דיי ברור למה זמן הסוללה של ה-ATIV Book 9 Pro נמוך - יש שם מסך 15.6" שמעבר לזה שהוא גדול ועל כן דרישות התאורה (ולכן צריכת חשמל) גבוהות יותר מאשר מסכים קטנים יותר, הוא גם ברזולוציה גבוהה מאוד, מה שמעלה עוד יותר את עוצמת התאורה האחורית הנדרשת ועל כל אלו נוספת העובדה שהמסך מגיע ל-500 ניטים שמלמדת על תאורה אחורית מאוד חזקה.
כשלכל זה גם מוסיפים את העובדה שהמחשב משתמש במעבד Skylake mobile סטנדרטי (45W) ולא ULV ואת המשקל הנמוך והמידות הצנועות זה דיי מפתיע שהצליחו לסחוט 6.5 שעות עבודה מהמחשב הזה.
כמובן שהשאלה שיש לשאול היא מה בדיוק הכוונה ב-6.5 שעות, כלומר תחת איזה תנאי מערכת ובאיזה עומס עבודה.
עד שכבר שכנעתי את עצמי שאני לא צריך לפטופ חזק למשחקים בא זיו ומפרסם הודעה כזאת...
האמת ? נשמע לפטופ כמעט מושלם: מסך 4K, מעבד מפלצתי, זכרון סביר+, כונן SSD בנפח נאה, משקל מעולה ביחס למפרט, זמן עבודה ארוך מאוד (אם הפרט הזה באמת נכון) וכל הטוב הזה מגיע מחברה מוכרת ואיכותית.
אז מה מפריע לי ? כרטיס המסך. GTX950 הוא אמנם לא כרטיס חלש אבל אני לא חושב שהיו צריכים לשלב אותו בנייד כזה - המינימום מבחינתי יהיה GTX960 והאופטימלי GTX970 ומעלה. בכל זאת צריך להפעיל משחקים ב-4K על נייד כזה...
ובכל זאת... במחיר כזה ומפרט כזה קשה לעמוד בפיתוי... תודה זיו !
ה950M הוא בדיחה בשביל מחשב כזה אם אתה מסתכל על היבט של גיימינג ,אבל זה בסדר , כי זה לא מחשב לגיימינג , לא אמורים להריץ עליו משחקים ,בכלל .
ה950M חלש פי שניים וחצי מGTX960 השולחני , שחזק בכמה אחוזים מהGTX950 בעצמו , ובשביל להריץ משחקים ב4K אתה ממש לא תרצה משהו פחות מGTX980 / Fury והדבר הכי קרוב לזה זה GTX980 NoteBook Edition שחזק כמעט כמו ה980 השולחני , ולא להתלבלל עם הGTX980M שחלש מGTX970 . וכרטיס כזה צורך 100W במחשב נייד , לא מתאים ל"כמעט Ultrabook" , מעטפת החום של כל המחשב הזה נמוכה מ70 כנראה.