מבקש הוכחה להבדלים בין כבלים (פוצל ממודעת מכירה)
לא נראה לי שיש מקום יותר טוב לוודא שהמוצר שנמכר אכן עושה מה שכתוב (בפוסט הראשון) שהוא עושה.
הרי לא היינו מקבלים טלויזיות שחור לבן שנמכרות כ4K ובמחיר שלהם, אז גם אין סיבה לקבל פה כבלים שלא הופכים שום סאונד לנייטרלי או שקוף.
הרי לא היינו מקבלים טלויזיות שחור לבן שנמכרות כ4K ובמחיר שלהם, אז גם אין סיבה לקבל פה כבלים שלא הופכים שום סאונד לנייטרלי או שקוף.
עד שלא תשמע , לא תדע....
ברצינות, אם זה כבל שמתאים לתקציב שלך, למה שלא תנסה אותו על הסטאפ שלך ?
הרי בסופו של דבר, זה מה שקובע, ולא מה שאחרים אומרים או לא אומרים...
ואם מבחינתך המחיר מופרך ואין מצב שיתאים לך, אז בשביל מה לבלבל את המוח?....
ארז
ברצינות, אם זה כבל שמתאים לתקציב שלך, למה שלא תנסה אותו על הסטאפ שלך ?
הרי בסופו של דבר, זה מה שקובע, ולא מה שאחרים אומרים או לא אומרים...
ואם מבחינתך המחיר מופרך ואין מצב שיתאים לך, אז בשביל מה לבלבל את המוח?....
ארז
אבל אני לא מעוניין לחוות שום דעה, אני רק קונה פוטנציאלי שמנסה לברר ממך מה הכבל הזה נותן מבחינת שיפור הסאונד. האם אתה באמת מתחייב למה שכתוב בסיכום אותה ביקורת, לדוגמא "They represent good value and provide all-around excellent sound.".כלומר, שהם גם טובים מבחינת עלות-תועלת וגם מספקים צליל טוב באופן כללי?
אתה רציני?
מוכר פרטי צריך "להתחייב" על דברי ביקורת שמישהו כתב ?
התבלבלת ובגדול.
המוכר הוא לא היצרן, לא היבואן, לא המשווק המורשה, לא נותן אחריות ואין לו מעבדת שירות...והוא גם לא כתב ביקורת שהוא צריך "להתחייב" או להוכיח...
אם אתה לא מעוניין לחוות בעצמך אז זה לא בשבילך.
חוות דעתו של המוכר רלוונטית עבור הקונה פחות מחוות הדעת של השכן ממול מהסיבה שהמוכר בעל עניין ולשכן ממול אין שום אינטרס...
אתה רק מחפש לעורר ויכוח ולא יותר וטוב מאוד שהמוכר לא נגרר לשם...
אם אתה רוצה לקיים דיון בנושא אז תפתח פוסט ואל תתלבש על מודעת מכירה של אדם פרטי.
ארז
מוכר פרטי צריך "להתחייב" על דברי ביקורת שמישהו כתב ?
התבלבלת ובגדול.
המוכר הוא לא היצרן, לא היבואן, לא המשווק המורשה, לא נותן אחריות ואין לו מעבדת שירות...והוא גם לא כתב ביקורת שהוא צריך "להתחייב" או להוכיח...
אם אתה לא מעוניין לחוות בעצמך אז זה לא בשבילך.
חוות דעתו של המוכר רלוונטית עבור הקונה פחות מחוות הדעת של השכן ממול מהסיבה שהמוכר בעל עניין ולשכן ממול אין שום אינטרס...
אתה רק מחפש לעורר ויכוח ולא יותר וטוב מאוד שהמוכר לא נגרר לשם...
אם אתה רוצה לקיים דיון בנושא אז תפתח פוסט ואל תתלבש על מודעת מכירה של אדם פרטי.
ארז
הוא לא חייב כלום, אני רק שואל אם הוא יכול וככל הנראה שהוא לא וזו סיבה טובה לא לקנות את המוצר לדעתי. הרי אם היה מדובר ברמקולים ב100 שקל בהשוואה לרמקולים ב4500 שקל די ברור מאליו שכל מוכר יכול היה להתחייב שהמוצר ישפר את השמע בצורה משמעותית, אבל כאן כנראה יש לנו בעיה...
אני לא מנסה לעורר שום ויכוח, וגם לא ייתכן שום ויקוח רציני בנושא כי אין שום מחקר שמבסס את היתרונות של הכבלים הסופר יקרים על הכבלים הפשוטים והזולים, אני רק מנסה להזהיר את האנשים מההונאה הזאת.
