שלום לכולם!
ברצוני לשתף את החברים בחוויה מיוחדת שגרמה לי להזכר בחווית המוזיקה הראשונה שאני זוכר.
את החוויה הראשונה שלי אני לא זוכר, מאחר והיא היתה לפני הרבה זמן (24 שנים ליתר דיוק).
בזמנו במדינה הקומוניסטית שבה גודלתי, בזמן המלחמה הקרה, היה אסור לאף אזרח להחשף לשום תרבות מערבית, וכך כל מוזיקה מערבית הוצאה אל חוץ לחוק.
הוריי היו הורי בעלי ראש פתוח, ובעיניינים, וכך הם התחלפו עם כל מיני חברים שלהם עם ההקלטות שהתמזל מזלם לקבל/להעתיק....
ביניהם היו הקלטות של להקת SMOKIE. בזמנו המוזיקה שלהם, בשביל הוריי, היתה כמו RAMMSTEIN עכשיו, ז"א מוזיקת רוק כבד, ומסתבר שאני דווקא אהבתי להרדם למשמע המוזיקה שלהם.
אבל לא על זה יהיה הסיפור.
כאמור, במדינה קומוניסטית היו חוקים מוזרים, וכך, לפני שעלינו ארצה, היינו חייבים להביא את כל הקלטות מוזיקה למשרד מיוחד שהיה עובר עליהם, ומוודא ששום סודות מדינה לא יוצאים בדרך זו מרוסיה.
התמזל מזלי, והחברים לא כל כך הקפידו של מי היו כל הקלטות, והדבר התבלגן נורא.
כך אבי קיבל לידיו 3 קלטות שהשפיעו הכי הרבה על הטעם שלי.
קלטת אחת של ACE OF BASE (שבגללה בצעירותי אהבתי טראנסים,דאנסים וכולי)
קלטת אחת של כל מיני קלאסיקות רוק (HOTEL CALIFORNIA, THE POWER OF LOVE, ועוד רבים וטובים אותם אני לא זוכר כרגע)
ועוד קלטת - הכי חשובה - חציה היתה עם הקלטה של SCORPIONS (אלבום לא זכור וחציה היתה עם הקלטה של QUEEN, כאשר לא היה לי שמץ של מושג מאיזה אלבום זה הגיע, עד להיום.
שותפי הביא כמה דיסקים מביתו, ואחד מהדיסקים היה - QUEEN - INNUENDO.
כן, אתם מנחשים נכון - זה היה זה! התמלאתי תחושת כיף ונוסטלגיה! ועכשיו אני יושב ופשוט נהנה מכל תו!
רק למען הסדר הטוב, בקלטת (בעלת 60 דקות השמעה) היו 30 דקות ראשונות מהאלבום הזה, ושלושים הנותרות (על הצד השני) היו שייכות ל-SCORPIONS (אותם אני מעריץ גם כן)
קלטת זו עברה איתי המון זמן, ושמעתי אותה נראה לי קרוב ל-100 פעם.
ועכשיו יש לי את הכבוד לשמוע את האלבום במלואו, במערכת הסטריאו המצוינת שלי!
טוב, יש לי המון מה להשלים (בערך חצי אלבום) אז תסלחו לי...
אלה היו 10 דקות על חוויית המוזיקה הראשונה שאני זוכר.
מזמין את כולכם להוסיף את הסיפור שלכם.
היסטוריית המוזיקה שלי! (ומה עם שלכם?)
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: