ראש גראדו שחור למסירה
-
yonim
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 566
- שם מלא: yoni Michaeli
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
- יצירת קשר:
לפני מספר שנים קניתי ראש גרדו שחור, ולא ממש התלבהתי מהצליל שלו.
בנתיים נשברה לו המחט, והוא שוכב אצלי ללא שימוש, אז אם מישהו מעוניין בראש ללא מחט, מוזמן.
אני ברמת גן ובקיבוץ מגל.
בנתיים נשברה לו המחט, והוא שוכב אצלי ללא שימוש, אז אם מישהו מעוניין בראש ללא מחט, מוזמן.
אני ברמת גן ובקיבוץ מגל.
אנשי מחשבים הם כן בני אדם.
www.facebook.com/yonim
www.facebook.com/yonim
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
תמונה משעשעת ושנונה של אדון @raniburg
חייב להודות שלקח לי כמה שניות להבין שמדובר ב'ראשים'.
תגיד... ניב, איך זה מרגיש שאתר סמכות העל באנלוגי, VE פותח דבר שנקרא "The Grado Hum Database" כדי לסייע לעוברי אורח תמימים לתקל את החיבות האקסצנטריות של ראשי גראדו לזרועות ופטפונים שונים?
אני לא מכיר "Stanton Hum Database" או אפילו "Audio Technica Hum Database". הייתי מצפה שיהיה כזה על Shure או לפחות "The Shure Shssssss Database" אבל אין!
אני פשוט לא מצליח להבין איך למרות הפגם האינהרנטי המזעזע הזה - המותג Grado עדיין מחזיק כזה קהל קשה עורף של חסידי Hard Core. מה - מה קרה? מה יש בראש הזה? יכול להיות שזה בעצם חבורה של 150 גיזרים שעושה רעש כמו 150 אלף?
אגב Joe מת. אתם יודעים - נכון?
תגיד... ניב, איך זה מרגיש שאתר סמכות העל באנלוגי, VE פותח דבר שנקרא "The Grado Hum Database" כדי לסייע לעוברי אורח תמימים לתקל את החיבות האקסצנטריות של ראשי גראדו לזרועות ופטפונים שונים?
אני לא מכיר "Stanton Hum Database" או אפילו "Audio Technica Hum Database". הייתי מצפה שיהיה כזה על Shure או לפחות "The Shure Shssssss Database" אבל אין!
אני פשוט לא מצליח להבין איך למרות הפגם האינהרנטי המזעזע הזה - המותג Grado עדיין מחזיק כזה קהל קשה עורף של חסידי Hard Core. מה - מה קרה? מה יש בראש הזה? יכול להיות שזה בעצם חבורה של 150 גיזרים שעושה רעש כמו 150 אלף?
אגב Joe מת. אתם יודעים - נכון?
פשוט - כשהראשים האלו נשמעים טוב - הם נשמעים נפלא! עכשיו, ראש Grado Prestige Black במצבו הבסיסי הוא תמורה נהדרת לכסף. עם מחט Gold הוא נשמע מעולה. עוד כמה שבועות, נשמע אותו עם מחט 8MZ...

דרך אגב, עוד לא יצא לי לשמוע hum מראש גראדו על אף פטיפון. לא שהתנסיתי בכל-כך הרבה צירופים. רק Lenco ו- TD160.
דרך אגב, עוד לא יצא לי לשמוע hum מראש גראדו על אף פטיפון. לא שהתנסיתי בכל-כך הרבה צירופים. רק Lenco ו- TD160.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

טוב... אתה חייב להציץ ב-database הזה. הוא נראה כמו הצבעת האו"ם על הקמת מדינת ישראל:
טכניקס: yes
טורנס: no
no :VPI
yes: Rega
משעשע! לא יודע איך חיים עם ברנד קריזיונרי כזה. שלא נדע מצרות.
אגב, ע"פ המאגר Lenco L-75 ביחד עם Grado Green Mk-I... מממ... yes
TD-160 עם גראדו blue, red, ZF, F3 ו-MF3E כולם yes, yes, yes, yes, yes
טכניקס: yes
טורנס: no
no :VPI
yes: Rega
משעשע! לא יודע איך חיים עם ברנד קריזיונרי כזה. שלא נדע מצרות.