אני לא מנסה לעורר שום ויכוח, וגם לא ייתכן שום ויקוח רציני בנושא כי אין שום מחקר שמבסס את היתרונות של הכבלים הסופר יקרים על הכבלים הפשוטים והזולים, אני רק מנסה להזהיר את האנשים מההונאה הזאת.
תודה שהשירשור לדיון בנושא עבר לכאן.
האמרא של חברת xlo הוא 'sounds like nothing at all', לפיכך הכבל הזה לא מתיימר לשפר דבר אלא להעביר את האות שיוצא מהמגבר אל הרמקולים בצורה הטהורה ביותר שאפשר ללא הפרעות מצד הכבל וכן הגנה מפני רעשים חשמליים חיצוניים. לעניות דעתי זה צריך להיות תפקידו של כל כבל אודיאו, וזהו מה שהתכוונתי 'שקוף וניטראלי'. ציינתי במודעה לינק אחד לביקורת אך אם רושמים xlo signature3 review בגוגל יש ביקורות רבות פורומים ובלוגים לגבי הכבל הזה ולגבי חברת xlo.
תודה
האמרא של חברת xlo הוא 'sounds like nothing at all', לפיכך הכבל הזה לא מתיימר לשפר דבר אלא להעביר את האות שיוצא מהמגבר אל הרמקולים בצורה הטהורה ביותר שאפשר ללא הפרעות מצד הכבל וכן הגנה מפני רעשים חשמליים חיצוניים. לעניות דעתי זה צריך להיות תפקידו של כל כבל אודיאו, וזהו מה שהתכוונתי 'שקוף וניטראלי'. ציינתי במודעה לינק אחד לביקורת אך אם רושמים xlo signature3 review בגוגל יש ביקורות רבות פורומים ובלוגים לגבי הכבל הזה ולגבי חברת xlo.
תודה
עזוב אסף, פרצופו האמיתי של "המזהיר" מהונאות נחשף...
הוא לא קונה פוטנציאלי ומעולם לא התכוון לקנות.
יש לו דיעה מוצקה וברורה בנושא (כמובן על סמך "מחקרים", לא על סמך התנסות...) ומשום מה נדמה לו שאנשים "צריכים" את האזהרה שלו...
אתה גם מזהיר בפורום של חובבי יין שיין יקר זה סתם בלוף? אתה מבקש גם שם הוכחות שהוא עדיף מיין זול? אולי תוצאות מעבדה לגבי הרכב כימי שונה של יין יקר לעומת יין זול?
זה נשמע לך רציני?
ואתה גם מזהיר בפורום של חובבי מכוניות שהמחיר שדורשים בארץ עבור פרארי הוא לא הגיוני ושהרכב לא שווה את מחירו כי ביצועים דומים או כמעט זהים אפשר לקבל במחיר זול יותר מרכב אחר (פורשה למשל או אלפא ספיידר)?
את הכבל הזה יקנה מן הסתם מישהו שיש לו מערכת מושקעת, מישהו שכבר שמע מערכות בחיים שלו וגם התנסה בסוגי ציוד שונים, כולל כבלים שונים, וגם הוא לא יקנה (כנראה) מבלי לבדוק איך זה נשמע בסטאפ שלו, בניגוד אליך, שמחפש "הוכחות" בתחביב שכולו הנאה מחוויה סוביקטיבית, במקום לחפש התנסויות ולהנות מהן.
ארז
הוא לא קונה פוטנציאלי ומעולם לא התכוון לקנות.
יש לו דיעה מוצקה וברורה בנושא (כמובן על סמך "מחקרים", לא על סמך התנסות...) ומשום מה נדמה לו שאנשים "צריכים" את האזהרה שלו...
אתה גם מזהיר בפורום של חובבי יין שיין יקר זה סתם בלוף? אתה מבקש גם שם הוכחות שהוא עדיף מיין זול? אולי תוצאות מעבדה לגבי הרכב כימי שונה של יין יקר לעומת יין זול?
זה נשמע לך רציני?
ואתה גם מזהיר בפורום של חובבי מכוניות שהמחיר שדורשים בארץ עבור פרארי הוא לא הגיוני ושהרכב לא שווה את מחירו כי ביצועים דומים או כמעט זהים אפשר לקבל במחיר זול יותר מרכב אחר (פורשה למשל או אלפא ספיידר)?
