המלצה למערכת ביתית - שמע

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
nimrodb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
כפי שציינתי בשאלות החפירה הקודמות שלי לאחרונה, אני בדירה חדשה ומרכיב את מערכת הקולנוע הביתית שלי.
קניתי טלביזיה 55H6400 של סמסנוג, החלטתי שאני לא קונה מקרן קול או רמקולים אלחוטיים אלא סולל כבלים לאורך הקיר...

ועכשיו הגעתי לשלב הרמקולים.
כרגע יש לי סט רמקולים 5.1 של יאמהה NS-P220 ורסיבר HTR5240. הם שמשו אותי נאמנה במשך הרבה שנים (מימי המכרז של המדינה!) :)

בכל מקרה - את הרסיבר אני חייב להחליף כיוון שהוא ממש מיושן ולא תומך בכל נושא ה- HD.
לגבי הרמקולים - עוד לא הוחלט.

אני צריך המלצה לרסיבר סביר בתקציב של בערך עד 1500 ש״ח.
אני גם אשמח להמלצה לרמקולים לוייניים סבירים בתקציב של גם 2000 ש״ח.

ולגבי רמקולים שיש לי - מישהו מכיר? לדעתכם הם טובים? האוזניים שלי לא הכי רגישות אבל אשמח שהאיכות שמע תהיה טובה (סבירה) כיוון שאני לא רואה סרטים לבד. (כמו כן, אני לא יודע כמה הם יפים כי האישה עשתה פרצוף קל כשראתה אותם).
עוד משהו מספר פרטים שהבנתי שטוב לציין:
- כל העסק הוא למטרת סרטים וסדרות - מוזיקה גם אבל אני לא בונה על איכות של אולם קונצרטים...
- הסלון הוא בגודל של 385 על 410 (+2.5 של מסדרון) -אם צריך סירטוט תגידו, יש :)
- זו דירה בבניין דירות אז יש גבול לעוצמה שאני (כנראה) יכול להשמיע
- את הרסיבר אני מתכנן למקם בחדר שמאחורי הסלון (ומאחורי הקיר) - אז או לחבר לו עינית או שיעבוד בתקן מתאים
- הרמקולים יתלו על הקיר האחורי (עוד לא סגור על הגובה) והקדמיים או שיתלו על הקיר לצד הטלביזיה או על מדף/שידה (- לא יודע מה התכנון של האישה)
- לגבי יד שניה - הייתי שוקל אבל כיוון שאני לא מבין בתחום, אני מדמיין שמה שיהיה זה שאני אבוא אליכם בשאלות על כל דבר - ואני לא חושב שמישהו ישמח מזה :)

תודה!

nimrodb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

אף אחד?? :?

morgan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 480
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #3 

גש לסלון חללית
ישמחו לעזור לך שם .
בהצלחה !
צריך פיס בחיים :)

nimrodb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

morgan כתב:גש לסלון חללית
ישמחו לעזור לך שם .
בהצלחה !
...
·
קיוויתי לסגור הכל בתחתונים מהבית... :lol: (ועל הדרך לתת לאנשים פה את ההזדמנות להפגין את הידע והדיעה שלהם)
עד לגוארדיה?? :עצוב:

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7410
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #5 

אתה יכול מהבית לקנות הכול סתם לרשום לך שמות ולשחק אותה מבינים זה הכי קל . כנס לזאפ למגברים של ימהה או פיוניר ותראה עד למחיר שאתה רוצה הם בערך על אותה רמה.
Sony 1040
Monitor mass

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4217
נתן תודות: 1659 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #6 

התקציב הוא קצת בעייתי.
מצד אחד אתה יכול לרכוש רסיבר וסט 5.1 בדיוטי במחיר של 200+200 $ דולר וסגור את הסיפור מצד שני כדי לקפוץ ברמה שגם תרגיש אותה לדעתי אז או שתרכוש מוצרים מיד שניה כאן באתר או תשקול הזמנה מאמזון.
ב-2000 שקלים תקבל מאמזון רסיבר סידרה 6 של אונקיו או 9 של פיונייר ורמקולים היתי רוכש את הסט של וורפידל המצויין שעולה כ3000 שקלים(DH1ׂׂ

morgan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 480
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #7 

nimrodb כתב:
...
...
·
קיוויתי לסגור הכל בתחתונים מהבית... :lol: (ועל הדרך לתת לאנשים פה את ההזדמנות להפגין את הידע והדיעה שלהם)
עד לגוארדיה?? :עצוב:
...
·

חחחח זה לא נורא כזה..
אבל תרים טלפון גם טוב
מה שתעשה , בהצלחה .

nimrodb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

claudia5 כתב:התקציב הוא קצת בעייתי.
מצד אחד אתה יכול לרכוש רסיבר וסט 5.1 בדיוטי במחיר של 200+200 $ דולר וסגור את הסיפור מצד שני כדי לקפוץ ברמה שגם תרגיש אותה לדעתי אז או שתרכוש מוצרים מיד שניה כאן באתר או תשקול הזמנה מאמזון.
ב-2000 שקלים תקבל מאמזון רסיבר סידרה 6 של אונקיו או 9 של פיונייר ורמקולים היתי רוכש את הסט של וורפידל המצויין שעולה כ3000 שקלים(DH1ׂׂ
...
·

דבר ראשון - תודה :)
שנית, סתם למטרת הידע וההבנה - מה לא טוב ברסיבר מהדיוטי פרי? מה זה אומר רסיבר פחות?
שהוא לא מצליח לקודד את כל הקידודים? לא מצליח לדחוף חזק/ליניארית את האות?...?

