גיד 0 (כחול) למערכת Z-WAVE

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
mosheva פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 858
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #1 

שלום,

לאחרונה הכרתי בזכות הפורום המדהים הזה את הטכנולוגיה המדהימה Z-WAVE, אני כרגע נמצא בשלב שינוי דיירים בדירה העתידית שלי ומאוד רוצה לעשות את כל ההכנות הנדרשות כדי לשלב את הטכנולוגיה בהדרגה כמובן לאחר שאעבור לדירה.

אחת הדרישות כדי לא לבטל שימוש במפסק מאור או מפסק תריס חשמלי הוא לכלול גיד 0 (כחול), שוחחתי עם הקבלן של הפרויקט "דניה סיבוס" והם מבקשים 428.6 ש"ח לפני מע"מ עבור השחלה של גיד 0 למפסקי המאור.

האם זה מחיר סביר? מדוע זה כ"כ בעייתי הרי גם ככה מושכים כבל אז מה העניין למשוך כבל עם גיד נוסף? האם מדובר בעלות כ"כ גבוה?

במידה ואני לא מבצע זאת כעת מה ידרש ממני אחר כך? האם חשמלאי יוכל לבצע לי את העבודה לאחר קבלת המפתח ללא שבירות וחציבות?

אשמח לעזרה, אני מאוד רוצה לעשות שימוש בטכנולוגיה במיוחד למאור ולתריסים החשמליים אך 428.6 ש"ח לפני מע"מ זה נראה לי סכום הזוי... אם אני מחשב את כל הפסקים + התריסים בבית...

לירן_ב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470
נתן תודות: 96 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #2 

הי
ראשית במתג תריס יש אפס כך ששם אין בעיה
לגבי מתגי תאורה, אין אבל לא בעיה להביא לשם
הקבלן שבונה לך או החשמלאי שודדים - אין מילה אחרת
ממילא משחילים לשם חוטים, מה הבעיה להעביר עוד אחד
בשום פנים ואופן אל תסכים למחיר המופקע הזה
אני העברתי בבית לבד חוטי 0 לכל המפסקים בלי בעיה בכלל
מה שאתה יכול לעשות - אם זה לא מאוחר זה למקם את השקעים קרוב למפסקים ואז לא תהיה לך בעיה
לי הקבלן נתן לבחור בכל חדר איפה אני רוצה נקודות חשמל ובחרתי כך שיכולתי להוסיף עוד נקודות בלי בעיה . תעשה את אותו הדבר אם אתה יכול
אם לא תמתין עד קבלת טופס 4 ותביא חשמלאי או תעשה לבד זה יהיה הרבה יותר זול

mosheva פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

היי,

אני גם יכול למקם את השקעים היכן שרק אבחר, לא הבנתי איך מיקום של שקע חשמל ליד המפסק יתרום, אלא אם כן מדובר על כך שבאותו התקן יהיה גם המפסק + שקע מאור.

איך יהיה ניתן להשחיל אחר כך? כרגע הדירה עדין לא בנוייה כלל ואני בשלב שאני צריך להגיש את השינויים שלי לפני ביצוע, כמובן שכל הכנה שצריך לעשות מראש זה הזמן לעשות. לכן אשמח לדעת בדיוק איך אני יכול לוותר על גיד 0 ולהשחיל אחר כך, לצורך העניין הם לא יתנו לי להכניס חשמלאי פרטי עד קבלת המפתח.

אם אני עושה בחדרים מפסק חילוף האם אז יהיה לי גיד 0 בלפחות אחד מהמפסקים?

לירן_ב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

בשקע יש קו אפס כמובן
ברגע שתמקם שקע קרוב למתג החשמלאי יחבר אותם עם צנרת כי זה עושה לו את החיים יותר קלים
אחרי שתקבל את המפתחות תשחיל בכל נקודה כזו עוד חוט
זה לא בעיה לעשות לבד וגם אם תביא חשמלאי זה כלום עבורו
במפסק מחליף אין אפס אבל יש שני קוים שעוברים ממפסק למפסק וזה נוח לחיבור הבקר. את הבקר במפסק מחליף שמים בצד אחד. אצלי כל מפסק מחליף מחובר בצד אחד ליד מיטה עם שקע לחשמל למנורת לילה ולכן אין בעיה
גם במקומות שלא הגיוני לשים שקע, אין לך מה לדאוג כי יש קופסאות פיצול ששם יש הכל ותמיד מוצאים משהו קרוב
בכל מקרה אל תשלם שקל לקבלן השודד הזה
אני הייתי מנסה בזמן הבנייה לתפוס את הפועל של החשמלאי ולדחוף לו טיפ קטן שיוסיף קו אפס במקומות הקריטיים

אגב, ברוב המדינות בעולם זה חובה בתקן להביא לכל מפסק קו אפס אפילו אם לא מחובר

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #5 

אצלי בכל המפסקים בבית יש גם 0 וגם הארקה וכמובן פאזה (לא יודע למה, אבל אני לא מתלונן)
בחלק מהחדרים הוספתי שקע חשמל צמוד למפסק.
שחר

mosheva פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

אהבתי את נושא הטיפ לפועל... אך המדיניות של דניה סיבוס נוקשה מאוד להסתנן לתוך המרחב האוירי של נתב''ג פשוט יותר מאשר להסתובב באתר הבנייה.
האם הכוונה במיקום שקע ליד מפסק הכוונה היא לתמונה המצורפת?