את הכבל הזה יקנה מן הסתם מישהו שיש לו מערכת מושקעת, מישהו שכבר שמע מערכות בחיים שלו וגם התנסה בסוגי ציוד שונים, כולל כבלים שונים, וגם הוא לא יקנה (כנראה) מבלי לבדוק איך זה נשמע בסטאפ שלו, בניגוד אליך, שמחפש "הוכחות" בתחביב שכולו הנאה מחוויה סוביקטיבית, במקום לחפש התנסויות ולהנות מהן.
ארז
זה לא היה ברור מהפוסט הראשון שאני לא התכוונתי לקנות שום דבר?
בכל מקרה, אם כבל ב100 שקל יכול לעשות את אותה העבודה שכבל ב4500 עושה ברור שהאנשים צריכים הזהרה על כך.
יין זה לא אודיו, את טיב האודיו אפשר למדוד באופן אובייקטיבי. האנלוגיה לגבי המכוניות חוטא לגמרי.
את הכבל הזה יקנה רק בן אדם מאד מטומטם או מאד נאיבי שהתעצל לעשות קצת מחקר בנושא. הההתנסות הזאת שאתה מהלל לא שווה כלום. אין שום דבר סובייקטבי באודיו, זה עניין מדיד מן ההתחלה עד הסוף. אות האודיו מועבר בקלות בכבלים מאד פשוטים ללט שום הפרעות למינהן, אז אם אתה "שומע" הבדלים בכבלים זה סימן טוב שמשהו לא בסדר אצלך בראש.
הנושא את זה כבר נטחן בפורום: http://www.hometheater.co.il/vt199851.html. הדוגלים בהשפעת הכבלים לא הצליחו להציג שום הוכחות לסגולות הכבלים, והתכנסו לאותה טענה ילדודית שאתה מציג "אבל אני שומעעע הבדל ב1000% !!11". לכן הדיסוננס הקוגניטיבי של הפורום הזה קצת מוזר, מצד אחד הוא מאד מדעי ואובייקטיבי, כולל הכותבים עצמם, מצד שני בפורום המכירות מאפשרים הודעות הונאה מהסוג. חבל.
בכל מקרה, אם כבל ב100 שקל יכול לעשות את אותה העבודה שכבל ב4500 עושה ברור שהאנשים צריכים הזהרה על כך.
יין זה לא אודיו, את טיב האודיו אפשר למדוד באופן אובייקטיבי. האנלוגיה לגבי המכוניות חוטא לגמרי.
את הכבל הזה יקנה רק בן אדם מאד מטומטם או מאד נאיבי שהתעצל לעשות קצת מחקר בנושא. הההתנסות הזאת שאתה מהלל לא שווה כלום. אין שום דבר סובייקטבי באודיו, זה עניין מדיד מן ההתחלה עד הסוף. אות האודיו מועבר בקלות בכבלים מאד פשוטים ללט שום הפרעות למינהן, אז אם אתה "שומע" הבדלים בכבלים זה סימן טוב שמשהו לא בסדר אצלך בראש.
הנושא את זה כבר נטחן בפורום: http://www.hometheater.co.il/vt199851.html. הדוגלים בהשפעת הכבלים לא הצליחו להציג שום הוכחות לסגולות הכבלים, והתכנסו לאותה טענה ילדודית שאתה מציג "אבל אני שומעעע הבדל ב1000% !!11". לכן הדיסוננס הקוגניטיבי של הפורום הזה קצת מוזר, מצד אחד הוא מאד מדעי ואובייקטיבי, כולל הכותבים עצמם, מצד שני בפורום המכירות מאפשרים הודעות הונאה מהסוג. חבל.
ומשום כך כתבת שזה אולי יתאים לך, נכון?evgenetic כתב: זה לא היה ברור מהפוסט הראשון שאני לא התכוונתי לקנות שום דבר?...
·evgenetic כתב:אולי זה דווקא יתאים לי, רק אני רוצה להבין מה הוא באמת נותן כשמדובר בסאונד בהשוואה לכבלים זולים, לפחות בעיניי המוכר. זה באמת נשמע כל כך מופרך?...
·evgenetic כתב: בכל מקרה, אם כבל ב100 שקל יכול לעשות את אותה העבודה שכבל ב4500 עושה ברור שהאנשים צריכים הזהרה על כך....
ברור...המגן והמושיע הגיע...מה היינו עושים בלעדיך? באמת "תודה"...
יש גם כבלים בפחות מ 100 שח. לא חבל?
·evgenetic כתב: יין זה לא אודיו, את טיב האודיו אפשר למדוד באופן אובייקטיבי. האנלוגיה לגבי המכוניות חוטא לגמרי....
באמת?
מה לגבי בדיקת מעבדה לגבי הרכב הכימי של כל יין?