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

הרסיבר והסט של הדיוטי עולים ברמתם ביחס למה שיש לך.אמרתי שאם ממש רוצים לקפוץ מעל הרמה של הדיוטי אז הקפיצה במחיר היאגדולה.הסט של הדיוטי תומך בכל מה שצריך ונשמע טוב מאוד

nimrodb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

claudia5 כתב:הרסיבר והסט של הדיוטי עולים ברמתם ביחס למה שיש לך.אמרתי שאם ממש רוצים לקפוץ מעל הרמה של הדיוטי אז הקפיצה במחיר היאגדולה.הסט של הדיוטי תומך בכל מה שצריך ונשמע טוב מאוד
...
·
עזוב יחסית למה שיש לי - מה זה אומר רסיבר ״פחות טוב״?

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

בדיוטי יש רסיבר מאוד בסיסי אבל השילוב שלו עם סטליטים כמו ה jbl הוא טוב.כאשר אתה מזמין רסיבר מאמזון ב2000 שקלים אתה מקבל יותר פיצרים ויותר וואטים

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

שים לב שהיום וואטים פחות מעניין מאשר לפני 5 ו10 שנים .היום אתה כמעט לא שואל שאלה ראשונה כמה ואט המגבר . אתה רואה קודם איך הוא נראה יפה או לא .אתה בודק וואי פיי שמע פיי כול האינטרנטים ואם יש חיבורים היום זה כבר אטמוס ודי טי אס איקס. ורק לקראת הסוף אתה שואל כמה ואט הוא.
Sony 1040
Monitor mass

nimrodb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

עופרפולק כתב:שים לב שהיום וואטים פחות מעניין מאשר לפני 5 ו10 שנים .היום אתה כמעט לא שואל שאלה ראשונה כמה ואט המגבר . אתה רואה קודם איך הוא נראה יפה או לא .אתה בודק וואי פיי שמע פיי כול האינטרנטים ואם יש חיבורים היום זה כבר אטמוס ודי טי אס איקס. ורק לקראת הסוף אתה שואל כמה ואט הוא.
...
·
ולמה זה?
כי כיום כולם נותנים נתוני ואט מספקים?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #14 

nimrodb כתב: כי כיום כולם נותנים נתוני ואט מספקים?
...
בגדול, כן. ברסיברים זה כמעט אף פעם לא משחק של עוצמה, אלא יותר של פיצ'רים ואיכות סאונד שמתבטאת בשליטה של הרסיבר בדקויות של הצליל הרבה מעבר למה שנתון סטנדרטי של מדידת הספק בוואטים יכול לתת לך.

מעבר לכך, אתה בהגדרה כמעט ולא הולך לעבור את ה-5W הספק לרמקול, כי פחות או יותר כל דבר מעבר לזה יהרוס לך את האוזניים לצמיתות. 8O [/b]

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

כמו שאור כתב ואל תשכח שאתה בתוך בית אנחנו לא שומעים כמו במועדון . אם הווליום אצלך הוא מ0 ל70 אתה ב15 או 20 כבר שומע חזק. ואת רובנו מעניין מה המגבר נותן ואיזה ולמה הוא מתחבר.
Sony 1040
Monitor mass

nimrodb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

epony כתב:
...
...
בגדול, כן. ברסיברים זה כמעט אף פעם לא משחק של עוצמה, אלא יותר של פיצ'רים ואיכות סאונד שמתבטאת בשליטה של הרסיבר בדקויות של הצליל הרבה מעבר למה שנתון סטנדרטי של מדידת הספק בוואטים יכול לתת לך.

מעבר לכך, אתה בהגדרה כמעט ולא הולך לעבור את ה-5W הספק לרמקול, כי פחות או יותר כל דבר מעבר לזה יהרוס לך את האוזניים לצמיתות. 8O [/b]
...
·
הבנתי
תודה :)

(אהבתי את הרלוונטיות של האיקון)

nimrodb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

אז אני מבין שאני צריך ללבוש מכנסיים וללכת לחנות ולשמוע ולהתרשם... ;)

מישהו מכיר חנות סאונד מומלצת באיזור הוד-השרון / כפר סבא / רעננה... ?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”