מצטער אך אני עדין לא מבין איך יהיה אפשר להשחיל או להגיע למפסקים רחוקים משקעים לאחר קבלת המפתח.

תודה רבה!

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1137
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #7 

אם מיקום השקע והמפסק יהיו כמו בתמונה שצרפת אז לא תהיה לך שום בעיה, משום שלשקע יש קו אפס.

אני חושב שהכוונה המקורית של @לירן_ב היתה אפילו למצב "קשה" יותר, בו השקע ממוקם בנפרד מהמתג (במרחק קצר).
במקרה כזה, כמו שכתב @לירן_ב רוב הסיכויים (למרות שזה לא הכרח) שהחשמלאי יחבר ביניהם צינור קצר, ואתה תוכל להעביר בצינור הזה את האפס מהשקע למתג.

בכל מקרה, גם אם המתג "יושב עצמאית", יש תעלה בינו לבין הנורה שהוא מדליק (ישירות, או דרך קופסת חיבורים).
לנורה מגיע קו אפס.
כל שתצטרך לעשות (אתה או חשמלאי) יהיה להעביר בתעלה זו קו אפס.
נערך לאחרונה על ידי cafri ב 18/11/2015 11:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
נסו למצוא תשובות לשאלות הקשורות לZ-Wave בשרשור הדביק שבראש הפורום
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה

לירן_ב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

לגבי הטיפ לפועל, כידוע לך בד״כ הפועלים לא קוראים עברית כך שהם לא קראו את מסמכי המדיניות
תמצא אותו, זרוק לו 100 ש״ח והוא יסמן לך גם את הקוים עם מדבקות
לגבי השקע שצילמת, אין בעיה בכלל. יש שם קו אפס. כמו שצויין התכוונתי שגם כאשר הם לא ביחד החשמלאי יחבר צינורות ביניהם כדי לחסוך ואין בעיה להשחיל שם חוטים נוספים
עשיתי את זה בבית שלא תוכנן מראש תוך חצי יום עם קצת עזרה מהבן שלי שהיה אז בן 7. מעל 10 נקודות שהבאתי להם קו אפס תוך שעות בודדות
בקיצור, אל תדאג ואל תשלם להם כלום

לירן_ב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

בלי קשר לחשמל חכם
עוד משהו שעשיתי עם החשמלאי שנתן לי שתי נקודות חשמל בכל חדר ורצה מחיר מופקע על תוספות. שמתי שקעים על קירות משותפים בין חדרים ואחרי קבלת הדירה עשיתי חור בכל מקום וקיבלתי עוד שקע בצד השני בלי בעיה

mosheva פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

חברים, תודה הבנתי ממה שכתבתם שלא סוף העולם אם לא אעשה הכנה של גיד 0 וכי אחר כך יהיה אפשרי להשחיל...
אנסה כשיגיע הזמן למצוא את הפועל הרלוונטי, אהבתי את הטיפ של יצירת שקעים נוספים דרך קירות משותפים, אשמח אם יש טיפים נוספים לשמוע ...

לירן_ב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

יש הרבה טיפים
קופסאות מרובעות (גביס) או אם עגולות אז בעומק 8 ס״מ
תכין צנרת לכבלי רשת
שים בכניסה לבית קופסאות עם מתגים נוספים לתרחישים לדוגמא אם יש לך בכניסה מפסק כפול לשתי מנורות שים קופסא לשלושה מפסקים ואז תוכל להגדיר את המפסק הנוסף לתרחיש לדוגמא לחיצה עליו סוגרת את כל התריסים והאורות בבית

תעבור על השרשור המרכזי.

mosheva פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

לירן_ב שוב המון תודה, איך מיישמים את הטיפים האלו מול הקבלן המבצע הרי אין לי גישה לאתר הבנייה וגם אין אפשרות להביא חשמלאי מטעמי אם אבקש קופסאות עמוקות יותר או גדולות יותר יבקשו ממני עוד ועוד כסף...

אשמח אם תוכל להרחיב... אנחנו קצת גולשים מהנושא שלשמו פתחתי את הפוסט אז אם אתה מרגיש שזה לא תורם לפוסט אפשר להמשיך בפרטי...