זו לא בדיקה אוביקטיבית?
צפוי שתבחר לברוח מהקבלה שלא נוחה לך...הכל על מנת לקדם את האג'נדה שלך.
למה ההקבלה לרכב "חוטא לגמרי"?
לא אגיע בדיוק לאותם המקומות עם טויוטה קורולה?
למה צריך רכב יקר יותר?
כל שאר המלל שלך פשוט לא שווה התייחסות.
אנחנו עוסקים בתחביב ובחוויה סוביקטיבית ואתה מחפש הוכחות מדעיות...תנסה לשאול בפורום של מדענים...
אני בטוח שגם את מסך הטלויזיה אתה רוכש מהבית על סמך דף נתונים (הרי הכל מדיד, נכון?) ולא טורח לראות בחנות איך זה המסך נראה, נכון?
גם את הרכב אתה בוחר ככה? יש הרי דף נתונים לכל רכב...אפשר לדעת הכל מהבית...
הבנו את הגישה שלך, אתה לא מחדש שום דבר שלא נאמר ונטחן (לא רק פה) ואת מסיכת "האביר המושיע" אתה יכול להוריד ולשמור לפורים.
ואני כבר לא מדבר על החוצפה להכניס את המלל הזה במודעת מכירה של אדם פרטי, כאילו במסווה של "מתעניין"....
ארז
·
האמת שהתחלתי לענות לך נקודה נקודה אבל הבנתי שזה בזבוז זמן, אתה פשוט מפספס נקודה מאד חשוב באודיו. אודיו מדיד ואובייקטיבי לגמרי. נקודה. אם ביצאית המגבר תחת עומס אתה רואה (בעזרת מיכשור) את אותו הגל (רק מוגבר) שהיה במקור אז המשימה הושלמה. זהו, אין שום דבר נוסף שציוד אודיו צריך לעשות. אין פה שום עניין של טעם או סובייקטיביות או whatever, וזה כמובן מאד שונה מכל האנלוגיות שלך. מה שעוד יותר מגניב שאת זה למדו לעשות בצורה מאד יעילה ולא יקרה כבר מזמן.
מעבר לזה ההתעסקות היא רק בהעדפות לעיוותים שציוד אודיו מביא לאות, יש כאלה שמעדיפים עיוות מסוג כאילו-אנלוגי, יש כאלה שאוהבים עיוות בס מגוון מסוים, או עיוותים שעושים "סאונד פתוח" או "קר". ומכאן גם כל הפסאודו מדע האודיופילי הזה של "התאמת" הרמקולים למגברים שונים וכו'. אין לי בעיה עם ההעדפות אישיות אבל אין לזה שום קשר לאיכות האודיו, מה גם שניתן להגיע לזה בעזרת איקולייזר פשוט ללא בזבוזים מטורפים על כבלים (שגם ככה לא יעשו כלום לאות).
הידע הזה קיים כבר עשרות שנים (ע"ע Bob Carver), מוזר שאנשים עדיין מסתבכים עם זה.
מעבר לזה ההתעסקות היא רק בהעדפות לעיוותים שציוד אודיו מביא לאות, יש כאלה שמעדיפים עיוות מסוג כאילו-אנלוגי, יש כאלה שאוהבים עיוות בס מגוון מסוים, או עיוותים שעושים "סאונד פתוח" או "קר". ומכאן גם כל הפסאודו מדע האודיופילי הזה של "התאמת" הרמקולים למגברים שונים וכו'. אין לי בעיה עם ההעדפות אישיות אבל אין לזה שום קשר לאיכות האודיו, מה גם שניתן להגיע לזה בעזרת איקולייזר פשוט ללא בזבוזים מטורפים על כבלים (שגם ככה לא יעשו כלום לאות).
הידע הזה קיים כבר עשרות שנים (ע"ע Bob Carver), מוזר שאנשים עדיין מסתבכים עם זה.
הפספוס כולו שלך...
אתה מונע מעצמך התנסות...ממה אתה מפחד? שתגלה שיש פער בין המדידות לבין איך שזה נשמע?
שתגלה שהתחום הזה לא ממש מעניין מדענים ולכן אין בידינו את סט הפרמטרים שלפיהם אפשר לשבת על הספה בבית ולבחור סטאפ שידוע איך זה יישמע?
אודיו "מדיד ואוביקטיבי לגמרי" בדיוק כמו יין...גם יין אפשר למדוד ובכל זאת מדובר בטעם ובהעדפות שהם שונות בין אנשים..
הפספוס הכי גדול שלך הוא שאתה לא מחדש פה שום דבר...