אגב, ע"פ המאגר Lenco L-75 ביחד עם Grado Green Mk-I... מממ... yes
TD-160 עם גראדו blue, red, ZF, F3 ו-MF3E כולם yes, yes, yes, yes, yes
ראיתי את המאגר. גם תרמתי לו.
אין לי נסיון בשילוב עם כל כך הרבה פטיפונים. כל מה שמעניין אותי הוא ה- Lenco וה- Thorens.
דרך אגב, אני יכול להגיד ש- L75 + Grado Gold, Gold1, Platinum1, G2 כולם לא סובלים מהממ כלשהו, אצלי בבית, בפטיפונים הספציפיים שעברו אצלי (בעצם, אחד הוא L78, אבל אני לא מצליח לחשוב על שום הבדל בינו לבין ה- L75 במובן זה). כתבתי את זה למנהלי המאגר, אבל המידע לא נכלל. רק ללמד שהמאגר הוא נפלא, אבל לא תורה למשה מסיני.
דרך אגב, הנה ה- Pickering, שאתה כל כך אוהב, הולכת לאבד את מקומה על הפטיפון שלי. אין ויכוח שמדובר בראש נהדר, אבל בקונטקסט שלי, הוא רגיש מדי לרעשי פני התקליט. אחרי כחודש וחצי, שני סבבי כיוון, וכמאה תקליטים (עם ובלי המברשת) הגעתי למסקנה העצובה שבסופו של יום אחוז התקליטים שזוכים להתנגן על-ידו קטן ביחס לאלו שנגן ה- XLM, ובסופו של יום, אני אוהב יותר את הענות התדרים של ה- XLM (יבש יותר, נשלט יותר, קצת פחות "גדול"). זה עלבון לראש? לך? להבנתי זה רק עניין של קונטקסט והעדפה אישית. הראש ישב על המדף, ואולי בעתיד, על פטיפון אחר, אני אעדיף אותו, ואולי לא...
אין לי נסיון בשילוב עם כל כך הרבה פטיפונים. כל מה שמעניין אותי הוא ה- Lenco וה- Thorens.
דרך אגב, אני יכול להגיד ש- L75 + Grado Gold, Gold1, Platinum1, G2 כולם לא סובלים מהממ כלשהו, אצלי בבית, בפטיפונים הספציפיים שעברו אצלי (בעצם, אחד הוא L78, אבל אני לא מצליח לחשוב על שום הבדל בינו לבין ה- L75 במובן זה). כתבתי את זה למנהלי המאגר, אבל המידע לא נכלל. רק ללמד שהמאגר הוא נפלא, אבל לא תורה למשה מסיני.
דרך אגב, הנה ה- Pickering, שאתה כל כך אוהב, הולכת לאבד את מקומה על הפטיפון שלי. אין ויכוח שמדובר בראש נהדר, אבל בקונטקסט שלי, הוא רגיש מדי לרעשי פני התקליט. אחרי כחודש וחצי, שני סבבי כיוון, וכמאה תקליטים (עם ובלי המברשת) הגעתי למסקנה העצובה שבסופו של יום אחוז התקליטים שזוכים להתנגן על-ידו קטן ביחס לאלו שנגן ה- XLM, ובסופו של יום, אני אוהב יותר את הענות התדרים של ה- XLM (יבש יותר, נשלט יותר, קצת פחות "גדול"). זה עלבון לראש? לך? להבנתי זה רק עניין של קונטקסט והעדפה אישית. הראש ישב על המדף, ואולי בעתיד, על פטיפון אחר, אני אעדיף אותו, ואולי לא...
- tnsilver
- חבר מביא חבר

Pickering? אני? בטח לא נעלב.
