איך הנתב d link 825/AC מבחינת יציבות קושחה ואלחוטי?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
satellite פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 192
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום אני מעוניין בנתב טוב עם קושחה יציבה ובלי בעיות אינטרנט אלחוטי יציב בחי ניתוקים וקליטה טובה האם הנתב הזה עונה על הקריטריונים של מה שאני רוצה? אני סובל מ 1043nd v2 של tp link אז אני מחפש נשהו שלא יתנתק לי באלחוטי כל הזמן

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

קראת את הסקירה שלי על ה-DIR-825/AC? יש שם גם בדיקת ביצועים מעודכנת.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

cRaZy-BoY
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 384
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #3 

בתור בעלים של הנתב כמה חודשים, הנתב עושה את עבודתו נאמנה, לא חוויתי ניתוקים או נפילות כאלו ואחרות. אך הוא לא חף מתקלות שמקורן בעיקר בתוכנה...

כמה דברים שחשוב לציין לגביי הנתב לפני שאתה מחליט לקנות אותו:
1. לא ניתן להגדיר DNS בקושחה שהגיעה עם הנתב, לאחר שיצרתי קשר עם D-LINK ישראל הם שלחו לי במייל קושחה המאפשרת להשתמש בDNS (עדיין באותה גירסא שמקבלים ברכישת הראוטר, עם שינויים קלים מאוד בעיקר באיזור הDNS), אם תרצה את הקושחה מבלי ליצור קשר עם D-LINK ולקבל אותה קצת יותר מהר, אתה מוזמן להשאיר מייל ואשלח לך אותה.

2. הגדרת IP לפי כתובות MAC גורמות לנתב לקרוס ולהתנתק מהאינטרנט - אני אוהב את המכשירים שלי מסודרים לפי כתובות IP כפי שאני בוחר שיהיה לי יותר קל לזכור מי זה מי ואיך לגשת אליהם, אחרי שהגדרתי ליותר מ3 מכשירים כתובת IP האינטרנט פשוט קרס והפסיק לפעול, לכן נאלצתי להתפשר ורק לתת למחשב הראשי בבית כתובת מסודרת וכל השאר מקבלים כתובת IP אקראית (שלרוב נשארת אותו דבר ולא משתנה)

3. טווח תדר ה5GHZ מאוד מצומצם ולעיתים גם כאשר המכשיר מחובר אל הנתב בעוצמת תדר מספקת (כ2 פסים מתוך 4) המכשיר לא מקבל כבר אינטרנט ואני נאלץ לעבור לתדר 2.4GHZ, שפה כבר השיפור בטווח הקליטה הוא מעולה, ומגיע למרחקים ולאיכות שהנתב הקודם שלי (שתמך בתקן N) לא הגיע.

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1185
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #4 

satellite כתב:שלום אני מעוניין בנתב טוב עם קושחה יציבה ובלי בעיות אינטרנט אלחוטי יציב בחי ניתוקים וקליטה טובה האם הנתב הזה עונה על הקריטריונים של מה שאני רוצה? אני סובל מ 1043nd v2 של tp link אז אני מחפש נשהו שלא יתנתק לי באלחוטי כל הזמן
...
·מה הבעיה עם 1043, יש לי שניים שעובדים מעולה וקליטה טובה בלי בעיות כבר כמה שנים.
תשקול לבדוק את התוכנה ואולי להתקין גרסה פתוחה לא של היצרן.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

@cRaZy-BoY

את הקושחה המעודכנת ביותר, כולל תיקון ה-DNS ושיפור המהירות ב-5GHZ אפשר להוריד מהסקירה שלי.

http://www.netcheif.com/Reviews/DIR-825AC/DIR-825AC.htm

http://www.netcheif.com/Reviews/DIR-825 ... ternal.rar
·
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

satellite פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

NetCHEIF כתב:@cRaZy-BoY

את הקושחה המעודכנת ביותר, כולל תיקון ה-DNS ושיפור המהירות ב-5GHZ אפשר להוריד מהסקירה שלי.

http://www.netcheif.com/Reviews/DIR-825AC/DIR-825AC.htm

http://www.netcheif.com/Reviews/DIR-825 ... ternal.rar
·
...
·אני מפחד מהקושחות הישראליות תמיד יש בעיות איתם יש סיכוי שאני אקנה בארץ את הנתב עם קושחה גלובלית כמו ב tp link ששם קיבלתי אותו עם קושחה גלובלית ולא ישראלית?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #7 

satellite כתב:
...
...
·אני מפחד מהקושחות הישראליות תמיד יש בעיות איתם יש סיכוי שאני אקנה בארץ את הנתב עם קושחה גלובלית כמו ב tp link ששם קיבלתי אותו עם קושחה גלובלית ולא ישראלית?
...
ככלל כל הנתבים עם תמיכה ב-5GHz שנמכרים בארץ הם עם קושחות ישראליות כי החוק דורש את זה. לפעמים קורה ש"מתפספס" איזה משלוח של נתבים, לדוגמה היה פעם ייבוא מקביל של WDR4300 באייבורי שהגיע עם קושחה גלובלית, אבל בסוף תופסים את זה. יש נתבים שאפשר לפרוץ ולהעביר לגלובלית, אבל זה גם לא כל דגם.
אם אתה רוצה לחסוך לגמרי את ההתעסקות הזאת הפתרון היחיד הוא נתב שתומך ב-2.4GHz בלבד.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #8 