אתה רק מקיא את הדברים שנכתבו פה כל כך הרבה פעמים...
בדבר אחד אני מסכים איתך - שהדיון הזה הוא בזבוז זמן מוחלט אבל גם את זה ידעת מראש וזה לא הפריע לך....
בהצלחה בדרכך
ארז
שתגלה שהתחום הזה לא ממש מעניין מדענים ולכן אין בידינו את סט הפרמטרים שלפיהם אפשר לשבת על הספה בבית ולבחור סטאפ שידוע איך זה יישמע?
אודיו "מדיד ואוביקטיבי לגמרי" בדיוק כמו יין...גם יין אפשר למדוד ובכל זאת מדובר בטעם ובהעדפות שהם שונות בין אנשים..
הפספוס הכי גדול שלך הוא שאתה לא מחדש פה שום דבר...
אתה רק מקיא את הדברים שנכתבו פה כל כך הרבה פעמים...
בדבר אחד אני מסכים איתך - שהדיון הזה הוא בזבוז זמן מוחלט אבל גם את זה ידעת מראש וזה לא הפריע לך....
בהצלחה בדרכך
ארז
מה? אני בשמחה אגיע לכל מבחן התנסות שיאורגן כמו שצריך, אבל ממה שאני יודע בישראל לא כל כך הצליחו לארגן את זה.
אבל כבר עשו המון מבחני התנסות לכבלים עם מדגמים מספקים ועם ציוד יקר מאד והגיעו לתוצאות שדיברתי עליהן. אם אתה טוען שחוסר הפער במדידות יכול עדיין לבוא לידי ביטוי בפער אמיתי בשמע אתה צריך ללמוד את הנושא כמו שצריך, יש לך חוסר הבנה עמוק של הנושא. אי אפשר לדעת איך יישמע סטאפ מסויים במרחב מסוים כי לאקוסטיקה יש השפעה עצומה, וגם אף פעם לא מפרסמים את כל הפרמטרים שרלוונטים לשמע.
אתה חוזר על הדוגמא עם היין ולא קולט למה היא בכלל לא תקפה פה. טעם היין בעיניי הפרט זה אכן מושג סובייקטיבי, אבל רמת החומציות, לדוגמא, היא לא, אפשר למדוד אותה. באודיו זה הרבה יותר פשוט ודומה יותר לרמת החומציות: יש אות מקורי שאפשר לייצג בצורה דו-מימדית גראפית באופן מושלם, אם אחרי ההגברה מקבלים את אותו האות אז הסיפור נגמר - הציוד שלך מושלם. אפשר לדבר על כל מיני העדפות לעיוותים כמו שכתבתי קודם, אבל אין לזה קשר לאיכות האודיו. אודיו איכותי זה אודיו שקרוב כמה שיותר למקור, בהגדרה. (אלא אם כן יש לך טענות בנוגע לאיכות ההקלטה או מאסטרינג וכדומה, אבל זה כבר סיפור אחר.)
אבל כבר עשו המון מבחני התנסות לכבלים עם מדגמים מספקים ועם ציוד יקר מאד והגיעו לתוצאות שדיברתי עליהן. אם אתה טוען שחוסר הפער במדידות יכול עדיין לבוא לידי ביטוי בפער אמיתי בשמע אתה צריך ללמוד את הנושא כמו שצריך, יש לך חוסר הבנה עמוק של הנושא. אי אפשר לדעת איך יישמע סטאפ מסויים במרחב מסוים כי לאקוסטיקה יש השפעה עצומה, וגם אף פעם לא מפרסמים את כל הפרמטרים שרלוונטים לשמע.
אתה חוזר על הדוגמא עם היין ולא קולט למה היא בכלל לא תקפה פה. טעם היין בעיניי הפרט זה אכן מושג סובייקטיבי, אבל רמת החומציות, לדוגמא, היא לא, אפשר למדוד אותה. באודיו זה הרבה יותר פשוט ודומה יותר לרמת החומציות: יש אות מקורי שאפשר לייצג בצורה דו-מימדית גראפית באופן מושלם, אם אחרי ההגברה מקבלים את אותו האות אז הסיפור נגמר - הציוד שלך מושלם. אפשר לדבר על כל מיני העדפות לעיוותים כמו שכתבתי קודם, אבל אין לזה קשר לאיכות האודיו. אודיו איכותי זה אודיו שקרוב כמה שיותר למקור, בהגדרה. (אלא אם כן יש לך טענות בנוגע לאיכות ההקלטה או מאסטרינג וכדומה, אבל זה כבר סיפור אחר.)