כפי שציינתי בשאלות החפירה הקודמות שלי לאחרונה, אני בדירה חדשה ומרכיב את מערכת הקולנוע הביתית שלי.
קניתי טלביזיה 55H6400 של סמסנוג, החלטתי שאני לא קונה מקרן קול או רמקולים אלחוטיים אלא סולל כבלים לאורך הקיר...
ועכשיו הגעתי לשלב הרמקולים.
כרגע יש לי סט רמקולים 5.1 של יאמהה NS-P220 ורסיבר HTR5240. הם שמשו אותי נאמנה במשך הרבה שנים (מימי המכרז של המדינה!)
בכל מקרה - את הרסיבר אני חייב להחליף כיוון שהוא ממש מיושן ולא תומך בכל נושא ה- HD.
לגבי הרמקולים - עוד לא הוחלט.
אני צריך המלצה לרסיבר סביר בתקציב של בערך עד 1500 ש״ח.
אני גם אשמח להמלצה לרמקולים לוייניים סבירים בתקציב של גם 2000 ש״ח.
ולגבי רמקולים שיש לי - מישהו מכיר? לדעתכם הם טובים? האוזניים שלי לא הכי רגישות אבל אשמח שהאיכות שמע תהיה טובה (סבירה) כיוון שאני לא רואה סרטים לבד. (כמו כן, אני לא יודע כמה הם יפים כי האישה עשתה פרצוף קל כשראתה אותם).
עוד משהו מספר פרטים שהבנתי שטוב לציין:
- כל העסק הוא למטרת סרטים וסדרות - מוזיקה גם אבל אני לא בונה על איכות של אולם קונצרטים...
- הסלון הוא בגודל של 385 על 410 (+2.5 של מסדרון) -אם צריך סירטוט תגידו, יש
- זו דירה בבניין דירות אז יש גבול לעוצמה שאני (כנראה) יכול להשמיע
- את הרסיבר אני מתכנן למקם בחדר שמאחורי הסלון (ומאחורי הקיר) - אז או לחבר לו עינית או שיעבוד בתקן מתאים
- הרמקולים יתלו על הקיר האחורי (עוד לא סגור על הגובה) והקדמיים או שיתלו על הקיר לצד הטלביזיה או על מדף/שידה (- לא יודע מה התכנון של האישה)
- לגבי יד שניה - הייתי שוקל אבל כיוון שאני לא מבין בתחום, אני מדמיין שמה שיהיה זה שאני אבוא אליכם בשאלות על כל דבר - ואני לא חושב שמישהו ישמח מזה
תודה!