@satellite
·

זה אפילו לא קושחה של Dlink , אלה איזה משהו שהם נתנו לאיזה חברה קטנה ברוסיה לעשות בשבילם כדי לחסוך כדי ולספק לשוק המזרחי נתב זול ... גם אני נרתעתי מזה והחלפתי את ה1043ND בדגם החדש יותר אחרי שהמקורי התפגר מצריבת קושחה כושלת .

satellite פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

NegativeIQ כתב:
...
...
ככלל כל הנתבים עם תמיכה ב-5GHz שנמכרים בארץ הם עם קושחות ישראליות כי החוק דורש את זה. לפעמים קורה ש"מתפספס" איזה משלוח של נתבים, לדוגמה היה פעם ייבוא מקביל של WDR4300 באייבורי שהגיע עם קושחה גלובלית, אבל בסוף תופסים את זה. יש נתבים שאפשר לפרוץ ולהעביר לגלובלית, אבל זה גם לא כל דגם.
אם אתה רוצה לחסוך לגמרי את ההתעסקות הזאת הפתרון היחיד הוא נתב שתומך ב-2.4GHz בלבד.
...
·אבל איך הנתב הזה עם הקושחה הישראלית ? הוא טוב או שיש איתו בעיות בקושחה?

oferlap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #10 

cRaZy-BoY כתב:2. הגדרת IP לפי כתובות MAC גורמות לנתב לקרוס ולהתנתק מהאינטרנט - אני אוהב את המכשירים שלי מסודרים לפי כתובות IP כפי שאני בוחר שיהיה לי יותר קל לזכור מי זה מי ואיך לגשת אליהם, אחרי שהגדרתי ליותר מ3 מכשירים כתובת IP האינטרנט פשוט קרס והפסיק לפעול, לכן נאלצתי להתפשר ורק לתת למחשב הראשי בבית כתובת מסודרת וכל השאר מקבלים כתובת IP אקראית (שלרוב נשארת אותו דבר ולא משתנה)

3. טווח תדר ה5GHZ מאוד מצומצם ולעיתים גם כאשר המכשיר מחובר אל הנתב בעוצמת תדר מספקת (כ2 פסים מתוך 4) המכשיר לא מקבל כבר אינטרנט ואני נאלץ לעבור לתדר 2.4GHZ, שפה כבר השיפור בטווח הקליטה הוא מעולה, ומגיע למרחקים ולאיכות שהנתב הקודם שלי (שתמך בתקן N) לא הגיע.
...
בשבוע שעבר הוצאתי מהאריזה וסיימתי להגדיר נתב כזה אצלי, ולא נתקלתי בבעיות הנ"ל. הגדרתי בקלות 22 כתובות קבועות ב- DHCP, ולא זכורה לי קריסה או ניתוק מהאינטרנט. היה אמנם צורך באיתחול מחדש במהלך חלק מההתעסקויות איתו, ובטוח שהיה צורך לנתק את המתח ולחבר מחדש לחלק מהמכשירים ברשת כדי ש"יתרגלו" לכל ההגדרות החדשות, וכן יצאה לי הנשמה עד שהבנתי איך להגדיר חיבור עובד לאינטרנט (בין היתר כי טעיתי באופן הגדרת הראוטר של בזק כ- Bridge, היה צ"ל ptm והגדרתי כ- atm וזה כמובן לא עבד), וגם הפניית פורטים לא עבדה בנסיון הראשון - אבל לא זכורה לי קריסה בשום מצב.

בנוגע לטווח הקליטה של ה- 5Ghz - עד היום, עם האלחוט המובנה בנטבוקס מהדור האחרון (vdslמשולב מתאם שיחות) ולפני כן עם מודם-ראוטר vdsl שבזק חילקו בזמנו (D-Link 6340u או משהו כזה), נזקקתי לנקודת גישה נוספת בבית כדי שתהיה קליטה סבירה בכל מקום שאני מסתובב בו. עם הראוטר הזה, הטווח גדול באופן כל כך משמעותי, שנקודת הגישה הנוספת היא כבר בונוס. ה- 5Ghz דועך קצת יותר מהר במעבר דרך קירות בהשוואה ל- 2.4, אבל הוא פועל טוב יותר מה- 2.4 בראוטרים שמקבלים/חוכרים.

דברים שכן הפריעו/בעיות שכן נתקלתי בהן:
1. אי אפשר להגדיר SSID נוסף, נגיד לאורחים. אני לא אוהב למסור לאחרים/מזדמנים את הסיסמא הקבועה של הבית.

2. הראוטר לא זיהה מתאם USB סלולרי של HUAWEI, שמכשיר האנדרואיד הבררן אצלי באוטו מזהה בלי בעיות. בינתיים אני לא בטוח מה והאם אני הולך לעשות משהו בנדון, וגם לא איפה למצוא רשימת מתאמים שהוא כן תומך בהם.

3. עדיין לא למדתי איך לעבוד עם הקטע של VLAN, ולא מומלץ להתעסק בזה כשלא יודעים בדיוק מה עושים. רק נגעתי שם והופ-המחשב איבד קשר עם הראוטר.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #11 

JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

oferlap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #12 

IamEzio כתב:http://dlink.ru/il/products/5/1993_b.html

יש פה רשימה .
...
מוזר. אבל ממש. זה Huawei E1550 והוא מופיע ברשימה בתור GMS שנתמך.
ויש לי שניים כאלה, את שניהם לא זיהה.

עריכה: לפתע דווקא כן זיהה. אולי היה זקוק לאיתחול קר?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”