מה פתאום! יש לי מניות שלהם? Pickering ו-Stanton זה כמו JBL Consumer ו-JBL Pro. החביבים עלי במיוחד הם הראשים של Stanton בדגש על ה-681eee וה-881S. אני גם תמיד מציין ומקפיד לעשות כך ולהדגיש שהאיכות שלהם תלויה במחט שלא ניתן להשיג יותר במחירים סבירים ובמצב מוגדר. ובלי קשר, זה נכון למדי, לפחות לגבי ה-881S. המחט שלו קולטת - גם רעשי רקע. בתוך רעשי הרקע האלה יש גם פרטים שמחטים אחרות בכלל לא קולטות - אבל זו עסקת חבילה כזו. יש תקליטים שקטים ויש כאלה שקטים יותר וממילא את רעש הרקע ניתן לשמוע כמעט באופן בלעדי בפסאז'ים שקטים ובין הרצועות. זה טבעי. זה שונה לחלוטין מבעיה שהיצרן נמנע באופן עקבי מלטפל בה לאורך עשרות רבות של שנים למרות שכל העולם ואחותו מעירים לו על כך. מזל שלך שאתה לא נתקל בהמהום הזה. לדעתי הוא קשור בהארקות ביתיות ובסביבה החיצונית ולא רק בראש עצמו. המהום, בניגוד לרעש רקע מינורי, עלול להטריף. אותי בכל אופן.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

yescapten כתב:yes זה יש ההם לא להשתמש...?...
הטבלא פרטת צירופים של פטיפונים וראשים של Grado, כאשר "YES" משמעותו היו דיווחים על Humm כתוצאה מהצירוף.
היא כלי מצויין, אבל לא חזות הכל. מצד שני, אילו הייתי מתכנן להתקין ראש גרדו יקר על פטיפון ידוע כבעייתי (כמו ה- TD160) הייתי מנסה עם ראש זול, לפני שהייתי משקיע סכום משמעותי
היא כלי מצויין, אבל לא חזות הכל. מצד שני, אילו הייתי מתכנן להתקין ראש גרדו יקר על פטיפון ידוע כבעייתי (כמו ה- TD160) הייתי מנסה עם ראש זול, לפני שהייתי משקיע סכום משמעותי
·tnsilver כתב:Pickering? אני? בטח לא נעלב.מה פתאום! יש לי מניות שלהם? Pickering ו-Stanton זה כמו JBL Consumer ו-JBL Pro. החביבים עלי במיוחד הם הראשים של Stanton בדגש על ה-681eee וה-881S. אני גם תמיד מציין ומקפיד לעשות כך ולהדגיש שהאיכות שלהם תלויה במחט שלא ניתן להשיג יותר במחירים סבירים ובמצב מוגדר. ובלי קשר, זה נכון למדי, לפחות לגבי ה-881S. המחט שלו קולטת - גם רעשי רקע. בתוך רעשי הרקע האלה יש גם פרטים שמחטים אחרות בכלל לא קולטות - אבל זו עסקת חבילה כזו. יש תקליטים שקטים ויש כאלה שקטים יותר וממילא את רעש הרקע ניתן לשמוע כמעט באופן בלעדי בפסאז'ים שקטים ובין הרצועות. זה טבעי. זה שונה לחלוטין מבעיה שהיצרן נמנע באופן עקבי מלטפל בה לאורך עשרות רבות של שנים למרות שכל העולם ואחותו מעירים לו על כך. מזל שלך שאתה לא נתקל בהמהום הזה. לדעתי הוא קשור בהארקות ביתיות ובסביבה החיצונית ולא רק בראש עצמו. המהום, בניגוד לרעש רקע מינורי, עלול להטריף. אותי בכל אופן.
...
גם אותי שיגע הרחש הזה של תחילת התקליט ( 881 ) שברתי את הראש עם כיוונים, עד שהבנתי שככה זה...
אז כל פעם שאני מוריד את הליפט, אני אומר לעצמי מה זה הרעש הזה
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
·BennyO כתב:כן, *** פטיפון ה-160.
אם הייתי משיג משהו ברמה גבוהה כמו BSR710 הייתי מתקין עליו גראדו![]()
סתאם! יש לי 160 עם גראדו גולד - נשמע אחלה. מיד כייפי...
לפני כמה חודשים מכרתי Grado Gold1 לאחד מחברי הפורום, שיש לו TD145. הלכתי אליו להתקין ולכוון (לא הייתי מוכר לו ראש שעושה Hum) - לא רעשים ולא נעליים - שמעו (ושומעים) נפלא!
רק להראות שהטבלא אולי לא משקרת, אבל היא בוודאי לא תמיד מספרת את כל הסיפור
·raniburg כתב: גם אותי שיגע הרחש הזה של תחילת התקליט ( 881 ) שברתי את הראש עם כיוונים, עד שהבנתי שככה זה...
אז כל פעם שאני מוריד את הליפט, אני אומר לעצמי מה זה הרעש הזהואז מתחילה המוזיקה
...