לירן_ב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

קופסאות מרובעות היום זה סטנדרט
אם לא , כדאי לשלם יותר ולהחליף
חוץ מזה מבחינת תשתית אין עוד שינויים
רק הצעתי שתעבור על השרשורים כי יש שם המון עצות

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5002
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #14 

אני חושב שכל הקבלנים היום משתמשים בקופסא 3 (קופסה מלבנית כתומה ששניתן להרכיב עליה מסגרת עם שקעי גוויס או תואמי גוויס) .

הקבלן רוצה ממך 428 ש"ח - לכל מפסק תאורה (גניבה לאור יום)?? או סה"כ לכולם 428 ש"ח (שווה שהקבלון יבצע) .
כמה מפסקי תאורה יש לך ? כמה חדרים יש בדירה?

mosheva פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

דירת 4 חדרים... המחיר הוא למפסק אחד, בחדרים אין מפסק חילוף אז עוד משהו שצריך להוסיף ולשלם... כאחד שבילדותו גדל בבית פרטי זה פשוט מבייש המפרט שמקבלים היום מקבלן... עושים צחוק מהרוכשים... אבל זה כבר לדיון אחר...

לירן_ב התכוונתי לטיפים לשינוי דיריים שאפשר לרמות את המערכת כמו שקעים בקירות משותפים... אשמח לכל טיפ :)

לירן_ב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

לגבי טיפים - מה שכתבתי לך
שב עם התוכנית ותנסה למקם את השקעים שקיבלת הכי טוב
כנראה שלא יהיה לך מוצא מתוספות כגון מפסקים מחליפים אבל עם תכנון טוב אתה יכול למזער אותו
בכל מקום שתשים שקע אתה יכול להחליף אותו בקלות לשקע עם מתג ולשים שם בקר שעושה משהו חכם
למשל אם נתנו לך בחדר מפסק תאורה + שני שקעים תמקם את אחד השקעים ליד המיטה (זה גם הגיוני למנורת לילה וכד) ותוכל להוסיף לשקע הזה אחרי קבלת הדירה מפסק כפול שמחובר רק לבקר - אחרי הגדרה שלו תוכל להגדיר תרחיש לכל מתג לדוגמא אחד יתפקד כמפסק מחליף והשני לכבות אורות בבית לפני שינה
את רוב הטריקים אתה יכול לעשות ללא שינוי תשתית אחרי קבלת הדירה ויש לך זמן לעבור על כל השירשורים בנושא וללמוד
הדבר הקריטי היחיד שצריך בזמן הבנייה זה לדאוג לקופסאות מרובעות ולמקם את השקעים/תאורה בצורה חכמה
אני גם מניח שאתה משלם לחברה ולא ישירות לקבלן שזו עוד בעיה - אני שילמתי ישירות לחשמלאי על תוספות ודאגתי למקם את השקעים שהוא נתן לי במפרט במקומות הכי נוחים ודי קשים עבורו כך שהוא היה צריך להעביר המון צנרת. בהתחלה אמרתי לו שאני לא רוצה שום תוספת - רק מה שמגיע לי ואחרי שסיים להעביר את כל הצנרת ראיתי איך זה עובר וביקשתי ממנו נקודות על קוי הצנרת - בגלל שזה היה לו קל הוא הוריד את המחיר
בבית השני שקניתי עשיתי שיפוץ ואת כל החשמל עשיתי לבד (עם אבא שלי שיהיה בריא שעזר לי בעיקר עם החציבות) בסוף הבאתי חשמלאי שרק יחבר לי את הנתיכים בארון החשמל והוא עבד מעל חצי יום ולקח 500 ש״ח
אני בטוח שתמצא חשמלאי אחרי קבלת הדירה שיעשה לך את כל השינויים במחיר זול - יש מאות בעלי מקצוע שמתחננים לעבודה בתחום

mosheva פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

לירן_ב תודה תודה תודה!!

חשמלאי פרטי זה לא בעיה בכלל ויש לנו אחד כזה שהוא גם חבר, העניין שהייתי חייב לדעת האם שווה לי לבצע את העבודות דרך הקבלן "דניה-סיבוס" או שאת העבודות שצריך ל ZWAVE יהיה ניתן לבצע עצמאית אחר כך.

מהפוסטים הבנתי שניתן לבצע אחר כך, כמובן אשתמש בטיפים כדי לגשר על עניין גיד 0.

מה שבעיקר אהבתי ב Z WAVE זה בדיוק האפשרות שציינת שניתן "לוותר" על מפסק מחליף, כך לדוגמא חשבתי בהתחלה למקם מפסק מחליף לתאורה של המרפסת גם בחדר שינה הורים (כי מהחדר שינה הורים ניתן לראות את המפרסת ולראות אם האור דלוק או לא) כי אין משהו מרגיז יותר מאשר להגיע למיטה ולקום עד לסלון כדי לסגור את התאורה במרפסת.

הלוואי והיה פורום "שינויי דיירים" שהיה אפשר לכתוב עוד טיפים לא רק בנושא חשמל אלא בהכל כדי לעזור אחד לשני לחסוך עוד כמה שקלים ברכישת דירה...

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”