עוד טיפה לתוך הבלונד.
אין חוק, זה עניין של טעם לדעתי.
תנסה כמה אפשרויות עד שתגיע לטעם שאתה אוהב.
אם אני רוצה קפה פחות חזק, נותן לחליטה להמשיך עוד טיפה לתוך הבלונד.
אין חוק, זה עניין של טעם לדעתי.
תנסה כמה אפשרויות עד שתגיע לטעם שאתה אוהב.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
תעבוד עם נייקד ויהיה לך הרב היותר ברור כול הדברים האלו
אתה תרצה שהפסים הכהים הולכים ונעלמים
מתי בדיוק זה עניין של טעם / פרופיל חליטה, אתה יכול לקרוא על brew ratio ולראות שלכול אחד יש העדפות משלו,תלמד לפי הצבעים מה אתה מעדיף , וזה הכי קל עם נייקד
ככול שתמשוך יותר יהיה יותר מר אבל יותר דליל ומימי
אתה תרצה שהפסים הכהים הולכים ונעלמים
מתי בדיוק זה עניין של טעם / פרופיל חליטה, אתה יכול לקרוא על brew ratio ולראות שלכול אחד יש העדפות משלו,תלמד לפי הצבעים מה אתה מעדיף , וזה הכי קל עם נייקד
ככול שתמשוך יותר יהיה יותר מר אבל יותר דליל ומימי