הגעתי למצב שאני מוריד את המחט באמצע הצד, כדי להחליט אם אני מוכן "לסבול" את רעשי תחילת התקליט, כדי להנות אח"כ, ובסופו של יום - הזרוע והמחט הטובים יותר שלי, נחו יותר מדי לטעמי.
כרגע, אני בשלב שבו אני מתעצל להחליף, לכוון, לנסות, לכוון שוב - אז ה- Pickering נשארת בינתיים
- tnsilver
- חבר מביא חבר

כדי להיות הוגן גם אני חושב שה-database הזה הוא די בדיחה. זה פשוט גיליון אלקט' שכל אחד יכול לסמן בו את ניסונו האישי - ללא כל פרט נוסף. אם ניקח מספר מספיק גדול של משתמשים נקבל דיווחי המהום על כל ראש. זה תלוי בפטפון ובזרוע, בהארקה של הפטפון במיקום המנוע והשדה המגנטי שהוא מייצר - או לא, בסוג ועובי הפלטות ובגורמים משתנים כמו מוליכות השלה, ברגי החיבור, בידוד הראש ממנה, ואפילו בשטיחון ובמה לא...
הבעיה המרכזית והעיקרית היא שיש database כזה מלכתחילה. הוא קיים - משום שהבעיה קיימת. לא אצל כולם, לא תמיד, לא באופן אחיד וכנראה גם לא באופן הדיר - אבל קיימת בעיה שאי אפשר לטאטא אותה מתחת לשטיח. זה לא משהו חדש ויש דיווחים על המהומי גראדו עוד משנות ה-70'.
לי זה מזכיר שכאשר אינטל שיווקו לראשונה את Pentium II, המתחרים, AMD, יצאו בקמפיין נגד שלילי ושאלו "למה לא פנטיום 2?". הם גם סיפקו תשובה שנונה במיוחד: "Because it would probably work".
הבעיה המרכזית והעיקרית היא שיש database כזה מלכתחילה. הוא קיים - משום שהבעיה קיימת. לא אצל כולם, לא תמיד, לא באופן אחיד וכנראה גם לא באופן הדיר - אבל קיימת בעיה שאי אפשר לטאטא אותה מתחת לשטיח. זה לא משהו חדש ויש דיווחים על המהומי גראדו עוד משנות ה-70'.
לי זה מזכיר שכאשר אינטל שיווקו לראשונה את Pentium II, המתחרים, AMD, יצאו בקמפיין נגד שלילי ושאלו "למה לא פנטיום 2?". הם גם סיפקו תשובה שנונה במיוחד: "Because it would probably work".
@raniburg
·
יש לי Lenco מאוד משופר, עם שתי זרועות:
המקורית, עליה אני מתקין או Denon DL103 או ראש מונו AT-Mono3'LP
הזרוע השניה היא Infinity Black Widow עליה כרגע מותקנת Pickering XSV4000 עם מחט מקורית - D5000, ועוד מעט (כשאפסיק להתעצל) תחזור ה- ADC XLM MK3.
·
יש לי Lenco מאוד משופר, עם שתי זרועות:
המקורית, עליה אני מתקין או Denon DL103 או ראש מונו AT-Mono3'LP
הזרוע השניה היא Infinity Black Widow עליה כרגע מותקנת Pickering XSV4000 עם מחט מקורית - D5000, ועוד מעט (כשאפסיק להתעצל) תחזור ה- ADC XLM MK3.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

החלק הזה בהתחלה, שנקרא lead in groove מלא ב'הפתעות'. הרבה פעמים חורטים אותו כשראש המחרטה 'חי' אבל לפני שמגיע אליו קלט. התוצאה היא כל מיני תדרים מוזרים שלא אמורים להיות ב-LP או להיות מטופלים ע"י עקומת RIAA. זה מערב פרוע של תדרים סאב-סוניים. וופרים ברמקולים מגיבים לכך בבירור בדרך כלל למרות שלא שומעים כלום. יש ראשים שרגישים לכך יותר - יש שפחות.raniburg כתב:גם אותי שיגע הרחש הזה של תחילת התקליט ( 881 ) שברתי את הראש עם כיוונים, עד שהבנתי שככה זה......
דרך אגב... אמרנו תודה לפותח השרשור על היזמה המבורכת?
תודה רבה!